Odnos Hrvata prema Ustašama na RTS 1

E, nemoj neko opet da kaže samo 70.000 žrtava jer ima da leti s foruma ... :evil:

да си ти модератор на форум.хр не би имало чланова

ја сам само цитирао када је била овде тема Јасеновац Блајбург шта је писало тамо
а ево има и бисера рватских повијесничара....и крај емисије је да су невине жртве биле у Блајбургу и да су Четници и Усраше .......знак једнакости.......
на западу ништа ново

pogledao, odlična emisija
mislim da pored Puhovskog i Hedla, u Hr nema "estradne" ličnosti koja može tako realno i korektno da priča o ustaštvu i stradanju Srba u Hr u 20 veku.

a Jurčević je stari ustaša koji je kod Stankovića imao zapažen ustaški nastup, večeras je bio umereniji, računa, treba izvući živu glavu iz Beograda.

700.000 - 1.000.000 žrtava u Jasenovcu. Pola je odnela Sava. U Beogradu su ljudi 1942. i 1943. vadili iz Save i sahranjivali žrtve na Velikom Ratnom ostrvu, ali je Titova vlast 1946. srušila sve krstove i pošumila ostrvo. Niko ne zna zašto.

Trafalgvar skver u Londonu ....Balkanološki institut
1 250 000 Srba u NDH ..što po jamama ,nosila Sava u što u Jasenovcu i ostalo
250 000 Šiptari u logorima u Albaniji (ima primer porodice Nikole Kavaje koja je stradala tamo) to do sada niko nije na ovom forumu napisao
50 000-100 000 Bugari
100 000-150 000 građanski rat Četnici -Partizani-LJotićevci i ostale bande
ne računa se ono posle WW2 Tito i ekipa i revanšizam boljševika
250 000 - 300 000 Nemci ali računa se samo period odmazde i borbe ne početak okupacije 6.april 1941 i povlačenje.Jer su to imali udela i Partizani kao kolateralne štete prilikom oslobađanja gradova kada su Rusi došli i savezničko bombardovanje.

to Englezi kažu

E, nemoj neko opet da kaže samo 70.000 žrtava jer ima da leti s foruma ... :evil:

jer se ti salis? ne znam koliko ih je bilo i ne zanima me to, jer je za mene to istorija. kao sto je za mene istorija da su mi italijani fashisti ubili prababu koja je uz to bila hrvat za mene je dovoljan taj jedan zivot, nebi nikada licitirao o brojkama

a ti pokri se usima [moderator si i treba da budes neutralan a ne da ti dajes ban nekome jer se tebi nije svidela brojka] jer ne mozes ti da odredjujes koliko je bilo zrtava, nisi ti vlasnik istorije to pusti nek se dogovore istoricari i td
nazalost to je trebalo odavno da se utvrdi a posto nije sad svako spama brojku koja mu odgovara a kao sto rekoh ti nisi vlasnik istorije pa da ti kazes koiko ih je bilo sem ako kojim slucajem neko od tvojih nije ucestvovao u pokolju istih ili je cisto vodio evidenciju pokolja...

uz to znam da ce da neko komentarise da mi je prababa bila hrvat, bez obzira sto sam upravu, jer reagujem na zloupotrebu moderatorske funkcije [zivimo u srbiji gde je normalno na to gledati kao na neku najgoru rec]

Poslednja izmena:
Trafalgvar skver u Londonu ....Balkanološki institut
1 250 000 Srba u NDH ..što po jamama ,nosila Sava u što u Jasenovcu i ostalo
250 000 Šiptari u logorima u Albaniji (ima primer porodice Nikole Kavaje koja je stradala tamo) to do sada niko nije na ovom forumu napisao
50 000-100 000 Bugari
100 000-150 000 građanski rat Četnici -Partizani-LJotićevci i ostale bande
ne računa se ono posle WW2 Tito i ekipa i revanšizam boljševika
250 000 - 300 000 Nemci ali računa se samo period odmazde i borbe ne početak okupacije 6.april 1941 i povlačenje.Jer su to imali udela i Partizani kao kolateralne štete prilikom oslobađanja gradova kada su Rusi došli i savezničko bombardovanje.

to Englezi kažu[/QUOTE]

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

u cijelom svijetu vec i vrapci na granama znaju da je srpsko-patrijotska licitacija brojem zrtava cista nebuloza i srpski specijalitet
p.s. a ti malo prosetaj do Muzeja Holokausta u Beogradu i informiraj se, onako na licu mjesta...

