Обећање испуњено - почиње терор над грађанима

Još jedan slučaj IZVRŠITELJSKE MAFIJE:

226747_06-polic-04-branko-pantelic_f.jpg

ZBOG DUGA OD 2.200 EVRA, OTELI MU STAN OD 80.000 EVRA!
Javni izvršitelji se u Srbiji ponašaju KAO MAFIJA!

Beograđanin Boro Polić (70) zbog duga od 2.200 evra ostao je bez porodičnog stana od 55 kvadrata i sada se sa
suprugom i decom već godinama snalazi za smeštaj! Njemu su izvršitelji oduzeli stan na Novom Beogradu i procenili
ga na 80.000 evra, ali su ga prodali za samo 36.000 evra

https://informer.rs/vesti/drustvo/4...-javni-izvrsitelji-srbiji-ponasaju-kao-mafija

Извршитељаска ЖИВОТИЊА из Велике Плане
украла ПОРОДИЉСКУ НАКНАДУ:

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...a-majci-dvoje-dece-uzimaju-po-20-000-od-plate

BRUKA I SRAMOTA! IZVRŠITELJI OTIMAJU BEBI OD USTA:
Zbog duga od 200 €, već 4 meseca majci dvoje dece uzimaju po 20.000

Da javni izvršitelji ne uključuju osećanja dok građanima popisuju gotovo sve što imaju u domaćinstvu i ne libe se da ih izbace iz kuće i na debeli minus, za većinu ljudi više ne predstavlja ništa novo, ali slučaj Dragane Stefanovski (40) iz Smedereva, majke dvoje dece, kojoj izvršitelji uzimaju porodiljska primanja zbog duga prema banci od 200 evra, rastopio bi i najtvrđe srce!

1705885_izvrsitelji-1_ls.jpg

Naime, sve je počelo kada je Dragana pre nekoliko godina u banci uzela kredit od oko 3.000 evra.

- Plaćala sam uredno rate, ali onda su došla teška vremena, otac se razboleo od leukemije i nisam mogla da isplaćujem novac na vreme. Tada su me zvali iz banke i ponudili reprogram duga: da mi oni otpišu kamate, a ja da im plaćam 100 evra mesečno tokom godinu dana, i ja sam pristala. Plaćala sam, ali dve poslednje rate nisam isplatila jer nisam imala novca - počinje priču Dragana za Kurir, koji živi s mužem, koji je nezaposlen.

Ovoj majci je odmah stigla opomena iz banke da je dužna 202 evra, a nakon četiri meseca taj dug je porastao na 606 evra, zbog kamata.

- Iako živimo u Smederevu kao podstanari s dvoje dece, nisam želela nikome ništa da dugujem i otišla sam sama u banku i ponudila im da platim 200 evra, ali ne i tu suludu kamatu, koja je veća od glavnice. Međutim, rekli su mi da ću morati sve da platim. Nisam tada bila svesna za šta su sposobni... Porodila sam se krajem aprila i kad sam nakon nekog vremena otišla do bankomata da uzmem porodiljsko od 29.700 dinara, kartica je bila blokirana - prepričava Dragana Stefanovski šok koji je doživela i dodaje:

- Saznala sam da mi je račun u stvari blokirao izvršitelj iz Velike Plane na osnovu duga od 83.000 dinara prema banci. Pozvala sam ga da objasnim da sam na porodiljskom i da mogu tih 200 evra da mu dam, ali on je rekao da ga to ne zanima i da mora da radi po nalogu. U drugoj banci, kod koje nisam imala kredit, ipak su uspeli da mi isplate porodiljsko i objasnili mi da ova primanja ne smeju da se diraju.

Međutim, to nije nateralo izvršitelja da odustane, već je, naprotiv, otišao korak dalje.

