O KRFU KONKRETNO

Mini report:

Bili, vratili se, bilo lepo i opuštajuće. Nismo obišli baš sve što sam ja hteo jer smo imali i spavalice ali ja sam sve to već video. Mesto je Agios Ioannis Peristeron, ako se to uopšte može nazvati mestom, više skupom kuća uz magistralu. Kola, kamioni, skuteri, kvadovi i bagiji umeju da prekinu rečenicu i misao na pola ali pogled na izlazeće sunce sa terase je sve to nadoknadio. Obišli Rodu - ništa posebno, Sidari - meni skroz simpa a i atrakcija je za slikanje, Ipsos - ima noćnog života i najbolji giros kod Džonija, Kavos više puta - noćni život za pijane i bahate Engleze i Srbe, Glifadu, surfersku peščanu plažu kod jezera i Isosa i još po koju, Aqua park, i Kerkyru više puta. Čak i u našem mestašcetu je plaža ok za prvu pomoć, što neko reče kad nas je mrzelo da se cimamo negde. Bitna informacija je da je vreme rada srpske kuće od 9-14h a ostrva Vido do 15h, što mi se čini da je skraćeno u odnosu na ranije godine pa smo se jednom ispalili. Cene su očekivane i podnošljive, giros je 1,8-2,5€, 2,2 je prosek. Na početku nam je more bilo hladno ali se brzo ugrejalo i na nekim plažama je skoro kao na adi. Na onoj Shellovoj pumpi plin toče do 22h, kad ga imaju, pa malo treba povesti računa. Trajekti su malo jeftiniji do Lefkimija nego do Kerkyre i nema cenjakanja (barem nama nije uspelo da izboksujemo bilo kakav popust, čak ni na povratnu kartu). Ko nema sopstveni prevoz, u agenciji nam rekoše da postoji u busevima da se uzme dnevna karta za neograničen broj vožnji za 5€ ali to nismo proveravali jer nam nije trebalo. Net je loš do očajan na celom ostrvu (nema toliko veze sa lokacijom na kojoj ste), jer koliko god da ste na odmoru trebaće vam, pa čisto da znate.
Eto, ako ima neko pitanje.......

Primecujem.... moje informacije su bile od koristi, a i utisci o Krfu su nam slichni! :ok:
Zao mi je shto nisi uspeo da dobijesh i popust na trajekt! :think: Verovatno je bila veca navalica (tj. potraznja.... jer je usred sezone), pa se nisu trudili da popustima privuku turiste.... da koriste njihove, a ne brodove konkurentskih firmi?!

Ukratko,
vratih se jutros,
Hvala Pilotu, Dzordziju i svima ostalima koji su podelili svoje utiske i savete sa mnom:ok:

Meni je bilo sjajno, Barbati su mali i penzionerski ali mi je trenutno baš to i trebalo. Konekcija sa Kerkirom i ostalim plažama je odlična ( jedino što Grcima tačnost rasporeda baš i nije neki prioritet, busevi su stalno pomalo kasnili a radnje otvaraju kad im se ćefne:lol). Al pošto sam došla da se lepo odmorim, nekako me baš bilo briga za to. Go with the flow.
Plaža je sjajna, nije bilo puno ljudi mada meni ne bi smetalo ni da ih je bilo još manje. Najlepše je bilo oko pola 6 uveče kad se plaža iznenada očisti ( kao da su po direktivi svi tada odlazili, verovatno da se spremaju za večeru ili izlazak) tako da smo se momak i ja blesavili i imali celu plažu za sebe sve do 8 kad smo begali.
Voda je čista, ja baš nisam ljubitelj šljunka ali bilo je ok skroz. Super je za plivanje ( voda je neobično pitoma) i za gnjuranje, svašta lepo smo izronili i videli dve hobotničice.
Jedino bre sve strmo, dupe mi se zateglo samo od onih silnih stepenica :lol: Nije za nas iz Vojvodine.
Pošto je naša agencija u ponudi imala osim Barbata samo Dasiju i Ipsos, kad sam videla pomenuta dva, još sam zahvalnija bila što smo izabrali Barbate. Plaža u Ipsosu mi je nešto ubedljivo najgore što sam videla. Bez trunke privatnosti, uz cestu. Bljak. Verovatno ima nekih skrivenijih delova al nisam baš išla toliko u detalje. Barbati noćni život nula naravno, koliko sam očekivala još je i dobro bilo...ali pošto smo mi iovako legali već oko ponoći i ustajali oko 7 da se iskupamo ili da uhvatilo što više vremena za izlete, nije mi smetalo.
Meštani simpatični i brbljivi, cene jače ali u Barbatima smo funkcionisali po paradajz turizmu pa smo onda nadoknađivali lepe restoranske obroke u Krfu ( onaj giros u Taverni Rouvas, bože bože, a ja čak ni ne volim giros!). Mislim da smo u Barbatima jedino parica ostavili u jednoj od pekarica, bilo raznih tortica i kolača i divne krofne pa grčki sendvič...greota da se ne proba.
Vila ( Vasiliki) skroz korektna, sve je radilo, divna terasa, lep pogled, vlasnici fini i neprimetni, komšiluk nam je bio ok.
Plaža je vrvela od Srba i Rusa pa zatim Nemci i nešto manje Engleza. Plus za Barbate pošto nemaš ni kad ni gde da se usvinjiš, sve bio neki pristojan narod, uglavnom parovi , nije bilo usvinjenih klinaca.

Jedino su nas komarci pojeli poslednja tri četiri dana...ne znam šta im bi, samo odjednom navalili ali ljudi moji u rojevima. Nisu pomagali ni sprejevi ni ona čuda što utakneš u zid. Čak su i lokalci bili šokirani u fazonu ima ih nije da nema al ovo nije zdravo.
Vreme nam je bilo super , u dva tri navrata je padala kišica ali bilo je toplo pa je moglo da se kupa i dalje.

Krf grad je lep, bar onaj stari deo, ko voli te uske uličice kao ja. Postoji doduše ta neka atmosfera zapuštenosti,nisam u fazonu da mi je Krf najlepši od gradova al dobro....

Sve u svemu, ja prezadovoljna. Svašta ispisah, nisam baš bila od koristi al ako nekom nešto konkretno zatreba nek pita:)

nama je bilo ok u ipsosu jer je bilo pred sezonu prazno pa smo disali punim plucima i isto tako komotno se osecali,opet bih isao ali iskljucivo bajsevima da obidjemo celo ostrvo,ovako i nismo nesto videli ali pozitivni utisci

nama je bilo ok u ipsosu jer je bilo pred sezonu prazno pa smo disali punim plucima i isto tako komotno se osecali,opet bih isao ali iskljucivo bajsevima da obidjemo celo ostrvo,ovako i nismo nesto videli ali pozitivni utisci

To je onda kul nego meni je ostao negativan osecaj, kad prolazimo busom, bus stane i bukvalno gledas masu na plazi, na 5 metara. Tehnicki to nije strasno ali ja sam bas u fazonu da imam mir i zaklon pa bi mi to recimo smetalo:)

Ukratko,
vratih se jutros,
Hvala Pilotu, Dzordziju i svima ostalima koji su podelili svoje utiske i savete sa mnom:ok:

..... ..... ..... .....
Krf grad je lep, bar onaj stari deo, ko voli te uske uličice kao ja. Postoji doduše ta neka atmosfera zapuštenosti,nisam u fazonu da mi je Krf najlepši od gradova al dobro....

...... .... ....

Drago mi je shto su moje informacije, nekome koristile!

