O KRFU KONKRETNO

Vesna Ks:
Znam da se o ovome pisalo ali ne mogu da nadjem....(bar ne na brzaka)Kako je u septembru na Krfu?Secam se da je Maca pisala da su moguce ceste kise...Jel'se bas mnogo umrtvljuje tamo do polovine septembra...vidim da su cene tada drasticno nize,pa se pitam vredi li to iskoristiti ;)
Septembar (početak) na Krfu iz mog iskustva fenomenalan...Danju do 31-32, noću 19-21 stepeni, za 12 dana koliko sam ja bio samo 1 (i slovima jedne) noći padala kiša, ostalo sunčano. E, sada da li smo mi imali sreće...Voda je malo hladnija ali ništa strašno obzirom da sam ja baš zimogrožljiv. Gužva je manja ali mrtvo nije, daleko od toga, meni je odgovaralo.

Strajder:
Septembar (početak) na Krfu iz mog iskustva fenomenalan...Danju do 31-32, noću 19-21 stepeni, za 12 dana koliko sam ja bio samo 1 (i slovima jedne) noći padala kiša, ostalo sunčano. E, sada da li smo mi imali sreće...Voda je malo hladnija ali ništa strašno obzirom da sam ja baš zimogrožljiv. Gužva je manja ali mrtvo nije, daleko od toga, meni je odgovaralo.
Hm....bas me cacka sve to....ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je moje letovanje zavrseno....dakle-nova misao:Krf u septembru... :-D

Posto su mi saveti sa ovog foruma puno pomogli u izboru destinacije, nadam se da ce i moje iskustvo nekome pomoci :D
Sa Krfa sam se vratila pre desetak dana i potpuno sam odusevljena! Bila sam sa deckom u mestu Kasiopi, i obzirom da smo obisli skoro celo ostrvo, nama je Kasiopi ubedljivo najlepsi! Na gradskoj plazi se nismo kupali, mada nam je bila na 30-ak metara, vec smo isli na okolne poludivlje plaze kojih ima nekoliko i sve su na 10-ak min. peske. Plaze su preslatke i lepo uredjene a more je jedno od najcistijeg u kome sam se kupala!
Pomenula bih i plaze Barbati, sa fenomenalnim kaficem na plazi, mislim da se zove Piedro del mar, ili tako nesto, i mesto Nisaki i plazicu Nisaki port gde se nalazi i Mensos taverna sa super pogledom (oprosticete mi ako nisam "ubola" tacne nazive).
Sidari, Roda i Aharavi su nam bili bezveze, bilo je prljavo more i bezveze plaza, mada kazu da je nocu tu super, ali nama je licilo na soc. varijantu tipa Sutomora.
Obisli smo i plazu Glifada kojom su svi odusevljeni, ali nama nije nista posebno- pescana plaza, na 100m od obale je voda do vrata, pa ko voli samo napred :roll:
U par navrata smo isli do Paleokastrice, ali je voda bila mnogo hladna za kupanje. Doduse, plazice su fenomenalne! I cene su malo jace.
Spomenula bih i plazu Kalami kojom smo bili odusevljeni!
Sto se nocnog zivota tice, u Kasiopiju je prilicno mirno i nama je odgovaralo, pa ako planirate ekstra provod, bolje da izaberete drugu lokaciju! :) Mestasce je idealno za parove, setnju pored mora i opusteno picence posle vecere. A umalo da zaboravim da spomenem restoran Tri brata gde je hrana ukusna, cene sredje, i velike porcije, a nalazi se u luci na preslatkom trgu.
Veliki pozdrav za sve , a vama koji uskoro putujete
SRECAN PUT I LEPO SE PROVEDITE

Plazica Nissaki port je, kada se dolazi iz pravca Kasiopia posle hotela Nissaki beach, mozda jos km ili dva. skretanje se jedva vidi pa bih ja preporucila dolazak iz pravca Ipsosa ili Dasije. Plaza Barbati je prilicno dugacka, a fenomenalni kafic se nalazi u desnom delu plaze, posmatrano sa magistrale. Stvarno mislim da ove plazice i par drugih ne treba propustiti! lep provod!

Da li mi neko zna reci koliko bi bilo sigurno uputiti se u Grcku, pocetkom avgusta, bez prethodno rezervisanog smestaja? Ide se autom, viza nije problem... Koliko tesko se nalazi smestaj na licu mesta, posebno pocetkom avgusta?

Da li sa Krfa postoje organizovani izleti do Kefalonije i Zakintosa i koja je cena,znam da iz Parge postoji izlet za Paxos i Antipaxos kao i za Kefaloniju i Zakintos ali ne znam da li isto postoji i sa Krfa?

Ne poznajem dobro Krf, ali neke lepe stvari su mi se desile tamo....
Obožavam ovaj hotel !

Eva Palace, Kommeno pripada hotelskom lancu Grecotel

grecotel_07.jpg

Hotel je na sjanoj poziciji, u stvari na litici, i pogled sa terase je preeedivan. Ja sam čak izneo dušek i spavao na terasi. Toliko sam bio opčinjen !

Jedino je mali problem sići do plaže. Prvo liftom, pa posle peške....dosadi, ali VREDI svake stepenice.

1.jpg

bob80:
Da li sa Krfa postoje organizovani izleti do Kefalonije i Zakintosa i koja je cena,znam da iz Parge postoji izlet za Paxos i Antipaxos kao i za Kefaloniju i Zakintos ali ne znam da li isto postoji i sa Krfa?

Sa Krfa postoji izlet do paxosa i Antipaxosa. Iz Agios Georgiosa, koji je na jugozapadu cena je 25E. Za ostala ostrva ne znam.

ivana.ivana:
Da li je neko boravio u vili Paradise u Barbatima? Koja je cena iznajmljivanja skutera, automobila ili bagija? Kakve se cene u tom super kaficu u Barbatima?

Znam da svi hvale plazu, pa i ja planiram da je posetim u avgustu kad budem na Krfu.

Poslednja izmena od moderatora:
ivana.ivana:
Da li je neko boravio u vili Paradise u Barbatima? Koja je cena iznajmljivanja skutera, automobila ili bagija? Kakve se cene u tom super kaficu u Barbatima?
Bila sam u Barbatima od 1. - 11. jula..... Skuteri su 20 eur, automobili okvirno 30 eur (zavisno od broja dana i velicine auta, npr. ako uzimas auto na dva dana, cena je 62 eur sa ogranicenjem kilometraze na 200km, 3 dana i vise - nema ogranicenja....). Sto se tice kafica, 7 eur koktel sa jagodama (koji ti toplo preporucujem, fenomenalan je :D )...
Barbatima smo odusevljeni, ako te jos nesto interesuje pitaj......

idemonamore:
Idem preko Argusa u Avgustu (Palma beach Dasia). Preko njih smo isli na Tasos prosle godine. Mada je Tasos nekako miran za moj ukus a dosta prijatelja mi je reklo da je Krf vise za provod itd. Ne znam da li su u pravu ili sam ja u "krivu" u svakom slucaju mi smo vec uplatili. Rekli su mi da put busom traje oko 24h pa me zanima koliko je to "oko". Jedne godine smo do Kusadasija umesto 23h putovali 28 zbog cekanja na granici a tek je bio pocetak sezone!! Zato ja dosadjujem! Ne znam kako je u sezoni.

Zavisi od granice, mi smo putovali do dole 24 sata, natrag 21, nije bio neki problem, vise o tome na mom blogu: http://vijugi.com/la-lara/

Back