Droid
Legenda
- Poruka
- 51.849
ako se uzmu stakla sa antireflex .. a u receptu pise da su HC.. da li su ona samo sa zastitom od grebanja ili imaju i antireflex sloj? I kako da prepoznamo stakla koja imaju ili nemaju antireflex? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ako se uzmu stakla sa antireflex .. a u receptu pise da su HC.. da li su ona samo sa zastitom od grebanja ili imaju i antireflex sloj? I kako da prepoznamo stakla koja imaju ili nemaju antireflex?![]()
ja nosim toricna meka sociva, dioptrija mi je -1.75...
nemam nikakvih problema sa njima uopste ih ne osecam,a i bilo bi bezobrazno kada ih placam 7000 na 3 meseca! POLUDECU,preskupa su...toricna su uvek skupla od obicnih sociva, ali ovoooo ..ova koja ja nosim su mesecna a to pakovanje koje platim 7000 din ima 3 para sociva pa mi dakle traju 3 meseca.. a nigde jos nisam nasla opticarsku radnju koja drzi tromesecna sa cilindrom, ima li neko ideju gde da trazim? U bg-u. Ova su mi odlicna nemaju nijednu manu, sem cene naravno ,zato bih presla na tromesecna jer su jeftinija...
Milose tebi su verovato neudobna jer su godisnja a ta su i najdeblja...mogu da zamislim kako ti je jer sam dve gopdine nosila polutvrda-ne znam zasto se zovu polu kad su totalno tvrda fuuuuuj, najgori period u mom zivotu! i to su me upravo nagovorili u Lens optiku tako da ih ja nikako ne preporucujem,
Ja bih htela da nadjem tromesecna -cilindricna,po mogucstvu da sadrze vise vode jer mi je suvlje oko po prirodi pa ako neko zna nesto o tome nek pise,TNX!
Глорина се појавила...Код неке деце може да се лечи без операције, а код неке не може.
Све зависи шта је узрок страбизма.
Појавиће се Глорина па ће Вам објаснити боље пошто је офталмолог.![]()
Imam sina od sest godina koji pati od strabizma. Interesuje me koliko je to opasno i da li je iylecivo nekim drugim nacinom osim operacijom. Hvala.

Imam sina od 8 godina.Pre par dana sam primetila da je poceo da sedi blizu TV-a i da "zmiri".Otisli smo na pregled kod oftalmologa i odredjena mu je dioptrija -2 na jednom i -1,75 na drugom oku.Mi smo u totalnom soku,jer niko od nas ne nosi naocare.Napominjem da je prosle godine radjen pregled za skolu(doduse samo sa citanjem,bez aparata) i sve je bilo u redu.Nije mi jasno da li je za godinu dana mogao toliko da se pokvari vid.Sutra treba da idemo ponovo na pregled i recept za naocare.Koliko sam iscitala po internetu,kratkovidost se ne moze ispraviti.Da li naocare treba da se nose po ceo dan ili samo kada je u skoli?Molim za odgovor.

Провериће се још једном диоптрија на уску зеницу и прописати коначна.Draga Glorina,hvala na odgovoru.Na pregledu je dobio kapi za sirenje zenica,a potom mu je izmerena dioptrija.Ovo pise na rezultatu:R -2,0,cyl -0,50 ax 96;L -1,75,cyl -0,25 ax 75.

Нема на чему, драга..Potvrdjena ista dioptrija.Kontrola za 4 meseca.Narucili smo naocare,a sin je odusevljen.Hvala Glorina na podrsci!

Ja imam jedno pitanjce. Od svoje osme god nosim naocare i dioptrija mi je padala sa -1,75 sada je 0,5 (cilindri). Jedno vreme uopste ih nisam nosila i sada sam primetila da me peku oci od gledanja u kompjuter. Da li je to znak da treba da odem na kontrolu (da je doslo do promene dioptrije) ili samo da krenem sa naocarima kada gledam u komp.
Unapred hvala

osam sati na poslu moram da provedem ispred kompa na poslu... i od kada ponovo nosim naocare manje me pecu oci....
Hvala na savetu, otici cu def. na pregled....

Има више узрока...Imam jedno pitanje, sta moze da uzrokuje glaukom posle operacije katarakte i ugradnje sociva? Inace, operacija prosla bez komplikacija, pacijent otpusten 3 dana posle operacije, pridrzavao se terapije, redovne kontrole i odjednom se pojavio glaukom... ne znam tacno sta je prepisano kao terapija, ali problem nije resen, spominje se cak i neka korektivna intervencija.![]()
Шта конкретно користи од терапије?Samo da dodam da se glaukom pojavio i u drugom oku koje nije operisano, a hirurg koji je radio operaciju nam je rekao da je sto se tice operacije sve odradjeno kako treba, i da mu nije jasno sta je dovelo do povecanog pritiska... trazili smo drugo misljenje i drugi hirurg je isto potvrdio... I da li je moguce da neadekvatna terapija moze da dovede do toga, ako se pretera sa nekim kapima... plasim se da nije pobrkao koliko cega treba da stavlja?