O usvajanju dece od strane stranih državljana

Rekao si da se deca izvoze.

Izvozi se jedino roba i jedino njom se trguje. Sve ostalo je nelegalno.

A sad hajde da se vratimo na temu. A tema nije ovo što pričaš, šta god da hoćeš ovim da kažeš.
Izvoze se i pokloni.
Odgovor je da se deca ne izvoze.

A ostalo imaš već napisano na temi, i već ti je rečeno više puta da je napisano.
Pročitaj uvodne postove barem.
Procitao sam i saznao da je zakonska obaveza pracenja tri godine.

Sad pitam ko i kako sprovodi tu obavezu u praksi.

Нисам знао да јој је због тога одузето дете. Ако је то тачно, мислим да би се сви сложили да таквој особи ни у сну више не сме бити додељено ниједно дете на старање. А сад ми је и јасно због чега уважена посланица Парлић тај детаљ о мајци није споменула.
Ни ја ово нисам знала. Згрожена сам. Страшно ако је истина.

Ne pise.
Naravno da me interesuje.
Ako pise, citiraj gde pise.
Ako ne znas ne moras da odgovoris
Naicice valjda neko ko zna.
"To se redovno čini na svakih šest meseci putem pisanih izveštaja, putem fotografija, video klipova. Čak smo imali slučaj da je naša ekipa išla u Švedsku i obilazila decu koja su usvojena", rekao je Vulević.

Uzas.
Svakih sest meseci po neki mail?
Grozomorno.
Izveštaji,fotografije,video klipovi. Dovoljno.
Sad već preteruješ.
Jel tvoje roditelje neko proveravao svako malo kakvi su ?
Rekoh,teorije zavera su na drugom pdf-u.
Odgovore si dobio. Sve što nakon njih radiš je provociranje.
Evo,završi ti neki od humanističkih fakulteta, ili Pravni,pa doprinesi zakonima i protokolima i zaštiti tu decu.

Izveštaji,fotografije,video klipovi. Dovoljno.
Sad već preteruješ.
Jel tvoje roditelje neko proveravao svako malo kakvi su ?
Rekoh,teorije zavera su na drugom pdf-u.
Odgovore si dobio. Sve što nakon njih radiš je provociranje.
Evo,završi ti neki od humanističkih fakulteta, ili Pravni,pa doprinesi zakonima i protokolima i zaštiti tu decu.
Naravno da nije dovoljno.
Mejlovi fotoshop, video?
Ja preterujem?
Ovo nisu teorije, ovo je po tvojim sopstvenim recima praksa .

Ja sam prost seljak i nemam mogucnost da zavrsim fakultete, ali imam pravo da pitam i izrazim zaprepastenje i uzasnutost.
Mogu samo da glasam protiv odvozenja (izraz izvoz vidim ne odgovara) dece van mogucnosti redovne kontrole uzivo od strane ustanova koje su zaduzene za to.
I ne na tri godine, nego do punoletstva

Naravno da nije dovoljno.
Mejlovi fotoshop, video?
Ja preterujem?
Ovo nisu teorije, ovo je po tvojim sopstvenim recima praksa .

Ja sam prost seljak i nemam mogucnost da zavrsim fakultete, ali imam pravo da pitam i izrazim zaprepastenje i uzasnutost.
Mogu samo da glasam protiv odvozenja (izraz izvoz vidim ne odgovara) dece van mogucnosti redovne kontrole uzivo od strane ustanova koje su zaduzene za to.
I ne na tri godine, nego do punoletstva
Rekoh već,usvojitelji su zasnivanjem usvojenja postali roditelji tog deteta.
Ako zanemaruju ili zlostavljaju dete,snosiće iste posledice kao i biološki roditelji koji to rade svojoj deci.
Znači,ne zahtevaju nikakvo posebno praćenje.
Praviš od usvojenja nešto što ono nije.
Usvojitelj je roditelj. Na njega se odnose svi članovi Porodičnog zakona svake zemlje.
I tu se svaka dalja rasprava na tu temu završava.

Rekoh već,usvojitelji su zasnivanjem usvojenja postali roditelji tog deteta.
Ako zanemaruju ili zlostavljaju dete,snosiće iste posledice kao i biološki roditelji koji to rade svojoj deci.
Znači,ne zahtevaju nikakvo posebno praćenje.
Praviš od usvojenja nešto što ono nije.
Usvojitelj je roditelj. Na njega se odnose svi članovi Porodičnog zakona svake zemlje.
I tu se svaka dalja rasprava na tu temu završava.
Zar ne rece ti da postoji zakonska obaveza pracenja od tri godine?
Mene je zgrozilo sto nije do punoletstva , a ti sad iznosis stav koji govori da te nije briga vec od momenta usvajanja.

