O usvajanju dece od strane stranih državljana

Ajde moderatori @UltraVioletna i @Elle objasnite kompletan proces usvajanja svima nama, posebno buudali...

Dajte link ka pravilniku. To je ipak javna informacija. Stručnjaci je samo sprovode najbolje što mogu u interesu deteta da dobije roditelje/staratelje...

Korupciju zanemarite. To bez političke pozadine ne ide.
Koitijemoy, celo popodne im bre izvlacim ko klestima odgovore.
Pola postova mi obrisase i dobio sam upozorenje i vise PP neprikladnog sadrzaja.
Na kraju ustanovismo da decu proveravaju tri godine nakon usvajanja, a posle caozdrao.
Da stvar bude crnja mejlom i fotografijama

Protivnik sam usvajanja osim rodjackog.
Drzava treba da brine o sirocadi.
Hm...

Znači siroče mora ostati siroče?
Zašto, ako postoji mehanizam da to dete ima potpuno normalno detinjstvo.

Svi smo rođaci(ista smo vrsta, možda drugi jezik ili drugačije oči).
Samo eto neko odredio do trećeg kolena je i familija/porodica...

Protivnik sam usvajanja osim rodjackog.
Drzava treba da brine o sirocadi.

Pa to sto si ti protivnik - to je tvoje legitimno pravo.

Ali nisi strucan za socijalni rad.
Rekao si da si seljak, da nisi obrazovan.
Dakle, nestrucan si.

Kao kad bih ja sad isao i pricao hirurgu kako da operise. Ili kad bi hirurg meni dosao da prica kako da napravim softver.

Tvoja licna ubedjenja, koja su ocigledno bazirana na nacionalizmu i seljackoj filozofiji, a ne na struci, su iskljucivo tvoja licna, i nevaspitano je da solis pamet drugima, koji su strucni, sa tim uverenjima.

Hm...

Znači siroče mora ostati siroče?
Zašto, ako postoji mehanizam da to dete ima potpuno normalno detinjstvo.

Svi smo rođaci(ista smo vrsta, možda drugi jezik ili drugačije oči).
Samo eto neko odredio do trećeg kolena je i familija/porodica...
Ne mora.
Ako nema rodbinu moze da ga usvoji neko iz Srbije.
Zasto?
Zato sto izvezenom detetu nase sluzbe gube trag posle tri godine od usvajanja

Poslednja izmena:
Pa to sto si ti protivnik - to je tvoje legitimno pravo.

Ali nisi strucan za socijalni rad.
Rekao si da si seljak, da nisi obrazovan.
Dakle, nestrucan si.

Kao kad bih ja sad isao i pricao hirurgu kako da operise. Ili kad bi hirurg meni dosao da prica kako da napravim softver.

Tvoja licna ubedjenja, koja su ocigledno bazirana na nacionalizmu i seljackoj filozofiji, a ne na struci, su iskljucivo tvoja licna, i nevaspitano je da solis pamet drugima, koji su strucni, sa tim uverenjima.
Nevaspitano je to sto ti mene ucutkujes.
Stavi me na ignor ako ti smetaju moji postovi i stavovi o temi

Nevaspitano je to sto ti mene ucutkujes.
Stavi me na ignor ako ti smetaju moji postovi i stavovi o temi

Građanska dužnost je takve kao ti ućutkivati i pokazivati gde vam je mesto.

Jer bas zato sto su nestrucni poput tebe dosli i oterali strucne, a gradjani cutali, Srbija jeste postala raspad od drzave.

Zato ne sme da se ćuti takvima kao ti, već treba da se ućutkujete na svakom mestu.

Jer bas zato sto su nestrucni poput tebe dosli i oterali strucne, a gradjani cutali, Srbija jeste postala raspad od drzave.

Zato ne sme da se ćuti takvima kao ti, već treba da se ućutkujete na svakom mestu.
Nevaspitano je pre svega, a usput jos i jalovo.
Izes takve strucnjake koje oteraju nestrucni.
Ides na ignor

Ne baš ućutkuje ali ukaže da greše.
Nacrta ukoliko treba da shvate.

ALi ako želiš da znaš da li možeš da veruješ Centru za socijalni rad, vidi ko ga vodi.
Iako ne znači da ako je naprdnjak da nije i stručnjak, i da ne želi najbolje za usvojeno dete ma odakle bio usvojitelj.

Ne baš ućutkuje ali ukaže da greše.
Nacrta ukoliko treba da shvate.

ALi ako želiš da znaš da li možeš da veruješ Centru za socijalni rad, vidi ko ga vodi.
Iako ne znači da ako je naprdnjak da nije i stručnjak, i da ne želi najbolje za usvojeno dete ma odakle bio usvojitelj.
Opa, evo malo razuma na temilici.
Mozes li da verujes izvoznicima dece?

Poradi na interpunkciji.
Jedva sam rastumacio.
Ne znaš osnovna pravila internet bontona :)
Mada, 4thman nije ni bio pravopisno netačan. Ako nemaš šta odgovoriti smisleno-šutiš.

1672075880682.png

Ovo sve nije tema sada.
O plaćanju hraniteljima toliko je već pita objašnjavano javnosti,ali ne,interesantniji je taj mit.
Није тема? 50 година се не зна шта је било с прилично великим бројем дјеце, али то сад није тема? Сад су сви у тим истим установама неподмитљиви хуманисти? Јбг, нису ми дугмићи на леђима...

Ne znaš osnovna pravila internet bontona :)
Mada, 4thman nije ni bio pravopisno netačan. Ako nemaš šta odgovoriti smisleno-šutiš.

Pogledajte prilog 1275798
Znam osnovna pravila bontona.

Internet nije postojao u vreme kad je pisan bonton.
I ovo tvoje nemusto izrazavanje nije bas bilo lako protumaciti.
Kolega je napisao recenicu kojoj fali zarez i koja moze biti sasvim drugacije tumacena u zavisnosti gde mu pretpostavimo mesto

Ако су нестручни отјерали стручне, остаде ли ико стручан у центрима за социјални рад?
Ако је држава распад (а јесте), зашто јој безусловно вјеровати?

Hocu.

Ionako izbegavas da odgovoris na bilo koje pitanje vezano za zastitu i bezbednost izvezene dece....:bye:
Понашаш се као дериште које тера инат и очекујеш да ти се неко правда и испоставља ти рачуне. Људи у Србији су развили својеврсни отпор и према ауторитетима с таквим манирима, а ти као неко ко је нико и ништа, равноправан са свима осталима на форуму, третираш саговорнике као особе које су испод тебе, обраћаш им се арогантним тоном као некоме ко је дужан да игра како ти свираш, и без трунке поштовања. Као и већина становника у земљи (с нижим нивоом образовања), мењао би и уводио своја нека правила као да си Богом дат, а одбијаш да поштујеш постојећа, барем као пример другима. Не иде то тако нигде, не само овде. Не умеш ни да цениш то што те неки ипак толеришу и одговарају ти, иако би реално требало да те једноставно сви игноришу док се не упристојиш.

Није тема? 50 година се не зна шта је било с прилично великим бројем дјеце, али то сад није тема? Сад су сви у тим истим установама неподмитљиви хуманисти? Јбг, нису ми дугмићи на леђима...
Да, није тема. Усвајање и хранитељство су две различите ствари. За почетак ваља то научити и разумети, па тек се тек онда бавити дугмићима и изигравати мудраца и филозофа.

Back