O KRFU KONKRETNO

Pre dve godine smo supruga i ja obišli iznajmljenim kolima gotovo ceo Krf. Jedan dan smo proveli i u Moraitici, no, slobodno mogu reći da je mesto, u najmanju ruku, najskromnije od svih ostalih. To jest, nema šta mnogo da ponudi. Plaža i more su tamo na neki način bili sivi, nekako je tmurna atmosfera (to je, naravno, samo naš utisak :)). Ipak, u produžetku je plaža Mesongi ili Mesogi, znatno sređenija, peskovita i ima dosta restorančića, kafića, igrališta za decu... postoji i restoran brze hrane, jeftin i kvalitetan. Na plaži su tada bili uglavnom Francuzi i Nemci, koji odmor provode u svom stilu, tiho i uz knjigu.
Ipak, mislim da tamo ne bih izdržao deset dana, tako da ako imate mogućnost da odete svojim vozilom, ili da iznajmite neko, obavezno to uradite.

Što se tiče puta do Krfa, prošle godine smo išli u Pargu, istim putem kojim se ide do Krfa i mogu reći da je novi autoput kao staklo. Milina je voziti se i put traje kraće bar za dva sata. Tada nije bilo gužve uopšte, bukvalno su se vozila mogla prebrojati na prste, a išli smo početkom septembra. Iako može da se učini da je skuplje ići svojim vozilom, ako idete sa decom i u paru, povratne autobuske karte će vas izaći možda i celih dvesta evra, tako da preračunajte koliko vas staje gorivo do Krfa i nazad i šta vam se više isplati. Inače, postoji i mogućnost popusta za trajekt ukoliko uzimate odmah povratnu kartu, ali ne znam tačno koliki je. U svakom slučaju, mi smo za iznajmljivanje kola na tri dana platili 95 evra + gorivo 20 evra, pa ako planirate da rentirate auto, saberite sve ove cifre i podvucite crtu.

Hvala puno!! Citajuci prethodne postove stekla sam utisak da je rent-a car jeftiniji :think: (oko 20-25 eur), pa mi i nije bio neki problem da izdvojim parice za 5-6 dana , ali vidim da cu morati da se zadovoljim sa 3-4 dana na tockovima... :besna:

Hvala puno!! Citajuci prethodne postove stekla sam utisak da je rent-a car jeftiniji :think: (oko 20-25 eur), pa mi i nije bio neki problem da izdvojim parice za 5-6 dana , ali vidim da cu morati da se zadovoljim sa 3-4 dana na tockovima... :besna:

Nemoj da veruješ 100% da je tako, jer mi smo rentirali auto tada preko agencije (i to je jedino što smo uzeli preko agencije) samo zbog toga što nam rent-a-car služba sa kojom oni sarađuju doveze kola ispred apartmana u dogovoreno vreme i dođu po kola sami, nismo morali da se cimamo. Ako ideš direktno, onda je verovatno 10-15 evra jeftinije, a sve zavisi i koje vozilo rentiraš, a i od agencije do agencije. Ona manja (a i ekonomičnija) su jeftinija

Prosle godine smo.pocetkom septembra gledali u Ipsosu gomile slobodnih automobila i motora za iznajmljivanje,svuda su bili istaknuti popusti(tada jenjava guzva),secam se da su nudili mali auto na 7 dana za 125E(uslovi,osiguranje itd...ne znam,mozda je tu bilo nesto nepovoljno).Nama je uvek najjeftinije da idemo svojim autom,jer kad na sve troskove dodamo rentiranje auta bar 2/3 letovanja,ispadne ohoho..A mnogo skitamo i auto nam bas treba!

kolike su cene trajekta do krfa po osobi i koliko kostaju kola?mislim da cu kolima do krfa ove godine................al sam cuo da su prevelike cene trajekta..........

Mi smo se juče ujutru vratili sa Krfa.Cena trajekta je 38 evra za auto,za putnike 8,5(čuli smo da je izgleda u medjuvremenu poskupelo na 9),a za decu ne znam(deca do dve godine ne plaćaju,za stariju ne znam).U povratku smo uhvatili jeftiniji trajekt.Sve ukupno (auto,nas dvoje i dete do dve godine) smo platili 32 evra - trajekt se zvao Agio Eleni.

