Акај
Elita
- Poruka
- 15.632
Какав историски документ...ЈУ ТУБ..вауу
To je postalo klasika,mrzi me i da komentarisem.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Какав историски документ...ЈУ ТУБ..вауу
Konkretan odgovor molim - kada i gde i iz kog razloga,odnosno zbog koga...
Odgovor je isuviše pojednostavljen...nećeš ga nikada dobiti tako očigledno za jedan narod. Tako se nisu ni Grci kao homogena grupa "doselili na Balkan".
Šta te konkretno zanima?
http://en.academic.ru/dic.nsf/enwiki/1881938The 1923 population exchange between Greece and Turkey is the first large-scale population exchange, or agreed mutual expulsion in the 20th century. It involved some two million people, most of them forcibly made refugees and "de jure" denaturalized from homelands of centuries or millennia, in a treaty promoted and overseen by the international community as part of the Treaty of Lausanne Fact|date=October 2008. The document about the population exchange was signed at Lausanne, Switzerland in 1923, between the governments of Greece and Turkey. The exchange took place between Turkish citizens of the Greek Orthodox religion established in Turkish territory, and of Greek citizens of the Muslim religion established in Greek territory.
Odgovor je isuviše pojednostavljen...nećeš ga nikada dobiti tako očigledno za jedan narod. Tako se nisu ni Grci kao homogena grupa "doselili na Balkan".
Šta te konkretno zanima?
Interesuje me u kom pravcu je isla grcke seoba na Balkan.
Takodje me interesuje koga su zatekli tada na Balkanu,kakvi su bili odnosi istih i medjusobni uticaji.
Takodje me interesuje koga su zatekli tada na Balkanu,kakvi su bili odnosi istih i medjusobni uticaji.
На жалост, Сандански овде није у праву а ишло би му у корист. Ко се сели, тај се не весели, бродове су имали само Феничани, а они су били трговци робљем. Први примерци су највероватније купљени.Interesuje me u kom pravcu je isla grcke seoba na Balkan.
.
На жалост, Сандански овде није у праву а ишло би му у корист.
grci bili crnci????
ajd ljudi nemoj da se zezate
Možda su i bili crnci ali ih niko nije vidio da su crni.
Нико није рекао да су сви били црнци, али постоји довољно доказа да су Пелазги доводили радну снагу из Африке и да су се временом измешали. Ту не би требало имати дилему, јер је чињеница да постоји мешавина, а и друга да Африканци нису дошли да донесу културу и уметност, реално.
![]()
![]()
Znaci Pelazgi dadose Grcima tu "silnu" kulturu ?![]()
To su bili robovi i oni se nisu ženili sa Grcima.
Zato nema Grka crnaca niti ono na pola-meleza.
Kažu, da ako neko ima gene crnca ili bijelca, da se može roditi dijete bijelo ili crno sve do 9 koljena a neke teorije kažu i mnogo više.
.
Danas u Grčkoj nemoš naći crnca osim turista i svi su izrazito bijele puti.
Da si ti gazda , da li bi ženio ili samo zaskočio?
Sve ono što vidiš u Južnoj Grčkoj a naročito na Kipru zove se melez.
Za to postoje genetske bolesti kao što je talasemija koju imaju i Afrikanci i Grci, to je indikator.
Izgleda da ti dalje od Soluna nisi išao?
Konkretan odgovor molim
Znaci Pelazgi dadose Grcima tu "silnu" kulturu ?![]()
Jer su dodjoši.Grci su ti tu, odkad je sunce izašlo na istoku.
Zašto su uopšte morali odakle dolaziti?
"Грци се хвале својом старином, својим знањем и вештином. Старина им је, као и све остало, претерана... сила преувеличана, итд. Прва писмена постала су им око 600.г. до рођења Христова (в. Плиније, Nat. Hist. I, V, с.29,.... Но не гледајући све измишљене, Бог зна какве старине, на њихову мниму коренитост и остало, остаје оно, што смо напред навели: Стари Грци нису ништа друго до остаци војених чорда, асирских, које су се, као и Рамзеси у Италији, смешали са српским племенима живећим ту, а тако исто и остаци војених трупа Рамзесових, или Сезостриса II., египатског цара... "
"...А кад се језик и остало овог врло важног, а ни најмање неиспитаног и неизученог народа проучи, онда ће се многе ствари открити, о којима нисмо ни сумњали. Навод наш тврди још сам Иродот (тј., Херодот), који вели, да је очима својим гледао статуе подигнуте Рамзесом."
http://olgalukovic.wetpaint.com/page/Olga,+prvi+deo...„отац историје”, Херодот, пише у књ. I, гл. 58:
„Затим је настао грчки језик, увек употребљаван заједно с њим (тј. пелазгијским), како се мени чини. Пошто су се отцепили (Грци) од Пелазга, будући слаби, од малог броја у почетку, повећали су се у мноштво народа, захваљујући особито прилажењу многих Пелазга и многих других варварских народа.”
Пелазги су познавали прераду метала, њихово добијање, или - како бисмо ми данас рекли - металургију. Грци су се од Пелазга научили и архитектури... Укратко, није било НИ ЈЕДНОГ ПОДРУЧЈА, У КОМЕ ПЕЛАЗГИ НИСУ БИЛИ ГРЦИМА УЧИТЕЉИ, ПА СЕ НАМЕћЕ - како на основу тога, тако исто и на основу свега до сада. изложеног - ЈЕДИНИ МОГУЋИ ИСПРАВАН ЗАКЉУЧАК, ДА СУ ПЕЛАЗГИ НАУЧИЛИ ГРКЕ И ДА ПИШУ, А ТО ЈЕ ТВРЂЕЊЕ КОЈЕ СЕ НАЛАЗИ И У ИЗВЕСНИХ АНТИЧКИХ, УПРАВО ГРЧКИХ АУТОРА