Isus33
Domaćin
- Poruka
- 3.479
Zapadna Ercegovina je baš vukoebina. I to teška.
Источна Херцеговина такође плус општине Фоча, Рудо, Чајниче, Вишеград, Рогатица, страшна вукојебина у којој нема никакве перспективе и из које се народ непрестано исељава.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Источна Херцеговина такође плус општине Фоча, Рудо, Чајниче, Вишеград, Рогатица, страшна вукојебина у којој нема никакве перспективе и из које се народ непрестано исељава.
U pravu si.Valjda će doći pameti pa će se ova dva HDZ ujediniti što bi činilo većinuHrvati imaju vlast u 3 kantona... HNK je mješoviti kanton i vlast je nemoguće napraviti bez SDA...

Од када? Нисам чуо за то.![]()
Ja prosle godine bih u Cajnicu.......ono brate k'o da se penjes na Akonkagvu u Juznoj Americi! Kako onde narod zivi Boga pitaj. Plus kad sam video, sto ti kazes, Visegrad, Focu, Gacko, Bilecu.......crnjak ljuti. Narocito Gacko mi je delovalo kao krajnji jug Albanije! A isto ti je i sa druge strane Drine. Pocevsi od Nove Varosi, Priboja, Prijepolja, Pljevalja. Sve sama mrtvaja.
Stara Hercegovina.
- - - - - - - - - -
Obiđi istočnu i jugoistočnu Srbiju pa da vidiš šta je mrtvaja.
Da, stara Hercegovina, samo sto takav geografski termin vijekovima nije u upotrebi, ako je ikada i bio. Foca pripada istocnoj Bosni a Focaci vec nekoliko stotina godina nisu Hercegovci.

Па ја сам из Фоче
- - - - - - - - - -
У суштини, та подјела на Босну и на Херцеговину је слаба, јер је сад израженија на Српску и Федерацију
Ти иди у Фочу и назови их Херцеговцима па ћеш видјети како ће се обрадовати.![]()

Mene neki drugari iz RS zovu "Srbijanac" a ja njih "bosanci" i pritom niko se ne ljuti na to, jer znaju da termin "bosanci" mi u Srbiji koristimo iskljucivo za Srbe iz Bosne, dok za poturice jednostavno samo kazemo...."musliman".
Сједећи на сандуцима од муниције читам „Три мускетара” у преводу Симе Пандуровића. Књигу коју је Свилени заборавио.
У соби, на трећем спрату, чији је зид пробијен гранатом минобацача од осамдесет два милиметра — положај.
Бејрут је одмаралиште за интернатске дјевојчице. Бејрут је на Блиском истоку. Ово је Босна — звијер дивља и непозната.
На зиду невјештом руком исписани Његошеви стихови:
„Удри врага, не остав му трага!”
Поред натписа икона светог Пантелејмона.
Пантелија и брат му Илија.
Једино се Срби са свецима рођакају.
Седамдесет метара даље су муслимански положаји.
Између, минско поље.
Постављао га је Пеђа, добровољац из Краљева који је погинуо у Касиндолској. Нико више не зна гдје су постављене мине.
„Опет копају?”
„Копају!”
Између кућа виде се гомилице земље.
Провирују ошишане главе. Муслимани се опет укопавају.
Нико не пуца иако су на домету.
Иако се главе добро виде.
Копају Срби који су остали у Сарајеву.
Они који нису успјели да изађу из града.
Сада служе муџахединима као живи зид.
Радне бригаде састављене од Срба укопавају муслиманске положаје. Кроз двоглед виде се њихова изгладњела лица.
Прије неки дан размијењен је седамнаестогодишњи дјечак кога су силовали Пакистанци. Извадили су му све зубе, и тјерали га да гута мушко сјеме.
Причу о њему испричали су они који су размијењени заједно с њим. Он не зна да знамо шта му се десило. Носи нож, шкорпион са пригушивачем и ћути. Мало, мало па подигне поклопац канализације и нестане у мраку. Не воли свјетлост. Не воли људе. Пацови му показују пут. Враћа се окрвављене униформе. По томе знамо да је кроз канализацију стигао иза муслиманских положаја. Сањам га сваке ноћи, из његових окрвављених уста циједи се мушко сјеме.
Митраљезац ми даје двоглед. Гледам лица упалих образа.
Не виде им се очи. Или су то очне дупље.
Сјећам се дјечака.
Често пожелим (а сваког дана их доводе на копање) да притиснем ручицу од бровинга, да пустим рафал по ошишаним главама, по чворноватим прљавим лобањама, да им прекратим муке.
Подне је. Плус тридесет. Добриња, Сарајево.
Велика зелена мува зуји око наших глава.
Испред куће мачка развлачи цријева друге мачке коју је разнијела граната.... https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQFjAAahUKEwitnu-PgebGAhXHvhQKHcSaAks&url=http%3A%2F%2Fwww.pravda.rs%2F2015%2F07%2F15%2Fratna-reportaza-vi%25C2%25ADde%25C2%25ADci-ku%25C2%25ADda-su-dvo%25C2%25ADji%25C2%25ADca-sr%25C2%25ADba-ute%25C2%25ADkli-mu%25C2%25ADdza%25C2%25ADhe%25C2%25ADdi%25C2%25ADni-su-kre%25C2%25ADnu%25C2%25ADli-mi%25C2%25ADsle%25C2%25ADci-da-ni%25C2%25ADje-mi%25C2%25ADni%2F&ei=vfiqVe3LJ8f9UsS1itgE&usg=AFQjCNEdPLvoyvQPZUL5vsBTdvRyEYuFjA