O KRFU KONKRETNO

ooo hvala :) mislim da vredi obici i ovu plazu:cool:

znam da sam objasnila ko nogom :lol: al drugacije ne umem...
dakle..plaza je fenomenalna,narocito u popodnevnim satima... kad se sunce spusta prema zapadu ono pravi hladovinu od tih litica iznad plaze...na plazi su sitni kamencici a prilaz do camca nije los
jedino je tih dana bila ledena voda...prethodnog dana je duvao vetar i pomesao je vodu sa povrsine i sa dna...:)

Ovako,sto se tice guzve inace,ja sam ipak bila u pred sezoni i nije bilo nigde guzve,ni na plazama ni na putevima niti u klubovima i restoranima,skoro je sve bilo praznjikavo,e sada kako ce biti dalje..ne znam.
Kada krenete iz pravca Dasie idete ka Paleokastrici,na tom putu nailazite na znak za plazu Liapades levo skrecete.Idete tim putem ,na kraju cete doci na glavni put,presecate ga pravo i videcete tada znak za Liapades i za Rovonoes(to je inace jedini putokaz za ovu plazu) .Idete pravo kroz selo i nailazite sa desne strane na market Athina,ovde pominjani,preko puta marketa imate ulicicu uzbrdo,koja vise lici na neki prilaz kuci ili sl. naj manje lici na ulicu,ali skrenite tu levo i penjite se do kraja.Malo je losiji put,ali idite slobodno do kraja sa kolima,polako,i docicete do mesta kada vise ne mozete kolima,ali ima mesta za parkiranje.Onda imate stepenice na dole sve do plaze koja je stvarno divna :)
Nemate nikakvih kafica,restorana,samo povremeno nadji camac sa koga mozete kupiti sok,kafu,pivo...
Ako od marketa Athina nastavite pravo,stizete na Liapades .Na ovoj plazi imate jednu tavernu,2-3 kafea,pedaline 10e/1h,ali je takodje mirna i prelepa.

Listam Forum pa su me zainteresovali tvoji predlozi za plaze Liapadis i Rovinoes. Interesuje me da li je tesko doci do njih, da li je komplikovano i da li previse treba da se pesaci. I na Googl Earthu sam sad gledala, tamo se pojavljuje Liapadis 2 i 3. Koliko zparavo ima tih palaza i kako se dolazi i do Rovinoes plaze. Da li zaista vrede truda? Bila sam prosle godine u Dasiji, a ove god. idemo u Ipsos, ali to je sve tu sto se lokacije tice, blizu je u sustini sve. Da li si isla u Lakones i do Golden Foxa, mislim da je moguce uci na taj vidikovac sa bazenom. Prelepo izgleda, a mislim da sam i na Forumu nalazila dobre utiske.
Pozdrav:)

Da li moze neko da mi kaze vise o Kassiopi-ju?
Mi bismo isli tamo sa malom cerkicom u avgustu,u Vilu Mariana. Da li je pogodno za porodicu? Svi mi nesto pricaju da ima mnogo pijanih Engleza. Sad sam sva nesto u nedoumici. Please,help!
Samo da napomenem da nam treba samo lepa plazica i par lepih restorancica za ceo odmor. Nista preterano.

Kasiopi je simpatican gradic i ima svega tu i restorancica i plaza..Nema Engleza tamo,bar ih nisam videla koliko sam provela prosle godine tamo,tj jedan dan.I taj dan mi je delovalo prilicno mirno.Englezi su uglavnom na Kavosu,koliko ja znam..

Kassiopi jeste simpatican,ali sta raditi uvece?Mesto naucis napamet za 2h i sta onda?A Kerkira je daleko da se ide svake veceri...jedino dobar izbor za one kojima uvece treba bas mir!Zelim da jos koji put odem na Krf,ali smestaj-samo sto blize Kerkiri,jer zaista samo tamo uvece ima zivosti,veci prostor za setnju,sadrzaja svih vrsta,za sve uzraste i potrebe.