- Videvši to, izvršitelj je pozvao mog poslodavca i pripretio mu da će i njemu blokirati račun ukoliko mu ne bude isplaćivao 20.000 dinara mesečno na konto mog duga. I tako ja već mesecima sa sinom od četiri godine i osmomesečnom bebom primam 9.500 dinara. Svima su puna usta nataliteta, a u ovakvim situacijama majke nema ko da zaštiti, ali kako s dvoje male dece preživeti s tim novcem - revoltirana je Dragana.

toliko toga nije u redu

koja je to kamata kad za 4 meseca od 202 dodje do 606 evra

treba da tuzi banku

Не само да није нормално, него убија сваку логику и сам живот убија тај озакоњени БАНДИТИЗАМ у Србији!

За оне који не знају, у Србији је КАМАТА НА ШТЕДЊУ 0 (нула) динара, па је логично питање - КАКО је ова камата
већа од ЗЕЛЕНАШКЕ КАМАТЕ????

kurir_logo_stop.png

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...ili-protivzakonito-uz-pomoc-advokata-i-sudije

1713269_1675861-0801shutterstock668822290-ff_ls.jpg

DOKLE VIŠE!? BAHATI IZVRŠITELJI GAZE PO NARODU:
Zbog 500€ njih petoro izbacili iz kuće, prodali im i njivu, i vinograd...
Sve radili PROTIVZAKONITO uz pomoć advokata i sudije

Javni izvršitelj Goran Brstina prodao je sve što je Smilja Jelić (70) imala, dočekala je da je isteraju iz doma,
a sad živi u napuštenoj kući bez struje

Bahatost javnih izvršitelja na svojoj koži, ni kriva ni dužna, osetila je i baka Smilja Jelić (70) iz Inđije, koja je
pod stare dane ostala bez krova nad glavom! Iako je sve stekla pošteno, doživela je da zbog izvršitelja
Gorana Brstine
sada s decom živi u napuštenoj kući bez struje!

Zbog duga od 500 evra, baka Smilju su izbacili 2016. godine iz porodične kuće od 200 kvadrata s dvorištem od pet ari,
pritom su joj oduzeli i njivu od 12 ari i vinograd od 13 ari. Sve to procenili su na 30.000 evra, što je daleko više od
osnovnog duga, ali sve to prodali su za 10.500 evra.

ИЗВРШИТЕЉСКА БАНДА ПОНОВО У ПЉАЧКИ:

kurir_logo_stop.png

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...-duga-firme-koja-je-nekada-bila-na-toj-adresi

IZVRŠITELJI MI OBILI STAN ZBOG TUĐEG DUGA:
Zatekao sam petoro ljudi kako se šetkaju i bahate!
A sve zbog duga firme koja je nekada bila na toj adresi!

1706899_0806-marina-lopicic-1_ls.jpg

Upali su mi u dom bez sudskog naloga i bez dva svedoka, što je protiv zakona,
a sve zbog firme koja je nekad bila na toj adresi, objašnjava Mile Svetozarević

Mile Svetozarević (62) iz Beograda tvrdi da su mu javni izvršitelji bez njegovog znanja, bilo kakvog obaveštenja ili
sudskog naloga obili stan i popisali u njemu svu imovinu, i to zbog duga - koji nije njegov!

Naime, Svetozarevića su 6. decembra oko 14 sati pozvale komšije da ga obaveste da se nešto čudno dešava u njegovom domu na Mirijevskom bulevaru.
Kad je Mile došao kući, zatekao je javne izvršitelje s policijom kako popisuju sve, od sudopere i klime do kuhinjskih stalaža, stolica i kreveta!

NA OGLASNOJ TABLI NOVOSADSKOG SUDA NEVEROVATNA PONUDA: Počela javna prodaja seksualnih pomagala! Foto: 021.rs
SVE JE MOGUĆE

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/1...nuda-pocela-javna-prodaja-seksualnih-pomagala
z:lol:

ДРУМСКИ РАЗБОЈНИЦИ ОВОГА ЈУТРА У БЕОГРАДУ:

https://www.espreso.rs/vesti/drustv...ce-ostati-bez-doma-stigla-joj-i-podrska-uzivo

STOP BAHATIM IZVRŠITELJIMA

BAHATI IZVRŠITELJI OPET IZBACUJU:
Baka Ruža u iščekivanju da li će ostati BEZ DOMA, stigla joj i podrška! (UŽIVO)

Sudski izvršitelj danas će ponovo pokušati da iseli Ružu Ristić iz stana u kome živi 18 godina.

