Pre dve godine smo supruga i ja obišli iznajmljenim kolima gotovo ceo Krf. Jedan dan smo proveli i u Moraitici, no, slobodno mogu reći da je mesto, u najmanju ruku, najskromnije od svih ostalih. To jest, nema šta mnogo da ponudi. Plaža i more su tamo na neki način bili sivi, nekako je tmurna atmosfera (to je, naravno, samo naš utisak). Ipak, u produžetku je plaža Mesongi ili Mesogi, znatno sređenija, peskovita i ima dosta restorančića, kafića, igrališta za decu... postoji i restoran brze hrane, jeftin i kvalitetan. Na plaži su tada bili uglavnom Francuzi i Nemci, koji odmor provode u svom stilu, tiho i uz knjigu.
Ipak, mislim da tamo ne bih izdržao deset dana, tako da ako imate mogućnost da odete svojim vozilom, ili da iznajmite neko, obavezno to uradite.
Što se tiče puta do Krfa, prošle godine smo išli u Pargu, istim putem kojim se ide do Krfa i mogu reći da je novi autoput kao staklo. Milina je voziti se i put traje kraće bar za dva sata. Tada nije bilo gužve uopšte, bukvalno su se vozila mogla prebrojati na prste, a išli smo početkom septembra. Iako može da se učini da je skuplje ići svojim vozilom, ako idete sa decom i u paru, povratne autobuske karte će vas izaći možda i celih dvesta evra, tako da preračunajte koliko vas staje gorivo do Krfa i nazad i šta vam se više isplati. Inače, postoji i mogućnost popusta za trajekt ukoliko uzimate odmah povratnu kartu, ali ne znam tačno koliki je. U svakom slučaju, mi smo za iznajmljivanje kola na tri dana platili 95 evra + gorivo 20 evra, pa ako planirate da rentirate auto, saberite sve ove cifre i podvucite crtu.
Hvala puno!! Citajuci prethodne postove stekla sam utisak da je rent-a car jeftiniji