Сребрена
Poznat
- Poruka
- 8.130
Ја се још мувам измешу Ракитове и Кричина, мада сам скинула превише материјала са нета и још нисам све прочитала.Кад додам још помен линије Габрово-чипран ,гледајући твоју карту са најгушће концетрисаним црвеним тацкицама врло близу Сопота и Карлова (Крал(ј)ова) и још кад додам:
“Ето тако су дакле унуци његови допратили Бирхана до Рашке на Балкану,
Нешто ме вукло тој котлини Срнена Гора све време и овом уском грлу ....сад сам сигуран да смо на добром путу.
Мало ме језа хвата док ово састављам "терали смо вука да не изађе нешто још веће"
Немој молим те да идеш дубље од 9 века, иначе до краја живота нећемо да размрсимо ово "клупчето на Гордија" (там близу Сервона)..
Локација РАС(она) нам је она полуга која може да преокрене ствар.Све остало веж жваћу ваздан аутохтоничари.
Прозборавам од муке и по блгарски, шта ћу, колико сам им сајтова прочитала.
ЈА лично не верујем да ћемо наћи , овако преко мреже, слику Немањиног Раса у сад.Бугарској..чим виде и да пишемо о томе, одмах ће да од тога направе војну базу и да униште све до 15,м испод земље,али , у свом маниру да фалсификују још неког Асена.
Али нисам веровала да ћу наћи споменике са српским именима из Бугарске, па сам нашла данас књигу где има имена из 1850, стављам на Времеплов чим стигнем.
Грамоте су повеље.
Миле Смилец је имао брата Војсила и Радослава, владао у 13 веку (на крају 1292-98) областима између "твоје" Средње горе и Старе планине, познат по томе што је ћерку удао много добро, за СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ )) Савременик је сина оног Константина Тиха Асена(што му је деда Тихомир рођени Немањин брат) Порекло потпуно непознато, пишу блгари, створио се са небеса као "блгарски племић и постао цар, хмм..хм..све наводи да је био од наших србо-словена, можда у сродству са Тихом како ко воли..што опет избија адут из руку велкикоблгара да је Дечански женио бугарку. Пољска њики пише да је Смилец држао Сливен и неке делове Ибра/Марице.
Његов син га наследио у тој области, али само на годину дана јер је умро (вероватно од смртне болести звана-сабља).
Не знам све, имао је превише блиске контакте са "монголским" племенима, односно Ногајем.који је држао Влашку ..(чукунунук Джингис кхана).прешао на ислам а жена имао свих вер, а ћерку удао у Палеологе ...ваљда је Смилец био вазал
.а наш врли наш краљ Милутин и узео браничевску и видинску област где су дрмали Дрман, Куделин и Слепимиш (од Ђердапа до реке Јантре...))што опет све наводи да су Блари били само до Трнова,а са Ногајем је после много борби, направио споразум
Овде има више:Osłabienie Bułgarii wykorzystał król serbski Stefan Milutin, który wraz z bratem Dragutinem zdobył ziemię braniczewską i widyńską.
http://www.scribd.com/ungernsternbe...tin-i-srpsko-tatarski-sukobi-krajem-XIII-veka
![]()
Сопотски манастир ...
Искуство ми говори да кад год бугари(или неко други у име пројекта Булгарија) нешто затуре да је тај документ неповољан по званичне ставове.Zaista si genije, Sopoćani Sopot ,a i reke su tu , jel da?Negojčevica,Rosica,Lepušnica,Vidima
Znači, manastir Sopoćani u Bugarskoj darivao je tast Dečanskog, povelje su dokazni materijal a nema ih!!
Dobro, pamtim Smileca kao bitnog pa će nešto već da naleti i o njemu.
Pazi samo, u tekstu je manastir Drenča - po reci (nema u Srbiji?) , ne Sopot-jani.
Ovo je sa Vremeplova, iz bugarskih naučnih radova
![]()
a nadovezuje se srpski naučni rad, da je Konstantin Tih bio Nemanjin potomak,
Цар Бугарске Тихомир, Немањин потомак
СРБИН ВЛАДАР БУГАРСКЕ
P.S. Pisala sam još svašta, ali obrisalo mi se. Sutra nastavllam.
Poslednja izmena: