O KRFU KONKRETNO

Procitala sam stvarno puno komentara o Krfu.Mene zanima da li je neko bio u hotelu "Eliana",ja krecem 20.sa deckom,preko agencije Relax.Ako neko moze nesto da mi napise o tome.Takodje me zanima rent-a car,da li ako uzimas na vise dana dobijas po nizoj ceni.I zanima me koliko je para dovoljno da poneses za tih 10.dana i koje izlete preporucujete?

Da, autobusom. :) Ali, nismo u Eliani, vetj u Dasiji.
A poshto prvi put idem na Krf.. ne znam da li je to blizu ili ne. :(
U agenciji su nam rekli da kretjemo 20og, ali ne znam josh u koliko sati i da li polazi samo jedan autobus ili vishe njih. Ostaje da vidimo i da se vidimo. :)

StoRmyGirl:
Da, autobusom. :) Ali, nismo u Eliani, vetj u Dasiji.
A poshto prvi put idem na Krf.. ne znam da li je to blizu ili ne. :(
U agenciji su nam rekli da kretjemo 20og, ali ne znam josh u koliko sati i da li polazi samo jedan autobus ili vishe njih. Ostaje da vidimo i da se vidimo. :)

Krecemo u 3.popodne.Ja sam prosle godine isla za Bugarsku preko Relaxa i iso je samo jedan autobus.U svakom slucaju vidimo se!

PALMA BEACH DASSIA
Nije los hotel, ono sto ocekujes za tri zvedice, otprilike...
Posteljinu menjaju svakih dan-dva, peskire svaki dan.
Klopa ima samo dorucak, kontinentalni, samoposluzivanje, mazalice, salama, kackavalj, korfleks, mleko, caj, kafa, marmelade itd, jedes kolko hoces, svaki dan isto. Hleb je svez svakog drugog dana, ali tako je na celom Krfu.
Hotel je u samom centru Dassia-e, pored kafane Drunken Duck (obavezno videti, gazdarica je neka debela holandjanka, bila udata za grka, on umro i ostavio joj kafanu; svako vece u 22,15 pocinje isti sirtaki sa istim likovima, posle toga igraju sa gostima, lumperajka do zore, gipsani tanjiri se cepaju, na kraju dobijes i metlu da ocistis, hehe!)
Cene su bile u junu ovako nesto:
kafa u lokalima 1.20-1.80
Coca Cola 1.5-2.0
Pivo 2.0-2.5
Voda 0.5 litara -15 centi u marketu
Cigare oko 3E Marlboro
Novine nase od juce - 1.3-1.5 E
Giros pita (to je giros koji mi poznajemo, kao u sendvicu) 1.5-2 E
Giros porcija 5-7E (obilno, verujte )
Suvlaki (kao raznjici) 1-1.2E po stapicu, porcija od 5-7 E
Ostrvo Vido camcem,povratna karta : 1E, ne dajte da vas vacare agencije!
Srpska Kuca : ne placa se! Podjite od Listona pravo uzbrdo, pored MacDonalds-a, cetvrta ulica levo,na pola ulice vidi se Srpska Kuca.

Najbolja klopa u Dasiji je "Leonidas" ili tako nesto, genijalna mala kafana, dolaze samo Grci i naravno Srbi, jer su provalili dobru klopu i jeftine cene. Nalazi se s desne strane puta u Dasiji, kada se krene prema Ipsosu. Ispred nje je jedan supermarket, skoro sam centar. Orijentaciono, oko 100 metara od Drunken Duck-a prema Ipsosu. Na terasici je, pokriveno vinovom lozom, radi od 6 uvece. Najbolja klopa koju sam jeo na ostrvu, ubedljivo. Rucak za dve osobe sa picem nije nikad bio vise od 15 Evra. Mislim da je pajamaca pricala o tome ranije...

Opet, cene su mozda malo vece u sezoni, ne znam...
Rentakar agencija na svakom koraku. Obidjite ih sve, svi nude otprilike isto, cene se smanjuju s brojem dana usluge. NE DAJTE DA VAS ODERU OVI DRIPCI IZ AGENCIJE, ugradjuju se bukvalno na sve, ali sve, od izleta preko rentakara i ne znam cega jos... Obavezno trazite full insurance, ima o tome na rentakar sajtovima po grckoj, najbolje je da se sami informisete. Ja sam prosao relativno jeftino, 5 dana za 120 Evra, full insurance, no km limit. Podrazumevaju da ako idete po nekom krsu, uzimate dzip, te nijedno OSIGURANJE NE POKRIVA OSTECENJE TOCKOVA ILI DONJEG POSTROJA AUTOMOBILA! Obratite paznju na auto, na ogrebotine, da li nesto nedostaje, npr. zadnja daska ili tako nesto i trazite da Vam to unesu u ugovor, da ne bude problema... Policiju nisam video vise od jednog puta, u prolazu. Svi voze kao manijaci, mislim na lokalce...Medjunarodna dozvola je obavezna zbog policije, inace agencije izdaju kola iu bez nje.

Must see:
Paleokastrica, La Grotta Bar, Glifada, Ostrvo Vido, Srpska Kuca, Liston trg u gradu Krfu, Sidari - Kanal ljubavi, Almiros - plaza izmedju Rode i Kasiopija, Ahileo - palata, Aqualand.
Mirtiotica je lepa plaza, ali je dosta daleka i nepristupacna za moj ukus. Ima bar i nesto nudista. Pazite kad idete da ne unistite auto.
U Ipsosu je Papagalos fast food, najbolji giros u tom kraju. Velika slika papagaja, nema greske.
Najpitomija i majmirnija, sve u svemu najkulturnija plaza je Dassia Beach kod Chandris hotela. Ima sve, more je toplo i cisto. Lezaljke nismo placali, Evropa... Dodju ujutru Nemci ili Englezi, cvare se do 10-11 i odu. Oni vec plate lezaljke, onaj momak na plazi im zakaci fiskalni isecak za lezaljku i mirna Backa. Nismo prvih dana ni znali ali vidimo da nas niko nista ne pita za pare. Samo dodjes, stavis peskir i sve u redu. Tek jedno jutro smo poranili i vidimo kako ljudi placaju. Kul, kultura...

Suncobrani su frei...

Pazite na platforme, jedna je skuplja dosta. Na plavoj, ja mislim, padobran za dve osobe je bio 70E dok je na zelenoj platformi bio 50 E za dve osobe. Zelena je na samom kraju plaze prema Ipsosu.

Sve u svemu, vredi videti, divno je ostrvo, obavezno je obici celo ostrvo...
Nastavak sledi, prilozicu foto-session...

Pajamaco, daj neki komentar, mnogo su nam znacili tamo, sve je kao sto si i rekla...

millica85:
I ja idem u Ipsos 31. , takodje preko Relax-a! Cula sam da su oni najbolji! ;-)
Dajte neke komentare!!! ;-)
Sve nas zanima!

Pa sto se tice Relaxa mogu da ti kazem da sam ja isla prosle godine preko njihove agencije s drustvom u Bugarsku i bilo je ok.S tim sto smo mi bili malo ogorceni zbog toga sto su nam uracunali malo vecu kamatu jer smo placali u ratama.Mislim u svakom slucaju jeste velika cena ispala za Bugrasku.U svakom slucaju,imali smo super predstavnika tamo,jedna devojka Jelena.Stvarno je super,mada ima i onih koji je nisu ni videli.Iz prostog razloga sto je ona bila smestena u Nesebaru gde i mi,a ovi ostali koji su bili u Suncevom bregu,par km dalje nisu imali nikakvog kontakta s njom.Nadam se da nece tako biti i ove godine,mislim ipak ima dosta mestasca u koje se ide a ne verujem da ce jedan predtsvanik biti bas...Tako da sve u svemu bilo je ok,nemam zamerke,a verujte mi imali smo stvarno problema u Bugarskoj,koji smo donekle morali sami da resavamo.Bili smo pokradeni,ja sam malo povredila nogu sreca sto nije bilo strasno inace bi morala da platim ko zna koliko,ne znam bas kako je funkcionisalo to sa osiguranjem ali nisam ni raspitivala iskreno.Mada danas kad sam bila u agenciji cula sam zenu koja je dosla i ispricala kako joj je cerka dozivela neku kesrecu na Krfu kolima,ne tako strasno ali opet,a sto je najgore isla je ja mislim koliko sam razumela sopstvenim prevozom,i nisu im javili da je tura otkazana.Sto znaci otisla je tamo,hotel je bio prebukiran a tura otkazana.Ja licno nisam imala lose iskustvo ali kazem opet nije mi svejedno kad sam citala kako je neko ovde pisao o losem iskustvu i danas kad sam cula pricu.U svakom slucaju sve ce biti u redu i mislim da nece biti nikakvih problema.Jer jedva cekam da idem na more :)