Mi smo se juče ujutru vratili sa Krfa.Cena trajekta je 38 evra za auto,za putnike 8,5(čuli smo da je izgleda u medjuvremenu poskupelo na 9),a za decu ne znam(deca do dve godine ne plaćaju,za stariju ne znam).U povratku smo uhvatili jeftiniji trajekt.Sve ukupno (auto,nas dvoje i dete do dve godine) smo platili 32 evra - trajekt se zvao Agio Eleni.

Da li ste trajektom isli iz Lefkimija ili iz Kerkire ...mislim da je prosle godine bila razlika u ceni u zavisnosti od toga iz koje se luke ide...iz Lefkimija putovanje traje 1 sat,a iz Kerkyre 1.5 i mislim da je iz Kerkyre bio skuplji trajekt ...

Isao bih ovog leta na Krf s porodicom,ali s obzirom da imam dvogodisnju cerkicu bojim se da krenem jer ne znam kakav je put od Soluna nadalje,koliko se dugo putuje kolima,a onda i trajektom?Takodje zbog neizvesnosti oko odmora trebalo bih da rizikujem i podjem bez rezervacije-par saveta bi mi veoma pomoglo.Hvala!

Mi smo se juče vratili sa Krfa.Išli smo sa detetom od dvadeset meseci.Od Soluna do Igumenice je autoput i dobar je.Putevi u Srbiji i Makedoniji ne mogu da se porede sa njim.Emisija Sat stvarno može puno da pomogne.Mi smo od Bg do Igumenice putovali nekih 11-12 sati(bez dužih zadržavanja na granici,samo sa kraćim odmorima i sa poštovanjem ograničenja brzine na putu).Putovanje trajektom trajalo je sat i desetak minuta do Krfa(sve ukupno 54 evra),a u povratku smo uhvatili neki jeftiniji(32 evra) i sporiji trajekt pa smo od Krfa do Igumenice stigli za dva sata.Mi smo letovali preko agencije,u Dasiji,ali smo produžili pa smo se malo raspitivali o smeštaju i cenama.Može da se nadje po koji slobodan apartman u julu (cena za dvokrevetni je od 30-40 evra i naviše),u hotelima mislim da ima još više slobodnih mesta.U hotelima je dvokrevetna soba+doručak 50-60 evra.Obavezno se cenkajte!

Forumasi evo svezih utisaka sa Krfa!
Prvo da se zahvalim svima vama koji ste svoje utiske ostavili na forumu!
Krf:
Povrsina ostrva je 570 kvadratna kilometara.
Samo 2km ga dele od obale Albanije na severu.
Na istoku je sljunak,severo-istok je sljunak/kamen, na severu i zapadu pesak.
[
B]Kerkira[/B]:
Divan grad ici uvece ili po danu kad nije mnogo toplo.
Parking kod luke 1.5e ceo dan kod tvrdjave 3e ceo dan.
Obici Tvrdjave,crkrvu Sv.Spiridona,ostrvo Vido i sve ostalo sto je vec nabrojano - Ahileon - obavezno!
U Pelekasu Kajzerov tron.

Kasipiopi:

37km od Kerkire,sat vremena vrlo zahtevne voznje.
Plaza sljunkovita i stenovita
Odsela sam u Kasiopiju,mestasce kao mestasce nista posebno ali ima sarm.
Pored tri plaze levo od luke ima i tri sa desne strane gledano od luke.Ove desno su odlicne za one koji zele da budu sami na plazi pogotovo prva na koju se naidje sa desne strane.
Voda je cista i divna.Obavezno kupite patike za vodu jer je tako laksi ulazak u vodu.
Dovoljno radnjica,kafica i restorana.Najbolja klopa je u Tri Brata.
Supermarket Sconto najpovoljniji.Kiros dosta dobro snabdeven ali u odnosu na Sconto dosta skuplji.
Ko iznajmi kola najbolje je da se pazari u Lidlu na veliko jer se trostruko isplati!
Lidl - hipermarket par kilometara pre Kerkire gledano sa severa.Pazite samo da ne promasite iskljucenje ka njemu jer cete morati napraviti dobar krug da bi ste se do njega vratili
Rent-a-car najpovoljniji u Travel Service Kassiopi odmah posle Sconta kada se krene ka moru.

