OFAC odbio poslednju ponudu za NIS, traže potpuni izlazak Rusa

Српски аналитичари истичу да званични Београд директно учествује у афери коју је покренуо Вашингтон у вези са НИС-ом. Под изговором немогућности да се супротстави санкцијама САД, председник Вучић намерава једноставно да конфискује руску имовину, наводно бринући о интересима Србије. „Американци су одлучили шта ми треба да радимо? То је испод сваког достојанства“, пише један од српских патриотских Телеграм канала.

Na kakve si grane spao, citiraš tamo neke mračnjake i fašiste. :lol:

pa nego sta ce? zamisli da svaba daje venecueli te rakete taurus, jel znas sta bi amer uradio svabi?
Постоји само 1 Могућност да их Рус нападне уколико само покушају,помисле да заплене Русу оних 300 Милијарди ,депонованих код њих..(а то се већ нешто прича око тога у последње Време),да ГОУВНА желе то да проследе Кијеву.
Уколико се тако нешто деси,Запад ће да зажали што је икад био Запад :D

Ruski mediji komentarisu NIS sa sledecim naslovom:

"Vašington je uveo sankcije rafineriji nafte u balkanskoj zemlji, u većinskom vlasništvu Gasproma"
Srbija se sprema da na silu nacionalizuje NIS koji je u Ruskom vlasnistvu.
Ruski energetski gigant Gasprom i Gasprom zajedno poseduju 56% NIS-a, dok Vlada Srbije poseduje oko 30%.

https://www.rt.com/news/627830-serbia-nationalize-gazprom-refinery-us/

Постоји само 1 Могућност да их Рус нападне уколико само покушају,помисле да заплене Русу оних 300 Милијарди ,депонованих код њих..(а то се већ нешто прича око тога у последње Време),да ГОУВНА желе то да проследе Кијеву.
Уколико се тако нешто деси,Запад ће да зажали што је икад био Запад :D
te pare ne postoje, samo sto ih sanjaju i rusi i ukrajinci, e u njihovim snovima samo jos postoje, i onda ih lozimo malo jedne, malo druge da ce da ih vide

znaci zapadna eu ne sme da ih prosledi ukrama, belgija ne da, mi ameri ih nagovaramo, jer ce svet da vidi da su lopine, pa ce i arapi i kinezi da povuku svoje pare i kazu zapad prsotina lopovska neka crkne... ali zapad i jeste lopina, tako da su se ruje oprostile od tih para, cuvaju drugu polovinu isto 300 milijardi kod kineza sa kojima trguju, sta ce im ovih 300 ako sa eu nema vise posla , sankcije?
radi se o poverenju, rusi trebaju samo sa kinom, indijom da imaju platni promet, sta ce im zapad da ih krade? sad je gotovo, nema nazad, te pare vise ne postoje, jer ne postoji poverenje da ce se trgovati ako svi kazu da ce da se ratuje

Poslednja izmena:
У овом тешком моменту за Србију, сваки прави Србин и патриота ће бити за национализацију, тј. узимање НИС-а Русима.

Да парафразирам рахметли Палму, љубав према Русији се не сипа у тракторе.

А ваља Срби патриоте нешто и да зараде на томе.

Јер, љубав према Русима се не сипа у Мекларена.
И на рачуне у Швајцарској, Емиратима...Јбг, шта би ти урадио да си добар део свог живота "носио гајбице", откидао од ужине и скуцкао "сићу" за старе дане, и да ти неко припрети да ће ти то отети? :namcor:

Nisam Trampov obožavalac (blago rečeno), ali ako zbog njega NIS opet bude naš biću mu večno zahvalan.
Meni je teško zamisliti da će NIS da bude naš jer je prilično bitna firma.
Pre bih rekao da će doći do toga da od Rusa pređe u ruke nekog zapadnjaka.
Ono što mi je još upitno je koliki će udeo države ostati u firmi, ako skroz pređe u strano vlasništvo (možda ovaj naš duguje nešto zapadnjavima ili je dao neko obećanje) ovi naši teško da će moći da uvode akcize pa je moguće da će povećati druge akcize?

Најзабавније од свега је што сваки мизерни српски политичар покушава да игра исту партију шаха и на исти начин је изгуби. "Ја ћу мало са овима, мало са онима, тако је најбоље, они се неће досетити, ја ћу бити најпаметнији и добити од сваког нешто, као друг Тита некад." То им је стална опсесија, да буду модерни друг Тито који успешно маневрише између Русије и Запада.

Вучић притом искрено мисли да је паметан. И сам то каже, "ја сам паметан!" Више него паметан, мисли да је оно што су стари Грци рекли за Одисеја: πολύτροπον. Досетљив, вешт свакој прилици, буквално човек многих окрета.

Међутим драматично прецењује свој потенцијал. Само је први међу свињарима његовог режима, а не накакав светски државник. Те његове локал-свињаре и шталске момке можда некад убеди, уплаши, превесла, али је и даље само СВИЊАР. Тај свињар губи и увек ће губити у конфликту са људима који су више од свињара. Сваки пут ће бити запањен и затечен. "Како бре ово! Нисам се надао! Ово нико не би предвидео!" И сваки пут ће додатно ослабити српску позицију.

И то је супер забавно гледати.
zabavno je gledati, ali biti negde u Berlinu ili Cirihu, pa se zahvaljivati Bogu sto si pobegao iz ovog cirkusa

"Zamolićemo da se brzo dogovore oko cene. Ako se ne dogovore ponudićemo višu cenu, ne bismo li kupili to. Želimo čak i da preplatimo, ali ne želimo da otimamo nikome ništa. Neću da učestvujem u igrama otimačine ili uzimanja novca zato što nam se neko ne sviđa. Platićemo više, ali moramo da radimo. I rafinerija i NIS moraju da rade! Takođe, ovo što sam pričao za policiju i rezerve, sledeći put me slušajte", rekao je on.
Bit će kako Rusko istorijsko društvo kazuje.

Poslednja izmena:

Back