O KRFU KONKRETNO

Pozdrav dobri ljudi!
Idem na Krf pocetkom juna....pa me interesuje koliko se zaista autobusom putuje do Krfa,tacnije do Kasiopija?Uplatila sam aranzman u vili Kristina pa bih zamolila ako je vec neko bio u njoj da mi kaze kakva je?! Puno pozdrava.....jos mesec dana pa buc :)

Pozdrav svima,
Tek pocinjem sa svojim porukama, ali redovno citam ono sto me interesuje i informacije su mi prosle godine bile dragocene u vezi sa Krfom. Ove godine idem opet i zelim da podelim iskustva od prosle godine, ali i da postavim ponekad i pitanje.
Sad me konkretno interesuje kakav je put od Metsova prema Meteorima, koliko se dugo putuje posto bi ove godine napravili u povratku izlet do Kalambake i Meterora. Bila sam kao student tamo i divno je. Sada je red da to vide i deca.
Pozdrav
:)

Pozdrav svima,
Tek pocinjem sa svojim porukama, ali redovno citam ono sto me interesuje i informacije su mi prosle godine bile dragocene u vezi sa Krfom. Ove godine idem opet i zelim da podelim iskustva od prosle godine, ali i da postavim ponekad i pitanje.
Sad me konkretno interesuje kakav je put od Metsova prema Meteorima, koliko se dugo putuje posto bi ove godine napravili u povratku izlet do Kalambake i Meterora. Bila sam kao student tamo i divno je. Sada je red da to vide i deca.
Pozdrav

Put je relativno ok,jedino sto sam ja,jer sam se pravio pametan i kao bih da kratim,pa sam promasio malo -povozio malo vise inace negde sat i po (ja sam skrenuo kod Grevene - mogao sam dosta ranije-kod Panagie ali moji saputnici su tek kod Grevene odlucili da hoce da prosetaju jos malo...:dash:)

Put je relativno ok,jedino sto sam ja,jer sam se pravio pametan i kao bih da kratim,pa sam promasio malo -povozio malo vise inace negde sat i po (ja sam skrenuo kod Grevene - mogao sam dosta ranije-kod Panagie ali moji saputnici su tek kod Grevene odlucili da hoce da prosetaju jos malo...:dash:)
Zdravo,
Da, secam se da je bilo izvesnih skretanja za Meteore na aouto-putu, samo ne mogu da se setim gde je bilo najbolje skrenuti. Ja, posto lose podnosim voznju kad su izuzetne krivine, jos se mislim da li da prihvatim predlog porodice da se ide tako. Gledala sam mapu, predlog je da se skrene kod Metcova, pa da se opet vratimo na auto-put i da valjda izadjemo kod Grevene, ali ja predlazem da se nastavi put pravo i da odemo prema Larisi, ali cini mi se da je to onda mnogo dugacak potez. Ne znam, jos cemo praviti planove. Mi idemo 25. juna, kao i prosle godina, samo sto sada idemo u Ipsos, a prosle godine smo bili u Dasiji. Kakva su Tvoj iskustva sa Krfom? Mi smo se lepo proveli, ali smo bili potpuno mahniti da sto vise mesta i plaza vidimo tako da smo na kraju konstatovali da smo se vise umorili nego sto smo se domorili. Zato ove godine ponavljamo gradivo da bi bili malo smireniji :).
Pozdrav

Zdravo,
Da, secam se da je bilo izvesnih skretanja za Meteore na aouto-putu, samo ne mogu da se setim gde je bilo najbolje skrenuti. Ja, posto lose podnosim voznju kad su izuzetne krivine, jos se mislim da li da prihvatim predlog porodice da se ide tako. Gledala sam mapu, predlog je da se skrene kod Metcova, pa da se opet vratimo na auto-put i da valjda izadjemo kod Grevene, ali ja predlazem da se nastavi put pravo i da odemo prema Larisi, ali cini mi se da je to onda mnogo dugacak potez. Ne znam, jos cemo praviti planove. Mi idemo 25. juna, kao i prosle godina, samo sto sada idemo u Ipsos, a prosle godine smo bili u Dasiji. Kakva su Tvoj iskustva sa Krfom? Mi smo se lepo proveli, ali smo bili potpuno mahniti da sto vise mesta i plaza vidimo tako da smo na kraju konstatovali da smo se vise umorili nego sto smo se domorili. Zato ove godine ponavljamo gradivo da bi bili malo smireniji :).
Pozdrav

