Odlazak u Australiju-opšta diskusija

Hoću da idem jer smatram da koliko god ja volela ovu državu, ona nikada neće voleti mene. Želim da imam puno dece i da im omogućim sigurnu i stabilnu budućnost i smatram da Srbija nije prava zemlja za to.

U paru sam, na mojoj aplikaciji se nalazi i moj dugogodišnji dečko, iliti - de facto partner.

Pikiram Melbourne, tamo mi je i sestra.

Ovde radim u struci - tamo - isto

:cao:

Svaka cast na ovome :)

Jel jos uvek 5 radnih dana za odgovor? Trebalo bi da je stigao mail.

Peti radni dan je bio danas i, da - stigao je odgovor. Uredno su mi se zahvalili na strpljenju u cekanju file number-a jer, kako kaze, file number i acknowledgement u normalnim situacijama salju u roku od 7 radnih dana, ali sada - posto im je guzva, desi se da se malo pogube.

Ok, a sta sad ? - Kako da proverim status aplikacije ? :think: :huh:
Ili samo da :strika: i da cekam ?

Pozdrav. :cao:

Znaci da je Muski najveci bata, ovde, od svih decaka... I da sam ja najpametniji.
Kad ti koji bude trebao, tu smo. Samo namigni...

Znaci i da si ih malo pretumbala sa aplikacijom, kao sto rekoh, jer je trebalo prvo ti,
pa file number, pa seka, pa redom... Kapiras, sad ce neko svojom rukom morati da upisuje u sekin 1277 ono sto treba, a to kod njih bas i nije kao kod nas.

Kako ti se dopada ovo "prvo ti"... To je kod Muskog i kod mene Amin... Ili tako ili nikako.

Prvo ti.

Nama kako dodje...

Svejedno, sada je sve ok, nebo je plavo, voda je mokra, imas file number...
Kako se osecas, napisi.

Molim te, od sada pazi na proceduru. "Veliki je to Svet, Maro moja..." - sto kazu.

Vidis da ne treba 2 meseca za Ack... vidis da je zivot lep, mlada si, lepa i pametna.

Uzivaj! :)

Da li neko moze da mi kaze koji su tacno papiri potrebni sa faxa i da li je potrebno nesto iz srednje skole, svedocanstva ili tako nesto (pretpostavljam da ne, sta ce im to :)) ?

To sto sad pitas,i sto ces tek da pitas,imas vec ovde napisano.Ali moras da citas,pa procitaj to sve sto je vec napisano i postedi sebe i druge.A i tebi bolje,znaces sve sto je potrebno,jer sada i ne znas sta je sve potrebno.

Poslednja izmena od moderatora:
Dobro Mirko 212,

čemu nepotrebna nervoza?! Mnogi ljudi nemaju strpljenja da čitaju ceo forum unazad, naročito jer se prepliću razni odgovori kroz podforume. Nema potrebe da vičeš i da se nerviraš. Svakako niko ne može da shvati umesto nekoga, te taj pre ili kasnije dođe do saznanja da mora malo da se napregne i pomuči dok najpre pročita šta mu je sve potrebno i kojim redosledom za dobijanje vize (ako je ukapirao na koju uopšte želi i može da aplicira).

E sad bih ja da postavim jedno pitanje: obzirom da ima ljudi koji dugo prate razne procedure i promene istih, koliko se često menjaju zanimanja na SOL listi ili to nema pravila? Takođe, kada kaže da supružnikovo zanimanje mora biti na SOL listi (da bi se dobili bodovi na supružnika), da li to podrazumeva i schedule 1 i 2? Naime, zanimanje mog muža je na schedule 1, a moje na schedule 2 SOL liste.

Hvala unapred!

Ma nije moguce,nemaju strpljenja,a imace strpljenja da se tri godine lomataju dok ne dobiju vizu.Ko nema strpljenja nek da pare agecijama i neka ide na plazu.Nervirate ljude koji su ozbiljno shvatili ovaj pdf,koji su vredni i hoce nesto da urade od svog zivota.Upadate kao padobranci,i naravno nemate vremena niti zivaca da citate sta je napisano,nego ce neko da vam klekne i deklemuje sve sto vas lenstine zanima,a to ce da urade oni koji su danima citali i "imali su vremena".
Sve se ovo procita za nekoliko dana,bas sve.I sve sto bilo koga zanima,neci ce ovde.A vi gotovani kojima jos mama odvaja garderobu koju ce tog dana da obuku bolje zaduzite mamau i tatu da vam procitaju sta pise ovde,posto vi ,jelte,nemate zivaca,pogubili ste ih u ratu i tokom Igmanskog marsa.:)

Back