Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Pa, 1991. Hrvata je bilo 760 000 a sada procenjujem da ih je izmedju 470-500 000. To je gubitak od jedne trecine.

Bosnjaka mislim da ima 1,7-1,8 miliona.

Srba imedju 1,1 i 1,2 miliona.

Cela BiH izmedju 3,3 i 3,5 miliona stanovnika.

Kako kad je Bosnjaka 1991. bilo 1.9 miliona ?
Zar ih nismo mi pobili u stotinama hiljada i raselili u milionima ? z:mrgreen:

Popis majka. z:mrgreen:

Pa, posto su Hrvati najmalobrojnija etnicka grupa, njima je pad od nekoliko desetina hiljada mnogo drasticniji nego Srbima. Naime, ja smatram da se broj Hrvata smanjio za oko 100 000 od 1996, to je nekih 17%, a to je kao Srbima gubitak od 250 000 ljudi (za koji otprilike takodje smatram da se dogodio).

Bosnjacima procenjujem najmanji pad, jer su odmah posle rata pa do pre nekih 5 godina imali znatno veci natalitet od Srba i Hrvata, a i puno Sandzaklija se doselilo u famozno Sarajevo, pa je to donekle ublazilo emigraciju. Medjutim, sada imaju isti natalitet kao prethodne dve grupe, pa ocekujem da ce se uz emigraciju i njima brojevi smanjivati. Procenutalno verujem da je Bosnjaka nekih 51-52%, Srba 34-35% i Hrvata 14-15%.

% ne zna niko ali svi znaju da Srbi + Hrvati minus ostalo nisu Bosnjaci.
U Bosnjake se gura sve sto nije Srbin ili Hrvat ali to u stvarnosti nije tako.
Ako zaista ima 35% Srba i 15% Hrvata onda ima 25% Bosnjaka, 15 % Bosanaca i 10% ostalih.

Popis majka. :zcool:

Mnogi ce se iznanaditi mada to i nije toliko bitno jer BiH je podjeljena na RS i FBiH i tu su postotci bitni.

Musliaman je bilo oko 1,9 miliona...
Bosnjaci ateisti su se izjasnjavali Jugoslovenima...

Ако су се изјашњавали Југословенима, онда су били Југословени, а не Бошњаци. Зато попис и служи, кужиш? А не да се нагађамо типа 5% ових су у ствари они други али су се због нечег трећег изјаснили онако. Е цврц.

Ево примера:

Чешка 2001: 9,249,777 Чеха тј 90.5%
Чешка 2011: 6,732,104 Чеха тј 63.7% и 2,742,669 тј 26.0% неизјашњених. По теби, сад би неизјашњене требало прогласити Чесима, али ми не знамо колико се међу њима "крије" Пољака, Словака, Цигана, азијских имиграната...

Узгред, да пренесем са другог форума неке занимљиве податке за ЦГ 2011:
Warya KG kaže
Prvo obaveštenje da podaci o nacionalonosti prema popisu u Srbiji izlaze tek 7. septembra.

A sada malo uporedne statistike sa popisa u Crnoj Gori 2003. i 2011. po ukrštenim modalitetima:
2003-2011. godine. Modaliteti gde postoji veliko poklapanje nisu navođeni.

nacionalnost – vera

Crnogorci2003: pravoslavci 90,31%; muslimani 4,37%; katolici 1,87%.
Crnogorci2011: pravoslavci 88,48%; muslimani 4,57%; katolici 2,03%.
Albanci2003: muslimani 73,27%; katolici 26,08%.
Albanci2011: muslimani 73,15%; katolici 26,13%.
neizjašnjeni2003: pravoslavci 58,92%
neizjašnjeni2011: pravoslavci 53,09%

nacionalnost - jezik

Crnogorci2003: srpski 58,42%; crnogorski 39,68%
Crnogorci2011: crnogorski 66,29%; srpski 26,83%
Bošnjaci2003: bošnjački 38,73%, bosanski 28,47%, crnogorski 26,04%, srpski 5,65%.
Bošnjaci2011: bosanski 59,46%, crnogorski 32,42%, bošnjački 6,14%.
Muslimani2003: crnogorski 55,34%, srpski 35,31%, bošnjački 4,44%
Muslimani2011: crnogorski 86,15%, srpski 5,37%, bosanski 2,66%
Hrvati2003: srpski 37,13%; hrvatski 35,79%, crnogorski 20,19%
Hrvati2011: hrvatski 42,75%; crnogorski 30,86%, srpski 4,92%
neizjašnjeni2003: srpski 69,17%, crnogorski 4,11%
neizjašnjeni2011: srpski 33,42%; crnogorski 7,85%