Plaze:

Severo-istok
Po meni najbolja Kerasija*** odmah posle Agios Stefanosa.
Mirna,tiha odlicno za roditelje sa decom i parove koji zele mir.Najlepsa u prepodnevnim casovima
Barbati*** ima neku posebnu i lepu energiju.Dobra za popodne i predvece.
Sever
Sidari,kanal ljubavi - za kupanje ocaj ali dobro za obilazak i fotkanje.
Sunset Beach u Logasu.Odlicno izgleda ali po meni malo morbidna pa kome se dopadne samo napred.
Tu se nalazi i kafic Heaven - odlicna posluga, odlicna energija, pogled puca - divni zalasci sunca.
Istok:
Porto Timoni*** kod Afionsa divna plaza,divno more cudna i nestvarna atmosfera.
Do ove divne plaze mozete stici na dva nacina ili pesaka kozijom stazicom od restorana
ili iznajmiti pedolinu u Agios Georgisu.
Pre Paleokastrice*** obici u Kriniju Angelokastro onda se spustiti u Golden Fox gde je odlican pogled na Paleokastricu ali ga obici do 11-12 jer ga posle zaposedaju ture i ture turista.
Moj favorit je Acapulco bar. Nailazite prvo na kafic i bazen,pazarite tu pice i spustite se skroz do terasice iznad mora.Ovde je voda ubedljivo najlepsa i najcistija.Divno!
Rovinji***ka Liapadesu ali skrenete od marketa Atina na gore pa prvom desno dokle moze pa onda pesaka stepenicama.Divno i cisto more,zalazak sunca,mirno i bez puno ljudi.
Cene su jace u odnosu na nase ali sa 800e mozete se sasvim lepo provesti.
Srecan put i lep provod!

Forumasi evo svezih utisaka sa Krfa!
Prvo da se zahvalim svima vama koji ste svoje utiske ostavili na forumu!
Krf:
Povrsina ostrva je 570 kvadratna kilometara.
Samo 2km ga dele od obale Albanije na severu.
Na istoku je sljunak,severo-istok je sljunak/kamen, na severu i zapadu pesak.
[
B]Kerkira[/B]:
Divan grad ici uvece ili po danu kad nije mnogo toplo.
Parking kod luke 1.5e ceo dan kod tvrdjave 3e ceo dan.
Obici Tvrdjave,crkrvu Sv.Spiridona,ostrvo Vido i sve ostalo sto je vec nabrojano - Ahileon - obavezno!
U Pelekasu Kajzerov tron.

Kasipiopi:

37km od Kerkire,sat vremena vrlo zahtevne voznje.
Plaza sljunkovita i stenovita
Odsela sam u Kasiopiju,mestasce kao mestasce nista posebno ali ima sarm.
Pored tri plaze levo od luke ima i tri sa desne strane gledano od luke.Ove desno su odlicne za one koji zele da budu sami na plazi pogotovo prva na koju se naidje sa desne strane.
Voda je cista i divna.Obavezno kupite patike za vodu jer je tako laksi ulazak u vodu.
Dovoljno radnjica,kafica i restorana.Najbolja klopa je u Tri Brata.
Supermarket Sconto najpovoljniji.Kiros dosta dobro snabdeven ali u odnosu na Sconto dosta skuplji.
Ko iznajmi kola najbolje je da se pazari u Lidlu na veliko jer se trostruko isplati!
Lidl - hipermarket par kilometara pre Kerkire gledano sa severa.Pazite samo da ne promasite iskljucenje ka njemu jer cete morati napraviti dobar krug da bi ste se do njega vratili
Rent-a-car najpovoljniji u Travel Service Kassiopi odmah posle Sconta kada se krene ka moru.

