O KOSMETU

Бл:
Ако се покајемо и замолимо ГОСПОДА за помоћ, ВРАТИЋЕ НАМ И ЦАРИГРДА. Толика је његова МОЋ. Зато само ВЕРЕ
jes ti gledao sivi kamion? kad pop kaze da u vreme nase molitve, Bog nije tu. otisao je pre dve nedelje... mozda ima tu necega a?:o

Liberal 100%:
Mislim da je to samo produzavanje agonije, kako za njih tako i za Srbe koji tamo zive, i odlaganje neizbeznog...

Ne možeš slijepom pokazat put kojim treba ići...Zato se i ne treba truditi....A što se Kosova tiče ono je odlepršalo i to zahvaljujući tim koji se tako busaju o svoje velike srpske grudi.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Овај паписта analiticar стално спамује теме са коментарима који немју везе

Рајс: угрожена слобода вјероисповијести косовских Срба

Амерички државни секретар Кондолиза Рајс оцјенила је да је у Србији и Црној Гори припадницима свих вјерских заједница обезбјеђено право на слободу вјероисповести, изузев Србима на Косову и Метохији, којима је то право угрожено због одсуства безбједности и слободе кретања.

'Страх за безбједност спречава Србе да присуствују обељежавањима верских празника или обредима као што су вјенчања и сахране', рекла је Рајсова у Конгресу, представљајући годишњи извјештај Стејт департмента о верским слободама у свету. У документу, који обухвата период од 1. јула 2004. до 30. јуна 2005. и односи се на 197 земаља, истиче се да је број напада на косовске Србе, њихове цркве и манастире значајно смањен после сукоба из 2004. године, али да насиља има и да већина инцидената има корјене у етничким, а не вјерским сукобима. Када је ријеч о Србији и Црној Гори, у извештају се напомиње да Устав и закони државне заједнице обезбјеђују грађанима вјерске слободе и да владе СЦГ и република чланица генерално поштују та права у пракси, пренио је 'Глас Америке'. Стејт департмент у извештају наводи појединачне примере дискриминације и друштвеног насиља упереног против припадника верских заједница у СЦГ. 'Јеврејска заједница у Србији је пријавила пораст антисемитизма, укључујући и објављивање антисемитских публикација, посебно у периоду уочи локалних избора у јесен 2004. године. Такве инциденте критиковали су влада и демократски политички лидери као и Српска православна црква', оцењено је у извештају. Стејт департмент је указао и на то да влада СЦГ није укључена у канонски спор између Српске и Македонске православне цркве, а у извештају је наведен и случај владике Јована, који се налази у затвору због оптужби да је ширио националну, расну и верску мржњу. У извештају се говори и о тензијама између Српске и канонски непризнате Црногорске православне цркве. Стејт департмент је истакао да су те тензије превасходно политичке природе и да проистичу из црногорске тежње ка независношћу.

Бл:
Овај паписта analiticar стално спамује теме са коментарима који немју везе

Рајс: угрожена слобода вјероисповијести косовских Срба

Амерички државни секретар Кондолиза Рајс оцјенила је да је у Србији и Црној Гори припадницима свих вјерских заједница обезбјеђено право на слободу вјероисповести, изузев Србима на Косову и Метохији, којима је то право угрожено због одсуства безбједности и слободе кретања.

'Страх за безбједност спречава Србе да присуствују обељежавањима верских празника или обредима као што су вјенчања и сахране', рекла је Рајсова у Конгресу, представљајући годишњи извјештај Стејт департмента о верским слободама у свету. У документу, који обухвата период од 1. јула 2004. до 30. јуна 2005. и односи се на 197 земаља, истиче се да је број напада на косовске Србе, њихове цркве и манастире значајно смањен после сукоба из 2004. године, али да насиља има и да већина инцидената има корјене у етничким, а не вјерским сукобима. Када је ријеч о Србији и Црној Гори, у извештају се напомиње да Устав и закони државне заједнице обезбјеђују грађанима вјерске слободе и да владе СЦГ и република чланица генерално поштују та права у пракси, пренио је 'Глас Америке'. Стејт департмент у извештају наводи појединачне примере дискриминације и друштвеног насиља упереног против припадника верских заједница у СЦГ. 'Јеврејска заједница у Србији је пријавила пораст антисемитизма, укључујући и објављивање антисемитских публикација, посебно у периоду уочи локалних избора у јесен 2004. године. Такве инциденте критиковали су влада и демократски политички лидери као и Српска православна црква', оцењено је у извештају. Стејт департмент је указао и на то да влада СЦГ није укључена у канонски спор између Српске и Македонске православне цркве, а у извештају је наведен и случај владике Јована, који се налази у затвору због оптужби да је ширио националну, расну и верску мржњу. У извештају се говори и о тензијама између Српске и канонски непризнате Црногорске православне цркве. Стејт департмент је истакао да су те тензије превасходно политичке природе и да проистичу из црногорске тежње ка независношћу.

Видиш БЛ драги пријатељу, ово је доказ да се политика најмоћније силе на свету полако окреће на нашу воденицу. Ако се сећаш још на старом форуму смо причали о томе и неки су рекли да су то глупости. Догађаји се развијају много брже него што неки желе и Кондолизин став који је за многе иѕненађујући, је ствар напретка односа са САД, којим је допринела ова Влада.

Хвала БОГУ али она је само једна, онај наш Воинович конгресмен, мислим, гори је од ње.
Жалосно је што наших људи има доста у Сенату,Конгресу и сл, али слабо раде посао

Бл:
Хвала БОГУ али она је само једна, онај наш Воинович конгресмен, мислим, гори је од ње.
Жалосно је што наших људи има доста у Сенату,Конгресу и сл, али слабо раде посао

Pa, ako je našeg porikekla ne mora da znači da mora da podražava pogrešan stav!