Ако су се изјашњавали Југословенима, онда су били Југословени, а не Бошњаци. Зато попис и служи, кужиш? А не да се нагађамо типа 5% ових су у ствари они други али су се због нечег трећег изјаснили онако. Е цврц.

Ево примера:

Чешка 2001: 9,249,777 Чеха тј 90.5%
Чешка 2011: 6,732,104 Чеха тј 63.7% и 2,742,669 тј 26.0% неизјашњених. По теби, сад би неизјашњене требало прогласити Чесима, али ми не знамо колико се међу њима "крије" Пољака, Словака, Цигана, азијских имиграната...

Узгред, да пренесем са другог форума неке занимљиве податке за ЦГ 2011:
Poredjenje ti je nidje veze...Česi su nacija,Muslimani nisu...to je religijska skupina...
Tito ih je priznao kao naciju kako ni lakse asimilirao Bosnjake u vece nacije...

% ne zna niko ali svi znaju da Srbi + Hrvati minus ostalo nisu Bosnjaci.
U Bosnjake se gura sve sto nije Srbin ili Hrvat ali to u stvarnosti nije tako.
Ako zaista ima 35% Srba i 15% Hrvata onda ima 25% Bosnjaka, 15 % Bosanaca i 10% ostalih.

Popis majka. :zcool:

Mnogi ce se iznanaditi mada to i nije toliko bitno jer BiH je podjeljena na RS i FBiH i tu su postotci bitni.

Pa zasto onda ne pristanete na Cjelovitu BiH ako ste vecina??? :think:

Poredjenje ti je nidje veze...Česi su nacija,Muslimani nisu...to je religijska skupina...
Tito ih je priznao kao naciju kako ni lakse asimilirao Bosnjake u Srbe i Hrvate...
Поређење ми је одлично, јер је битно како се ко изјаснио јер је то једна од сврха пописа.

Асимилирао које Бошњаке?
По попису из 1991. у БиХ је било оволико Бошњака свих врста (преузето са http://fzs.ba/Dem/Popis/Etnicka obiljezja stanovnistva bilten 233.pdf)

MUSLIMANI - BOŠNJACI 1496
BOŠNJACI 1285
BOŠNJACI - MUSLIMANI 876
BOŠNJACI - JUGOSLOVENI 96
JUGOSLOVENI - BOŠNJACI 22
SRBI - BOŠNJACI 5
HRVATI - BOŠNJACI 4
BOŠNJACI - HRVATI 4
BOŠNJACI - SRBI 3

СВЕУКУПНО 3791 Бошњака ;)

Поређење ми је одлично, јер је битно како се ко изјаснио јер је то једна од сврха пописа.

Асимилирао које Бошњаке?
По попису из 1991. у БиХ је било оволико Бошњака свих врста (преузето са http://fzs.ba/Dem/Popis/Etnicka obiljezja stanovnistva bilten 233.pdf)

MUSLIMANI - BOŠNJACI 1496
BOŠNJACI 1285
BOŠNJACI - MUSLIMANI 876
BOŠNJACI - JUGOSLOVENI 96
JUGOSLOVENI - BOŠNJACI 22
SRBI - BOŠNJACI 5
HRVATI - BOŠNJACI 4
BOŠNJACI - HRVATI 4
BOŠNJACI - SRBI 3

СВЕУКУПНО 3791 Бошњака ;)

Imas li kakve podatke...koliko je bilo 1991 god.Muslimana ateista??? :mrgreen:

