O KRFU KONKRETNO

Gledala sam sada foto ture na drugom sajtu. Moram nesto da vam priznam. Jeste Dasija idealna za bazu, blizu grada Krfa, sa dobrim smestajnim kapacitetima, mnogi kazu i boljom plazom od one u Peramu ili u Guviji, ali ljudi - NI SAMO MESTO, NI PLAZA U NJEMU SE MENI NA FOTKAMA NIKAKO NE SVIDJAJU.

Ja volim prirodnije plaze, tirkizno more, stene po obodima, borove..., a u Dasiji mi sve nesto izgleda plasticno i sivo. Kad vidim onu podsisanu travu uz plazu i sljunak, imam utisak kao da su fotke nastale na beogradskoj Adi. Grozno.

Mozda gresim, ne znam.

Recimo, na fotkama mi se svidjaju plaze u Kasiopiju ili Paleokastrici. Medjutim, kazete da Kasiopi nije dobar za bazu jer je daleko od svega sto na ostrvu treba obici, osim Sidarija i Kanala ljubavi, koji je blizu, a za Paleokastricu sam cula da nema vanpansionskih sadrzaja i da je more ledeno.

Eh, kad bih nekako mogla da pomerim Kasiopi blize gradu Krfu, to bi bilo ono sto ja trazim - malo mesto, bez guzve, sa prelepim plazama, a blizu velikog mesta, za setnje, kulturno uzdizanje, fotografisanje, soping i izlaske.

Dakle, sta predlazete? Ipak izabrati Kasiopi, pa makar i bio daleko od znamenitosti ostrva ili naci neku trecu soluciju (Juzni Agios Georgios, Barbati...ili sta ja vec znam sta)?

2 godine sam za redom isla na Krf i oba puta sam odabrala Kasiopi za bazu. Mestasce je prelepo, imas gde da izadjes uvece, imas gde i da se prosetas, a najbolje je sto u samom mestu ima mnogo uvalica za kupanje. Oba puta smo iznajmili auto, pa smo obisli bas dosta. Meni voznja i nije smetala, vozis se malo duze i uzivas u pogledu iz kola. Dasija jeste blizu Krfa, ali je meni barem, mesto skroz bezveze, a i plaza, i nikad se ne bih opredelila da tu budem smestena, za Guviju ne znam, tu nisam bila

my.php
[/URL][/IMG]

Gledala sam sada foto ture na drugom sajtu. Moram nesto da vam priznam. Jeste Dasija idealna za bazu, blizu grada Krfa, sa dobrim smestajnim kapacitetima, mnogi kazu i boljom plazom od one u Peramu ili u Guviji, ali ljudi - NI SAMO MESTO, NI PLAZA U NJEMU SE MENI NA FOTKAMA NIKAKO NE SVIDJAJU.

Ja volim prirodnije plaze, tirkizno more, stene po obodima, borove..., a u Dasiji mi sve nesto izgleda plasticno i sivo. Kad vidim onu podsisanu travu uz plazu i sljunak, imam utisak kao da su fotke nastale na beogradskoj Adi. Grozno.

Mozda gresim, ne znam.

Recimo, na fotkama mi se svidjaju plaze u Kasiopiju ili Paleokastrici. Medjutim, kazete da Kasiopi nije dobar za bazu jer je daleko od svega sto na ostrvu treba obici, osim Sidarija i Kanala ljubavi, koji je blizu, a za Paleokastricu sam cula da nema vanpansionskih sadrzaja i da je more ledeno.

Eh, kad bih nekako mogla da pomerim Kasiopi blize gradu Krfu, to bi bilo ono sto ja trazim - malo mesto, bez guzve, sa prelepim plazama, a blizu velikog mesta, za setnje, kulturno uzdizanje, fotografisanje, soping i izlaske.

Dakle, sta predlazete? Ipak izabrati Kasiopi, pa makar i bio daleko od znamenitosti ostrva ili naci neku trecu soluciju (Juzni Agios Georgios, Barbati...ili sta ja vec znam sta)?

Miro, ja sam ves napisala svoje utiske o Dasiji i ne gresis mnogo kad tako mislis. Mada plaza nije bas tako ocajna veruj mi, bolja je od gradske plaze u Limenasu. Moj predlog ti je onda da izaberes Kasiope, jer su najlepse mestasce i imaju bas ono sto trazis od mora i plaza. Barbati imaju plavu zastavicu i zaista lepo i bistro more, ali mi deluju pomalo mrtvo. Kazu da je plaza u Barbatima najpopularnija kod Grka. Sto se Paleokastrice tice, meni se ne cini da je tamo najhladnije more, barem nije bilo nesto hladno kad smo mi bili jedan dan, cak mi je bilo hladnije u Kasiopima. Samo sto meni Paleokastrica ne lici na mesto. To sto su Kasiopi malo dalje od grada Krfa nije ni tako veliki problem, nije put nesavladiv da se ne moze ici cesce do Krfa i ostalih mesta u tom pravcu, samo treba biti pazljiv, nije bas put za uzivanje kao na Tasosu. Postoji i put koji vodi kroz sredinu ostrva ka Sidariju, mozda je on malo bolji, ja nisam prosla njime, a put od Sidarija do Kasiopa je dosta dobar i sirok. Agios Georgios ti je kao slepo crevo i potpuno izolovan, te ga nikako ne bih preporucila.