Shto se starog grada tiche, pre tri godine (2011.).... UOPSHTE NIJE odavao takav utisak! Tada je bio prepun turista.... kolorita.... sve radnje su bile prepune robe.... trgovci 'vukli za rukav'.... Bio je predivan! Venecija u malom. :super:

2012. je vec pochela da se oseca kriza, ali je i dalje odavao utisak zivosti.... :ok:

Ove godine je i mene iznenadio?! Nekako 'trom'... inertan.... shto reche @wild_child: zapushten.... puno lokala (prljavih izloga), zatvoreno... nigde one Kerkyre, koju znam od ranije?! :rida:

:think: Verujem da ce zasijati starim sjajem, po izlasku iz krize.... a kriza se u Grchkoj vidi i oseca, na svakom koraku!!!! Nije Kerkyra, izuzetak.

:smeker:

krf1.jpg

krf3.jpg

krf4.jpg

krf5.jpg

Prilozi

• krf2.jpg
    krf2.jpg
    72 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Iskreno,meni se na Krfu svidela jedino Paleokastrica kao baza za kupanje i grad Krf(Kerkyra) kao mesto...sve ostalo...ono...loše.Naročito Ipsos i Dasija.
Ni prineti Lefkadi što se tiče plaža a i Zakintos bi mi bolje legao sa sve engleskom balavurdijom.

Poslednja izmena:
Iskreno,meni se na Krfu svidela jedino Paleokastrica kao baza za kupanje i grad Krf(Kerkyra) kao mesto...sve ostalo...ono...loše.Naročito Ipsos i Dasija.
Ni prineti Lefkadi što se tiče plaža a i Zakintos bi mi bolje legao sa sve engleskom balavurdijom.

Od Jonskog parceta sigurno je Krf najlosija destinacija u smislu plaza i vode, bar za nas. Zato sto najvise vuce mestima na Jadranu. Mada, meni se Dasija dopala. Krf je za srbe neizostavna destinacija. Mislim da nasa deca i ne znaju sta se tamo dogodilo. To sto se mi nismo za zivota nagledali tirkiznog mora ne znaci da se nekome ko se toga nagledao ne dopada drugaciji tip plaza i vode. Krf ima posebnu pricu i mislim da svaki srbin bar jednom treba da izdvoji letovanje na Krfu. Uostalom, to je mesto u Grckoj gde ima mnogo srba jer su se preziveli zenili grkinjama.

Poslednja izmena:
a meni je krf savršeno turističko mesto koje ima bukvalno sve i skoro nemoguće mu je naći manu

Od Jonskog parceta sigurno je Krf najlosija destinacija u smislu plaza i vode, bar za nas. Zato sto najvise vuce mestima na Jadranu. Mada, meni se Dasija dopala. Krf je za srbe neizostavna destinacija. Mislim da nasa deca i ne znaju sta se tamo dogodilo. To sto se mi nismo za zivota nagledali tirkiznog mora ne znaci da se nekome ko se toga nagledao ne dopada drugaciji tip plaza i vode. Krf ima posebnu pricu i mislim da svaki srbin bar jednom treba da izdvoji letovanje na Krfu. Uostalom, to je mesto u Grckoj gde ima mnogo srba jer su se preziveli zenili grkinjama.

Naravno,svako ima svoje prioritete kada letuje...taj "miris mora" kakav pamtimo iz detinjstva tj. hrvatskog primorja jeste najbolji utisak sa Krfa a naročito je intezivan na Vidu među borovima...ali dobre plaže,vizuelno lepe i čiste su ono što tražim i očekujem na Jonskim ostrvima a na Krfu toga jednostavno...nema. Glifada koja se kao izdvaja kao najbolja je barem 2 klase ispod Katizme a kamoli da je merimo sa Milos,Porto Kaciki,Egremni na Lefkadi ili Navajo na Zakintosu.
One plažice u i oko Paleokastrice jedine koliko toliko su ostavile utisak na mene....Berbati,Ipsos,Dasija,Sidari...ma ni blizu imam osećaj kao da sam u severnom Egeju a ne na jonskim ostrvima.

