O cemu razmisljate sada?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikada nisam svoje postupke pravdala sebi.Uvek sam to činila drugima.Ponekad se zapitam zašto je to tako i dođem do čudnog saznanja.Sami sebi smo dobri jedino kao škrinja.Slažemo sećanja, postupke i odluke, kao što su nekada devojke spremale miraz.
Da...te naše, naizgled sasvim obične stvari zapravo su miraz koji čemo poneti sa sobom.Na onaj Svet.
S vremena na vreme, sećanjima otvaramo tu škrinju, počistimo poleglu prašinu i stisnemo je kamenom prolaznosti.Tako napravimo mesta za naredne.....

U svakom od nas postoji ta škrinja neprolaznosti, samo je razlika koliko često zavirimo u nju, ja licno puštam da se taloži prašina, dok jednom ne izvučem nešto iz nje, ali samo da bi se podsetio, samo da bi spoznao sebe iz drugog ugla, iz, sada već, totalno druge perspektive...
"Sve godine nose svoju boljku", reče neko mnogo pametniji od mene.... i ja se zamislih... da li je stvarno tako.... naravno da jeste, javi se ono malo racionalnog što je ostalo u meni....
I onda shvatih: LJUBAV JE SUŠTINA, SVE OSTALO JE FARSA...
VOLITE, I DOPUSTITE DA BUDETE VOLJENI....

Dakle..šta izabrati...srce ili razum!? ..Neznam za vas..ali ja uvek puštam srcu da me vodi..jer iako možda taj put nije najispravniji,ali najiskreniji sigurno jeste! Neki to možda nazivaju i hrabrošću.. Ali ipak nije to baš tako lako.. Treba znati granicu između hrabrosti i gluposti!
Ali gde je ta granica!??? Prvo treba znati da li je nešto vredno rizika!? Problem je u tome kako na vreme shvatiti da li je nešto vredno truda!
Većinom to saznamo kad već bude učinjeno,kad bude kasno! Mislim da je u tom trenu nabitnije verovati u sebe i učiniti ono šta misliš da je pravilno za tebe,pa makar se to posle i pokazalo pogrešnim! ..Najbitnije je pokušati..znati da si dao sve od sebe i učinio sve šta je u tvojoj moći.. Tako se posle ne moraš mučiti mislima "..šta bi bilo kad bi bilo..!?" Nikada se ne treba kajati na zapravljene postupke,jer sa tim ništa ne možemo promeniti! Važna je samo sadašnjost..a od nje zavisi i budućnost! Vraćanjem na staro ne dobijamo ništa već samo mučenje samog sebe....jer od prošlosti se ne živi! ..

размишљам о књизи...

Читам Драгуљ Медине...
У време када је се дигла бука око ове књиге стао сам на страну оних који су за слободу медија итд...Како читам књигу стајем на страну оних који су је забранили...

Брига мене што књига хули Мухамеда и целу ту Муслиманску братију...Књига хули све опште прихваћене норме у животу...не знам што су је уопште назвали Драгуљ Медине...боље би јој стајао назив Педофилија у Медини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back