ODBOJKA

SRBIJA DOMAĆIN DVA EVROPSKA PRVENSTVA!

Na Generalnoj skupštini Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), održanoj u Madridu, odlučeno je da Srbija bude organizator dva Evropska prvenstva u ženskoj konkurenciji. U saradnji sa Italijanskom odbojkaškom federacijom (FIPAV), Srbija će organizovati Evropsko prvenstvo za seniorke 2011. Takmičenje po grupama će se održati u Beogradu i Milanu, a finale će se igrati u našem glavnom gradu. Pored ovoga, Srbija će u Zrenjaninu i Nišu organizovati Evropsko prvenstvo za juniorke 2010. Predsednik OSS, g. Aleksandar Boričić, izrazio je zadovoljstvo što će Odbojkaški savez Srbije nastaviti izvanrednu saradnju sa Italijanskom odbojkaškom federacijom započetu još 2005. godine organizovanjem Evropskog prvenstva za seniore u Beogradu i Rimu, kao i činjenicom da će Srbija organizovati Evropski odbojkaški šampionat u juniorskoj konkurenciji prvi put nakon Beograda 1977. godine.

- Nadamo se da će ovim ženska odbojka u Srbiji dobiti potpuni zamah i da ćemo uz pomoć Ministarstva za sport, kao i vlasti u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu uspeti da organizujemo ova takmičenja na najvišem nivou. – zaključio je g. Boričić.

Evropsko prvenstvo za seniore 2005. održano u Beogradu i Rimu bilo je prvo u istoriji odbojke koje organizuju zajednički dva saveza. Tada je takmičenje po grupama odigrano u Beogradu i Rimu, dok se polufinale i finale igralo u glavnom gradu Italije. Ovoga puta, takmičenje po grupama će se igrati u Milanu i Beogradu, a finale će pripasti našem glavnom gradu.

Evropsko prvenstvo za juniorke 2010. će biti održano u Zrenjaninu i Nišu. Finale prvenstva će se igrati u Nišu.

Da li neko ima ili zna gde mogu da nedjem slike Ivane Nesovic, odbojkasice Crvene Zvezde???

1164021037Nesovic-Ivana-12.jpg

65817_142x190.jpg

izvoli

Pozz svima!ja sam nova i puno pozdravljam sve one koji vole odbojku!zao mi je sto nema vise ljubitelja ali nema veze valjda ce se nakupiti.....i ja treniram odbojku!....a sto se tice rotacije za sistem 5-1 ja znam za skoro sve igrace ali sa sigurnoscu i najbolje za LIBERA.!=)

Back