Od jedne do druge osobe

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
40.863
Kako prepoznati nekog ko ume da se posveti jednoj osobi, i pažnja mu/joj nije rasuta na mnoge?

To sam pitala chat. Odgovor, ne bih počela sa tim, šta vi kažete?

Ali evo jednog ko misli da su alfe posvećene jednoj osobi (to ne znači da nemaju izlete, ali su posvećeni odnosu sa 1 osobom)

Da li to ima veze sa zrelosti ličnosti ili nema? Ako bistre tražili ljude koji umeju da budu dugo posvećeni jednoj osobi, tj da imaju kapacitet za dubinske veze, da li biste tražili osobe sa jakom ličnosti i ciljem, ili to nema veze? Šta bi bio znak u njihovom ponašanju?

Svi smo mi monogamni: ako je ,,varam,, (o ružnog izraza) vređam nju i vređam sebe, jer pokazujem drugoj da sam sa nekim s kim mi nije baš dobro.
Ali kako onda nastaju nove veze, ljubavi, etc, etc.... a?

Svako ko sretne pravu osobu, osoba koja mu odgovara, koja mu se dopada, osobu u kojoj vidi i prekosutra sa njom - porušiće sve svoje principe, zaboraviti kriterijume i promeniti navike. Posvećenost dolazi odatle, tu nema znakova, načina života i navika.

Svako ko sretne pravu osobu, osoba koja mu odgovara, koja mu se dopada, osobu u kojoj vidi i prekosutra sa njom - porušiće sve svoje principe, zaboraviti kriterijume i promeniti navike. Posvećenost dolazi odatle, tu nema znakova, načina života i navika.

Nisam sigurna da je u pitanju prava osoba, mislim ne vidim da stoji u nužnoj korelaciji.

Može da se desi prava osoba, ali da smo rasute pažnje na mnoge opcije ili na neke druge ciljeve u životu, u svakom slučaju bez odluke za pažnjom na tu osobu..

Mada, možda i jeste samo to, ali ako neko nije spreman za odnos da li će značiti to što je osoba prava?

U vezi sa monogamijom, vernoscu i prepoznavanja kao kvaliteta iste i ljudske sklonosti, koliko vas bi uslo u bracne odnose a da ne postoji nacin da se razvede od te osobe?
Tipa da brak znaci ono sto i fundamentalno i religijski znaci: I u dobru i u Zlu i dok nas smrt ne rastavi?

Nisam sigurna da je u pitanju prava osoba, mislim ne vidim da stoji u nužnoj korelaciji.

Može da se desi prava osoba, ali da smo rasute pažnje na mnoge opcije ili na neke druge ciljeve u životu, u svakom slučaju bez odluke za pažnjom na tu osobu..

Mada, možda i jeste samo to, ali ako neko nije spreman za odnos da li će značiti to što je osoba prava?
Prava u smislu da je ono što ti odgovara, kome ti odgovaraš. Ne mora to da bude neko sa kim ćeš provesti ostatak života, može biti i prava u smislu da ćete neko vreme biti zajedno i za to vreme je prava za tebe, i ti za nju.

Ukoliko ti je pažnja rasuta na mnoge opcije onda ti ni ne treba ta jedna osoba jer ne znaš šta želiš, definitivno ne znaš. Ukoliko je rasuta na neke druge ciljeve u životu (poslovne, porodične) onda je potrebno samo da ih odvojiš, kao po policama u ormaru. Da znaš šta gde pripada i da jedna ne utiče na drugu.

Ukoliko jedna osoba nije spremna za odnos, a druga jeste, onda za tu drugu osobu u tom "odnosu" nema mesta.

U vezi sa monogamijom, vernoscu i prepoznavanja kao kvaliteta iste i ljudske sklonosti, koliko vas bi uslo u bracne odnose a da ne postoji nacin da se razvede od te osobe?
Tipa da brak znaci ono sto i fundamentalno i religijski znaci: I u dobru i u Zlu i dok nas smrt ne rastavi?

Budućnost nije nešto što se može predvideti.
Ja ne mogu da znam šta ću osećati za 10 god.

Prema to e, meni svako obećanje na budućnost je neprihvatljivo u startu.

Ono što smatram zrele osobe rade jeste sadašnja namera da se bude dublje sa nekom osobom. Zato i pitam, koji su to pokazatelji da neko ima osobine ličnosti koje omogućavaju dublji odnos, a ne da neko pobegne čim mu dosadi ili čim se pojavi neko lepršaviji.

Svako traži prema sebi. Nekome je ovo pitanje što postavljam nebitno

Budućnost nije nešto što se može predvideti.
Ja ne mogu da znam šta ću osećati za 10 god.

Prema to e, meni svako obećanje na budućnost je neprihvatljivo u startu.

