O KRFU KONKRETNO

Ma meni se tamo dopalo i ako Dasija i nema neke sadržaje. Izgleda da je draž Krfa što te vuče da svakog dana odeš negde i uživaš u plažama. maslenicicima, zelenilu i tirkiznom moru. Bio sam tamo dva puta. Ove godine neću jer ne mogu da podnesem grčki vizni teror.
Pozzzz to

Ma naravno da je skitnja na prvom mestu...pa najmanje sam bila u Dasiji, zato mi je i najmanje poznato šta ti hoteli nude... ali sam je ponovo izabrala , zbog pozicije, jer možeš u svakom momentu skoknuti do grada... :ok:
Ja sam trenutno u fazi rekapitulacije gradiva, jer :super: brojim sitno, brojim sitno :manikir:

Ma naravno da je skitnja na prvom mestu...pa najmanje sam bila u Dasiji, zato mi je i najmanje poznato šta ti hoteli nude... ali sam je ponovo izabrala , zbog pozicije, jer možeš u svakom momentu skoknuti do grada... :ok:
Ja sam trenutno u fazi rekapitulacije gradiva, jer :super: brojim sitno, brojim sitno :manikir:
Blago tebi. I meni krfa nikad dosta. Prošle godine Tasos (lep i mrtav u isto vreme), ove Dalmacija (da obnovimo sećanja), iduće obavezno ponovo KRF, sem ako se ne zatreskam u ona lepa jadranska ostrva.

Poslednja izmena:
Blago tebi. I meni krfa nikad dosta. Prošle godine Tasos (lep i mrtav u isto vreme), ove Dalmacija (da obnovimo sećanja), iduće obavezno ponovo KRF, sem ako se ne zatreskam u ona lepa jadranska ostrva.

Uh , ja bih rekla blago tebi, Dalmacija :super:
Imam mnogo prijatelja tamo, dogovori su stalno u toku, ali sve me nešto vuče na jug...mada što kažeš, ko zna do kad će ovaj vizni teror da traje :sad2:
Pozdrav za sugrađanina :bye:

Obiđoh Zakintos,Lefkadu i Kefaloniju, ali se samo na Krf vratih :zaljubljena:
I meni se tako čini. Nisam propustio ni jedno leto a da ne odemo negde, ali Krf mi se baš zalepio za srce.
Sugrađanka!?! Lepo iznenađenje.:klap:

Prilozi

• STA40316.jpg
    STA40316.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 23
I meni se tako čini. Nisam propustio ni jedno leto a da ne odemo negde, ali Krf mi se baš zalepio za srce.
Sugrađanka!?! Lepo iznenađenje.:klap:

Znala sam da ćeš razumeti o čemu pričam... Ima i lepših ostrva, ima i spektakularnijih plaža... ali Krf ima ono nešto... :zaljubljena:

P.S. Šta da ti kažem, Vlasinsko je skuplje od svih nabrojanih ostrva :hahaha: :hahaha: :hahaha: (dođe reč...)

Evo vidjenja Krfa jedne 22godisnjakinje... :)))

Put- naporan, tezak , krivine , brda... Kad stignete na samo ostrvo-jos gore. Putevi nenormalno uski , autobus vijuga , pola putnika povraca. Ja sedim , gledam u plafon i trudim se da se"iskljucim" kako me ne bi snasla ista sudbina. Autobus staje , deo putnika izlazi , onda ide u sledece mesto. Onda opet "Jovo nanovo". Konacno stizemo u mesto koje smo ODABRALE (da, da , same smo TRAZILE to, a kako i ne bi kad su nam u agenciji nahvalili Guviju, "malu uvalu sa kristalno cistom vodom, prelepom plazom i zivim nocnim zivotom"). A-ha...
Posle tog nemilosrdnog truckanja, mi dabome ocekujemo "raj na zemlji" da nam nadoknadi pretrpljene traume XDDD
Bacamo stvari u apartman, nabrzaka vadimo neophodno i krecemo put plaze. Oprostite, jel neko rekao plaza? Eh , pa , "prelepa plaza" je mala i ruzna. Prljava. Kamenje bode. A voda? Izgleda gore nego Ada Ciganlija, bez shale. Ustvari , kompletan Ada-utisak , samo sto na Adu idem za DZ , i do Ade mi ne treba 21 sat , vec 30 minuta Adom3 ! Opsti utisak : prljavo , prljavo , prljavo.
Vracamo se u sobu , tusiramo... ajd' kao, nije greda, receno nam je da lokalni autobus za relativno kratko vreme vozi i do drugih plaza, ici cemo sutra kad se odmorimo....
Uvecemo se spremamo, tri devojke , da vidimo taj najavljeni "ludi provod". Od kog , o cuda, takodje nema nista. Kafici su OK , klopa je SUPER....ali od nekog provoda koji bi eventualno zanimao mlade ljude... samo jedno mesto vredno pomena.
Da stvar bude lepsa, od prljave vode jedna moja drugarica dobija konjuktivitis, a druga upalu uha. Taman kad sam pomislila da je sve otislo u 3 lepe...pojavio se nas spasilac :) Decko par godina stariji od nas, sin vlasnika hotela koji nas je prilicno uputio sta gde da trazimo na Krfu. On nam je, naime , otkrio malu tajnu da se kanalizacija kompletnog ostrva izliva u "prelepu uvalu Guviju" i da on tu zivi 20 i kusur godina-i nikada se tamo nije okupao.
Onda smo lepo uzele rent-a-car i krenule po osrtvu... mogu reci da mi je to jedno od najlepsih putovanja u zivotu... Ali savet za sve : Guvija... ni u ludilu.
Vidim da neki kude Kasiopi , meni se licno jako dopada ona mala plazica, izmedju stena. Ubedljivo najcistija i najhladnija voda.
Takodje veliki + za Glifadu (i onaj mali bar na plazi , imala sam osecaj da sam upala u spot Vlade Georgieva XD ) i za Agios Georgios.
Toliko od JA XD