Ponovo radi bivša OVK
D.D. - M. Z. R. 08.11.2005, 19:17:58

PRIŠTINA/BEOGRAD - Uniformisane i naoružane osobe zaustavljale su vozila i legitimisale putnike u nedelju uveče na putu ka selu Dubrava, u opštini Kačanik, na jugu Kosova, objavio je u dnevni list na albanskom "Koha ditore".
Prema informacijama očevidaca, u nedelju uveče između 22 i 23.30 ča­sova, dvadesetak naoružanih osoba postavilo je kontrolni punkt na putu prema selu Dubrava i tražilo dokumenta od putnika. Izvori na koje se "Ko­ha" poziva, navode da je reč o bivšim pripadnicima OVK iz operativne zo­ne Nerodimlje.
Na Kosmetu je, inače, prema nekim procenama, oko 35 hiljada Albana­ca pod oružjem. Od oko 100.000 članova OVK, registrovanih 1999. godi­ne, danas je samo njih šest hiljada legalno zaposleno i materijalno obezbeđeno.

Бл:
БЛ, зна Воја јако добро шта ради. Није он као они пре њега. Он размишља о Србији а не о Европи. И има велику подршку у САД од многих. Наравно тешко је изборити се са домаћим издајницима, али све ће то доћи на место...не брини.

ДА ,ДА ГОСПОД
ЗНАМ ЈА ВОЈУ КАДА ЈЕ ДОЛАЗИО У МОЈ КРАЈ У СРБИЈИ,ОДАКЛЕ САМ ПОРЕКЛОМ ПА СМО ПРАВИЛИ ЖУРКУ,А И ПРЕ НЕГО ЛИ ПОСТАДЕ ПОЛИТИЧАР ПИСАО ЈЕ ЗА ЧАСОПИС ЈЕДАН ПАТРИОТСКИ ПА САМ УПОЗНАТ И СА ТИМ.

Е БЛ има тамо код тебе великих проблема, али веруј да је свим људима којима је Србија на срцу и у души, КиМ једна велика рана. Наравно има њих које заболе она ствар не за КиМ не за Србију, већ за све и који ће продати веру за вечеру....Али полако корак по корак, можда изгубимо Косово сад, сутра ћемо га вратити паметном дипломатијом...треба бити стрпљив..ништа не пада са неба само од себе.

Тако је БРАТЕ,
СТРПЉЕН СПАШЕН ,КАКО РЕКОШЕ СВЕТИ ОЦИ
Али ми у СРБСКОЈ БиХ СЕ И ДРЖИМО ; МИ СМО ВЕЋИНА У БиХ,АЛИ СРБИ НА КиМ ОНИ СУ МУЧЕНИЦИ НОВИ. САМО ДА ИЗДРЖЕ ДОК СЕ СРБСКЕ СНАГЕ КОНСОЛИДУЈУ

Ovi gore nemaju veze sa Kosovom. Ali imaju neki povjesnicari i ideolozi kao sto su npr. Garasanin, Krestic i dr. Milosevic ipak nije agent ni CIA, ni Mossada ni MI6. Tako da je njegov govor u kojem najavljuje rat na Gazimestanu, prakticna provedba ove stare ideologije koju je u politicki program uoblicio SANU na celu sa Milosevicevim politickim komesarom Dobricom Cosicem.
I otac aktuelnog srbijanskog predsjednika je jedan od ideologa, pa ostaje za vidjeti koliko je jabuka pala daleko od stabla.
Neredi na Kosovu su posljedica 70 godisnjeg maltretiranja Albanaca od velikosrba. Nesreca za Srbe je njihovo slonovsko pamcenje i krvna osveta.

To nije maltretiranje ni po kojoj definiciji. Šiptari su narod koji ne zna ništa drugo osim da pravi frku i gužvu. Govor na Gazimestanu je čista politička propaganda da bi se dobile pristalice koje su militantne i željne kojekakvih gluposti - nacionalizma, netrepeljivosti. Takvih ima u svim zemljama sveta. Negde više negde manje, zar ne shvataš to?
I nemoj ono: zato morate platiti cijenu... Rečnik ti je poput onih o kojima sam upravo pričao. Okani se toga. Da li vidiš da tim upravo ti sad radiš isto ono što drugi rade na nivou jedne države?

Rat je poceo na Kosovu i tu ce zavrsiti. Nesto malo manje pametni su ga skuzili kad je Milosevic "obecao"rat svima na Gazimestanu, a oni sa najsporijim paljenjem kad je u BG osnovana cetnicka stranaka u 1. mjesecu 1990. godine. :cool:

Tek sam sad vidio....... :shock: nu ti jomini živiš na hrvatskom povjesnom teritoriju. :shock:
Nisi znao da je Novi Sad - Petrovaradin veljelepan hrvatski grad !? Kakve ti veze imaš s Kosovom i zašto braniš zagovornike velikosrpske politike. Mislio sam da ste vi ''Vojvođani'' drukčiji :sad:

Ne branim ja nikoga. A sa Kosovom mi je veza... Pa recimo da se nalazi u mojoj državi i da mi nemiri tamo kvare život, kao i većini stanovnika ovde. Drugo, protivnik sam svakome ko ima bilo koji drugi ideal osim osnovnog, a to je normalan i miran život. Znači protivnik glupavih i bezobraznih se bilo koje strane oni došli. Pitaj još nešto, ako te zanima.

Back