Idem u Ipsos sa devojkom vila Elena 1, 19 jula preko oktopoda!!! Ima li neko upoznat sa lokacijom da kaze par reci??? U sklopu vile se nalazi i rent-a-car pa me zanima sta je neophodno od dokumenata za iznajmljivanje skutera(A kat,PSP),kola..(u agenciji su rekli da treba medjunarodna vozacka-to nemam pa me interesuje da li je stvarno neophodno).Pozdrav i hvala na odgovoru!!!

Pratim ovaj forum od samog pocetka i do sada nije bilo puno price i komentara o Kasiopiju gde
planiram da letujem pocetkom avgusta.Neki su se vec raspitivali , ali ostali su bez odgovora.Dosta
informacija sam pokupio sa grckih sajtova,ali me interesuje komentar nasih ljudi.Pozdrav svima i hvala za informacije.

paragox:
Idem u Ipsos sa devojkom vila Elena 1, 19 jula preko oktopoda!!! Ima li neko upoznat sa lokacijom da kaze par reci??? U sklopu vile se nalazi i rent-a-car pa me zanima sta je neophodno od dokumenata za iznajmljivanje skutera(A kat,PSP),kola..(u agenciji su rekli da treba medjunarodna vozacka-to nemam pa me interesuje da li je stvarno neophodno).Pozdrav i hvala na odgovoru!!!
Svaka agencija ima svoju politiku. Ja sam naisao na agenciju na Tasosu, gde su me dve devojke koje rade u istoj sa vrata vratile kada su cule da sam Srbin...strasno! Ali sam posle naisao na agenciju Potos gde me gazda grk, kada sam rekao da sam iz beograda, pitao: "Cerak?" I dao mi kola bez ikakve medjunarodne dozvole, mislim da mi ni pasos nije uzeo. Sto se motora tice nisam jos cuo da neko smara za kategorije, B je sasvim dovoljna. Bar meni nije trebala poslednjih 10 puta ;) .

paragox:

meni su za iznajmljivanje auta u dasiji uzeli samo broj vozacke dozvole.medjunarodnu nisu trazili.i samo sam popunila ugovor-ime,prezime,adresa.i to je to.
pozz i lep provod

Backi:
Pratim ovaj forum od samog pocetka i do sada nije bilo puno price i komentara o Kasiopiju gde
planiram da letujem pocetkom avgusta.Neki su se vec raspitivali , ali ostali su bez odgovora.Dosta
informacija sam pokupio sa grckih sajtova,ali me interesuje komentar nasih ljudi.Pozdrav svima i hvala za informacije.

Bila sam proslog leta bas u ovo doba na Krfu, bili smo u Nissaki beach-u fantasticno za one sa malom decom. sto se tice Kasiopija stigli smo i do tamo i jako mi se svidelo. Podesca malo na dalmaciju. Sto se tice smestaja ne bih znala nesto vise, ali mesto i plaze su ok. Mada moj favorit za Krf je Paleokastrica. Najcistije more koje sam ja videla od svog sredozemlja...

Znam da se o ovome pisalo ali ne mogu da nadjem....(bar ne na brzaka)Kako je u septembru na Krfu?Secam se da je Maca pisala da su moguce ceste kise...Jel'se bas mnogo umrtvljuje tamo do polovine septembra...vidim da su cene tada drasticno nize,pa se pitam vredi li to iskoristiti ;)

Back