O KRFU KONKRETNO

Devojka i ja smo vec uplatili za Ipsos za pocetak septembra. Sad vidim iz nekih komentara sa foruma da je to vise klinacko mesto za ludovanje sa pijanim Englezima po pabovima. Mi smo 30-ih godina i nismo planirali napaljene Saksonce kao glavnu atrakciju na nassem odmoru. Sad smo u dilemi da li da menjamo za neko drugo mesto na Krfu, tipa Benices ili Moraitika, ako jos ima mesta. Planiramo da idemo svakodnevno i u obilaske (busom verovatno) do grada Krfa i mesta u okolini, tako da nam je vazno da smo tu u blizini grada. Dakle: menjati Ipsos ili ne? Hvala unapred :roll:

maco super si, hvala ti. mozda odem na izlet do tamo
bila sam na met. pre 10ak god. ali nismo se duze zadrzali, jos bio pljusak najgori.
bash bih da ponovim, pa ko ide kolima do krfa super je na putu do tamo otici do meteora, zato mi zao sto idem busom.
a za izlaske u krfu, pomenula si koko klub cini mi se, jos neki? idem u septembru
koliko naplacuju ulaz

posto idem u avgustu u Agios Georgios, dosta sam se raspitala, pa evo mogu malo da ti opisem. Za pocetak ti preporucujem sajt http://www.stgeorgesouth.bravehost.com
Napravili su ga bracni par iz Engleske koji tamo godinama letuje.
Imas dosta slika.
Uglavom, mesto je na jugozapadu krfa, oko 35km od grada Krfa. Mesto je malo, nema pesacku zonu. koliko sam videla i cula centralna ulica sa kaficima i tavernama. Plaza je dugacka i pescana, cisto more. Svakako je pozeljno uzeti auto da obidjes ostale delove ostrva. Ukoliko te zanima nocni zivot najblizi je Kavos, ukoliko volis "divlji" provod.
Inace, svi su nas upozorili da ima mnogo komaraca.
Eto toliko za sad...

ja sam se vratila iz agios georgiosa pre 10 dana.
nije bilo nesto preterano komaraca. bilo ih je, ali ne sad neki horor scenario
meni je bilo lepo, ali ja sam tacno znala gde idem.
ako ocekujete neki bas lud lud provod, razocaracete se jer je to mestasce koje se tek razvija
ali plaza je zaista lepa
mislim ja volim pesak...

;)

za Boljshevika ... NI ZA ŽIVU GLAVU BENITSTES sem ako ste baš odlučili da vam bude dosadno
i ja sam oko 30 (tačnije tlidecetitli) i nisam neki lumperaj lumperaj tip, ali za ime Boga u Benitsesu je baš melankolija, a tek plaža ... bljak ... ako je to plaža onda neka me pregazi tramvaj...
Ja se vratih preključe, ali nikako da se dokopam kompa.
POZDRAV ZGODNJIKAVOJ, VERBENI27 I nadasve PEŠTAFESTU
ljudi pomogli ste defenitivno
bukvalno sam bio mala pametnica za većinu ljudi iz grupe po pitanju ŠTA GDE KAKO..
baj d vej
peške iz Akvalenda u znak protesta na "poznavanje" engleskog jezika grka Krfljana - iskreno nisam siguran ni da znaju grčki - baš baš sam se razočarau u pojedinim moment6ima
No.. čim se malo odmori napisaću kraći rezime boravka 16. - 27. 06 2007. Benitses
do tad HLADOVINAAAAAA

Procitala sam celu temu na forumu ali nigde nisam nista nasla o smestaju u vili Sofia u Benitsesu.Pa ukoliko je neko vec bio u ovom smestaju , pisite!

ništa posebno ... ali nije loše, uredno, jednostavno, na OK mestu, sa gornjih terasa i balkona čak se vidi i more i marina i grčka obala .. ono fino, ako ne tržiš nešto posebno... (malo kupatilce - bez fena iako u prospektima stoji da ga ima - NEMA GA, kad se uđe u studi-sobu WC-kupatilo je s leve strane, sa desne strane je mini kuhinjica (sudopera, dve ringle - nama nisu dobro radile - čitaj iz tri sobe kafu i slično smo kuvali u jednoj - ispod frižider o solidnom stanju i ispod sudopere mali odeljak za pohranu posuđa i sl.)... zatim tri skromna kreveta - drvena i prostrana i udobna što je najvažnije, plakar za garderobu - čini se nedovoljan al ajd da ne zakeram previše - zatim stolić sa ogledalom i 2 ladice i stoličicom, iznad njega TV koji ti garant neće koristitio nizašta jer ili nema ništa izmemorisano pa ti treba pola godišnjeg da provališ kako se memorišu kanali, ili i kad to provališ shvatiš da sa onom anteničicom što ju portabl tv inače imaju na sebi ionako nemožeš ništa korisno uhvatiti - znači NO SAT TV!!! -, i konačno izlaz na balkon/terasu kroz lepa dvokrilna vrata sa šalokatrama izvana... e da i klima ima na gornjem katu - provereno ali čini mi se da moraš tražiti daljinski za nju (pa to doplaćuješ) i ne radi dok se ne zatvore balkonska vrata.
inače malo ćeš se teže sporazumeti sa Kiria patronom jer neme blage engleski, a gos gazda je retko tu i i z njega se reči izvlače kako džeparac od mame i tate pred kraj meseca
Meni je bilo lep jer bi ja nagovorio i kamen da propriča, a kamo li čoveka,
no ipak na naše vapaje da nam ne rade rešoi, da ne menjaju posteljinu, a bogami ni peškirčiće niko nije odgovorio ... zato ponesite svakako koji lep frotir peškir trebaće ti.

