ODBOJKA

5-1 je postava sa jednim korektorom,tehnicarem,dva primaca i dva srednjaka(umesto jednog ulazi libero).Korektor i dizač su UVEK u dijagonali,sto znaci ako je dizač u kecu onda je korektor u četvorci.Isto važi za primače i srednjake.Kretanje je teže objasniti pismeno ali ću se potruditi da vam pomognem.

U duhu srpske da "komšiji crkne krava", bugarski odbojkaši su se potrudili da nam na startu EP u Turskoj nagoveste težak put do cilja - Srbija - Bugarska 2:3 (25:21, 17:25, 25:19, 22:25, 11:15). "Plavi" su igrali sa puno oscilacija, praktično bez bloka, u svakom od setova, tako da su ostali bez prvih istanbulskih bodova. Ništa strašno, ali je bilo važno zbog pozitivne atmosfere i mirnije glave pred naredne susrete.
IZVOR

Au kako smo loše igrali, ne pratim četo odbojku ali ne sećam se da smo nekad ovaliko grešili.

Posle pobede nad reprezentacijom Češke, odbojkaši Srbije izrazili su zadovoljstvo i igrom i rezultatom.

- Opet smo uskočili u voz. Voz je malo krenuo iz stanice protiv Bugara, ali smo opet uskočili u njega. Mislim da smo bolje odigrali nego prvog dana, naročito drugi deo utakmice. Potrebno je da zadržimo ovaj nivo igre i borbenosti, što nam je malo nedostajalo protiv Bugara, i ako to budemo zadržali, nadam se da će i rezultat biti zadovoljavajući. - rekao je Andrija Gerić koji je zamenio povređenog Stankovića, i izrazio nadu da povreda saigrača nije ozbiljnije prirode.

Znatno bolji učinak nego u porazu od Bugarske imali su i naši primači sevisa Nikola Kovačević i Bojan Janić.

- Dobro je što smo uspeli da se oporavimo od teške utakmice i poraza od Bugarske i pobedimo važan meč. Poboljšali smo sve elemente igre, a naročito napad i blok. - konstatovao je Kovačević.
IZVOR

Italijani, ako ne budemo imali oscilacija treba da padnu.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković, zadovoljan je igrom koju su njegovi igrači prikazali na današnjoj utakmici sa Italijom i istakao da samo timskom igrom ekipa može da pobeđuje. Reprezentacija Srbije pobedila je Italiju sa 3:1 u setovima i u četvrtfinalnu grupu F prenela dva boda iz prve faze takmičenja. Srbija će u drugoj fazi takmičenja igrati se ekipama iz grupe B.

- Rezultat pokazuje da smo igrali dobro. U drugom setu igrači su izgubili snagu, ali su uspeli brzo da se oporave i sjajno odigraju treći i četvrti set. Raduje me što smo bili strpljivi u četvrtom setu, igralo se poen za poen, nismo uspeli da se odlepimo, ali smo krajem seta uvećavali prednost. Svi igrači su igrali dobro, igrali smo timski i takvu igru moramo da zadržimo za predstojeće utakmice i pobede. Nije važno sa kim ćemo igrati u četvrtfinalnoj grupi, interesuju nas samo pobede jer nas one vode u završnicu Evropskog prvenstva - rekao je Kolaković posle meča.

2 boda se prenose, now we hope the best.

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Rusije u prvoj utakmici grupe F 26.Evropskog prvenstva u Istanbulu. Prvi favorit za osvajanje kontinentalne titule slavio je rezultatom 3:1 (25:15, 17:25, 25:21, 25:19) čime je Rusija zadržala trend nepobedivosti na šampionatu, i nanela našoj selekciji drugi poraz. Plasman u polufinale više ne zavisi samo od igara i rezultata našeg tima i situacija je posle ovog poraza objektivno veoma teška.
IZVOR

E jbga, jeste da je Rusija najjača do sada...ali opet, sada idu razne kombinacije, nema nama polufinala.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je u utakmici drugog kola grupe F 26.Evropskog prvenstva u Turskoj rezultatom 3:0 (25:20, 25:14, 25:22) savladala selekciju Finske. Međutim, pobedama Bugarske nad Holandijom i Rusije nad Italijom, odbojkaši Srbije su i pre meča sa Fincima ostali bez šansi za plasman u polufinale, ali i pokazali karakter, pa uprkos evidentnom razočaranju,zabeležili maksimalnu pobedu. Pogrešno bi bilo reći da utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto će trećeplasirani tim iz naše grupe izboriti direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2011.

Dve promene izvršio je selektor Kolaković u odnosu na startnu postavu iz prethodnih mečeva. Umesto Janića na poziciji primača servisa utakmicu je počeo Nikić, dok je na mestu libera Rosić dobio šansu umesto Samardžića. Finci su imali rezultatsku prednost od dva poena sve do ulaska u samu završnicu seta, kada je Srbija neke teške lopte uspela da reši u svoju korist i da napravi preokret koji je doneo čak i ubedljiv trijumf u ovom periodu 25:20.