Poslednja izmena:
verovatno sam citajuci temu od pocetka propustila da li se placaju lezaljke na plazi,do sada sam bila u Haniotiju i na Zakintosu tamo nema placanja lezaljki samo naravno treba da popijes nesto pa me zanima da li je tako i na Krfu i molim vas kakav je Agios Georgis:)))

verovatno sam citajuci temu od pocetka propustila da li se placaju lezaljke na plazi,do sada sam bila u Haniotiju i na Zakintosu tamo nema placanja lezaljki samo naravno treba da popijes nesto pa me zanima da li je tako i na Krfu i molim vas kakav je Agios Georgis:)))

Agios Georgios e malo mesto,ima edna glavna ulicka so restorani i kafici.Plazata e najubava na cel ostrov,pesocna siroka i dolga mozda nekoi 4-5 kilometri.Drugite plazi na krf od drugata strana se site mai i kameni.Jas bev vo vila Anestis,ne bese nisto posebno-krevetite bea stari i krckaa,kujnata i vc-to bea solidni.Sobnata usluga isto taka bese dobra,gi mestea i menuvaa charshafite chesto,cistea i navazno ne kradea:super:
Mestoto e mirno i poveke familijarno i za parovi koi ne sakaat mnogu guzvi i lumpuvanje,sve zatvara oklu 1 casot po polnok.Za komarci-samo spirali ISPOD KREVETOT(cudno mnogu ama tamu se krijat).Hranata vo marketite e prilicno skapa taka da nie kupuvavme vo Lidl kaj sto e mnogu eftino,imase eden market vo blizina na Kavos.
Za setanje nie iznajmivme vespa -okolu 17 evra na den pa go projdovme cel ostrov skoro so nea.Kavos e pozivo mesto ,ama prepolno so pijani anglicani.Toa e mesto za maldi i za zabava ,plazata e ubava dolga i pesocna,samo steta sto nema narod na nea bidejki pijanite anglicani spijat dokaj 5 popladne.Glavniot grad Krf e ubav i interesen za razgleduvanje,ima mnogu prodavnici so suveniri i nekolku so brendirana obleka(Diesel,Marks and Spencer,i Jumbo nekade pred gradot).Drugite gradovi Ipsos,Dasia,Benitses se malecki,imaat kameni plazi i sobira po eden peskir samo vertikalno,mene lisno ne mi se svigaa.Imaat edna glavna ulica nekolku prodavnici i restorani kafici i tolku.Paleokastrica i Glifada se mnogu ubavi mesta,imaat prekrasni plazi.Glifada ima dolga pesocna plaza, a paleokastrica e kako mal zaliv i vodata e stalno ladna.Do paleokastrica nie edvaj stignavme zasto nigde nemase znaci ,pa se snaogavme so GPS i se vozevme po mali ulici ugornici i udolnici,ma da vredi da se vidi.Se na se Agios georgios(Juzniot,a ne Severniot) ja ima najubavata plaza.:zper:Se nadvam deka pomognav i me razbra sto napisav.Pozz od Makedonija

Agios Georgios e malo mesto,ima edna glavna ulicka so restorani i kafici.Plazata e najubava na cel ostrov,pesocna siroka i dolga mozda nekoi 4-5 kilometri.Drugite plazi na krf od drugata strana se site mai i kameni.Jas bev vo vila Anestis,ne bese nisto posebno-krevetite bea stari i krckaa,kujnata i vc-to bea solidni.Sobnata usluga isto taka bese dobra,gi mestea i menuvaa charshafite chesto,cistea i navazno ne kradea:super:
Mestoto e mirno i poveke familijarno i za parovi koi ne sakaat mnogu guzvi i lumpuvanje,sve zatvara oklu 1 casot po polnok.Za komarci-samo spirali ISPOD KREVETOT(cudno mnogu ama tamu se krijat).Hranata vo marketite e prilicno skapa taka da nie kupuvavme vo Lidl kaj sto e mnogu eftino,imase eden market vo blizina na Kavos.
Za setanje nie iznajmivme vespa -okolu 17 evra na den pa go projdovme cel ostrov skoro so nea.Kavos e pozivo mesto ,ama prepolno so pijani anglicani.Toa e mesto za maldi i za zabava ,plazata e ubava dolga i pesocna,samo steta sto nema narod na nea bidejki pijanite anglicani spijat dokaj 5 popladne.Glavniot grad Krf e ubav i interesen za razgleduvanje,ima mnogu prodavnici so suveniri i nekolku so brendirana obleka(Diesel,Marks and Spencer,i Jumbo nekade pred gradot).Drugite gradovi Ipsos,Dasia,Benitses se malecki,imaat kameni plazi i sobira po eden peskir samo vertikalno,mene lisno ne mi se svigaa.Imaat edna glavna ulica nekolku prodavnici i restorani kafici i tolku.Paleokastrica i Glifada se mnogu ubavi mesta,imaat prekrasni plazi.Glifada ima dolga pesocna plaza, a paleokastrica e kako mal zaliv i vodata e stalno ladna.Do paleokastrica nie edvaj stignavme zasto nigde nemase znaci ,pa se snaogavme so GPS i se vozevme po mali ulici ugornici i udolnici,ma da vredi da se vidi.Se na se Agios georgios(Juzniot,a ne Severniot) ja ima najubavata plaza.:zper:Se nadvam deka pomognav i me razbra sto napisav.Pozz od Makedonija

