odlazak na selo

preteraste ga sad sa poljskim wc-om... :lol:

I na selu možeš imati sve što i u gradu... i kupatilo, i lekare, i toplu vodu... :D

P.S. Bokice, Srbobran nije baš tako malo selo, ko što ga opisuješ... ;) imate i megamarket, vidim?;):D

P.S. Meni je samo tuga što ovde kod nas, u Vojvodini, gde je sve ravno, postoje salaši, na kojima žive porodice, udaljeni po 1-2-3 km od grada a NEMAJU STRUJU!!!:(
Kad su se ljudi žalili, ovi iz opštine sproveli struju, i 2.000 evra cenu svakom ko hoće da se priključi...:evil::dash: naravno, ti ljudi i dalje nemaju struju(odakle im tolike pare) i žive u 21.veku...:dash:

zanima me vase misljenje
msm, zanima me eto kako razmisljaju drugi
posto su sada aktuelne te teme kako nam sela odumuri i nestaju
moj dragi i ja smo resili da za koju godinu kada zavrsimo neke poslove u gradu
odemo na selo i pocnemo da se bavimo nekim poslom tamo
jako nam se svidja cela ta ideja :):)

Мислим да ти се допада идеја. Али да вам се реализација неће допасти :)

Јеси ли икад у животу радила нешто на селу?

preteraste ga sad sa poljskim wc-om... :lol:

I na selu možeš imati sve što i u gradu... i kupatilo, i lekare, i toplu vodu... :D

P.S. Bokice, Srbobran nije baš tako malo selo, ko što ga opisuješ... ;) imate i megamarket, vidim?;):D

P.S. Meni je samo tuga što ovde kod nas, u Vojvodini, gde je sve ravno, postoje salaši, na kojima žive porodice, udaljeni po 1-2-3 km od grada a NEMAJU STRUJU!!!:(
Kad su se ljudi žalili, ovi iz opštine sproveli struju, i 2.000 evra cenu svakom ko hoće da se priključi...:evil::dash: naravno, ti ljudi i dalje nemaju struju(odakle im tolike pare) i žive u 21.veku...:dash:

...a tek oni sto zive blizo reke...brrrr :lol:

srbobran je pristojna palanka...imaju cak i rodic u neposrednoj blizini :rumenko:
al obliznja sela...feketich,lovchenac,mali idjos...prica su za sebe

...a tek oni sto zive blizo reke...brrrr :lol:

srbobran je pristojna palanka...imaju cak i rodic u neposrednoj blizini :rumenko:
al obliznja sela...feketich,lovchenac,mali idjos...prica su za sebe
Србобран има релативно способног председника општине, иначе пре њега је био баш комунистички опајан(на референдуму о монархији после ДСР Србобранци су гласали за монархију).

Србобран има релативно способног председника општине, иначе пре њега је био баш комунистички опајан(на референдуму о монархији после ДСР Србобранци су гласали за монархију).

sada ne znam kako je ali rekoshe mi da je situacija bolje nego pre 5 god.
a i ti se druzio sa madzaricama iz okoline :rumenko:

Мислим да ти се допада идеја. Али да вам се реализација неће допасти :)

Јеси ли икад у животу радила нешто на селу?

radila sam na njivi, za dnevnicu , izmedju ostalog... :)

slonce nije nam megamarket u blizini srbobrana, nego u srbobranu kod buske....

ciciak, nije mali, ali tamo ljudi imaju njive, na begluku npr. vecina drzi stoku, kao moji kumovi i bave se time... begluk ceo mirisi na krave :)

zanima me vase misljenje

Podržavam...to je super, ako volite
(mnogi ne vole)
Najljepša su jutra na selu...

zanima me vase misljenje
To је сјајна идеја и сваком ко има прилике и могућности топло препоручујем.

