O KRFU KONKRETNO

Јонско море је веома дубоко. Максимална дубина мора је скоро као дубина Атлантског океана. Западна обала свих Јонских острва је окренута према отвореном мору огромне површине и дешава се да често дува ветар, да су велики таласи, а понекад је вода и хладњикава (додуше ретко, али никада хладна). Егејско море у пределу Халкидикија је топлије, иако је северније, зато што је "ушушкано" заливима и далеко је плиће, нарочито у том делу. На Криту нисам био, али сам се на Родосу купао у Новембру, а на Кипру од априла до децембра.

:aha::aha: znala sam ja da tu ima neki stos !:zcepanje:

Treba mi preporuka od ljudi koji su bili na Krfu. Verenik i ja cemo obeleziti godisnjicu dok smo na moru, pa planiramo da taj dan provedemo na poseban nacin. Bicemo smesteni u mestu Benitses, iznajmicemo skuter. Posto prvi put idemo na Krf zanima nas da nam preporucite neko interesantno mesto (ili mesta)
hvala :))))

Definitivno restoran kod Peuroladesa pored Sidarija, krajnji severozapad ostrva, malo je nezgodno skuterom posto ima dosta da se sipci do gore od Benitsesa ali isplati se svaki predjeni kilometar. Nejlepsi zalazak sunca na ostrvu u retoranu na ivici stene. Ponavljam ako idete skuterom ponesite i tople stvari za povratak posto cete se verovatno odatle vracati po mraku.

pogledaj za detalje link: http://www.agni.gr/guides/resort_guide/peroulathes__sunset_beach.asp

Pa komsinice...vidimo se ubrzo...;);:bye:

Delicemo iste muke...
f005.gif

Idemo kolima do Krfa, kojim putem je najbolje/najbrze doci do Krfa posle prelaska granice?

Posto ima dosta toga, a premalo vremena za sve mozete li da ostavite top 3 stvari koje nikako ne propustiti na Krfu?

autoputem Egnatia Odos na koji se ukljucujes posle Soluna...vodi skroz do grada Igumenica koji je ujedno i luka odakle moras trajektom na Krf. Imas dve luke u koje trajekt ide iz igoumenice,a to su grad Kerkira koji je ujedno i glavni grad ostrva i luka Lefkimi koja se nalazi skroz na jugu ostrva.
Ne znam u koje mesto na Krfu ides,pogledaj kartu pa vidi koja ti luka vise odgovara...
Ja sam isla u Lefkimi,koji je manje opterecena luka,jeftiniji je trajekt,put traje 1 sat (inace do Kerkire traje 1.5h), a trajekti idu otprilike na svaki sat...

Top 3 stvari...hmm plaze Paleokastrica i to ako imas uslova obavezno iznajmi camac jer je tako ugodjaj fenomenalan(ima jako puno uvala u sklopu te plaze do kojih se najlakse stize camcem)
akva park kod mesta Agios Ioanis
Srpska kuca (u ulici Moustixidiou 19) u gradu Kerkira i obavezno odlazak do ostrva Vido do kojih vozi brodic iz luke u Kerkiri...

Obzirom da sam ja isla sa porodicom mojoj deci je akva park bio najzanimljiviji pa je zato razumljivo sto je to jedna od top 3 stvari za ovo leto...
pozz

ako te jos nesto zanima slobodno pitaj...:bye:

Back