Od jutarnjih sati, napeto je u Žarkovu u Ulici Arhimandrita Gerasima Zelića 8.

483679_iseljenje-1_ff.jpg

ОПШИРНИЈЕ:
https://www.espreso.rs/vesti/drustv...ce-ostati-bez-doma-stigla-joj-i-podrska-uzivo

Sudski izvršitelj danas će ponovo pokušati da iseli Ružu Ristić iz stana u kome živi 18 godina.
Ovo nisi preneo, komentar na vest:

"Ja neznam zasto ne kazete da su joj oboje dece dibili po stan od te iste firme.Sram vas bre bilo.Radii sam sa Ruškom 20godina,stalno je jurila kvadrate i zasto je pustila prvo da njeni dobiju po stan pa se tek onda prijavila za listu????Nista nije imala i nema sta da izgubi!!!!"

Ovo nisi preneo, komentar na vest:

"Ja neznam zasto ne kazete da su joj oboje dece dibili po stan od te iste firme.Sram vas bre bilo.Radii sam sa Ruškom 20godina,stalno je jurila kvadrate i zasto je pustila prvo da njeni dobiju po stan pa se tek onda prijavila za listu????Nista nije imala i nema sta da izgubi!!!!"

"Коментар" не значи НИШТА! Може га написати било ко.

СУШТИНА ЈЕ да ИЗВРШИТЕЉСКА БАНДА са корумпираним деловима правосуђа врши
TOTALNU ZLOUPOTREBU PRAVOSUDNOG SISTEMA!

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...um=single_related&utm_campaign=adria_internal

JESU LI OVO IZVRŠITELJI, ILI MAFIJA!
Porodici Šaulić iz Sremske Mitrovice hoće da otmu dva stana, na zimu izbacuju trudnicu i malo dete!

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...um=single_related&utm_campaign=adria_internal

Ај не претеруј са величином слова, леба ти, заболи ме глава кад видим.
Снагу аргументима дајеш садржајем, а не величином и бојом фонта.

Наравно, не значи да коментар није лажан, али то не знамо. Ти вечито слушаш само једну страну - Курир, Информер, Експрес, и остало популистичко таблоидно ђубре од "новина".

Ај не претеруј са величином слова, леба ти, заболи ме глава кад видим.
Снагу аргументима дајеш садржајем, а не величином и бојом фонта.

Наравно, не значи да коментар није лажан, али то не знамо. Ти вечито слушаш само једну страну - Курир, Информер, Експрес, и остало популистичко таблоидно ђубре од "новина".

Zar nije bolje da "slušam samo jednu stranu" i da država PLJAČKAŠE dovede u red, nego da
isplata "nagrada" za PLJAČKAŠKU BANDU počne širom Srbije da se isplaćuje u OLOVU???
:zcool:

Nikada se ništa mudro ne može zaključiti slušajući samo jednu stranu. Čak i kad čovek ubije nekoga, pa završi na sudu, opet i on ima pravo da ispriča svoju stranu priče.

Можда би било корисно да се чују и "аргументи" ПЉАЧКАШКЕ БАГРЕ? Изволи: _______________________

IZVRŠITELJI JEDNI DRUGE OPTUŽUJU ZA KRIMINAL!
Predsednik IO komore izvršitelja Miodrag Grujović
OTVORENO O NEZAKONITIM RADNJAMA!

