OD DROGE DO BOGA

onisifor:
Pa tako nekako, s tim što sam tada imao 15 godina, a šta zna čovek u tim godinama... uz društvo počeo i ja...Ali ok., nema potpunog opravdanja što sam počeo sa tim.
Dobra stvar u svemu tome je što je Bog imao na šta da me podseti kad sam ostavljao drogu.
Dobro ti je ovo što Boga prizivaš kada si ostavio drogu a kada si počinjao onda ti je opravdanje "a šta zna čovek u tim godinama...." a nigde Boga da te tada podseti na tuđa ružna iskustva sa drogom. No, najvažnije je da si ti ostavio to zlo a uz čiju pomoć malo je važno.

stnco:
Dobro ti je ovo što Boga prizivaš kada si ostavio drogu a kada si počinjao onda ti je opravdanje "a šta zna čovek u tim godinama...." a nigde Boga da te tada podseti na tuđa ružna iskustva sa drogom. No, najvažnije je da si ti ostavio to zlo a uz čiju pomoć malo je važno.

Podsećao me je Bog itekako. Meni su stariji narkomani govorili da se ne zezam sa tim stvarima, da ću se upropastiti, al ja bio klinac, pa dok nisam osetio na svojoj koži...

alles_gut:
ta zamka je mozda sansa za njih. Ti si kazes spoznao Boga jer si prosao kroz pakao. To mozda i nije bila zamka vec milost. Nisi razmisljao na taj nacin ?

Slažem se da Bog može i najgore zlo da izvede na dobro, samo ipak mislim da bi klinci trebalo da izbegavaju takve stvari. Može se Hrišćaninom postati i bez dodirivanja dna.

alles_gut:
nemam pojma , valjda zato sto su ga isprikivali na krst

Prvo, to što su Ga sveštenici, bojeći se za svoju vlast ubili, ne znači da On nije živeo socijalno prihvatljivo.
Drugo, ja i ne kažem da uvek i u svakoj prilici treba biti konformista.
Treće, Kad sam rekao da znam dosta pravih Hrišćana koji nisu živeli socijano neprihvatljivim životom, mislio sam: nisu se drogirali, krali, bili siledžije, itd. Sad, ako hoćeš, možemo da bistrimo šta znači živeti socijano prihvatljivo, a šta nprihvatljivo.

normalno = uobicajeno, prihvatljivo vecini

Nisu ga ubili samo svestenici, tu je bilo i vecinsko stanovnistvo, rulja, puk, drustvo - kako hoces.
Oni koji istupe iz stada uvek su bili i danas jesu smatrani za nenormalne. Da ne navodim primere od Sokrata do Merlin Mensona.

alles_gut:
normalno = uobicajeno, prihvatljivo vecini

Nisu ga ubili samo svestenici, tu je bilo i vecinsko stanovnistvo, rulja, puk, drustvo - kako hoces.
Oni koji istupe iz stada uvek su bili i danas jesu smatrani za nenormalne. Da ne navodim primere od Sokrata do Merlin Mensona.

Pitanje je koliko je naroda krivo za raspeće. Seti se samo da Ga je narod dočekao sa velikom radošću kada je ulazio u Jerusalim. Ti koji su vikali: ''Krv njegova na nas i našu decu'' su možda bili manjina potplaćena od sveštenstva. A čak i da je većina, opet ne znači da su bili ''normalni''. Kao što sam već rekao, ne treba biti uvek komformista. I u istoriji, i u Starom i u Novom Zavetu imamo mnoštvo primera da su oni koji su bili verni Bogu smatrani disidentima.
Znači, da ponovim kad sam rekao da su mnogi Hrišćani živeli ''normalnim'' ili ''socijalno prihvatljivim'' načinom života pre obraćenja, mislio sam da: nisu krali, uzimali droge, nisu bili siledžije, itd.

Mislim da se samo u terminima nismo dobro razumeli, što kaže indigo, definicije mogu da stvore problem u komunikaciji.

Back