Demoralisani Finci su potpuno razbijeni u drugom setu. Srbija je predvođena našim najboljim igračem na ovom prvenstvu Ivanom Miljkovićem, reprezentaciju sa severa kontinenta u ovom setu ostavila na samo 14 poena.

Finci koji su više energije trošili na neosnovane svađe sa sudijama, nisu bili dostojan protivnik reprezentaciji Srbije ni u trećem setu. Između dva tehnička tajm auta naš tim je stekao nedostižnih sedam poena prednosti. U završnici je naš rival iz borbe za bronzano odličje od pre dve godine u Moskvi, uspeo samo da ublaži poraz.

SRBIJA: Kovačević 5, Janić, Petković 2, Samardžić, Grbić 5, Nikić 15, Rosić, Gerić 4, Miljković 13, Starović 2, Petrić, Podraščanin 12.

FINSKA: Esko 2, Ojansivu 6, Siltala 8, Samelvuo 5, Hietanen, Hivarinen, Oli, Miko Oivanen 7, Šumov 8, Mati Oivanen, Sivula, Lehtonen 3.

posle 7 UZASTOPNIH borbi za medalje ovoga puta prvi put bez te prilike :(

Odbojkaška reprezenatcija Srbije zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Turskoj i tako obezbedila direktan plasman na naredni šampionat Starog kontinenta 2011. godine. Izabranici selektora Igora Kolakovića u odlučujućem meču bili su bolji od Holandije rezultatom 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:23).

Ekipa Srbije pokazala je karakter u svojoj poslednjoj utakmici na ovom prvenstvu jer, kao i u susretu sa Finskom, takmičarski motiv, kada se radi o borbi za medalje, praktično nije ni postojao. Bez obzira na to, kao i prilično loš zdravstveni bilten, Srbija je odigrala na nivou renomea i savladala kvalitetnu selekciju Holandije. Možda i prvi put u karijeri, inače primač, Nemanja Petrić je zbog pomenutih zdravstvenih problema u timu igrao na mestu srednjeg blokera. U postavi su bili još Grbić, Miljković, Kovačević, Janić, Podraščanin i libero Rosić.

Posle potpune dominacije Srbija je relativno lako dobila prvi set 25:20. U nastavku, borba je počela da se rasplamsava. Holanđani su zaigrali bolje i ušli u završnicu seta sa vođstvom 20:17, ali kao i u utakmici sa Bugarima tu razliku nisu sačuvali. Predvođeni Miljkovićem, naši odbojkaši prave preokret i udvostručuju prednost.

Iako su Holanđani u trećem setu imali čak šest poena prednosti, malo je nedostajalo da se ponovi scenario iz prethodne deonice. Naš tim je stigao do izjednačenja, ali su ga na ovom prvenstvu hronični problemi sa prijemom servisa odveli u gubitak perioda.

Iz istog razloga reagovao je Kolaković u četvrtom setu uvođenjem Nikića umesto Janića. Izabranici Petera Blanžea sigurno su išli ka taj-breku do skoro 18:14, a onda je Srbija uspela da napravi preokret, set dobije 25:23 i od 26. Evropskog prvenstva u Turskoj oprosti četvrtom pobedom na turniru.

U polufinalu EP u Turskoj sastaće se: Rusija - Francuska i Bugarska - Poljska.
IZVOR

Da naši nisu olako prišli utakmici protiv bugara sad bi bili u polufinalu, no šta je tu je, ide se dalje...

Eh, odbojkasice kiksnule. Kad sam video kako su kilavo pocele drugi set znao sam da ce da izgube... Fali nam Anja Spasojevic nas glavni motivator koji ce da pokrene ostale. Bez Anje nemamo sanse da uzmemo medalju. Suzana Cebic isto fali - devojka je bila najbolji libero svetskog prvenstva i sad nema ni za nju mesta...

francuziver.jpg

najlepsi osmeh:zaljubljena:
50422.848203.jpg

Nemam šta drugo da kažem sem da je odbojka "sport mog života"... :lol:

Ali neki klubovi umeju toliko da me iznerviraju da mi se smuči i odbojka.. Ne odbojka, kao

sport nego kao treninzi odbojke.. Tako da sam odlučila da je u buduće igram samo rekreativno.

Što je najbitnije, odbojka je uvek bila, i dalje je i uvek će biti moj omiljeni sport. :mrgreen:

pozz,novi sam u odbojci,dali neko ima papir,ili sajt na kojem mogu da naucim rotaciju 5-1 posto sam bio odsutan sa treninga,i nikako ne mogu da shvatim rotaciju :) i ako ima neko zone pomoglo bi' mi,ali mi je rotacija vaznija

Back