Obrezivanje muškaraca.. da ili ne?

U mnogim verskim i kulturnim krugovima, muško obrezivanje je tradicionalni deo života. Na primer, u judaizmu, islamu i u izolovanim delovima hrišćanske vere, kožica se stoga uklanja.

U zavisnosti od vere, shvata se, između ostalog, kao simbolički prikaz veze sa Bogom ili kao znak pobožnosti. Obrezivanje se često dešava u detinjstvu i povezuje se sa velikim proslavama.

Postoje i medicinski razlozi zbog kojih je uklanjanje kožice korisno ili neophodno. Na primer, ovo uključuje:

Povlačenje kožice nije moguće ili je moguće samo delimično
Bol tokom erekcije
Bol ili otežano mokrenje (uključujući zadržavanje urina)
Stezanje udova ili glavića („španski ovratnik“)

Za razloge koji su ovde opisani obično je odgovorna takozvana fimoza (suženje prepucija). Ako je ovo posebno ozbiljno, preporučuje se ili proširenje ili uklanjanje kožice.


Suženje prepucija je često praćeno ponavljajućim upalama. Na primer, u rastegnutoj kožici formiraju se fine pukotine u koje ulaze klice, ili patogeni napadaju urinarni trakt, izazivajući nelagodnost.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, obrezivanje obezbeđuje suve i stoga potencijalno više higijenske uslove na muškim genitalijama, što otežava bakterijama kolonizaciju i izazivanje infekcija.


I na kraju, za neke muškarce to je pitanje estetike i sopstvene privlačnosti. U mnogim zemljama i kulturama, obrezani penis se smatra znatno privlačnijim od onog koji nije obrezan, zbog čega se neki ljudi odlučuju na takvu proceduru.

Posledice uklanjanja kožice za seksualni život?

Postoje različiti pogledi na ovu temu, koji govore o pozitivnim i negativnim aspektima u vezi sa promenama u seksualnom životu. S jedne strane, postoje muškarci za koje se čini da imaju povećan vrhunac i generalno povećanu izdržljivost tokom seksualnog odnosa kao rezultat obrezivanja.
S druge strane, neke studije navode da uklanjanje kožice potencijalno dovodi do smanjene osetljivosti penisa i problema. uz seksualni odnos Orgazam i može dovesti do nezadovoljstva partnera.


U najboljem slučaju, potražite savet od jednog ili više stručnjaka (urologa) unapred i dobijte različita mišljenja pre nego što donesete odluku.

Link
Aj molim te objasni mi kako se to covek poveze s bogom ako secne tukija?
 
чуо сам од уролога да млади то данас раде често, траже ту интервенцију, јер гледају превише порно филмове. па имају убеђење да им полни однос траје дуже ....
да је осетљивост главоње мања...
 

Back
Top