ОФТАЛМОЛОГИЈА

Postovani,
totalno ste u pravu!...iako je u ovom slucaju ispalo bolje po vas jer i taj HMC kosta.Sigurno je doslo do nesporazuma ili kod porucivanja ili kod same proizvodnje,ali da sam na vasem mestu ne bih se bunio,jer uskoro ce hmc postati standard u porucivanju stakala (kod nas nije moguce poruciti obicnu plastiku).Ima vise prednosti to sto je nanesen hmc sloj na vasa stakla jer sigurno ce vam stakla duze trajati(pogotovo ako su essilorova),imate UV zastitu koja je mnogo mnogo bitna sto za voznju sto za svakodnevno nosenje....
Nemojte odmah prijavljivati,polako ako su razumni zamenice vam stakla,jer problem bi bio da ste trazili hmc a niste ga dobili.
A sto se minusara tice sto kaze MARGE....ima ih vise,oni su ti koji moraju stalno da nose naocare,jesu zahtevniji (stvarno neznam zasto)ali i to zavisi od slucaja da slucaja.Ja licno kad vidim da je minus u pitanju vise paznje obratim na te sitne detalje i nemam lose iskustvo:)
Pozz svima!

Postovani,
totalno ste u pravu!...iako je u ovom slucaju ispalo bolje po vas jer i taj HMC kosta.Sigurno je doslo do nesporazuma ili kod porucivanja ili kod same proizvodnje,ali da sam na vasem mestu ne bih se bunio,jer uskoro ce hmc postati standard u porucivanju stakala (kod nas nije moguce poruciti obicnu plastiku).Ima vise prednosti to sto je nanesen hmc sloj na vasa stakla jer sigurno ce vam stakla duze trajati(pogotovo ako su essilorova),imate UV zastitu koja je mnogo mnogo bitna sto za voznju sto za svakodnevno nosenje....
Nemojte odmah prijavljivati,polako ako su razumni zamenice vam stakla,jer problem bi bio da ste trazili hmc a niste ga dobili.
A sto se minusara tice sto kaze MARGE....ima ih vise,oni su ti koji moraju stalno da nose naocare,jesu zahtevniji (stvarno neznam zasto)ali i to zavisi od slucaja da slucaja.Ja licno kad vidim da je minus u pitanju vise paznje obratim na te sitne detalje i nemam lose iskustvo:)
Pozz svima!
E ovo se zove i dobar trgovac. Da se razumeno, s obzirom da zivim sa jednim MINUSOM, apsolutno sam svesna njihovog perfekcionizma.
A za koji dan treba da mu stignu nove naocare i samo cekam na sta ce to da izadje. Pa on je isao i u vodecu kliniku sa onim Rusima (ne bi da je reklamiram) gde je tretman bio savrsen, pa ih je ispreskakao i shvatio da to nije dovoljno savrseno za njegove potrebe pa je od operacije odustao dok se oni ne usavrse i dok ne nauce da rade ono sto njemu treba. Ako resenja nisu kompletna, ona i nisu resenja za njega.
Sto se tice zatamnjenja, posle izrade nekoliko naocara je shvatio da je antirefleks najmanje ljubicast ako se uzme braon zatamnjenje i da tako bolje funkcionise nego crno zatamnjenje, pa ako nekom moze da pomogne ova informacija bice mi drago.

Pošto već godinama nosim plastiku umesto pravog stakla i svakakve kombinacije sam isprobala, mogu reći da od sveg srca mrzim antirefleks sloj a ništa mi ne znači ni zaštita od grebanja.
Samo bih volela da mogu naći fotoaktivnu plastiku sa cilindrom po nekoj pristojnoj ceni.:cistinaocare:

Pošto već godinama nosim plastiku umesto pravog stakla i svakakve kombinacije sam isprobala, mogu reći da od sveg srca mrzim antirefleks sloj a ništa mi ne znači ni zaštita od grebanja.
Samo bih volela da mogu naći fotoaktivnu plastiku sa cilindrom po nekoj pristojnoj ceni.:cistinaocare:

I to smo isprobali... nemoj, fotoaktivna plastika ne daje dovoljno zatamnjenje na velikim dioptrijama a pogotovo na cilindrima i to sve funkcionise usporeno. Do sada je najbolja varijanta sa zatamnjenjem od 75 posto i to u braon boji pa ne ide na ljubicasto zbog anti refleksa. Mm se vrlo razocarao u to.

Malo sam kopala po optičarskim sajtovima i na mnogima piše da se stakla standardno isporučuju sa antirefleks ili tvrdim slojem. Ako je tako, onda nikakva reklamacija ne pomaže.

Što se tiče fotoaktivnih naočara, ja sam imala i braon i sive i bila sam zadovoljna, ali to je bilo davno, još dok sam mogla da nosim prava stakla. Uzimala sam Titan 7 (žestoko stanjena), ali sad imam dioptriju kao pepeljara pa u obzir dolazi samo plastika (zgog težine) koja je u foto verziji abnormalno skupa.

