Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 237.717
za djubre sam i ja pisao a dinar ne bi dali da im neko sredjuje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mini report:
Bili, vratili se, bilo lepo i opuštajuće. Nismo obišli baš sve što sam ja hteo jer smo imali i spavalice ali ja sam sve to već video. Mesto je Agios Ioannis Peristeron, ako se to uopšte može nazvati mestom, više skupom kuća uz magistralu. Kola, kamioni, skuteri, kvadovi i bagiji umeju da prekinu rečenicu i misao na pola ali pogled na izlazeće sunce sa terase je sve to nadoknadio. Obišli Rodu - ništa posebno, Sidari - meni skroz simpa a i atrakcija je za slikanje, Ipsos - ima noćnog života i najbolji giros kod Džonija, Kavos više puta - noćni život za pijane i bahate Engleze i Srbe, Glifadu, surfersku peščanu plažu kod jezera i Isosa i još po koju, Aqua park, i Kerkyru više puta. Čak i u našem mestašcetu je plaža ok za prvu pomoć, što neko reče kad nas je mrzelo da se cimamo negde. Bitna informacija je da je vreme rada srpske kuće od 9-14h a ostrva Vido do 15h, što mi se čini da je skraćeno u odnosu na ranije godine pa smo se jednom ispalili. Cene su očekivane i podnošljive, giros je 1,8-2,5€, 2,2 je prosek. Na početku nam je more bilo hladno ali se brzo ugrejalo i na nekim plažama je skoro kao na adi. Na onoj Shellovoj pumpi plin toče do 22h, kad ga imaju, pa malo treba povesti računa. Trajekti su malo jeftiniji do Lefkimija nego do Kerkyre i nema cenjakanja (barem nama nije uspelo da izboksujemo bilo kakav popust, čak ni na povratnu kartu). Ko nema sopstveni prevoz, u agenciji nam rekoše da postoji u busevima da se uzme dnevna karta za neograničen broj vožnji za 5€ ali to nismo proveravali jer nam nije trebalo. Net je loš do očajan na celom ostrvu (nema toliko veze sa lokacijom na kojoj ste), jer koliko god da ste na odmoru trebaće vam, pa čisto da znate.
Eto, ako ima neko pitanje.......
nama je bilo ok u ipsosu jer je bilo pred sezonu prazno pa smo disali punim plucima i isto tako komotno se osecali,opet bih isao ali iskljucivo bajsevima da obidjemo celo ostrvo,ovako i nismo nesto videli ali pozitivni utisci
nama je bilo ok u ipsosu jer je bilo pred sezonu prazno pa smo disali punim plucima i isto tako komotno se osecali,opet bih isao ali iskljucivo bajsevima da obidjemo celo ostrvo,ovako i nismo nesto videli ali pozitivni utisci
Ukratko,
vratih se jutros,
Hvala Pilotu, Dzordziju i svima ostalima koji su podelili svoje utiske i savete sa mnom
..... ..... ..... .....
Krf grad je lep, bar onaj stari deo, ko voli te uske uličice kao ja. Postoji doduše ta neka atmosfera zapuštenosti,nisam u fazonu da mi je Krf najlepši od gradova al dobro....
...... .... ....
Iskreno,meni se na Krfu svidela jedino Paleokastrica kao baza za kupanje i grad Krf(Kerkyra) kao mesto...sve ostalo...ono...loše.Naročito Ipsos i Dasija.
Ni prineti Lefkadi što se tiče plaža a i Zakintos bi mi bolje legao sa sve engleskom balavurdijom.
a meni je krf savršeno turističko mesto koje ima bukvalno sve i skoro nemoguće mu je naći manu
Od Jonskog parceta sigurno je Krf najlosija destinacija u smislu plaza i vode, bar za nas. Zato sto najvise vuce mestima na Jadranu. Mada, meni se Dasija dopala. Krf je za srbe neizostavna destinacija. Mislim da nasa deca i ne znaju sta se tamo dogodilo. To sto se mi nismo za zivota nagledali tirkiznog mora ne znaci da se nekome ko se toga nagledao ne dopada drugaciji tip plaza i vode. Krf ima posebnu pricu i mislim da svaki srbin bar jednom treba da izdvoji letovanje na Krfu. Uostalom, to je mesto u Grckoj gde ima mnogo srba jer su se preziveli zenili grkinjama.
druže, ne znam šta ti očekuješ od plaža ali neke stvari koje si rekao naprosto nisu istina. ne mogu sve plaže u grčkoj da budu porto kaciki ili milos, ali ako je tebi to vrh onda nemoj da menjaš. te plaže koje si nabrojao su među najboljima na svetu i ako tražiš bolje imaćeš težak zadatak. sa druge strane, to ne znači da su sve druge plaže smeće. jednostavno su drugačije. o severu grčke pričaš kao o deponiji u vinči što je takođe daleko od istine. lagomandra, kalamici, robinson, orange, posidi su fenomenalne plaže koje ni malo ne zaostaju za vrhunskim plažama bilo gde u svetu.
a to što pričaš za plaže na krfu je jedna obična poluistina. glifada se mnogima sviđa ali uopšte nije najbolja na krfu, naročito meni. i te plaže u dasiji, ipsosu što pljuješ su gradske plaže, a gradska plaža ni na skijatosu ili skopelosu nisu reprezentativne. pominješ i sidari koji je prirodno čudo, pa barbate koje jesu kamenite ali su sjajna, uređena i prečista plaža sa prečistim morem. neko voli kamen, neko pesak, neko male uvale, neko da se prži na suncu a neko borovinu. na krfu ima sve. plaže između dasije i sidarija su za mene najbolje na krfu. praktično, svako skretanje prema moru vodi do pravog remek dela prirode.
imam utisak da se ti nisi baš potrudio da vidiš sve šta treba.
lefkada je bolja, skijatos je bolji? ok, nema problema, verovatno je tako, nisam bio, ali nemoj pljuvati po nečemu što ima realnu vrednost.