Plaze:

Severo-istok
Po meni najbolja Kerasija*** odmah posle Agios Stefanosa.
Mirna,tiha odlicno za roditelje sa decom i parove koji zele mir.Najlepsa u prepodnevnim casovima
Barbati*** ima neku posebnu i lepu energiju.Dobra za popodne i predvece.
Sever
Sidari,kanal ljubavi - za kupanje ocaj ali dobro za obilazak i fotkanje.
Sunset Beach u Logasu.Odlicno izgleda ali po meni malo morbidna pa kome se dopadne samo napred.
Tu se nalazi i kafic Heaven - odlicna posluga, odlicna energija, pogled puca - divni zalasci sunca.
Istok:
Porto Timoni*** kod Afionsa divna plaza,divno more cudna i nestvarna atmosfera.
Do ove divne plaze mozete stici na dva nacina ili pesaka kozijom stazicom od restorana
ili iznajmiti pedolinu u Agios Georgisu.
Pre Paleokastrice*** obici u Kriniju Angelokastro onda se spustiti u Golden Fox gde je odlican pogled na Paleokastricu ali ga obici do 11-12 jer ga posle zaposedaju ture i ture turista.
Moj favorit je Acapulco bar. Nailazite prvo na kafic i bazen,pazarite tu pice i spustite se skroz do terasice iznad mora.Ovde je voda ubedljivo najlepsa i najcistija.Divno!
Rovinji***ka Liapadesu ali skrenete od marketa Atina na gore pa prvom desno dokle moze pa onda pesaka stepenicama.Divno i cisto more,zalazak sunca,mirno i bez puno ljudi.
Cene su jace u odnosu na nase ali sa 800e mozete se sasvim lepo provesti.
Srecan put i lep provod!

Hvala ti na ovim informacijama ali ako ti nije tesko napisi nam nesto konkretnije o cenama hrane i pica i kakva je situacija sa lezaljakama na plazi koliko se placaj,ja putujem u septembru sa muzem i bebom od 13 meseci idemo u Agios Georgis.
Hvala unapred

Hvala ti na ovim informacijama ali ako ti nije tesko napisi nam nesto konkretnije o cenama hrane i pica i kakva je situacija sa lezaljakama na plazi koliko se placaj,ja putujem u septembru sa muzem i bebom od 13 meseci idemo u Agios Georgis.
Hvala unapred

Lezaljka je 2.5e,suncobran 2e.
Zagori voda paket 1.6e.
Voda ce vam bas trebati jer iz slavine tece slana voda.
Sokovi 2.2e,piva 2.5-3.5e u radnjama 1-2e.
Pristojan rucak/vecera za dvoje 35e.
Povrce i voce im je dosta skuplje u odnosu na nase cene ako ne i trostruko. Meso takodje.
Postoje pakovanja isecene salame za sendvice 1.5 - 3.5e.
Hleb 0.8e
Jogurt mali 1.5e
U Dimitri,Ab,Lidlu je mnooogo mnoogo povoljnije kad se uzima na veliko.
Npr. 6 korneta sladoleda 2e.
Ako te jos nesto konkretno interesuje pitaj slobodno.
Pozdrav i srecan put!

Pozdrav Simonida!
Interesuje me da li znas raspored polazaka trajekta za Krf iz Igumenice. Po forumima kazu da su cesti, medjutim kad sam pokusala da vidim kad su polasci na sajtovima po netu, dobijam neke cudne odgovore (cak daju samo 2 polaska u toku dana)! Trebalo bi da smo u Igumenici u subotu 24.07.
Hvala puno!:D

Lezaljka je 2.5e,suncobran 2e.
Zagori voda paket 1.6e.
Voda ce vam bas trebati jer iz slavine tece slana voda.
Sokovi 2.2e,piva 2.5-3.5e u radnjama 1-2e.
Pristojan rucak/vecera za dvoje 35e.
Povrce i voce im je dosta skuplje u odnosu na nase cene ako ne i trostruko. Meso takodje.
Postoje pakovanja isecene salame za sendvice 1.5 - 3.5e.
Hleb 0.8e
Jogurt mali 1.5e
U Dimitri,Ab,Lidlu je mnooogo mnoogo povoljnije kad se uzima na veliko.
Npr. 6 korneta sladoleda 2e.
Ako te jos nesto konkretno interesuje pitaj slobodno.
Pozdrav i srecan put!

