Odbacivanje TEORIJE evolucije

То је посредна дефиниција. Дефинисање масе као својство тела, које се дефинише преко инерције, која је својство тела да се опире кретању.
Znaci. telo ima svojstvo da se opire kretanju. okej to je inertnost. Ajmo da nekako apstraktujemo pojam i da uspemo da ga izmerimo. Mericemo ga masom. Znaci koliko mase ima telo, toliko je intertno. I eto, masa je mera intertnosti tela

Mozes pogresiti, ali nisi licno kriv za to pogresno. Kao sto ti rece, dao si maksimum.
po def. djavo je tuzitelj na sudu, i ja pokusavam da ti objasnim da je nebitno ko je kriv, osim djavolu tuzitelju, vec je bitno da ispravimo pogresno i vise ne gresimo, a znamo da nam je to nemoguce bez Boga, jel, probali smo bezbroj puta i uvek smo omanuli

dakle, nebitno ko je kriv za nase omanuce, po def. prvobitni greh i posledece koje svi trpe, zbog mene adama, ja sam kriv i tu stavljamo tacku... sada gledamo da vise ne optuzujemo nikog drugog, vec da iznadjemo nacin da vise ne gresimo, Hristos bez greha nam je pokazao put

po def. djavo je tuzitelj na sudu, i ja pokusavam da ti objasnim da je nebitno ko je kriv, osim djavolu tuzitelju, vec je bitno da ispravimo pogresno i vise ne gresimo, a znamo da nam je to nemoguce bez Boga, jel, probali smo bezbroj puta i uvek smo omanuli

dakle, nebitno ko je kriv za nase omanuce, po def. prvobitni greh i posledece koje svi trpe, zbog mene adama, ja sam kriv i tu stavljamo tacku... sada gledamo da vise ne optuzujemo nikog drugog, vec da iznadjemo nacin da vise ne gresimo, Hristos bez greha nam je pokazao put
Okej, ne mogu se sloziti za djavola-boga. Ali svakako, preneseno znacenje jeste.

Biological evolution is a theory, not a fact

eto u prvoj rečenici :D
Evo cela recenica
Biological evolution is a theory, not a fact. This phrase has been used to bolster the argument that alternative, faith-based explanations for the diversity of life on Earth should be presented as science in the public schools. The phrase ignores the fact that a theory is the highest form of knowledge that science offers. It is a synthesis of many facts into a large concept that attempts to explain them all. A scientific theory is always based on physical evidence and always subject to revision in the light of new evidence. Biological evolution is no exception.

Ili ako ne razumes engleski

Biološka evolucija je teorija, a ne činjenica. Ova fraza je korišćena za potkrepljivanje argumenta da alternativna objašnjenja različitosti života na Zemlji zasnovana na veri moraju biti predstavljena kao nauka u javnim školama. Fraza ignoriše činjenicu da je teorija najviši oblik znanja koji nauka nudi. To je sinteza mnogih činjenica u veliki koncept koji pokušava da ih sve objasni. Naučna teorija se uvek zasniva na fizičkim dokazima i uvek podleže reviziji u svetlu novih dokaza. Biološka evolucija nije izuzetak.

šta sam slagao?
Napisao si
1622408188602.png

Rekao si ovo a ovo pise ustvari
1622408218997.png

Okej, ne mogu se sloziti za djavola-boga. Ali svakako, preneseno znacenje jeste.
ja to od tebe i ne trazim
mozemo stvari da postavimo i sa onom:
ili si deo problema ili si deo resenja

dakle, oni koji su se pomirili sa propascu, oni traze krivca i tuze kao djavo na sudu, a oni koji traze spasenje, oni cak i ne dolaze na strasni sud, svaka krivica je daleko od njih, ne dotice ih uopste, niti ih zanima strasni sud

ko ima problem taj trazi krivca, a ko ima resenje, njemu ne treba da zna ko je kriv za nesto sto ga se vise ne dotice

Back