OD DROGE DO BOGA

Šalu na stranu. Mnogo ste me opanjkali kao kockara. Pa, zar zaslužujem tolike grdnje? Ne radi se ni ukom slučaju o nekom velikom novcu, jer sam ja mnovo više potrošio na lečenje sina. Pomenuo sam samo primer kladionice a mogla je biti lutrija, loto i sl. Suština je ta: ako čovek nesebično čini dobro (sebi i bilo kome), Bog će ga nagraditi mnogo većim dobrom nego što ga je on učinio.Tako je i sa materijalnim sredstvima - ako ih troši na dobro drugih, Bog će uvek nači načina da mu ih vrati mnogostruko.
A dojave? To je vrlo prosto - uzmete parove i slušajte glas koji vam sugeriše šta ćete tipovati. Isto možete primeniti za brojeve na loto-u i bilo kojoj kocki. Naravno, ne sme se preći u zavisnost.

ristob:
Šalu na stranu. Mnogo ste me opanjkali kao kockara. Pa, zar zaslužujem tolike grdnje? Ne radi se ni ukom slučaju o nekom velikom novcu, jer sam ja mnovo više potrošio na lečenje sina. Pomenuo sam samo primer kladionice a mogla je biti lutrija, loto i sl. Suština je ta: ako čovek nesebično čini dobro (sebi i bilo kome), Bog će ga nagraditi mnogo većim dobrom nego što ga je on učinio.Tako je i sa materijalnim sredstvima - ako ih troši na dobro drugih, Bog će uvek nači načina da mu ih vrati mnogostruko.
A dojave? To je vrlo prosto - uzmete parove i slušajte glas koji vam sugeriše šta ćete tipovati. Isto možete primeniti za brojeve na loto-u i bilo kojoj kocki. Naravno, ne sme se preći u zavisnost.
Znamo mi ristob da klađenje, loto...nije nešto zbog čega treba dizati ovoliku prašinu. Ali, avaj, ti nam pričaš o grehu, o pokajanju, o kaznama zbog greha, a odjednom puf, saznajemo da se ti kockaš, a zamisli negde ranije si crou-a nazvao licemerom.
Što se tiče dojava ja predlažem da ti i ja uđemo u dogovor: tebi tvoj Bog dojavi a kako ti "ne smeš" da se kockaš (:D-izvini ovo je jače od mene) ti dojaviš meni a ja ubodem sedmicu na lotou. Podela će biti veoma ravnopravna: meni sve pare a tebi nagrada Božja jer si učinio dobro delo.:D

ristob:
I još nešto. Šta misliš da li te je Bog kaznio, ili će te kazniti zbog greha koji si napravio?

zasto je bog subjektivan?
jesuscrepe.jpg

gornju sliku je video covek pre neki dan dok je spremao palacinke...on i njegova devojka su utripovali da je to Isus (ne znam zasto)...

onda su videli ovo

jesuscrepe2.jpg

oni i dalje misle da je to Isus, samo koji ima drugaciji izraz lica...

meni lici na Carli Brauna....

stnco:
Znamo mi ristob da klađenje, loto...nije nešto zbog čega treba dizati ovoliku prašinu. Ali, avaj, ti nam pričaš o grehu, o pokajanju, o kaznama zbog greha, a odjednom puf, saznajemo da se ti kockaš, a zamisli negde ranije si crou-a nazvao licemerom.
Što se tiče dojava ja predlažem da ti i ja uđemo u dogovor: tebi tvoj Bog dojavi a kako ti "ne smeš" da se kockaš (:D-izvini ovo je jače od mene) ti dojaviš meni a ja ubodem sedmicu na lotou. Podela će biti veoma ravnopravna: meni sve pare a tebi nagrada Božja jer si učinio dobro delo.:D
Važi. Na potezu si.