Hvala na informacijama najvise su me zanimale lezaljke,kafa, sokovi i pivo jer bebcu svakako nosim klopu tj kasice a imamo uplacen polupansion tako da ne bi trebalo da na hranu trosimo mnogo para naravno giros je obavezan,izlet do vida i auto bar na tri dana da bar nesto vidimo tj. koliko nam dete dozvoli :)

Pozdrav Simonida!
Interesuje me da li znas raspored polazaka trajekta za Krf iz Igumenice. Po forumima kazu da su cesti, medjutim kad sam pokusala da vidim kad su polasci na sajtovima po netu, dobijam neke cudne odgovore (cak daju samo 2 polaska u toku dana)! Trebalo bi da smo u Igumenici u subotu 24.07.

Evo linka koji sam ja uspela da nadjem...:cao:

http://www.corfu-kerkyra.eu/html/english/timetable.htm

Pozdrav Simonida!

Nema šanse da imaju samo dva dnevno.Ne znam raspored polazaka,i mi smo gledali po internetu,ali nam ništa nije bilo jasno.Zato smo krenuli,pa šta bude bude.Mi smo uhvatili trajekt koji je išao u 14h za Krf(po našem u 13h.Kada udjete u Grčku bolje odmah pomerite sat da vas ne buni vremenska razlika) .Kada stignete tamo videćete šaltere na kojima piše naziv trajekta i vreme polaska.Sigurna sam da idu na svakih sat vremena,koliko sam videla da tamo piše.Ima više različitih prevoznika,sa različitim cenama,tako da je moguće da ste gledali sajt nekog od njih koji možda i ima dva polaska tokom dana.Pa zamislite samo da svakog dana idu samo ta dva trajekta,Krf bi bio paralisan.U povratku,trajekt je kretao u 15h.Videla sam da je jedan krenuo pre nas(14.30h),a drugi nas je uz put obišao.

Da li ste trajektom isli iz Lefkimija ili iz Kerkire ...mislim da je prosle godine bila razlika u ceni u zavisnosti od toga iz koje se luke ide...iz Lefkimija putovanje traje 1 sat,a iz Kerkyre 1.5 i mislim da je iz Kerkyre bio skuplji trajekt ...

Izvinjavam se što nisam odmah odgovorila.Išli smo iz Kerkire...Ne znam koja je cena iz Lefkimija.Mi smo inače iz Igumenice do Kerkire putovali sat i desetak minuta.U povratku smo išli sporijim trajektom,oko dva sata.Mislim da sam na nekom forumu pročitala iskustva da se baš i ne isplati ići iz Lefkimija,ne sećam se zašto...

Izvinjavam se što nisam odmah odgovorila.Išli smo iz Kerkire...Ne znam koja je cena iz Lefkimija.Mi smo inače iz Igumenice do Kerkire putovali sat i desetak minuta.U povratku smo išli sporijim trajektom,oko dva sata.Mislim da sam na nekom forumu pročitala iskustva da se baš i ne isplati ići iz Lefkimija,ne sećam se zašto...

To da li se isplati ili ne verovatno zavisi u kom si delu Krfa bila smestena...mi smo bili u mestu Agios Ioannis Peristeron,a Lefkimi jetom mestu blizi od Kerkire i manja je gužva za trajekt zato smo se i odlučili da idemo odatle...:)
Inače čini mi se da je cena za auto i nas četvoro u odlasku sa Krfa prošle godine bila oko 45 EUR iz Lefkimija...za dolazak na Krf ne mogu da kažem jer smo mi u Grčku došli trajektom iz Italije :)