Zar ne rece ti da postoji zakonska obaveza pracenja od tri godine?
Mene je zgrozilo sto nije do punoletstva , a ti sad iznosis stav koji govori da te nije briga vec od momenta usvajanja.
Usvojitelji prođu silne provjere, ne da se dijete na usvajanje tek tako. Sirotišta puna a takvi kao ti sjede i palamude kao pravi cyber junaci i pametnjakovići umjesto da udomiš i usrećiš jedno siroče. Šta si se naklatio ženama na kosti?? Pisati i kritikovati znamo svi. To neće vratiti osmijehe na lica ostavljene djece. Aj šetnja!

Usvojitelji prođu silne provjere, ne da se dijete na usvajanje tek tako. Sirotišta puna a takvi kao ti sjede i palamude kao pravi cyber junaci i pametnjakovići umjesto da udomiš i usrećiš jedno siroče. Šta si se naklatio ženama na kosti?? Pisati i kritikovati znamo svi. To neće vratiti osmijehe na lica ostavljene djece. Aj šetnja!
Nema nista od setnje

Ovde smo ustanovili da su teorije zavere malamaca spram prakse odvoza dece u inostranstvu.

Naklatio sam se , Ali ne zenama nego temi odvoza dece.
Pisanje i kritikovanje jeste smisao foruma.
Bolje u sirotistima nego u izvoz pa provera po mejl svakih 6 meseci

Nema nista od setnje

Ovde smo ustanovili da su teorije zavere malamaca spram prakse odvoza dece u inostranstvu.

Naklatio sam se , Ali ne zenama nego temi odvoza dece.
Pisanje i kritikovanje jeste smisao foruma.
Bolje u sirotistima nego u izvoz pa po mejl svakih 6 meseci
Jesi li ikada obišao neko sirotište? Proveo sa dječicom par sati? Odnio im poklone, igračke, paketiće? Ja jesam, puno puta. Šta si ti kao pojedinac učinio da se ta djeca osjećaju bolje, srećnije i bitnije?

👏👏👏👏❤️

Jesam.
Zato i kazem.

Ova praksa je groznija od teorija zavere

Pa evo, ja gledam kako zive usvojena deca u inostranstvu - zive kao bubrezi u loju.
Upala im je sekira u med.
Ne sekria, nego kašika bagera im je upala u med!

A 4 puta godisnje saljemo u Srbiju šleper pomoći (bar jedan je za neko sirotište), lično utovaram te šlepere i znam svaki komad koji im pošaljemo šta je i kako je.

I oni su prezahvalni, kažu da od države ne dobiju ni 5% koliko im mi pošaljemo.

A šaljemo im ono što ovde nikom ne treba.

E, ajde sad probaj da zamisliš razliku između života u tim sirotištima, i života koji ovde dete dobije.

Ako možeš da zamisliš išta, pošto ti je glava puna teorija zavera.

Pa evo, ja gledam kako zive usvojena deca u inostranstvu - zive kao bubrezi u loju.
Upala im je sekira u med.
Ne sekria, nego kašika bagera im je upala u med!

A 4 puta godisnje saljemo u Srbiju šleper pomoći (bar jedan je za neko sirotište), lično utovaram te šlepere i znam svaki komad koji im pošaljemo šta je i kako je.
:heart: :heart: :heart: Svaka čast.

Jesam.
Zato i kazem.

Ova praksa je groznija od teorija zavere
Jesi. I kao i svi mi osjećao se dobro par dana, učinio dobro djelo, pardon "dobro djelo". Potrošio stotinjak eura na igračke, čoko bananice, sokiće i flomastere. Namirio dušu. A jesi li se zapitao da li ta djeca žele imati cijelu godinu, danju i noću-tatu i mamu? Nekoga ko će mu birati majicu po boji koju najviše voli. Tete u domu su divne, ali nisu mame i ne mogu, nemaju vremena, zapamtiti omiljenu boju svakog djeteta, nerijetko brinu i o grupi od pedeset dječaka i djevojčica. A svako dijete (meni 31 i patim jer više nemam mamu) želi da ima mamu, tatu..
A djeci je najmanje bitno kojim jezikom će ta mama da priča jer će osjećati i udisati ljubav. Sad Šveđanka ili Francuskinja, manje bitno.

Back