227132_06-miodrag-grujovic-2_f.jpg

Mnogi javni izvršitelji otvoreno pričaju o tome kako se njihove kolege bave nezakonitim radnjama,
ali to nikada nismo uspeli da dokažemo, kaže Grujović. Damir Šite iz Subotice u pismu Komori indirektno
naveo da se njegove kolege bave podmićivanjem i imaju dilove sa sudovima
Javni izvršitelji u Srbiji jedni druge otvoreno optužuju za nezakonite radnje, ali te njihove tvrdnje nikada
uspeli da dokažemo, kaže za Informer predsednik Izvršnog odbora Komore izvršitelja Miodrag Grujović.
Prema njegovim rečima, o ovim optužbama raspravljalo se i na sednicama najviših tela Komore izvršitelja!

Grujovićeve navode potvrđuje i pismo koje je izvršitelj Damir Šite iz Subotice poslao Izvršnom odboru komore,
u kojem indirektno kaže da se njegove kolege bave podmićivanjem, nameštanjem poslova i da imaju dilove sa poveriocima.

https://informer.rs/vesti/drustvo/4...iodrag-grujovic-otvoreno-nezakonitim-radnjama

IZVRŠITELJSKI RAZBOJNIK - NAJUNOSNIJI BIZNIS U SRBIJI!

MILJAN IZ NIŠA ZARAĐUJE 36.000 EVRA MESEČNO!
Uvek su na dobitku, a unovče ljudske muke i nesreću! Izbacuju ljude na ulicu!

1714973_1204--stockphototwoyoungmalemoversinuniformplacingtelevisioninlivingroom757879099_ls.jpg

Mašala! Izvršitelj Miljan Trajković iz Niša u 2017. godini zaradio je više od 52 miliona dinara, odnosno više od 36.000 evra mesečno

Samo na jednom sudskom predmetu vrednijem od 12 miliona dinara javni izvršitelj, prema važećoj tarifi, zaradi više od 4.000 evra. S obzirom na to da u Srbiji ima svega 218 izvšitelja, a predmetima se ne zna broja, jasno je da svaki od njih zaradi do 10.000 evra mesečno.

Ako i ne uspeju da naplate dug od dužnika jer nema nikakvu imovinu, javni izvšitelji ne rade džabe, jer svoj trud pripreme izvršenja naplate od poverioca koji ih je angažovao.

Koliko je posao izvšitelja isplativ, videlo se i na primeru izvšitelja Miljana Trajkovića iz Niša, koji je prema podacima iz APR u 2017. godini zaradio 52.297.000 dinara, odnosno više od 442.000 evra. Kad se to podeli na 12 meseci, lako je izračunati da je Trajkovićeva neto zarada bila veća od 36.000 evra. Istini za volju, Trajković zapošljava 42 radnika.

U medijima se pojavljivala informacija i da je javni izvršitelj Jovan Pješčić iz Beograda za dve godine zaradio 44 miliona dinara, što znači da je mesečno u proseku zarađivao po 19.000 evra. Međutim, iako je aktivan preduzetnik, podaci u APR o finansijskim izveštajima ovog izvršitelja ne postoje.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...judske-muke-i-nesrecu-izbacuju-ljude-na-ulicu

.... lako je izračunati da je Trajkovićeva neto zarada bila veća od 36.000 evra. Istini za volju, Trajković zapošljava 42 radnika.

Из овога се једино лако да закључити да је Курир један обичан црвен бан на бициклу од новина. У наслову напишу тенденциозно да особа икс зарађује 36 хиљада евра месечно огромним словима, а у тексту испод ситно на крају пасуса стоји да запошљава 42 радника... кад се поделе плате, доприноси, све остало, његова плата НИКАКО не може бити 36 хиљада евра.

Стока лажљива популистичка, ето то је Курир. Чак нисам толико љут на те љиге од "новинара", траг им се замео дабогда, колико на људе који читају, купују и помажу то смеће које ни за гуз папир није.

Из овога се једино лако да закључити да је Курир један обичан црвен бан на бициклу од новина. У наслову напишу тенденциозно да особа икс зарађује 36 хиљада евра месечно огромним словима, а у тексту испод ситно на крају пасуса стоји да запошљава 42 радника... кад се поделе плате, доприноси, све остало, његова плата НИКАКО не може бити 36 хиљада евра.

