OD DROGE DO BOGA

Da li znaš da li postoji kritičan period u razvoju mladih kada najlakše posežu za drogom? I da li postoje neka istraživanja o razlozima uzimanja droge?

Znam, adolescencija.
O razlozima se mnogo pisalo, ali ja više ne verujem u istraživanja te vrste. Neki ljudi su ovakvi, neki onakvi i tu ne postoji jedinstveni obrazac. Znam šta se dovodi u vezu za počecima jednog džankija: razvod roditelj, socijalna neprilagođenost, povodljivost...bla...bla... Ali, to uopšte nije uvek tako.

Znam, adolescencija.
O razlozima se mnogo pisalo, ali ja više ne verujem u istraživanja te vrste. Neki ljudi su ovakvi, neki onakvi i tu ne postoji jedinstveni obrazac. Znam šta se dovodi u vezu za počecima jednog džankija: razvod roditelj, socijalna neprilagođenost, povodljivost...bla...bla... Ali, to uopšte nije uvek tako.

Ne znam da li će društvo (država) ikada ozbiljno da se pozabavi ovim problemom. Ja se sećam dva primera kada je u pitanju borba protiv pušenja (ne štecaj se:D). Zvaničnici rešili da učenicima prikažu film koji govori o štetnosti pušenja i poslali operatera (film je bio celuloidni) koji nije gasio cigaretu za vreme projekcije. A opet imao sam kontakt sa grupom od tridesetak učenika srednješkolaca iz vremena kada su kompletna odeljenja iz osnovne upisivali srednju (čuvena Šuverica), i tako u razgovoru saznam da je zanemarljiv broj pušača. Objasnili su mi da im je učitelj izveo eksperiment: povukao je dim i izduvao kroz belu maramicu koja je potamnela i klinci se poplašili. Dakle treba neko pametan da osmisli pametnu kampanju sa jasnim ciljem i mora da bude uspešna.

E, Stnco... Ja sam prisustvovala vrlo imbecilnim predavanjima: dođe inspektor MUP-a, donese lulice za krek, kanabis, špriceve i ostali pribor... i onda objašnjava šta se kako koristi. Posle njega, neki psiholog udavi svojom dosadnom pričom, koju priča monotonim glasom. I tako to ni na šta ne liči, tj. više liči na "uradi sam" (evo kako to izgleda, pa ćeš se već nekako snaći).
A ono za pušenje: moja sestra je imala kancer pluća (strastveni pušač) i sve znam. Ali, mnogo volim da dimim. Što je najgore, pored mene propuše i bivši pušači! Eto, tako negativno utičem na okolinu - ja, VELIKA ĐAVOLICA.

E, Stnco... Ja sam prisustvovala vrlo imbecilnim predavanjima: dođe inspektor MUP-a, donese lulice za krek, kanabis, špriceve i ostali pribor... i onda objašnjava šta se kako koristi. Posle njega, neki psiholog udavi svojom dosadnom pričom, koju priča monotonim glasom. I tako to ni na šta ne liči, tj. više liči na "uradi sam" (evo kako to izgleda, pa ćeš se već nekako snaći).
A ono za pušenje: moja sestra je imala kancer pluća (strastveni pušač) i sve znam. Ali, mnogo volim da dimim. Što je najgore, pored mene propuše i bivši pušači! Eto, tako negativno utičem na okolinu - ja, VELIKA ĐAVOLICA.

Koliki je radijus tvog negativnog uticaja na okolinu, da vidim da li sam ugrožen?:D

Razmisljam... Zasto je marihuana zabranjena?
Podjimo od toga da Bog postoji... Ljudi na vlasti veruju u Boga...
Takodje, ljudi na vlasti donose zakone...
Pa ako veruju u Boga, onda veruju da je Bog stvorio sve nas... zajedno sa svim oko nas...
Zasto je onda marihuana zabranjena...?!

k.pokazi_sliku

Хмм...
Овај наслов ми боље звучи....

He, he, he... Dobar lajt-motiv; mada to "bez daha" zvuči malo pretenciozno, a mož' biti i da se autor zaduvao od penjanja uz stepenice pa izgubio dah, ili da ima problem s pušačkim bronhitisom - ma, ko zna šta ti pisci tripuju?

Да.
Иначе немам обичај да на основу наслова и шара на корицама проценим каква је књига, али мислим да ћу проверити због чега је овај писац остао без даха. 8-)

Znam kako možeš za noć prekinuti sa pusenjem.

Back