MUSLIMANI 1898963 43,3847 / ISLAMSKA 1871882 42,7660

SRBI 1365093 31,1876 / PRAVOSLAVNA 1286828 29,3995 + SRPSKA 30349 0,6934 (30,0929% свеукупно)

HRVATI 759906 17,3612 / RIMOKATOLIČKA 593908 13,5687 + KATOLIČKA 172085 3,9315 + HRVATSKA 2924 0,0668 (17,567%)

JUGOSLOVENI 242032 5,5296 + NISU SE IZJASNILI 14585 0,3332 + NEPOZNATO 35670 0,8149 / ATEISTI 250913 5,7325 + NEOPREDIJELJENI 95031 2,1711 + NEPOZNATO 64252 1,4679

Било је 27081 више националих Муслимана него верских.
Било је 47916 више Срба него православаца (у које вероватно треба додати и 10048 Црногораца).

Па ти мени реци ко се већим бројем изјаснио као атеиста?

Zahvaljujuci srbijanskoj propagandi o velikim kaznama ko bude bojkotovao popis... jos kad se doda teska ekonomska situacija na severu Sandzaka i ociglednoj diskriminaciji Bosnjaka, ocekivano je da ce ljudi izbjeci da drese kesu i placaju kazne.

Mrdaj, bojim se da ti argument ne stoji.

Bojkot je u cjelosti uspio u Preševu i Bujanovcu, a Preševska dolina je daleko nerazvijenija od bilo koje sandžačke opštine, sa lošijim životnim standardima, a etnička distanca i diskriminacija Albanaca je znatno veća nego Bošnjaka.

A ako su Bošnjaci svi eto pali na srbijansku propagandu i popisali se... z:p Teško je u to povjerovati, pogotovo u 21. stoljeću.

Mrdaj, bojim se da ti argument ne stoji.

Bojkot je u cjelosti uspio u Preševu i Bujanovcu, a Preševska dolina je daleko nerazvijenija od bilo koje sandžačke opštine, sa lošijim životnim standardima, a etnička distanca i diskriminacija Albanaca je znatno veća nego Bošnjaka.

A ako su Bošnjaci svi eto pali na srbijansku propagandu i popisali se... z:p Teško je u to povjerovati, pogotovo u 21. stoljeću.

Da se ja pitam ponovio bi popis a onoga ko bojkotuje poslao brodom na kraj svijeta...al prije toga udvostrucio bih broj popisivaca bosnjacke nacionalnosti zbog cega se muftija Zukorlic najvise i bunio da u naseljima dje su Bosnjaci apsolutna vecina, svega 30% popisivaca bude bosnjacke nacionalnosti.

:zskace::zskace:
Da se ja pitam ponovio bi popis a onoga ko bojkotuje poslao brodom na kraj svijeta...al prije toga udvostrucio bih broj popisivaca bosnjacke nacionalnosti zbog cega se muftija Zukorlic najvise i bunio da u naseljima dje su Bosnjaci apsolutna vecina, svega 30% popisivaca bude bosnjacke nacionalnosti.

Ма најбоље да се сви ти листићи дају Зукорлићу да их он сам попуни. Било би вас бар 2000000.

Ah, da, Bosnjaci tad nisu ni postojali. z:D
Kazes Muslimani atesti se izjasnjavali Jugoslovenima ? z:D
Pa onda za par mjeseci glasali za secesiju od Jugoslavije ? z:D
Ajde Mujo to ti tamo u Teheranu pricaj svojim Teheranijama. Ne mozes Srbima tu pricu pricati.

Ah, da, Bosnjaci tad nisu ni postojali. z:D
Kazes Muslimani atesti se izjasnjavali Jugoslovenima ? z:D
Pa onda za par mjeseci glasali za secesiju od Jugoslavije ? z:D
Ajde Mujo to ti tamo u Teheranu pricaj svojim Teheranijama. Ne mozes Srbima tu pricu pricati.
Savo,Bosnjaci se nisu odvojili od Jugoslavije nego od Srboslavije...
I dan danas se Bosnjaci kunu u Tita...

