Poceo sam skoro da nosim naocare, cilindricna dioptrija -0.75, neki uglovi su 95 i 175 stepeni. Ne mogu da se naviknem, kao da mi je prostor malo izvitoperen, kad gledam u monitor recimo, desna vertikalna ivica ekrana je manja i bliza. Inace vidim dosta cistije, posebno na levo oko, na njega sam i ranije video dosta dobro. Na drugo sam oduvek video malo mutnije, pa i sada s naocarima, ali u globalu s oba istovremeno, vidim ostrije. Mada, kao da gledam kroz vodu, sve je nekako ostro, ali je tesko odrediti lokaciju, kao da je sve malko preblizu. Probao sam nekoliko naocara od prijatelja, sa ili istim ili malko manjim dioptrijama i cilindrima(nisu isti uglovi), vidmi bolje nego bez naocara a ni jedne ne unose tu zakrivljenost prostora (ali na moje ipak vidim malo ostrije, bez problema vidim i onaj najnizi red kod provere vida; mada kolko se secam video sam ga i bez naocara). Kad ih skinem onda imam kontra efekat, sve s leve strane je manje i blize (ocigledno se mozak pokusavao privici na naocare), i to traje otprilike onoliko dana kolko sam nosio naocare dok ne izvetri ta zakrivljenost. A to mi bas smeta. Jel imao neko slicnu situaciju ili zna nesto o tome(nije do samih naocara, zakrivljenost prostora je postojala i sa staklima koja koristi oftalmolog)?