jer se ti salis? ne znam koliko ih je bilo i ne zanima me to, jer je za mene to istorija. kao sto je za mene istorija da su mi italijani fashisti ubili prababu koja je uz to bila hrvat za mene je dovoljan taj jedan zivot, nebi nikada licitirao o brojkama

a ti pokri se usima [moderator si i treba da budes neutralan a ne da ti dajes ban nekome jer se tebi nije svidela brojka] jer ne mozes ti da odredjujes koliko je bilo zrtava, nisi ti vlasnik istorije to pusti nek se dogovore istoricari i td
nazalost to je trebalo odavno da se utvrdi a posto nije sad svako spama brojku koja mu odgovara a kao sto rekoh ti nisi vlasnik istorije pa da ti kazes koiko ih je bilo sem ako kojim slucajem neko od tvojih nije ucestvovao u pokolju istih ili je cisto vodio evidenciju pokolja...

uz to znam da ce da neko komentarise da mi je prababa bila hrvat, bez obzira sto sam upravu, jer reagujem na zloupotrebu moderatorske funkcije [zivimo u srbiji gde je normalno na to gledati kao na neku najgoru rec]

nisi bio tako oštar prema prošlem dvojcu moderatora kada sam dobio opomenu "zbog neprikladnog izražavanja" a sada se izdrkavaš prema njemu..(ne branim ga) ali tema je jako dobra a ti spamuješ.

u cijelom svijetu vec i vrapci na granama znaju da je srpsko-patrijotska licitacija brojem zrtava cista nebuloza i srpski specijalitet
p.s. a ti malo prosetaj do Muzeja Holokausta u Beogradu i informiraj se, onako na licu mjesta...

nemam namere da šetam po komunističkim muzejima laži i zabluda a to šta je poznato celom svetu i vrapcima me ne zanima..ameri dali orden Čiči i to je jasno..a ko licitira sa brojem žrtava u Jasenovcu pogledaj tvoj forum.hr i sve će ti biti jasno

nego još ništa o toj fabrici .....

nisi bio tako oštar prema prošlem dvojcu moderatora kada sam dobio opomenu "zbog neprikladnog izražavanja" a sada se izdrkavaš prema njemu..(ne branim ga) ali tema je jako dobra a ti spamuješ.

ne znam o cemu govoris nisam upoznat sa tim... ali svejedno jer sam upravu sto se ovoga tice? ne trazim ja njegovu glaavu samo opominjem da se nerazbacuje bahato sa svojim privilegijama.

Slavonijo, nemoj opet da započinješ nešto što nisi u stanju da ispratiš do kraja...

Seti se na temi o Bljesku koliko sam ti dao relevantnih linkova i podataka pa si naprosto nestala i nije te bilo par dana...

Ako krenem opet da ti dokazujem, videćeš ko neprestano licitira brojem žrtava...

Uostalom, jesi li gledala emisiju o kojoj govorimo i jesi li čula šta kaže Puhovski i onaj novinar iz Feral Tribjuna???

po postovima koje pise i po "znanju" koje ima ocito...
iako, razumije se nesto malo u austrijsko-njemacku "socijalu" koja je "unistena"
tako da....:)

Nemačka "izvozi" nezaposlene građane
Nemački zavod za tržišta rada

Nemačka je dugo bila među liderima po izvozu automobila ili tehničkih aparata. Danas, nakon više decenija "uvoza" radne snage, ova ekonomska supersila ima novu izvoznu stavku -nezaposlene Nemce.

U nevolji zbog visoke nezaposlenosti usled previranja nakon ponovnog ujedinjenja i krutih zakona o radu, Nemačka je počela da pomaže svojim nezaposlenim građanima kako bi bili ravnopravni s drugim radnicima na stranim tržištima rada, prenosi Rojters.

Jedan od programa predviđa finansijsku pomoć za pokrivanje troškova preseljenja nezaposlenima koji traže posao širom Evropske unije, ali i Australije, Kanade ili Kanarskih ostrava.

Potencijalnim emigrantima se takođe nudi obuka za različite poslove u inostranstvu, uključujući i kurseve jezika.

Za sada jedan odsto više od proseka

Nemačka je u februaru imala stopu nezaposlenosti od osam odsto, za jedan odsto više od proseka Evrozone - 3,6 miliona Nemaca je bez posla a više od 155.000 emigrira svake godine.

Više od hiljadu nemačkih emigranata je dobilo pomoć iz posebnog fonda Kancelarije za zapošljavanje (ZAV) u Bonu. Pomoć fonda prvenstveno služi za preseljenje onih koji imaju izglede da dobiju posao u inostranstvu, mada i za preseljenje untar Nemačke.

U Nemačkoj je, međutim, ta vrsta pomoći izazvala kontroverze. Ekonomisti i biznismeni smatraju da plaćanje ljudima da napuste zemlju koja ima sve manje stanovnika i koja ima jednu od najnižih stopa rađanja na svetu, predstavlja "recept za katastrofu".

Najviše nedostaje radnika u građevini i autoindustriji

Oskudica kvalifikovanih radnika sada je akutna u građevinskoj i automobilskoj industriji, ali se pojavljuje i u sektorima kao što su maloprodaja, zdravstvo i finansije, dok "depopulacija" postaje zapaljivo pitanje u nekim regionima, posebno na bivšem komunističkom istoku.

