buudala
Stara legenda
- Poruka
- 84.098
Kontrola izvezene dece mora biti svakodnevna video komunikacija.
Plus obaveza posete Srbiji jednom godisnje do punoletstva deteta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mora.Kontrola izvezene dece mora biti svakodnevna video komunikacija.
Moralo bi.Ne mora.
Po toj logici svako dete treba da se nadgleda svakodnevno.
Ne budi buudala budali.
Ne bi.Moralo bi.
Ovako ostaje prostor za zloupotrebe
Razmisljam.Bolje razmišljaj o tome zašto je mnogo mladih otišlo iz Srbije u prethodnih dvadesetak godina.
Bi.Ne bi.
A naravno. Uvek postoji mogućnost za to.
Ne mora biti inostranstvo.
Može biti bilogde. Zato se procenjuje da li će biti usvojenom detetu bolje kod usvojitelja ili u domu/hraniteljskoj porodici.
Što nije nikakva garancija za bilošta...
Time je otišlo i mnogo nerođene dece. To je povezanost. Da, pored ekonomske situacije i sveopšte političko društvene posebno prethodnih desetak godina.Razmisljam.
Odlaze zato sto im ovde nije omoguceno da zive i rade pod uslovima kakve mogu da dobiju negde drugde.
Al cenim da je tema export dece i izostanak kvalitetnog nadzora u cilju sprecavanja zloupotreba
Otprilike ni blizu.Time je otišlo i mnogo nerođene dece. To je povezanost. Da pored ekonomske situacije i sveopšte političko društvene posebno prethodnih desetak godina.
Umesto da si srećan da neko želi da bude kao roditelj nekom detetu bez roditelja ti bi da ih seciraš svakodnevno. Prošli su proces usvajanja i to je to.
Otprilike kao profesionalna dozvola za E kategoriju(dokaz da se posvećuješ dobrobiti deteta) i saobraćajna za sopstveni šleper(dokaz da ćeš brinuti i voditi računa za budućnost deteta).
Kao što ne može svako biti dobar roditelj tako ne može ni svako biti usvojitelj.
Zloupotrebe su ocigledno moguceНе знам колико је ово сведочење релевантно али је занимљиво чути још неку страну и свима дати шансу, па на крају закључити.
Ако је жена децу усвојила и одвела у иностранство како више нема ту децу? И где су онда та деца?
Опет, ограђујем се. Али и све је могуће и под упитником.
Naravno. Ali šta garantuje?Otprilike ni blizu.
Ta E kategorija niposto ne garantuje da neces voziti kokain ili prodavati bubrege
Redovne kontrole, nadzor ugrozenih osetljivih kategorija.Naravno. Ali šta garantuje?
Iako možda zato usvajaju decu da imaju rezervne organe...
Možda ljudi zato i rađaju decu.
Možda smo svi samo farma...
(Ozbiljna ironija^)
Šta te štiti?
Redovne kontrole, nadzor ugrozenih osetljivih kategorija.
Dece narocito
Dovoljno sam strucan i relevantan da uvidim groznu cinjenicu da provere stanja izvezene dece ovdasnje odgovorne strucne sluzbe rade mejlom jednom u 6 meseci.Jesi li ti strucan za to?
Ako nisi - ćuti.
Ako jesi, onda si relevantan da kritikujes one koji se time bave i koji su za to stručni.
Ako nisi zadovoljan - onda usvoj dete.
Jednostavno je.
U kojoj to državi?Redovne kontrole, nadzor ugrozenih osetljivih kategorija.
Dece narocito
U bilo kojojU kojoj to državi?
Ti razmišljaš kao Boško Obradović...Dovoljno sam strucan i relevantan da uvidim groznu cinjenicu da provere stanja izvezene dece ovdasnje odgovorne strucne sluzbe rade mejlom jednom u 6 meseci.
Nisam zadovoljan, zgrozen sam.
Ovo je forum i na njemu tema gde imam pravo da iznesem svoju zgrozenost.
Ti ucutkuj svoje ukucane ako imas potrebu da ucutkujes.
Smatram da decu ne treba davati van Srbije.
Ako nema usvojitelja, hranitelja vala ima.
Svakog ko cestvuje u izvozu dece smatram ucesnikom zlocinackog poduhvata.
Imam svako pravo da to smatram i javno kazem
On mozda razmislja slicno meniTi razmišljaš kao Boško Obradović...
Hm... ne lupetaj.U bilo kojoj
Znam da nije. Pomenuo ga je...On mozda razmislja slicno meni
Ne bih znao.
P.S. ovo nije Bosko Obradovic.
Ne lupetam .Hm... ne lupetaj.
Ni u najuredjenijoj nisu svi bezbedni. Ma kakav nadzor da postoji(kod nas je opšti red, zdrastveni status, socijalni status, politički status). Nadzori čak u većini slučajeva ljude čine manje disciplinovanim i nervoznijim.
Osnovni problem bezbednosti si ti sam(nezrelost, preambicioznost, slabost, bolest), zatim ljudi niskog morala mada mogu biti i dobre namere sa lošim ishodima(recimo usvoji se bolesno dete ali ono ipak premine jer ni ta dobra namera nije bila dovoljna), zatim situacija u kojoj si(ukoliko si rođen u kriminalnom okruženju i ti ćeš najverovatniji imati takav odnos prema životu i drugima), i zatim možda najvažnije ovaj sebični svet, sado mazohističke prirode ljudske vrste. @ ali tu smo, kao avatari...
Evo od sada ću da te nadgledam? Osetio bi se bezbednijim?
Uposlićemo i stručnjake...
Mogli bi i da te izolujemo jer smo procenili da ipak nisi bezbedan. Iako nemaš loše namere...
Usko razmisljam jer se protivim izvozu deceZnam da nije. Pomenuo ga je...
Usko razmišljaš. To je suština.
Nije izvoz dece.Usko razmisljam jer se protivim izvozu dece
Oserem se u sirinu onda