Hvala puno na odgovoru,jedva cekam septembar.Pozdrav;)

Hvala na odgovoru za placanje lezaljki ali mislim da je to bezveze jer svakako popijes bar kafu na plazi a sobzirom da ja idem sa malom bebom samo mi jos treba da vucem suncobran i lezaljke na plazu svaki dan pored svega ostalog sto cu morati ali nadam se da se necu pokajati Zakintosom sam odusevljena nadam se da ce i sa Krfom biti isto.Ako znas jos neke cena napisi mi.Hvala

Isao bih ovog leta na Krf s porodicom,ali s obzirom da imam dvogodisnju cerkicu bojim se da krenem jer ne znam kakav je put od Soluna nadalje,koliko se dugo putuje kolima,a onda i trajektom?Takodje zbog neizvesnosti oko odmora trebalo bih da rizikujem i podjem bez rezervacije-par saveta bi mi veoma pomoglo.Hvala!

@cax

Да си гледао САТ-ову патролу до Крфа (била чак и реприза прошле недеље), имао би представу шта и како. Можда на неком киоску затекнеш и САТ ревију (од четвртка) у којој је такође детаљно описана цела репортажа. Једном речју, нови аутопут ти је све до Игуменице, тако да... не бери гајле. :)

Isao bih ovog leta na Krf s porodicom,ali s obzirom da imam dvogodisnju cerkicu bojim se da krenem jer ne znam kakav je put od Soluna nadalje,koliko se dugo putuje kolima,a onda i trajektom?Takodje zbog neizvesnosti oko odmora trebalo bih da rizikujem i podjem bez rezervacije-par saveta bi mi veoma pomoglo.Hvala!

Pogledaj emisiju SAT, put do Krfa http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/РТС+1/724200/САТ.html

Moje misljenje, lakse ce ti biti kolima nego autobusom jer autobus putuje 20 sati do Krfa (od Beograda). Feribot od Igumenice do Krfa putuje 80-90 minuta, zavisno od prevoznika.
Ja sam se malo vise informisala jer idem kolima krajem jula

Jel se moze naci smestaj na licu mesta bez rezervacije,s obzirom da bih i ja isao u trecoj dekadi jula,a tada je verovatno najveca guzva?Koje bi mi mesto preporucili,onako pristojno i s pescanom plazom a da bude blizu Kerkire?E a kakvi su s cenama apartmana,pa jel moguce da za upotrebu klime traze doplatu,ko da je to neki extra-luksuz?!?!!!

Ja sam sada na nekom njihovom sajtu nasla privatan smestaj, odgovorilo mi je vise njih na mailove i dobra stvar je da vecina tih vila ima slobodnih soba i apartmana cak i u avgustu. Recimo, u jednoj lepsoj vili u Dassiji cena apartmana za 4 nocenja, 3 osobe je 320 eura. A ima i vila gde je nocenje u trokrevetnom apartmanu 75 eura. Dobra stvar je sto sa svima mozes da se cenkas i svi spustaju cene :)

heej jel zna neko nesto o mestu Moraitika i smestaju Villa Gracia.... cini mi se nekako da o ovom mestu ima jako malo informacija :dash: .... radujem se bilo kakvoj informaciji :zurka:

Pišem jer niko ništa nije napisao, a kažeš da ti znači bilo kakva informacija (nadam se da će ovo biti informacija).

Kroz Moraitiku sam samo prošao kolima, nisam letovao tamo. Nije ostavila neki naročit utisak na moju suprugu i mene po pitanju živopisnosti mesta i lepota plaža koje smo videli, ali je to ipak samo utisak u prolazu. Prava stvar je da čovek ode i istraži mesto i predeo.