Нисам песимиста али мислим да ће у некој, чак релативно скоријој будућности, само сељаци моћи да преживе. Као и увек кад загусти на планети.
По градовима је већ маса сиротиње. О Београду да не причамо. Пуно је људи који већ увелико на грам једу и на грам каке, да извините.
Зато ја , из тих практичних разлога, подржавам одлазак на село.
Урбан сам тип, волим град, али сам и реалиста.
Уопште ми није тешко да себе замислим с ашовом у руци.

Нисам песимиста али мислим да ће у некој, чак релативно скоријој будућности, само сељаци моћи да преживе. Као и увек кад загусти на планети.
По градовима је већ маса сиротиње. О Београду да не причамо. Пуно је људи који већ увелико на грам једу и на грам каке, да извините.
Зато ја , из тих практичних разлога, подржавам одлазак на село.
Урбан сам тип, волим град, али сам и реалиста.
Уопште ми није тешко да себе замислим с ашовом у руци.
Bravo, Sofija, that's the spirit !!! :D
Kada je mogao dr. Živago, iz carskoga grada Petrograda, da sadi krompir i piše " Larinu pesmu ", po ruralnom Sibiru, zašto to ne bi radili i mi, ostali ?!?
:lol:

zanima me vase misljenje

Tako ću i ja fino, samo kada odem u penziju. Malo čuvam ovce, malo čitam, malo pišem. Milina.

Nafta će da bude sve skuplja što će u kombinaciji sa otkupom kukuruza za biometanol i uljarica za biodizel , hranu učiniti dosta skupljom nego što je to danas.

Naravno uvek će biti proizvoda na bazi mlevenih pilećih kostiju i kljunova kao i GMO - alimentarius artikala namenjenih gladnim konzumentima.

Velika je sreća što u Srbiji ima dovoljno sela da prime svakog ko odabere da živi u njima.

zanima me vase misljenje

Iako sam "sa asfalta", i manje vise stalno po soliterima zivim i smucili su mi se za citav zivot...tek od nedavno uvidjam blagodeti kucice, dvorista koje prizeljkujem...
Samo da je iole umrezeno sa gradom...nemam nista protiv sela, naprotiv.
Moji stricevi zive na selu, rade u gradu, ali to je svega 7-8km udaljenosti, plus selo ima infrastrukturu bolju od pojedinih gradova...divota. Volja ti "carsija", tu je...ali kuca, dvoriste, vocke, basta, zivotinjice...neuporedivo. :)

Што је друштво руралније то је заосталије... Нема потребе да се бјежи на село, 2 процента људи може прехранити преосталих 98%

Tema je zanimljiva. ja zivim na tri mesta. Imam u Banatu Sals i porodicno imanje, jer su moji Lale od starine. Zimi zivim u Beogradu gde dolazim cesto i preko godine,. AA na kopaoniku sam organiyovao preduzece i tamo se vbavim uzgojem organic VOCA. Sve se moze. Mogu vam reci da uz dobru organizaciju , na selu može da se živi sasvim lepoi i normalno. Ja to vidim i po sebi, al ja nisam relevantan, zbog specificnosti mog profila. A vidim i po onim domacinima koji tamo na Kopaoniku imaju ugovore samnom. Kultivisali su se munjevito. I u licnom, al narocito u poslovnom smislu. Dakle, moze. Nije da ne moze. Naravno, Drzava je od 45 pa do dana danasnjeg neprijateljski raspolozena pprema selu i pprema seljacima. narocito prema srppskim seljacima. Otud zapustenost, nemanje infrastrukture. Otud katastrofa blatista i zemljani duvari.

Ma moze,nego sta nego moze.Gledam njih,oni sve polagano nema stresa nema nervoze,haj ho..imaju tv tri kanala hvata,sta fali,odlicno/tako oni kazu.Pale kola odu ujutro za Doboj o novine i u kupovinu,popiju kafu u kaficu,hajd nazad..imaju zivinu i par svinja,to namire zaliju papiku oko kuce..rukac,vecera..svekrva ispece hleb.Njima je dan takav jednostavan,al mei opet to nije dosadno.Mozes do grada vozom kolima ili busom..

Back