druže, ne znam šta ti očekuješ od plaža ali neke stvari koje si rekao naprosto nisu istina. ne mogu sve plaže u grčkoj da budu porto kaciki ili milos, ali ako je tebi to vrh onda nemoj da menjaš. te plaže koje si nabrojao su među najboljima na svetu i ako tražiš bolje imaćeš težak zadatak. sa druge strane, to ne znači da su sve druge plaže smeće. jednostavno su drugačije. o severu grčke pričaš kao o deponiji u vinči što je takođe daleko od istine. lagomandra, kalamici, robinson, orange, posidi su fenomenalne plaže koje ni malo ne zaostaju za vrhunskim plažama bilo gde u svetu.
a to što pričaš za plaže na krfu je jedna obična poluistina. glifada se mnogima sviđa ali uopšte nije najbolja na krfu, naročito meni. i te plaže u dasiji, ipsosu što pljuješ su gradske plaže, a gradska plaža ni na skijatosu ili skopelosu nisu reprezentativne. pominješ i sidari koji je prirodno čudo, pa barbate koje jesu kamenite ali su sjajna, uređena i prečista plaža sa prečistim morem. neko voli kamen, neko pesak, neko male uvale, neko da se prži na suncu a neko borovinu. na krfu ima sve. plaže između dasije i sidarija su za mene najbolje na krfu. praktično, svako skretanje prema moru vodi do pravog remek dela prirode.
imam utisak da se ti nisi baš potrudio da vidiš sve šta treba.
lefkada je bolja, skijatos je bolji? ok, nema problema, verovatno je tako, nisam bio, ali nemoj pljuvati po nečemu što ima realnu vrednost.

druže, ne znam šta ti očekuješ od plaža ali neke stvari koje si rekao naprosto nisu istina. ne mogu sve plaže u grčkoj da budu porto kaciki ili milos, ali ako je tebi to vrh onda nemoj da menjaš. te plaže koje si nabrojao su među najboljima na svetu i ako tražiš bolje imaćeš težak zadatak. sa druge strane, to ne znači da su sve druge plaže smeće. jednostavno su drugačije. o severu grčke pričaš kao o deponiji u vinči što je takođe daleko od istine. lagomandra, kalamici, robinson, orange, posidi su fenomenalne plaže koje ni malo ne zaostaju za vrhunskim plažama bilo gde u svetu.
a to što pričaš za plaže na krfu je jedna obična poluistina. glifada se mnogima sviđa ali uopšte nije najbolja na krfu, naročito meni. i te plaže u dasiji, ipsosu što pljuješ su gradske plaže, a gradska plaža ni na skijatosu ili skopelosu nisu reprezentativne. pominješ i sidari koji je prirodno čudo, pa barbate koje jesu kamenite ali su sjajna, uređena i prečista plaža sa prečistim morem. neko voli kamen, neko pesak, neko male uvale, neko da se prži na suncu a neko borovinu. na krfu ima sve. plaže između dasije i sidarija su za mene najbolje na krfu. praktično, svako skretanje prema moru vodi do pravog remek dela prirode.
imam utisak da se ti nisi baš potrudio da vidiš sve šta treba.
lefkada je bolja, skijatos je bolji? ok, nema problema, verovatno je tako, nisam bio, ali nemoj pljuvati po nečemu što ima realnu vrednost.

Pazi ...pljunuo ? Gde zam ja to zapljunuo Krf? Kažem da nije ispunio moja očekivanja u segmentu koji je meni najvažniji i poredim ga sa dva njemu najbliža ostrva na kojima sam bio, i konstatujem da su za mene bolja opcija. Valjda je dozvoljeno da imam svoje utiske?

A Krf sam obišao više nego dovoljno,tačnije ako je plaža pomenuta na bilo kom turističkom portalu ili forumu.stao sam makar da je snimim ako ništa drugo,osim dela oko Kavosa. Niti sam rekao da je Krf deponija ,nego da liči više na severnu Grčku(opet nisam rekao da je deponija) u smislu da nema taj "jonski" izgled koji karakterišu Zakintos,Lefkadu i Kefaloniju a koji je,dozvolićeš mi,za mene ipak privlačniji.