Savo,Bosnjaci se nisu odvojili od Jugoslavije nego od Srboslavije...
I dan danas se Bosnjaci kunu u Tita...

Pravdajte se vi sebi a ne nama. Zinula guza za islamskom dzamahirijom.
Plakacete vi za Titom i SFRJ jos vjekovima ali necete dobiti ni malu SFRJ u vidu BiH.
Dobicete 24% Palestinu u kojoj ce vas sutati ko god stigne.

Imaju imaju, i to dosta.

Svi Bosnjaci koje ja znam (a znam ih dosta) imaju ili planiraju da imaju 1-2 dece. Ta neka iluzija o tome da Bosnjaci imaju puno dece samo zato sto su muslimani, ili sta god, je samo to-iluzija. Najbolje je dokazao primer Albanije i Kosova, i cuvenim legendama o natalitetu Albanaca, da bi se ispostavilo da Albaniji fali ljudi vise nego Srbiji, a Kosovo umesto 2 miliona ima 1,6 miliona Albanaca ( i to uz stelovanje).

Na kraju, videces, ove godine u Srbiji a iduce u Bosni, da Bosnjaka sve ukupno na celom Balkanu, u BiH, Srbiji i Crnoj Gori ima oko 2 miliona.

Bosnjaka je po popisu iz 1996. bilo 1,8 miliona.

Inace, ja ovde u sred Srbije znam gomilu ljudi koji su genetski 100% Srbi, a izjasnjavali su se na prethodnim popisima kao Jugosloveni jer su voleli tu drzavu, ideju itd. Takodje znam i gomilu ljudi iz mesovitih brakova koji su, kada je nestalo SRJ 2006, preuzeli identitet jednog roditelja.

Zasto onda iskljucujes mogucnost da je medju bosanskim Jugoslovenima bilo dosta Srba ili ljudi iz mesanih brakova koji su se opredelili za srpski identitet?

Svi Bosnjaci koje ja znam (a znam ih dosta) imaju ili planiraju da imaju 1-2 dece. Ta neka iluzija o tome da Bosnjaci imaju puno dece samo zato sto su muslimani, ili sta god, je samo to-iluzija. Najbolje je dokazao primer Albanije i Kosova, i cuvenim legendama o natalitetu Albanaca, da bi se ispostavilo da Albaniji fali ljudi vise nego Srbiji, a Kosovo umesto 2 miliona ima 1,6 miliona Albanaca ( i to uz stelovanje).

Na kraju, videces, ove godine u Srbiji a iduce u Bosni, da Bosnjaka sve ukupno na celom Balkanu, u BiH, Srbiji i Crnoj Gori ima oko 2 miliona.

Nedajte se Srbi, eto Bošnjaci kao što i sam reče, neće imati puno djece, pa ne morate ni vi.

A i šta će vam djeca.

Ko bi se bočio s dječurlijom, bolje ovako ne ženiti se i derati šta se stigne bez ikakvih obaveza.

I lokati rakiju u kafani, kad god se da.

Bosnjaka je po popisu iz 1996. bilo 1,8 miliona.

Inace, ja ovde u sred Srbije znam gomilu ljudi koji su genetski 100% Srbi, a izjasnjavali su se na prethodnim popisima kao Jugosloveni jer su voleli tu drzavu, ideju itd. Takodje znam i gomilu ljudi iz mesovitih brakova koji su, kada je nestalo SRJ 2006, preuzeli identitet jednog roditelja.

Zasto onda iskljucujes mogucnost da je medju bosanskim Jugoslovenima bilo dosta Srba ili ljudi iz mesanih brakova koji su se opredelili za srpski identitet?

Nisam iskljucio tu mogucnost...
Moj post je bio odgovor na post forumasa "MR"koji glasi ovako
Kako kad je Bosnjaka 1991. bilo 1.9 miliona ?
Zar ih nismo mi pobili u stotinama hiljada i raselili u milionima ?
Tu sam dodao da ima jako puno ljudi koji se izjasnajvaju Bosnjacima,a prije su Jugoslovenima :think:

Back