Ja i pricam o plastici velike dioptrije sa cilindrima. Zatamnjenje koje dobijes fotoaktivnom plastikom je nedovoljno, nije ni blizu onom koje dobijes sa staklima. Ali, kako hoces, probaj. Mm ima dva para naocara, jedne su sa maksimalnim zatamnjenjem i druga bez, pa ih menja po potrebi. Ni jedna druga kombinacija mu nije odgovarala.

Posto se dovoljno razumete razumete u to sto nosite,predlozio bih vam ESSILOROVA plastika sa crizal doradom.Ovako:to je jedina plastika sa 16 zastitnih slojeva koje sadrzi standardni HMC(njihov je neuporedivo bolji od bilo kog drugog) plus sto ima u sebi antistaticki sloj koji odbija cestice,mrlje,prljavstinu.skuplji je nego obicni HMC ali ga nemozete naci svugde.Mi ga u optici imamo,mogu vam reci i cene ako mi posaljete vasu dioptriju.
Sto se foto plastike tice do sada je postojalo V generacija koje su naravno sve vise usavrsavane.Isti taj ESSILOR je prvi izbacio foto VI generacije.brze svetli i brze tamni od svih ostalih.UVA i UVB zrake kontinuirano blokiraju 100%,smanjuju odsjaj i pomazu u smanjenju naprezanja i zamora oka.Postoje samo u sivoj i braon varijanti.Skuplji je od standardnog,ali vredi svaki dinar.posaljite mi diopt. i vrstu naocara koje nosite(pun okvir,najlon,busenje) da bih vam preporucio sta je najbolje za vas.P.S.Mom ocu sam uradio isti taj foto i prezadovoljan je!
Sto se Rusa tice....ako mislimo na istu kliniku (ZENITH) mogu ti reci da je kroz nasu ordinaciju proslo mnogo ljudi,puno beznadeznih slucajeva kojima nasa zapadnjacka oftalmologija nije mogla pomoci.Obicno tamo odlaze hvatajuci se za poslednju slamku,neznam koji procenat,ali dosta ih se vrati sa poboljsanjem.mozda je to 5% ali onaj ko je izgubio vid njemu i to mnogo znaci,tako da sa te strane mogu samo da ih pohvalim,za razliku od nekih nasih klinika koji redovno upropascuju narod....no nije to tema.
Puno vas pozdravljam!

Pozdrav ljudi, treba mi jedan savet, ili tako reci, POMOC.
Kada sam bio mali imao sam normalne oci i sve oke (nemojte da se smejete dok citate ovo ali moram nekome da se obratim) kako bih vam objasnio lakse pokazacu vam putem slike..

Kada sam bio mali imao sam normalne zenice:

a sada izgledaju podignuto suvise:

Zeleo bih da vratim zenice kao sto su bile jer mnogo lepse izgleda...
da li znate kako se to strucno zove posto ne znam da nadjem na netu ko moze da mi pomogne ili ako znate da mi pomognete ili nesto preporucite ?:dash: :dontunderstand:

HVALA unapred :heart::worth:

Ja te bas nisam razumela.
Ovako izgleda normalno oko sa normalnom zenicom.Ovo plavo zove se DUZZICA ovaj crni kruzic unutra je ZENICA.
Ako je tebi oko, pretpostavimo, kao sto si nacrtao, najverovatnije da je doslo do spada kapka pa se ne vidi cela duzica a ne do pomeranja oka na gore kao sto ti mislis.

Pozdrav ljudi, treba mi jedan savet, ili tako reci, POMOC.
Kada sam bio mali imao sam normalne oci i sve oke (nemojte da se smejete dok citate ovo ali moram nekome da se obratim) kako bih vam objasnio lakse pokazacu vam putem slike..

Kada sam bio mali imao sam normalne zenice:

a sada izgledaju podignuto suvise:

Zeleo bih da vratim zenice kao sto su bile jer mnogo lepse izgleda...
da li znate kako se to strucno zove posto ne znam da nadjem na netu ko moze da mi pomogne ili ako znate da mi pomognete ili nesto preporucite ?:dash: :dontunderstand:

HVALA unapred :heart::worth:
За тебе је неуролог. Иди по упут код лекара опште праксе за неуролога.

Ne znam da li ovde mogu postaviti pitanje oko vida, ali nisam znao gde drugde.
Naime, naočare nosim već 9 godina, ne zbog vida, već zbog toga što mi je leva zenica ''bežala'' u stranu, znate na šta mislim. U poslednjih nekoliko meseci (možda čak i godinu dana) sa naočarima vidim znatno lošije na daljinu. Sad' sam primetio da lošije na daljinu vidim i bez njih. Eh sad, da li je zaista potrebno da ih još nosim, ili doktor hoće da uzme još jednu turu para ? Molim za pomoć. Hvala unapred

Back