Agios Georgios e malo mesto,ima edna glavna ulicka so restorani i kafici.Plazata e najubava na cel ostrov,pesocna siroka i dolga mozda nekoi 4-5 kilometri.Drugite plazi na krf od drugata strana se site mai i kameni.Jas bev vo vila Anestis,ne bese nisto posebno-krevetite bea stari i krckaa,kujnata i vc-to bea solidni.Sobnata usluga isto taka bese dobra,gi mestea i menuvaa charshafite chesto,cistea i navazno ne kradea

Mestoto e mirno i poveke familijarno i za parovi koi ne sakaat mnogu guzvi i lumpuvanje,sve zatvara oklu 1 casot po polnok.Za komarci-samo spirali ISPOD KREVETOT(cudno mnogu ama tamu se krijat).Hranata vo marketite e prilicno skapa taka da nie kupuvavme vo Lidl kaj sto e mnogu eftino,imase eden market vo blizina na Kavos.
Za setanje nie iznajmivme vespa -okolu 17 evra na den pa go projdovme cel ostrov skoro so nea.Kavos e pozivo mesto ,ama prepolno so pijani anglicani.Toa e mesto za maldi i za zabava ,plazata e ubava dolga i pesocna,samo steta sto nema narod na nea bidejki pijanite anglicani spijat dokaj 5 popladne.Glavniot grad Krf e ubav i interesen za razgleduvanje,ima mnogu prodavnici so suveniri i nekolku so brendirana obleka(Diesel,Marks and Spencer,i Jumbo nekade pred gradot).Drugite gradovi Ipsos,Dasia,Benitses se malecki,imaat kameni plazi i sobira po eden peskir samo vertikalno,mene lisno ne mi se svigaa.Imaat edna glavna ulica nekolku prodavnici i restorani kafici i tolku.Paleokastrica i Glifada se mnogu ubavi mesta,imaat prekrasni plazi.Glifada ima dolga pesocna plaza, a paleokastrica e kako mal zaliv i vodata e stalno ladna.Do paleokastrica nie edvaj stignavme zasto nigde nemase znaci ,pa se snaogavme so GPS i se vozevme po mali ulici ugornici i udolnici,ma da vredi da se vidi.Se na se Agios georgios(Juzniot,a ne Severniot) ja ima najubavata plaza.

Se nadvam deka pomognav i me razbra sto napisav.Pozz od Makedonija