Ja sam bio za uskrs pre mesec i po,super smo prosli,skoro ceo ostrov smo prosli za ta tri dana i osim u gradu gde je bila normalno guzva zbog procesije tih dana svuda nije bilo nikog sem lokalaca,mnogo mirno i lepo.
Super vam je ideja da idete prema Larisi(ja sam uvek za da se produzi dalje i ide koliko moze dalje,ali zavisi od mn faktora...) pa na autoput prema Solunu.

e samo da pitam...jel moze neko da mi kaze kakvi su kafici na krfu?da li ih uopste ima....tj.odnos ipsos-dassia-gouvia...da se razumemo ne trazim nista ludo i nezaboravno vec da nije prazno i da ne bude fazon 3 kafica....hvala unapred :D

U Dasiji rastrkani,u Ipsosu ih ima dosta ali su,krajem avgusta bili bas prazni (doduse retko smo prolazili posle 23h,mozda se kasnije izlazi,bilo je dosta mladih Italijana,valjda su negde izlazili)jedino puno i zivahno je bilo u Kerkiri.

e samo da pitam...jel moze neko da mi kaze kakvi su kafici na krfu?da li ih uopste ima....tj.odnos ipsos-dassia-gouvia...da se razumemo ne trazim nista ludo i nezaboravno vec da nije prazno i da ne bude fazon 3 kafica....hvala unapred :D

Bila sam prosle godine krajem juna, pocetkom jula U Dasiji. U Ipsosu ih ima, svi u nizu pored puta i ima lepo uredjenih, istina oko 9h,10h nije bila guzva a posto sam isla porodicno i sa decom, nisam izlazila kasno, ali je lepo sesti, popiti pice, u Dasiji je cini mi se losiji izbor, tamo nisu na mene ostavili nikakava utisak, cak se i ne secam da sam ih nesto i videla jer smo u Dasiji samo, da kazem boravili u aprtamnu, cak se nismo ni mnogo na njihovoj plazi ni kupali, u Guviji je zivo, ima puno dobrih restorana sa odlicnom klopom, a naravno, najbolje je ici u grad Krf, tj. Kerkiru. Tamo je fenomenalno i zivo je od 18h pa do ko zna do kada... kasno u noc. Toplo preporucujem i najbolje je da idete u kafice u kojima ima najvise Grka, to vam je siguran znak da je dobra klopa i dobra zabava. Cak ne mora da bude fenserica, nije ni to uvek pravi znak da je i dobro...Ako se jos neceg setim pisacu. Pozdrav

zanima me da li neko moze nesto vise da mi kaze o mestu Moraitika? Kakav je imao smestaj, provod, plaze itd.... Hvala : )))))))) :lol:

Ja sam prosle godine bila u mestu pored Moraitike tako da o smestaju ne mogu da pricam...
sto se plaze tice,ona je kao i na vecini mesta na Krfu kombinacija peska i sitnih kamencica...plaza nije narocito velika,mesta za parkiranje su prilicno ogranicena,odnosno do plaze ne moze da se dodje kolima,
Sama plaza je opremljena suncobranima,lezaljkama...kao i tusevima i toaletom..jedino treba biti oprezan ukoliko idete sa decom jer na plazi organizuju razne vodene sportove a to bas nije najsrecnije reseno...
Samo mesto je smesteno duz autoputa Kerkyra-Lefkimi,ima puno restorana,barova i kafica..i nekoliko marketa pa je dosta dobro snabdeveno(ukoliko planirate da se hranite u sopstvenoj reziji)

Што?! Ниси ваљда одустао од вођења пола Лесковца на море у лепу њихову (као што си причао)? Сад си ме стварно разочарао! :dash:
Ma ne brini, u Hrvatsku ću u avgustu. Ne vodim baš pola Leskovca, ali 6 porodica je sasvim dovoljno da ja mogu kasnije ići za DŽ :per:

Prosle godine pre nego sto sam krenula na Krf dosta sam dobrih informacija dobila sa Foruma i secam se da je neko pisao o Paxsosu i Antipaxosu. Molim da me neko, ko je bio na ovim malim ostrvima pored Krfa, podseti i napise svoja iskustva. Znam da je neko pisao da se nisu bas proveli jer je tog dana bilo uzburkano more i da je voda fenomenalno cista, ali i hladna. Mozda neko ima nova iskustva. Vredi li otici na ova, cini mi se, prelepa mesta na izlet.
Pozdrav:)

@kika67

Зашто не би вредело?! Циљ нам је ваљда, да нам летовање буде што садржајније, што испуњеније, дакле видети што више тога различитог и занимљивог, а не само везати се за једно место, ленчарити на једној плажи и цевчити једно пиће цео дан. :)

Мој савет ти је да обиђеш и та острвца, ја нисам био тамо, али Крф и околина су ми одавно у плану, тако да колико до године ето и мене на Јонском мору. Само још да одгледам Алвировићеву репортажу. ;)

@kika67

Зашто не би вредело?! Циљ нам је ваљда, да нам летовање буде што садржајније, што испуњеније, дакле видети што више тога различитог и занимљивог, а не само везати се за једно место, ленчарити на једној плажи и цевчити једно пиће цео дан. :)

Мој савет ти је да обиђеш и та острвца, ја нисам био тамо, али Крф и околина су ми одавно у плану, тако да колико до године ето и мене на Јонском мору. Само још да одгледам Алвировићеву репортажу. ;)

Eh prijatelju, meni ne moras da pricas o lencarenju i boravku na jednom mestu. :cool:Mi smo prosle godine mnogo toga videli na Krfu i potpuno smo bili mahniti da sto vise toga vidimo. Svi su nas kritikovali ove godine zasto ponavljamo gradivo, ali mnogo toga je ostalo nevidjeno pa ove godine cemo nastaviti gde smo stali.
Pitala sam za Paxos samo zbog toga da cujem utiske, ipak zavisis od brodica, mi vodimo decu, bojim se da im ne bude naporan izlet za taj jedna dan itd.....cisto utisci, a ja Ti Krf toplo preporucujem posto kazes da nisi jos bio....
Pozdrav

Nama je bilo mnogo žao što nismo stigli da sve obiđemo (u to spadaju i Paxos/Antipaxos) tako da smo odlučili da za neku godinu ponovimo Krf. Pošto idete po drugi put, nemojte propustiti ovaj izlet (pa nam ispričaj kako je bilo;) ), ono čega se sećam sa brošura su delfini :)

... a ja Ti Krf toplo preporucujem posto kazes da nisi jos bio....
Pozdrav
Хвала на топлим препорукама. :)

Крф је ипак доста велико острво да би сви његови садржаји могли да се виде натенане у тих 10-так дана боравка, тако да је реприза посете острву неизбежна.

Ja sam prosle godine bila u mestu pored Moraitike tako da o smestaju ne mogu da pricam...
sto se plaze tice,ona je kao i na vecini mesta na Krfu kombinacija peska i sitnih kamencica...plaza nije narocito velika,mesta za parkiranje su prilicno ogranicena,odnosno do plaze ne moze da se dodje kolima,
Sama plaza je opremljena suncobranima,lezaljkama...kao i tusevima i toaletom..jedino treba biti oprezan ukoliko idete sa decom jer na plazi organizuju razne vodene sportove a to bas nije najsrecnije reseno...
Samo mesto je smesteno duz autoputa Kerkyra-Lefkimi,ima puno restorana,barova i kafica..i nekoliko marketa pa je dosta dobro snabdeveno(ukoliko planirate da se hranite u sopstvenoj reziji)

Hvala puno, inace na celom blogu nema puno informacija o Moraitici, pa je svaki koment.dobrodosao, hehe :worth:
Planiram renta car jer izgleda da bez njega necu puno videti...U svakom slucaju javljam kako je bilo,... odoh pocetkom avgusta :telefon:

Хвала на топлим препорукама. :)

Крф је ипак доста велико острво да би сви његови садржаји могли да се виде натенане у тих 10-так дана боравка, тако да је реприза посете острву неизбежна.

Bas tako!Mi nismo stigli da obidjemo jug ostrva(stigosmo zapadno do Glifade,a istocno do plaze Notos)

Back