Ono što smatram zrele osobe rade jeste sadašnja namera da se bude dublje sa nekom osobom. Zato i pitam, koji su to pokazatelji da neko ima osobine ličnosti koje omogućavaju dublji odnos, a ne da neko pobegne čim mu dosadi ili čim se pojavi neko lepršaviji.

Svako traži prema sebi. Nekome je ovo pitanje što postavljam nebitno
Dubok odnos ne mora biti monogmana. A to posvecivanje mi znaci to, osim ako je lose definisem. Kada si s nekom, mozes da se posvetis toj osobi, na taj period kada ste zajedno i onda mozes i drugoj. Dakle je to tada u trenutku kada delite vreme zajedno ili nesto trece?

Ja ne mogu da znam šta ću osećati za 10 dana.

U pokazatelje ne možeš biti sigurna jer je za to potrebno vreme. Ne samo da upoznaš tu osobu, da je vidiš u različitim situacijama, vidiš kako reaguje u njima, nego da vidiš i sebe u istim tim situacijama.
Nema šablona jer u svaki odnos ulaziš drugačije jer su i osobe drugačije, a i ti se vremenom menjaš.
Ono što mi je bilo prihvatljivo kod jedne osobe, kod druge ne mora biti. I obrnuto.

Pa sta podrazumevas da se posveti.
Jel na pr izasli ste i sada on ti daje punu paznju tokom te kafe
ili ste neko vreme zajedno i kada ste zajedno on pruza posvecivanje
ili ti se posvecuje na duze staze i usmerava svoj zivot tako da se poklopi sa tvojim - ambicije, zelje, planovi za buducnost i td?
Ne da se podeli kao ličnost pa se posveti meni dok je sa mnom, a posle drugoj itd, nego da se posveti jednoj osobi integralno. Zamisli ja odem u bolnicu, a on se tad posveti drugoj osobi jer od mene nema vajde? Pa ne to.

Dakle, ovo poslednje što si napisao. Ali u mom slučaju to nije plan braka, već plan zajedničkog odnosa koji uopšte nije da sad živimo zajedno. Svako ima druge potrebe, neko možda i želi novu porodicu

Ja ne mogu da znam šta ću osećati za 10 dana.

U pokazatelje ne možeš biti sigurna jer je za to potrebno vreme. Ne samo da upoznaš tu osobu, da je vidiš u različitim situacijama, vidiš kako reaguje u njima, nego da vidiš i sebe u istim tim situacijama.
Nema šablona jer u svaki odnos ulaziš drugačije jer su i osobe drugačije, a i ti se vremenom menjaš.
Ono što mi je bilo prihvatljivo kod jedne osobe, kod druge ne mora biti. I obrnuto.
Pa da, ali struktura je ista

Recimo ja sam imala odnose sa više psoba ali svaki put kada sam se zaljubljivala bila sam ista.. ista sam struktura, pokazujem slično ponašanje

Dubok odnos ne mora biti monogmana. A to posvecivanje mi znaci to, osim ako je lose definisem. Kada si s nekom, mozes da se posvetis toj osobi, na taj period kada ste zajedno i onda mozes i drugoj. Dakle je to tada u trenutku kada delite vreme zajedno ili nesto trece?

Ово ти је на граници манипулације, да будемо баш баш благи у промишљању.

Muskarac moze da se veze emotivno za 500tu partnerku,zena ne moze posle 5

Može. Ja sam primer. Mogu duboko da volim i posle više ljubavi. Apsolutno se restartujem. Samo što svaki restart se radi sa više svesti i u svakom restartu ono što je pre bilo se briše. Potpuno se fokusiram na 1 odnos.

Namera da to ne bude tako, da promenim obrazac, nikad nije bila uspešna.

Nikada neces ni pomisliti na drugu osobu ako ti je dobro sa osobom sa kojom jesi.
I to je cela prica.
E, ali nije to tako jednostavno.
To je kod nekih osoba tako, ne kod svih.
Mogu biti zadovoljni, ali želeti još.

To ti je kao kad kažeš da dete koje ima 1 super igračku ne želi još. Može da želi, može da mu više ne trebaju igračke već laptop itd... Nije jednoobrazno

To ti je kao kad kažeš da dete koje ima 1 super igračku ne želi još. Može da želi, može da mu više ne trebaju igračke već laptop itd... Nije jednoobrazno
Nismo deca. A nisu ni svi ljudi isti.
Ja ne mogu da razumem kako neko nekog voli, a interesuje ga ili je otvoren za nesto jos.
Nekome to nije strano, meni je nezamislivo.

Nije stvar u tome da li je druga bolja. Prosto je drugačija.
Slažem se sa @MrNapokon. Svi smo različiti. Neko može da bude bude duboko emotivan sa samo jednom osobom, a neko može i sa više. Sve je to ok. Kako kome odgovara..

Back