To da li se isplati ili ne verovatno zavisi u kom si delu Krfa bila smestena...mi smo bili u mestu Agios Ioannis Peristeron,a Lefkimi jetom mestu blizi od Kerkire i manja je gužva za trajekt zato smo se i odlučili da idemo odatle...:)
Inače čini mi se da je cena za auto i nas četvoro u odlasku sa Krfa prošle godine bila oko 45 EUR iz Lefkimija...za dolazak na Krf ne mogu da kažem jer smo mi u Grčku došli trajektom iz Italije :)

Mi smo bili u Dasiji,Kerkira nam je bliža.Cena trajekta za auto,nas dvoje i malo dete je sve ukupno bila 32 evra u povratku.Od Igumenice do Kerkire smo uhvatili skuplji trajekt(mislim 54 evra).

da pomognem svima koji mozda zele da odsednu u vili Zeus u Ipsosu(Krf),ja sam bila polovinom juna..... moja ocekivanja su bila dosta realna sa cenom koliko smo platili aranzman ali ova preslatka vila je i previse dobra za te pare, kad smo stigli jako smo se svi iznenadili. vila je sacinjena iz dve zgrade izmedju kojih je prolaz u zadnje dvoriste(lepo uradjeno sa puno cveca) i ulaz u bazen( radi od 9-19, i skroz je ok za povremena brckanja), svaka soba ima kupatilo, kuhinju koja se nastavlja u sobu, dosta je prostrana, orman je ugradni ima lepu terasu koja se prostire sirinom cele sobe. sve ima sto je potrebno za jednu ok sobu, u kupatilu fen, u kuhinji escajg, case, solje, tanjiri(plitki, duboki), dzezva, tiganj, serpa, kuvalo naravno i frizider...(sigurno sam nesto zaboravila) sve je dovoljno za neko brzinsko kuvanje, tv je ok, mozda mali i nema neki poseban program ali to nije ni bitno, retko kada smo ga i gledali. klimu nismo koristili, nije bilo potrebe, nocu lepo padne temperatura a preko dana smo lutali po plazama tako da nismo ni bili u sobi, gazda je skroz ok i on ce vas docekati i upoznati se sa vama, sve sto vam treba njega pitajte i jako je ljubazan (nezna bas puno engleski ali se nekako sporazumete na kraju) mi smo bili smesteni na spratu sa pogledom prema bazenu. posteljinu i peskire menjaju na pet dana(nama to nisu ni rekli u agenciji, to je bilo iznenadjenje), imali smo male probleme sa mravima ali cim ih vidite pozovite gazdu i on ce vam sve srediti tako da ih kasnije necete ni videti. u dvoristu ima rostilj koji je pored bazena, dogovorili smo se sa gazdom dan pre posto mora da vam ostavi otvorenu kapiju(nocu se zatvara zbog hlora i da se nebi niko kupao), u dvoristu ima i natkriven deo sa stolovima, lezaljkama, sneck bar (koji nije radio posto smo bili u predsezoni)... nadam se da nisam nista zaboravila i izvinjavam se sto sam sve tako nabacala, zelim vam lep provod uzivajte i ako cu vam biti od pomoci pitajte

pozdrav svima nisam dugo bio na forumu...

Koliko sam cuo na Krfu nikako ne treba propustiti apoleonov hram, srpsku kucu, ostrvo vido, aqva park , Paleokastricu...

A zanima me da li i za iznajmljivanje skutera treba zeleni karton?

pozdrav svima nisam dugo bio na forumu...

Koliko sam cuo na Krfu nikako ne treba propustiti apoleonov hram, srpsku kucu, ostrvo vido, aqva park , Paleokastricu...

A zanima me da li i za iznajmljivanje skutera treba zeleni karton?

Ako misliš na medjunarodnu dozvolu, da po zakonu ti treba. Dok sam bio na Zakintosu čuo sam da su ljudima bez medjunarodne teže iznajmljivali skutere nego automobile (valjda jer je veća mogućnost saobraćajke), ali nisam siguran da je to istina. Na Krfu su malo slobodniji po tom pitanju ali svakako ti je preporuka da prežališ tih 2000 din i da ne brineš ni o čemu.

Back