PALMA BEACH DASSIA
Nije los hotel, ono sto ocekujes za tri zvedice, otprilike...
Posteljinu menjaju svakih dan-dva, peskire svaki dan.
Klopa ima samo dorucak, kontinentalni, samoposluzivanje, mazalice, salama, kackavalj, korfleks, mleko, caj, kafa, marmelade itd, jedes kolko hoces, svaki dan isto. Hleb je svez svakog drugog dana, ali tako je na celom Krfu.
Hotel je u samom centru Dassia-e, pored kafane Drunken Duck (obavezno videti, gazdarica je neka debela holandjanka, bila udata za grka, on umro i ostavio joj kafanu; svako vece u 22,15 pocinje isti sirtaki sa istim likovima, posle toga igraju sa gostima, lumperajka do zore, gipsani tanjiri se cepaju, na kraju dobijes i metlu da ocistis, hehe!)
Cene su bile u junu ovako nesto:
kafa u lokalima 1.20-1.80
Coca Cola 1.5-2.0
Pivo 2.0-2.5
Voda 0.5 litara -15 centi u marketu
Cigare oko 3E Marlboro
Novine nase od juce - 1.3-1.5 E
Giros pita (to je giros koji mi poznajemo, kao u sendvicu) 1.5-2 E
Giros porcija 5-7E (obilno, verujte )
Suvlaki (kao raznjici) 1-1.2E po stapicu, porcija od 5-7 E
Ostrvo Vido camcem,povratna karta : 1E, ne dajte da vas vacare agencije!
Srpska Kuca : ne placa se! Podjite od Listona pravo uzbrdo, pored MacDonalds-a, cetvrta ulica levo,na pola ulice vidi se Srpska Kuca.
Najbolja klopa u Dasiji je "Leonidas" ili tako nesto, genijalna mala kafana, dolaze samo Grci i naravno Srbi, jer su provalili dobru klopu i jeftine cene. Nalazi se s desne strane puta u Dasiji, kada se krene prema Ipsosu. Ispred nje je jedan supermarket, skoro sam centar. Orijentaciono, oko 100 metara od Drunken Duck-a prema Ipsosu. Na terasici je, pokriveno vinovom lozom, radi od 6 uvece. Najbolja klopa koju sam jeo na ostrvu, ubedljivo. Rucak za dve osobe sa picem nije nikad bio vise od 15 Evra. Mislim da je pajamaca pricala o tome ranije...
Opet, cene su mozda malo vece u sezoni, ne znam...
Rentakar agencija na svakom koraku. Obidjite ih sve, svi nude otprilike isto, cene se smanjuju s brojem dana usluge. NE DAJTE DA VAS ODERU OVI DRIPCI IZ AGENCIJE, ugradjuju se bukvalno na sve, ali sve, od izleta preko rentakara i ne znam cega jos... Obavezno trazite full insurance, ima o tome na rentakar sajtovima po grckoj, najbolje je da se sami informisete. Ja sam prosao relativno jeftino, 5 dana za 120 Evra, full insurance, no km limit. Podrazumevaju da ako idete po nekom krsu, uzimate dzip, te nijedno OSIGURANJE NE POKRIVA OSTECENJE TOCKOVA ILI DONJEG POSTROJA AUTOMOBILA! Obratite paznju na auto, na ogrebotine, da li nesto nedostaje, npr. zadnja daska ili tako nesto i trazite da Vam to unesu u ugovor, da ne bude problema... Policiju nisam video vise od jednog puta, u prolazu. Svi voze kao manijaci, mislim na lokalce...Medjunarodna dozvola je obavezna zbog policije, inace agencije izdaju kola iu bez nje.
Must see:
Paleokastrica, La Grotta Bar, Glifada, Ostrvo Vido, Srpska Kuca, Liston trg u gradu Krfu, Sidari - Kanal ljubavi, Almiros - plaza izmedju Rode i Kasiopija, Ahileo - palata, Aqualand.
Mirtiotica je lepa plaza, ali je dosta daleka i nepristupacna za moj ukus. Ima bar i nesto nudista. Pazite kad idete da ne unistite auto.
U Ipsosu je Papagalos fast food, najbolji giros u tom kraju. Velika slika papagaja, nema greske.
Najpitomija i majmirnija, sve u svemu najkulturnija plaza je Dassia Beach kod Chandris hotela. Ima sve, more je toplo i cisto. Lezaljke nismo placali, Evropa... Dodju ujutru Nemci ili Englezi, cvare se do 10-11 i odu. Oni vec plate lezaljke, onaj momak na plazi im zakaci fiskalni isecak za lezaljku i mirna Backa. Nismo prvih dana ni znali ali vidimo da nas niko nista ne pita za pare. Samo dodjes, stavis peskir i sve u redu. Tek jedno jutro smo poranili i vidimo kako ljudi placaju. Kul, kultura...
Suncobrani su frei...
Pazite na platforme, jedna je skuplja dosta. Na plavoj, ja mislim, padobran za dve osobe je bio 70E dok je na zelenoj platformi bio 50 E za dve osobe. Zelena je na samom kraju plaze prema Ipsosu.
Sve u svemu, vredi videti, divno je ostrvo, obavezno je obici celo ostrvo...
Nastavak sledi, prilozicu foto-session...
Pajamaco, daj neki komentar, mnogo su nam znacili tamo, sve je kao sto si i rekla...