- Poruka
- 6.079
trebao si da kazes da hriscani nisu bili sebicni. to je preciznija definicija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Indigo71:Ego je taj koji treba da umre tj promeni oblik iz lošeg gospodara u dobrog slugu. Svakako je jasno da i najgori gospodar ne želi da postane čak ni najbolji sluga i otud taj unutrašnji rat. Ego je sposoban za tako suptilne manevre da bi dokazao da je cela ta priča sa Bogom i samoostvarivanjem obična glupost. Jako izražen ego je odlika mahom inteligentnih ljudi tako da među inteligencijom imamo najveći broj ateista. Slabo razvijen ego je sa druge strane nesposoban za disciplinu zvanu "dovođenje Boga u pitanje" što opet ne znači da je glupson automatski i pravi vernik.
o
alles_gut:trebao si da kazes da hriscani nisu bili sebicni. to je preciznija definicija.
Indigo71:Pa šta sam drugo?
Tačnije hrišćanin - esteta.
![]()
Indigo71:Onisifore, ja sam danas veoma ponosan čovek. A da li znaš zašto? (vezano je za tebe, jer da nije ne bih te ni pitao)
Indigo71:Zato što sam ti izmamio smajli. Doduše blagi, sa namigivanjem, ali smajli je smajli ...
:-D
Sada mi nije jasno da li te je Bog podsećao, ili su ti "stariji narkomani govorili da se ne zezaš sa tim stvarima"?onisifor:Podsećao me je Bog itekako. Meni su stariji narkomani govorili da se ne zezam sa tim stvarima, da ću se upropastiti, al ja bio klinac, pa dok nisam osetio na svojoj koži...
stnco:Sada mi nije jasno da li te je Bog podsećao, ili su ti "stariji narkomani govorili da se ne zezaš sa tim stvarima"?
Opet mi nešto nije jasno: Bog te podsećao al ti bio klinac pa postao narkoman, a oni stariji narkomani nisu bili klinci i postali narkomani, iako je i njih Bog podsećao. Ti onda osetio na sopstvenoj koži, pa se uz Božju pomoć izvukao, a ostali narkomani, iako osećaju na svojoj koži, kao i ti, ali im Bog ne pomaže da se izvuku. Objasni mi kako si to ti postao miljenik Božji, pa da to bude model i za ostale narkomane?onisifor:Podsećao me je Bog itekako. Meni su stariji narkomani govorili da se ne zezam sa tim stvarima, da ću se upropastiti, al ja bio klinac, pa dok nisam osetio na svojoj koži...
stnco:Opet mi nešto nije jasno: Bog te podsećao al ti bio klinac pa postao narkoman, a oni stariji narkomani nisu bili klinci i postali narkomani, iako je i njih Bog podsećao. Ti onda osetio na sopstvenoj koži, pa se uz Božju pomoć izvukao, a ostali narkomani, iako osećaju na svojoj koži, kao i ti, ali im Bog ne pomaže da se izvuku. Objasni mi kako si to ti postao miljenik Božji, pa da to bude model i za ostale narkomane?
Ovo što sam podvukao mi se izuzetno sviđa, jer me podseća na narodnu: "Bog pomaže onima koji sebi pomognu", što jasno govori o prirodi Boga i njegove pomoći.onisifor:Bog me je podsećao i preko njih i preko samog zdravog razuma ali ja sam išao protiv svoje savesti, a i bio sam klinac, još uvek emocionalno nezreo. I ostali narkomani su isto tako upozoravani, ako ništa, a ono preko zdravog razuma. Nisu tačne te priče da te je neko prevario, dao ti da probaš i ti se navukao. Bar kod mene nije bio takav slučaj.
Ja sam se izvukao, a mogu i drugi (i mnogi su se izvukli) uz Božiju pomoć, samo tu pomoć moraš prihvatiti. Ne može zavisniku niko pomoći ako on neće da se leči, a mnogi neće da se leče.
stnco:Ovo što sam podvukao mi se izuzetno sviđa, jer me podseća na narodnu: "Bog pomaže onima koji sebi pomognu", što jasno govori o prirodi Boga i njegove pomoći.
No, pustimo to, najvažnije je da si se rešio te bede i mislim da bi sa tim tvojim iskustvom mogao da otvoriš negde neku temu i da prepričavaš pakao kroz koji si prolazio. Na Forumu ima mnogo mladih ljudi koje bi, to tvoje grozno iskustvo, možda, odvratilo od opasnog eksperimentisanja sa drogama.
Ako bi i jednog potencijalnog narkomana odvratio od gluposti, onda bih i ja, teški i osvedočeni ateista, rado rekao da je Bog kroz tebe pomogao nekome, jer ta pomoć je suština, a od koga je, manje je važno.
samouka:previše godina i premalo strpljenja ...za popularnu literaturu