Hvala puno na korisnim informacijama!Jos bitnih informacija vezanih za vanpansionsku potrosnju-tipa cena hrane i **** u Benitsesu kao i recimo nekim lepim pescanim plazama u okolini Benitsesa ne bi bilo na odmet! U svakom slucaju hvala!

još nisam spremio referat...
ali
Moraitika - plaža je simpatična, pogotovo deo gde je mreža za odbojku u vodi, peščana plaža koja se postepeno spušta u dubine (do kojih nikako da dođeš - milinaaaa)
pošto nisam Boznašta puno skitao (zbog prirode društva sa kojim sam bio) ne mogu baš mnogo da ti kažem za dalje, sem Paleokastrice i krstarenja brodićem do neke preprepredivne plžaice sa kristalno bistrim i predivno slanim morem (obavezno idi) ... posle litre i kusur predivnog belog vina (inače preferiram crno) čak sam se i sa pramca broda bućnuo u more (a plivam kao sjekira) ...
Da su grci koji su nas vodiloi još po nešto znali da guknu na megafon kao u smislu gde smo, šta znači ovo ili ono i sl. možda bi bilo (tj. sigurno bi bilo) i bolje ovako ... bilo je skroz OK
AKVAPARK pod obavezno, iz centra Krfa (trg sa terminalom za polazak autobusa u "gradskom" saobraćaju) plava linija busa 8. Pzi kad se vraćaš jer bus staje u povratku na istom mestu sa strane parka gde i siđeš, nemoj da (TE) se zaje_eš pa čekaš kao lud na bus stanici za međumesni prevoz na ćošku parkinga akvaparka ... mislim toliko su komnikativni da sve moraš pitati bar dvaput da stvarno shvatiš šta ti imaju za reći ... kažem još jednom malo sam razočaran kako pojma nemaju o tome šta znači živeti u takvoj jednoj turističkoj destinaciji ... ja da tamo živim kovorio bi bar tri jezika kao0 materijnji, a oni (čini mi se) ni svoj jezik nemaju pojma.
znači plaža Moraitika ( i kao mesto za odmor je mnogo bolje od Benitsesa), Akvalend, krstrenje iz Paleokastrice ... poseti i Ostrvo Vido i srpsku kuću (pogotovo ako si srpskog roda, a i ako nisi)!
toliko od mog iskustva ..
pročitaj maolo po forumu i videćeš koliko su korisni saveti (što će ti čiča dati) ljudi koji su bili tamo
majke mi
kao da sam i sam već bio tamo pre
hvala još jednom svima

e da cene...
npr lep ručkić (testenina, govedina i neki specijalioteti plus pićence ceđena pomorandža (3,5 E), pivo (2E) voda (1E) ... ukupno oko 35 Evrića, **** extra u piceriji do polis stejšna u Benitsesu (valjda najbolja koju sam jeo na svetu, ajeo sam od Španije do Bugarske) oko 7 do 11 Evrića zavisi od veličine i vrste - preporuka Šefov specijalitet i 4 god.doba.
U Lidlu na ulazu u grad Krf od strane Benitsesa je sve bar 50% jefitiji (npr. pivo iz supermarketa 0,60 E a u lidlu isto to za 0,25) pa ti vidi...

osmane,saputnice , u kom si autobusu bio ?
ja sam bila severno od grada tako da cu spremiti referat za taj deo , ti za juzni ?
I kad se kompletiramo, to ce biti jedan potpuni izvestaj zar ne ?

hmmm
juce sam se vratila iz dasije
ljudi ja sam se zaljubila u ostrvo.
definitivno se vracam opet i to u septembru.
da dodam sto se tice dugackih rukava-nikako.bar nije bilo potrebno poslednjih 15 dana jer je bilo vrelo.
opet da kazem diiiiiiivnoooooooo jeeeeeeeeeeeee!

E Mala Mavro dobro dosla opet, drago nam je da si se lepo provela. Mi idemo, ako nisi zaboravila u vili Dimitra, a razmisljali smo da je promenimo za tvoju vilu, jer nam je svetskiputnik rekao da je cak 40 tak min. od plaze, tj da je na pocetku Ipsosa. E ajde neki izvestaj, please o tvojoj vili i naravno Dasiji i ako moze neka slicica :)
Hvala i pozdrav!

Mala Mavra i Svetski putnice (ako se vratio iz Dimitre), pisite detaljnije o ovim vilama... Idem sa devojkom 17. u Dimitru... Jel Nikonos mnogo bliza plazi? Koja je bolja? ... ... I jel ste iznajmljivali kola ili skuter? pozdrav

za Montoju
Argusov bus br 3. prvi smo stigli na na na na naaa
a bogme i prvi se vratili NA NA NA NA NAAAAA

VAŽI ZA REFERAT evo čim se vratim sa jednog turnirčića malofudbalskog pišem referat
da ljudi znaju gde idu
i nek se pripreme za vrućinčinu 45 i + u hladu....

Back