Стока лажљива популистичка, ето то је Курир. Чак нисам толико љут на те љиге од "новинара", траг им се замео дабогда, колико на људе који читају, купују и помажу то смеће које ни за гуз папир није.
Počeo sam opširno da ti pišem,ali sam odustao pošto vidim da nema smisla!
Hajdmo ovako!
Oduzet stan procenjen na 20 000 evra ,tžišne vrednosi recimo 60 000.
Prodaje se javnim nadmetanjem,prvi put niko zainteresovan.Drugi put opet niko!
Treći put rođena sestra dužnika se javi da ga otkupi po navedenoj ceni,a sudski satrap njoj ne dozvoljava kupovinu,već ga proda za recimo 10 000.
Problem je što oni imaju pravo da odluče kome i po kojoj ceni će prodati taj stan!
Kapiraš?
To zakonom nije rešeno mada zakon kaže da dužnik nesme trpeti štetu zbog porodice ,daljeg života,.......
Pitam te,kome je taj stan prodat za 10 000 i za koliko je preprodan?
Razlika je velika.
A ko se sa kim tali u celoj toj priči?
To su druže ne oporezovane pare koje se nigde ne prikazuju!!z:)

Stan od 90.000 EUR izvršitelji prodaju zbog 6.000 - kako?

Svakog jutra Branka Kavatmi pruža pogled ka stanu u kome je provela 25 godina a koji je prodat zbog duga od 6.500 evra.

Taj dug nije nastao jer Branka nije plaćala račune nego je posledica spora između dve firme. U jednoj je radila kao blagajnica.

"Čovek koji je dao novac firmi, ja sam samo bila blagajnik-koji je potpisao da je primio novac. Niti sam ja vlasnik firme, niti sam ja radila sa tim novcem-moje dugovanje, nije moje uopšte. I taj koji je davao-znao je kome daje“, kaže ona.

Jednog dana, sitgla je presuda-koja je pokrenula čitavu lavinu.

"Pred ovo izvršenje i prodaje moga stana - ja sam dobila presudu da Dejanu Đokiću koji me je tužio, moram da isplatim šest i po hiljada evra. Moja advokat je u međuvremenu slao njima da se to meni odbija od penzije, ponudio im je neke načine isplate međutim to je sve odbijeno“, priča Branka.

Ubrzo nakon toga, Branku je pozvao sudski izvršitelj.

"Odjednom je doneto rešenje, da se stan proda. Moj advokat šalje dopis -nekoliko puta prvom Osnovom sudu i kaže platićemo. Čekajte. Dajte specfikaciju troškova da vam se isplati u celosti dug. Više nisam razmišljala zbog čega da platim".

Odgovora iz suda - nije bilo.

"Počela sam da tražim pomoć sa svih strana. A izvršitelj uopšte ne daje mogućnost isplate. Pitam da li je moguće da za šest ipo hiljada evra, platim stan koji vredi devedeset. On kaže, pa nije logično ali je moguće.“

Branka je ostala bez stana 11. marta, a aukcija je održana u decembru 2016. godine.

"Stan je kupljen na neviđeno - kupila ga je advokatska kancelarija Radojičić, koja je verovatno ćerka ili snaja tog vlasnika. To je spin“, navodi ona.

U junu prošle godine izvršitelji su u pratnji policije prinudno iselili ovu porodicu.

"Oni su kao zveri upali unutra. Niko nije mogao da dođe – ni moja ćerka, mog advokata su izbacili.Onda su mi iz hitne pomoći rekli, dok su pomagali mom sinu, da ako želim da sačuvamo glave, da je bolje da odemo.“

I otišli su. Ali ne mnogo daleko. Branka se preselila kod ćerke, koja živi u zgradi preko puta. Svako jutro kada se probudi, prvo što vidi je prozor oduzetog stana.

"Toliko imama želju da isteram tu pravdu. Hoću naravno, ako ne u našoj zemlji postoji međunarodno pravo...“

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=12&dd=29&nav_id=1487523

Ево како ради мафија извршитеља

Back