Hvala svima koji se trude da nam pomognu u izboru destinacije !!! Divni ste !!!

Pepeljugo, ova plaza u Barbatima, sudeci po slici, mi se svidja !!! I ja mislim da je sljunak garancija za bistru vodu.

Uh, svaka plaza ili mestasce koji bar malo zalice na moj obozavani Pefkari na Tasosu (Veca ce razumeti), me obore s nogu. Ali, pefkarijski recept mora da bude ispostovan do kraja - malo mesto, bez guzve, sa divnom plazom i hotelima tik uz plazu (pogled na more sa terase obavezan), ususkano u borovu sumicu, a na najvise kilometar, dva od veceg ili malo veceg mesta zbog vecernjih izlazaka. Ako uspem to da nadjem na Krfu, Sitoniji ili bilo gde u Grckoj, STIZEM !!!

Malo da pomognem neodlučnima oko Krfa...Dakle, ono što čini Krf posebnim je Kerkira...

Spianada

dsc2085mu0.jpg

Sveti Spiridon

dsc2105di2.jpg

Liston

hpim0453pd6.jpg

Ulica Arseniou - praktično povezuje staru i novu tvrđavu, i polukružno se prostire oko starog jezgra grada, Campiella

dsc2097wi5.jpg

Stara tvrđava

dsc2095uj1.jpg

Inače, Turci nikada nisu uspeli da zauzmu Kerkiru. Njime je najduže vladala Venecija, zatim neko vreme Francuzi, zatim dva veka Englezi, čak veoma kratko i Rusi, da bi se negde u drugoj polovini XIX veka ujedinio sa ostatkom kontinentalne Grčke. Grad je izuzetan, i svako ko pored mora i sunca želi da vidi i komad istorije, imaće priliku za to...
Tri puta sam bio tamo, naopravio skoro 2000km, i još mi nije dosta...

Pozdrav

Jel' stvarno na Krfu ima komaraca tokom citavog dana?

Stvarno! To sam jedino tamo dozivela. Mozda nije stalno tako, ali tada (juni 2006) ih je bilo prilicno. Ali ja sam to potpuno zaboravila, sad si me podsetila ovim citatom.
Mislim da bi se tebi Barbati dopali. Plaza je bas, bas dobra. Jedino sto nema smestaja uz more. Uz samu plazu su privatne kuce koje nisu za izdavanje.
E sad, sadrzaja nema, kao sto sam rekla. Peske ne mozes nigde, jer nije bezbedno zbog saobracaja. Ali kolima se brzo stize do Ipsosa, Dasije, Krfa. Jedino je put do Kasiopa nezgodan, uzan, sa mnogo krivina.
I meni su se Kasiopi najvise dopali. Jedino tzv. kompletno mesto - i lepa plaza i imas gde da se promuvas uvece. Ali pozicija je jako nezgodna jer moras da predjes taj deo puta svaki put kad krenes u obilazak.

Hvala svima koji se trude da nam pomognu u izboru destinacije !!! Divni ste !!!

Pepeljugo, ova plaza u Barbatima, sudeci po slici, mi se svidja !!! I ja mislim da je sljunak garancija za bistru vodu.

Uh, svaka plaza ili mestasce koji bar malo zalice na moj obozavani Pefkari na Tasosu (Veca ce razumeti), me obore s nogu. Ali, pefkarijski recept mora da bude ispostovan do kraja - malo mesto, bez guzve, sa divnom plazom i hotelima tik uz plazu (pogled na more sa terase obavezan), ususkano u borovu sumicu, a na najvise kilometar, dva od veceg ili malo veceg mesta zbog vecernjih izlazaka. Ako uspem to da nadjem na Krfu, Sitoniji ili bilo gde u Grckoj, STIZEM !!!

Draga Moja Mirabi, otisla sam prosle godine na Tasos citajuci tvoje komentare i bila vise nego zadovoljna. Ako nadjes Pefkari, jos negde u grckoj, javi pa da idemo na isto mesto. :lol:

Zna li neko nesto vise o proslogodisnjem pozaru u Kasiopiju ili okolini Kasiopija? Kakve su posledice?

Proslog leta, pocetkom avgusta, smo na Tasosu 12 dana gledali program grckih TV stanica.
Vise puta su prikazivali snimke gasenja pozara na Krfu i to u Kasiopiju (ili okolini).

Primecujem da ti je sve siri taj "uzi"izbor....

Za Krf imam trilemu: Dasija, Kasiopi ili Barbati, a za Sitoniju dilemu: Sarti ili Vurvuru.
Osim u Sartiju, jos nigde ne nadjoh lep smestaj na samoj plazi sa pogledom na more, a za neke pristojne pare.
Medjutim, koliko se brzo i rano prodaju aranzmani za ovo leto, moracu da uplatim u onom mestu u kojem ostane slobodnih aranzmana u momentu kada ja budem znala kad cu moci na godisnji.

Back