I naravno da ću se zadržati tamo gde mi je bolje...mislim svašta :roll: Reaguješ kao sam ti opsovao nekoga...opušteno jbt. ima Grčke za svačiji ukus.

I mene je Krf podsetio na detinjstvo i letovanja na hrvatskom primorju, ali ostrvo je bas onako po mom ukusu. Volim sljunkovite plaze i volim smaragdnu boju mora, a ovakvih plazica i uvala je puno na ostrvu! Grad je prelep, jedan od najlepsih gradova u Grckoj, jak uticaj Italije je doprineo da grad i ne lici na ostale grcke gradove.

Pratio sam ovaj forum dosta, kao i neke druge sajtove, ali i dalje imam dilemu. Ja cu vam opisati koje su mi preferencije i kad idem, a vi mi dajte sugestiju.
Dakle,devojka i ja idemo pocetkom septembra. Vazno je da su plaze pristojne (sitni sljunak, pesak, svejedno), da voda ima nekakav plicak, da je topla, da dno nije stenovito. Takodje, nije nam vazan nocni zivot, ne bismo rentirali auto ili skuter, ali bismo voleli da pesacimo i uzivamo u vegetaciji. Popeli bismo se, recimo na pantokrator pjehe, isl.
Usput da pomenem, jednom smo vec bili na krfu, ali nismo stigli da vidimo bas puno. Bili smo u moraitici koja nije nista posebno,ali nam se svidelo sto je bilo stazica za setanje. Peli smo se iznad moraitike, i zabasali u neko selo. Odusevili su nas cempresi, limunovi, ali bio je kraj maja a plaze su bile tanke, a more hladno. Dakle, ima li neka kombinacija sledeceg: manjak buke i nocnog zivota (dakle mir), dosta mesta za uzivanje u prirodi i ciste plaze i more. Da li dasija ili neka mesta u tom zalivu ispunjavaju ove kriterijume (to bi nam bilo najzgodnije zbog blizine grada krfa i povezanosti sa ostatkom ostrva).
Hvala unapred!

Barbati ispunjavaju pojedine uslove .Glavna plaza je lepo zaklonjena, sljuncana i dovoljno dugacka da imas prostora za sebe ( ima jos jedna malecna ,takodje izolovana plazica). Dno je takodje sljuncano/ ponegde pescano..Plaza je lepa i voda je cista ( vazi za jednu od najboljih na Krfu) , super je za ronjenje, ima i plicak
Nocni zivot ne postoji, imas dva supermarketa ( lose opremljena), dve pekare i 6,7 restorana koji rade do 10/11, dosta kafica kraj plaze - praznih .Mi smo bili sredinom septembra, bilo je lepo i toplo vreme, i voda je bila prijatna a mahom je najvise bilo mladih parova i penzosa :)
Imas dobru autobusku liniju, u Krfu si za 30 minuta ako pozelite da pravite izlete. Takodje Dasija, Ipsos, Nisaki, ako pozelite da isprobate druge plaze, sve ti je tu blizu busom.

Ali nije lepo za setnju, to je resort obican ,znaci magistrala i gomila vila ,ne postoji pesacka staza uz glavnu cestu tako da iako su ti Ipsos i Nisaki na pljuvometar, ne mozes opusteno da prosetas do njih bez stalnog osvrtanja dal ce te neko pokupiti kolima. Nisam sigurna za najbolju opciju sto se Pantokratora tice ali Nisaki i Barbati se nalaze u samom podnozju istog. Meni su se zato i svideli Barbati, dodjes na plazu ,ispred tebe plavo more iza tebe planina:) Gde god da pogledas lepo ti. Sigurno postoje neke stazice za setanje ali nemam bas mnogo znanja o tome...ali nacice se neko ko ima:)

Mislim da Ipsos nikako ne ispunjava tvoje uslove, posebno zbog nocnog zivota. Mislim da je Dasija bolji izbor , bar od Ipsosa.

Poslednja izmena:

Back