"Svakako bi bilo bolje kada bi ti ljudi našli posao u Nemačkoj,

plaćali porez i tako doprinosili državnom socijalnom sistemu", kaže zamenik direktora Instituta za proučavanje rada u Bonu Verner Ajhorst.

Nemačka gubi kvalifikovane radnike

Kratkoročno, emigracijom ljudi više nisu nezaposleni, ali

dugoročno, Nemačka gubi kvalifikovane radnike, kaže Ajhors. On navodi da se za emigraciju odlučuju uglavnom najbolji i najfleksibilniji. "Oni su takođe u godinama kada već imaju decu. Oni su gubitak za Nemačku", smatra Ajhorst.

Ekonomista Dojče banke Norbert Valter, koji je često upozoravao na dugoročne posledice nemačke demografije, obazrivo brani državnu pomoć. "Sklon sam liberalnim odgovorima na teške prbleme", kaže Valter.

"Ne vidim ništa pogrešno u tome da se nekome ko je u teškoj situaciji u Nemačkoj, pomogne da nađe posao drugde", kaže on i dodaje: "To je samo malo podsticanje kako bi se pomoglo ljudima da se vrate na posao".

Posao se traži u inostranstvu?

Niko Grevert (25) našao je posao kao kuvar u Švajcarskoj, pošto to nije mogao u rodnom gradu Hojersverdeu, istočno od Berlina. Imao je 24 sata da se spakuje, pokupi putne troškove iz lokalne kancelarije za zapošljavanje i uputi se na jug.

Katarina Jerka (24) napustila je rodni Drezden 2006. godine i sada radi u jednom hotelu u Austriji kao recepcionarka.

Mnogo Nemaca zidara, tesara i građevinara radi u Holandiji. Bez imigranata iz Turske, Italije i bivše Jugoslavije, zapadnonemačko "ekonomsko čudo" pedesetih i šezdesetih godina ne bi bilo moguće. Mnogi Nemci sada idu "suprotnim smerom".

Anarog uzece ti Svabe radno mesto. :lol::lol::lol:

Nisi u pravu. Potpuno podržavam Lacija u tome. Taj ko negira žrtve Jasenovca bi od mene popio trajni ban.
Znaš li ti da je u Nemačkoj krivično delo negiranje holokausta ili minimiziranje broja žrtava istog?

Ne možeš da kažeš da te ne zanima koliko ih je bilo jer je to istorija.
Prvo, i nije potpuno istorija. Ako uzmeš u obzir da je prosečan bračni par u to vreme imao 5-6 dece, pa deca njihove nerođene dece, doćićemo do cifre od 10-15 miliona Srba koji bi danas bili među nama. Znači, posledica te klanice je prisutna i danas.
Drugo, nije bez veze rečeno da narod koji ne pamti svoju istoriju zaslužuje da mu se ponovi. Ja je pamtim i učim svoju decu da je pamte i da je prenose sa kolena na koleno, da se nikad ne zaboravi dok ijedan moga imena zemljom hodi.

Nisi u pravu. Potpuno podržavam Lacija u tome. Taj ko negira žrtve Jasenovca bi od mene popio trajni ban.
Znaš li ti da je u Nemačkoj krivično delo negiranje holokausta ili minimiziranje broja žrtava istog?

Ne možeš da kažeš da te ne zanima koliko ih je bilo jer je to istorija.
Prvo, i nije potpuno istorija. Ako uzmeš u obzir da je prosečan bračni par u to vreme imao 5-6 dece, pa deca njihove nerođene dece, doćićemo do cifre od 10-15 miliona Srba koji bi danas bili među nama. Znači, posledica te klanice je prisutna i danas.
Drugo, nije bez veze rečeno da narod koji ne pamti svoju istoriju zaslužuje da mu se ponovi. Ja je pamtim i učim svoju decu da je pamte i da je prenose sa kolena na koleno, da se nikad ne zaboravi dok ijedan moga imena zemljom hodi.

eto to je problem kod tebe necitas pazljivo, on je rekao: ''ko kaze da je bilo 70 000 dobice ban'' jer 70 000 malo? jer to negiranje ? jer znas sta je 70 000 ljudi?
drugo ja sam rekao da mi je nevazno da li je bilo 70 000 ili 500 000 moji predci su platili glavom i to mi je dovoljno i rekao sam da niko nema pravo kao moderator da odredjuje kolika je to dovoljna cifra da se kaze da se ne bi popio ban.

a da bude jasno ja nisam ucestvovao u ovoj raspravi niti sam spominjao koliko je bilo zrtava po mom misljenju , samo sam citao i naisao na taj komentar moderatora - koji sam posle istakao kao zloupotrbu polozaja [svima nam je to poznato u realnom zivotu , ima toliko onih koji su jedini cuvari tradicije, istorijske istine, postenja,patriotizma,strucnosti, id]
nazalost ljudi su otupeli o takve stvari ja nisam

Poslednja izmena:

Back