Puno pozdrava za sve forumase sa Krfa!!! Danas je vreme ocajno pa sam svratila do neta,kisa pada od jutros.Inace ovih dana je bilo promenjivo oblacno,pa nije bio problem da se obilazi pa cak i kupa svaki dan,ako ne na moru,onda na nekom bazenu.Cene su o.k. za sada,ne znam hoce li biti vise u julu npr. ali cini mi se da ima dosta manje ljudi nego prethodnih godina,letovala sam u isto vreme i do sada,i primeti se manja guzva.Znaci vec sam bila na Krfu pre...sto se puta tice,dooosta je bolji nego pre dve godine,krivina ima samo malo vec pred samu Igumenacu,ali to je nista.Guzve na granici takodje nije bilo.Sto se tice samih puteva na ostrvu...naj vaznije je da se dobro snalazite na karti i da ubodete magistralni put,ustvari nije uopste problem i ako ga omasite.Znaci,prvi put kada sam bila moj drug je vozio motor i tako smo putovali,sada sam ja rentirala Matiz-a i malo mi jeste bilo frka...ali opusteno,bez problema vec sam bila i na jugu i na severu,naravno istocna obala se podrazumeva.Ima puno stranaca i svi voze polako i pazljivo,na delovima gde je bas usko a u isto vreme i prometno,postavljeni su semafori,kako bi ih nazvala,jednosmerni.Tako da ako naidjete na semafor i pomislite sta ce sada ovde semafor,nigde zive duse...znaci da je uzak put i krivina,pa cekate da prodju iz suprotnog pravca ili su neki radovi na putu.Rent a car je od 25 pa na vise,mislim da jeftinije ne moze da se nadje,kafa oko 2E uglavnom,povrce kao i kod nas cene,ko jede po restoranima u BG cene su i ovde slicne,ko ne jede bice mu i ovde skupo,nekom se svidja pescana plaza,nekom ne ali ovde ima plaza za svaciji ukus,ko hoce extra smestaj i plazu da se ne mice iz tog mesta,neka onda plati za to ali bez veze je ostavljati lose komentare a da se nisi pomerio sa jedne tacke i platio 100e za 10 dana,a ocekujes uslugu za 1000E i ako bi neko mogao jos da te zabavlja i animira za te pare.Ako nisi sam u stanju da sebi ugodis,niko drugi to ne moze bolje za koje god pare.Znaci samo dobro raspolozenje ponesite :)
Mi smo preko "Halo tours"-a uplatili vilu Dimitra-kraj Dasie za 100e.Apartman na spratu,mala terasa,nisu hteli da nas prebace u prizemlje,prilicno tesne sobe,kupatilo,bazen ima ali samo do 19h...ali naravno mi tu samo spavamo,tako da nije bitno...zbog svega toga je jeftin,na kraju je naj bitnije da ima parking za kola !!!
Eto toliko od mene,ako me nema na forumu ..znaci da se vreme prolepsalo :)

Verovali ili ne, pročitao sam sve stranice sa ove teme! :klap:
Imam mnogo toga da dodam iz svog iskustva, što ću i učiniti kad nađem malo vremena, ali su glavne stvari ipak rečene.

No, ono što me interesuje to je smeštaj u samom gradu Krfu. Nekako osećam da bi to bio pravi potez, ali još nigde nisam video da neko pominje tu mogućnost. Čak i ako se pominje u nekim agencijama, ispostavilo se posle da su to hoteli na par kilometara od grada.

Da li je neko bio smešten u samom gradu ili je čuo o tome od nekog? Verujem da bi to još mnoge interesovalo.

Ja sam bio smesten u Dassia-i To je nekih 8km od samog grada cini mi se, ako ne i manje.
I sreo sam neke prijatelje koji su bili bas u gradu, isli su preko KonTiki-ja valjda. Neki fensi hotel sa raznoraznim dzidzabidzama.
Inace je meni Krf bio idealno mesto za odmor. Cak i suvise idealno :)
Jedino mesto koje mi se nije svidjalo je neka Gouvija(tu su se prvi nasi vojnici iskrcali) to je odma pored grada ali nema nikakvu plazu i bezveze je dosta. Neki iz grupe su bili tamo smesteni i nije im se svidelo.
Preporucio bih svima da obidju Barbate, Paleokastricu, Sidari, Glifadu...Naravno Vido, onda dvorac one princeze...ne mogu da se setim imena :) I naravno mladja populacija aqualand :D
U toj nasoj vili gde smo bili smesteni radio je i rent-a-car...vrlo povoljno je bilo i nema nikakvih uslova...samo da imas bilo kakvu vozacku i to je to :) A tamosnji vozaci su idioti, tako da pazite. Bas sam pricao sa nekim strancima tamo i ono...svi se cude :D

Back