Borac za prava zivotinja:
Evo, reših test i dobila sam rezultat koji sam i očekivala.
Dakle, ja sam AGNOSTIK!
Which is the right religion for you? (new version)
You scored as a Paganism
Your beliefs are most closely aligned with those of paganism, Wicca, or a similar earth-based religion. You may also follow a Native American religion.

Paganism

90%

Agnosticism

85%

Satanism

80%

Buddhism

70%

Atheism

60%

Confucianism

45%

Hinduism

45%

Islam

35%

Haruhism

30%

Christianity

20%

Judaism

15%

kao shto sam i ochekivao... 8)
aleluja!

Goddess of the far east:
zainteresovana:
Hm, ovoliko strana vam je trebalo da raspravljate o polovini teme... O Bogu... :|Droga nije ni vredna pomena? Izvučeni zaključak: Bog je kultna stvar, a droga ne? :?
Logistički zaključak - ako nešto nije vredno ni pomena, zašto se toliko truda i vremena utroši na dokazivanje da nije vredno ni pomena?
Sledeći logistički zaključak/pitanje - zašto niko nije dao ohrabrenje postavljaču teme da istraje u svojoj odluci? Ljudski.
Da, i? Šta sa tim? Ni prva ni posljednja tema na krstarici ili bilo kojem drugom forumu koja posle dvadesetak stranica izgubi svoju svrhu i krene drugim pravcem.
Da je tvoj komentar u skladu sa činjenicama, onda ne bi postojao termin 'kultne teme', a još manje bi i one postojale. Zar je forum Krstarice, ili 'bilo koji drugi forum', tebi dostajuće merilo vrednosti? Šta je sa mišljenjem i znanjem onih koji proučavaju ovakve oblasti? Ne odgovaraju forumskoj klimi? :lol: Šta je sa 'vanforumskim' javnim mnenjem? :lol: I šta je sa obavezama moderatora (ovde)?
VR nije isto što i RL, ali nije ni fiktivna. :)

DJM:
ristob, ja sam te jednom pitao, ali koliko se secam, nisam dobio odgovor...
Mozda i jesam, ali se ne secam sta si odgovorio...
Ali pitacu te ponovo...

Posto, vidim, pozivas se na iskustvo ili bolje receno dozivljaj...
Dacu ti jedan mali primer...
Potrudicu se da dam i psihicki profil te osobe da sam primer bude malo kompleksniji...
Ovo je cist primer, ne pricam nista od od ovoga sto sam video ili doziveo, vec cisto teoretski...
Dakle, muskarac 25-26 godina, fakultetski obrazovan, religozan (ne extremno)/mada to i nije toliko bitno(evo moze cak da bude i ateista), zivi sa roditeljima, nasao je posao, zaradjuje solidnu platu i sve sto ide uz to, nema nikakvih fizickih i psihickih problema...

Jednog dana, sedeci i razmisljajuci odluci da uzme drogu... nabavi on tako LSD i dodje kuci... odradi se...
Pocinje trip...
Pocinje da se opusta, um mu se osobadja... lepo mu je... u jednom trenuku vidi Boga, oseca ga, dozivljava ga... jednom recju on je u Bogu i Bog je u njemu...
To je njegov dozivljaj, to je njegovo iskustvo koje niko ne moze da ospori...
Ni ja, ni ti, ni bilo ko na ovom forumu... dakle on je to doziveo...

Sada ti meni reci, da li je ovo iskustvo/dozivljaj validno...
Da li bi ti priznao da je on spoznao Boga?

Molim, obrazlozi svoje misljenje.
Hvala.
A je l' mogu ja, ja, ja? :p
Halucinacije izazvane opijatima nemaju nikakvu naučnu vrednost u izučavanju nečega, pa se automatski odbacuju. Droga je, provereno, nesumnivi opijat. Iz toga sledi - dečko je doživeo drogu, i ništa više.
Hindusi koriste mantru, ponavljanje nekih reči unedogled, da bi sebe doveli u isto to stanje, stanje transa. Hm, zdravije. Po fizički organizam.
Zašto je trans uopšte, neophodan ljudima? :-)

Back