Evo vidjenja Krfa jedne 22godisnjakinje...

))
Put- naporan, tezak , krivine , brda... Kad stignete na samo ostrvo-jos gore. Putevi nenormalno uski , autobus vijuga , pola putnika povraca. Ja sedim , gledam u plafon i trudim se da se"iskljucim" kako me ne bi snasla ista sudbina. Autobus staje , deo putnika izlazi , onda ide u sledece mesto. Onda opet "Jovo nanovo". Konacno stizemo u mesto koje smo ODABRALE (da, da , same smo TRAZILE to, a kako i ne bi kad su nam u agenciji nahvalili Guviju, "malu uvalu sa kristalno cistom vodom, prelepom plazom i zivim nocnim zivotom"). A-ha...
Posle tog nemilosrdnog truckanja, mi dabome ocekujemo "raj na zemlji" da nam nadoknadi pretrpljene traume XDDD
Bacamo stvari u apartman, nabrzaka vadimo neophodno i krecemo put plaze. Oprostite, jel neko rekao plaza? Eh , pa , "prelepa plaza" je mala i ruzna. Prljava. Kamenje bode. A voda? Izgleda gore nego Ada Ciganlija, bez shale. Ustvari , kompletan Ada-utisak , samo sto na Adu idem za DZ , i do Ade mi ne treba 21 sat , vec 30 minuta Adom3 ! Opsti utisak : prljavo , prljavo , prljavo.
Vracamo se u sobu , tusiramo... ajd' kao, nije greda, receno nam je da lokalni autobus za relativno kratko vreme vozi i do drugih plaza, ici cemo sutra kad se odmorimo....
Uvecemo se spremamo, tri devojke , da vidimo taj najavljeni "ludi provod". Od kog , o cuda, takodje nema nista. Kafici su OK , klopa je SUPER....ali od nekog provoda koji bi eventualno zanimao mlade ljude... samo jedno mesto vredno pomena.
Da stvar bude lepsa, od prljave vode jedna moja drugarica dobija konjuktivitis, a druga upalu uha. Taman kad sam pomislila da je sve otislo u 3 lepe...pojavio se nas spasilac

Decko par godina stariji od nas, sin vlasnika hotela koji nas je prilicno uputio sta gde da trazimo na Krfu. On nam je, naime , otkrio malu tajnu da se kanalizacija kompletnog ostrva izliva u "prelepu uvalu Guviju" i da on tu zivi 20 i kusur godina-i nikada se tamo nije okupao.
Onda smo lepo uzele rent-a-car i krenule po osrtvu... mogu reci da mi je to jedno od najlepsih putovanja u zivotu... Ali savet za sve : Guvija... ni u ludilu.
Vidim da neki kude Kasiopi , meni se licno jako dopada ona mala plazica, izmedju stena. Ubedljivo najcistija i najhladnija voda.
Takodje veliki + za Glifadu (i onaj mali bar na plazi , imala sam osecaj da sam upala u spot Vlade Georgieva XD ) i za Agios Georgios.
Toliko od JA XD