Na južnom delu Krfa je manje gužve nego na severnom, manje je popularan. Ako ideš kolima imaćeš šta da obiđeš, Krf je sav u maslinjacima i planinama, naročito centralni i severni deo. U blizini Moraitike, samo na zapadnoj strani ostrva, je fantastična duga peščana plaža Halikounas kod jezera Korisson - za popodnevno kupanje do zalaska sunca.

kolike su cene trajekta do krfa po osobi i koliko kostaju kola?mislim da cu kolima do krfa ove godine................al sam cuo da su prevelike cene trajekta..........
Како каже Мирко Алвировић у својој патроли до Крфа, карта за:
  • аутомобил - 37€
  • путнике - 8.5€
  • децу (до 10 год.) - 4.30€

heej jel zna neko nesto o mestu Moraitika i smestaju Villa Gracia.... cini mi se nekako da o ovom mestu ima jako malo informacija :dash: .... radujem se bilo kakvoj informaciji :zurka:

Mi smo bili u Moraitici 2008:)..mesto..onako sta znam..ima dosta kafica,restorana al nista posebno...plaza isto solidna...kazem sve u svemu prosecno mesto..Nama najvise smetalo sto nema neke pesacke zone najvise zbog klinca..nego moras da se guras trotoarom....nego ako idete svojim kolima ili rentirate auto to nije ni bitno:)Ova vila (ako mislimo na istu) se nalazi preko magistrale i treba ti jedno 10 minuta hoda do plaze.Mi smo na ovu plazu otisli samo jednom i to prvog dana .Plaza kazem solidna ali kad vidis plaze sa zapadne strane:eek:..Imas blizu Moraitike sa zapadne strane a odmah iznad jezera odlicnu plazu:DNeznam kako se zove,mislim da je neko napisao gore:D

Pišem jer niko ništa nije napisao, a kažeš da ti znači bilo kakva informacija (nadam se da će ovo biti informacija).

Kroz Moraitiku sam samo prošao kolima, nisam letovao tamo. Nije ostavila neki naročit utisak na moju suprugu i mene po pitanju živopisnosti mesta i lepota plaža koje smo videli, ali je to ipak samo utisak u prolazu. Prava stvar je da čovek ode i istraži mesto i predeo.

Na južnom delu Krfa je manje gužve nego na severnom, manje je popularan. Ako ideš kolima imaćeš šta da obiđeš, Krf je sav u maslinjacima i planinama, naročito centralni i severni deo. U blizini Moraitike, samo na zapadnoj strani ostrva, je fantastična duga peščana plaža Halikounas kod jezera Korisson - za popodnevno kupanje do zalaska sunca.

Hvala Caki puno na informaciji :hvala:, nadam se d je to samo utisak iz prolaza,ali svakako planiramo rent-a car da uzememo pa cemo malo obici okolinu.... :klap: pozz :bye:

Pre dve godine smo supruga i ja obišli iznajmljenim kolima gotovo ceo Krf. Jedan dan smo proveli i u Moraitici, no, slobodno mogu reći da je mesto, u najmanju ruku, najskromnije od svih ostalih. To jest, nema šta mnogo da ponudi. Plaža i more su tamo na neki način bili sivi, nekako je tmurna atmosfera (to je, naravno, samo naš utisak :)). Ipak, u produžetku je plaža Mesongi ili Mesogi, znatno sređenija, peskovita i ima dosta restorančića, kafića, igrališta za decu... postoji i restoran brze hrane, jeftin i kvalitetan. Na plaži su tada bili uglavnom Francuzi i Nemci, koji odmor provode u svom stilu, tiho i uz knjigu.
Ipak, mislim da tamo ne bih izdržao deset dana, tako da ako imate mogućnost da odete svojim vozilom, ili da iznajmite neko, obavezno to uradite.

Što se tiče puta do Krfa, prošle godine smo išli u Pargu, istim putem kojim se ide do Krfa i mogu reći da je novi autoput kao staklo. Milina je voziti se i put traje kraće bar za dva sata. Tada nije bilo gužve uopšte, bukvalno su se vozila mogla prebrojati na prste, a išli smo početkom septembra. Iako može da se učini da je skuplje ići svojim vozilom, ako idete sa decom i u paru, povratne autobuske karte će vas izaći možda i celih dvesta evra, tako da preračunajte koliko vas staje gorivo do Krfa i nazad i šta vam se više isplati. Inače, postoji i mogućnost popusta za trajekt ukoliko uzimate odmah povratnu kartu, ali ne znam tačno koliki je. U svakom slučaju, mi smo za iznajmljivanje kola na tri dana platili 95 evra + gorivo 20 evra, pa ako planirate da rentirate auto, saberite sve ove cifre i podvucite crtu.

Back