Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Министар за дијаспору Срђан Срећковић оценио је да је за Србију предстојећи попис становништва у земљама региона веома важан, јер ће се сазнати приближно тачан број Срба, који живе на простору западног Балкана.

Nije da je u pitanju zapadni Balkan, ali dodao bih da i Grčka održava popis stanovništva.

U Crnoj Gori Srbi 43%-45% oko 250000
U R.Srpskoj 89%-92% oko 1,3 miliona
U Hrvatskoj oko 5% preko 200000,jer mnogi neizjasnjeni sad ce da se deklarisu kao Srbi,a takvih je na popisu iz 2001. bilo preko 90000.
Makedonija,ne vise od 70000 ,ali i to ce biti duplo u odnosu na popis iz 2002.
Sto se tice Kosova i Metohije,a to mi je najomiljenije,jer zivim tu,mislim da ce pokazati da nas ima oko 130000. I to na severu 70000( Leposavic 18600 ,Zvecan 16400,Zubin Potok 14000 i severna Mitrovica 21000) ili 97% stanovnistva na severu pokrajne i juzno od Ibra ( Gracanica,Ranilug,Novo Brdo,Strpce,kao i sela poput Priluzja,Gorazdevca,Pasjana...) 60000 ili oko 3,5% stanovnistva juzno od Ibra. Ne zaboravite da je, mozda i jedino u srpskom etnickom korpusu,kod kosovskih Srba prirodni prirastaj u plusu. Medjutim taj broj ce pokazati da raseljenih Srba nije preko 200000,vec nesto vise od 60000.

Što si ti neki veseo forumaš :hahaha:

Što si ti neki veseo forumaš :hahaha:
Вероватно те је "насмејало" ово прво. Па од 63,5% оних који су се пописали као црногорци,а говоре српским језиком,довољно да њих 10% се изјасни као Срби,јер не жели у исти кош са цетињским црвеним Хрватима и ето ти цифре од 43% Срба,знајући да они који су се и 2003. пописали као Срби и сад ће. Вас једино могу да спасу ваши "Чергићи" који су најавили да ће се масовно пописати као црногорци,чиме ће се број Бошњака свести на минимум,а број црногораца повећати,као и оних који користе чиргилицу

Вероватно те је "насмејало" ово прво. Па од 63,5% оних који су се пописали као црногорци,а говоре српским језиком,довољно да њих 10% се изјасни као Срби,јер не жели у исти кош са цетињским црвеним Хрватима и ето ти цифре од 43% Срба,знајући да они који су се и 2003. пописали као Срби и сад ће. Вас једино могу да спасу ваши "Чергићи" који су најавили да ће се масовно пописати као црногорци,чиме ће се број Бошњака свести на минимум,а број црногораца повећати,као и оних који користе чиргилицу
Sad je još smješnije. To tvoje "dovoljno" temelji se samo na pustijem željama. Prije svega, za razliku od predhodnoga popisa crnogorski jezik sad je zvanično službeni jezik i broj onijeh kojijema je to materinji jezik drastično će bit povećan. Također će zbog definitivne propasti veljesrbskoga projekta u Crnu Goru, a osobito zbog fakta da sa suśedima nemamo ni grke, a kamo li da su kidisali na nas, broj lažnijeh Srba bit bitno smanjen. Uzaludan je i vas trud posustalijeh veljesrbskijeh "pregalaca", vrijeme "proizvodnje" lažnjaka za nama je.

Poslednja izmena:

Ja se prije bojim da će da bude obrnuto, da će "vaši" da prijeđu kod "nas", mnogo više znam onih koji su bili za zajednicu, da su sada za nezavisnost i da se izjašnjavaju Crnogorcima, nego obratno.

Sad je još smješnije. To tvoje "dovoljno" temelji se smo na pustijem željama. Prije svega, za razliku od predhodnoga popisa crnogorski jezik je sad zvanično službeni jezik i broj onijeh kojijema je to materinji jezik drastično će bit povećan. Također će zbog definitivne propasti veljesrbskoga projekta u Crnu Goru, a osobito zbog fakta da sa suśedima nemamo ni grke, a kamo li da su kidisali na nas, broj lažnijeh Srba bit bitno smanjen. Uzaludan je i vas trud posustalijeh veljesrbskijeh "pregalaca", vrijeme "proizvodnje" lažnjaka za nama je.
Залуд се трудиш да употребљаваш те архаичне речи,покушавајући да покажеш,тобож неку разлику! То је одлика људи са комплексом ниже вредности,а то сте ви. На твоју жалост,биће онако како сам рек`о,а то је веома скоро,па ћемо тада поново дискутовати на овом форуму. Али предпостављам да ће те и тада имати изговор,као и за све. Кад сам вам поставио питање,зашто се у Америци не каже амерички језик,него енглески,у Мексику , не мексички него шпански,у Бразилу,не бразилски ,него португалски... нико од вас није знао да ми одговори. Па,ни међународна заједница вам није одобрила посбни код,јер је и њима то и смешно и чудно! Зато ће 90% поштене и праве Црне Горе,рећи да су Срби и да говоре српским језиком,а остатак отпада ће покушати да упрља ту честиту Црну Гору...

Залуд се трудиш да употребљаваш те архаичне речи,покушавајући да покажеш,тобож неку разлику! То је одлика људи са комплексом ниже вредности,а то сте ви. На твоју жалост,биће онако како сам рек`о,а то је веома скоро,па ћемо тада поново дискутовати на овом форуму. Али предпостављам да ће те и тада имати изговор,као и за све. Кад сам вам поставио питање,зашто се у Америци не каже амерички језик,него енглески,у Мексику , не мексички него шпански,у Бразилу,не бразилски ,него португалски... нико од вас није знао да ми одговори. Па,ни међународна заједница вам није одобрила посбни код,јер је и њима то и смешно и чудно! Зато ће 90% поштене и праве Црне Горе,рећи да су Срби и да говоре српским језиком,а остатак отпада ће покушати да упрља ту честиту Црну Гору...
Trudim se bit pristojan, ali ne može se svakoji put. Dakle, samo glupak može povezat jezik Amerikanaca, Meksikanaca i Brazilaca s jezikom Crnogoraca.
Ako je ko oglibavio Crnu Goru to su oni što ne žele bit ono te su im predci bili i za što su krv svoju prolijevali - Crnogorci. Oni koji ne da su se odrekli, no i pljuju po jeziku koji su im predci ostavili. Draže im je sakit se pod skute mnogobrojnije srbske nacije, đe je jezik kolateralna šteta, a sve radi straha e će ih inovjerci iżest za doručak. Bijede ljudske.

Pa pitanje je da li uopšte vrijedi voditi ikakvu raspravu s tobom, kad ti porediš jezik u Americi, Meksiku, Brazilu... sa jeziko u Crnoj Gori...:roll:

Bogomi bi ja volio da se svi izjasne ka Crnogorci i da zovu svoj jezik crnogorkim imenom, ali zelje su jedne a stvarnost drugo. Po svim istrazivanjima javnog mnjenja izgleda da ce broj Srba ostat isti ka i na prosli popis:

Istrazivanje javnjog mnjenja Decembar 2010

Ono sto ce se promijenit je broj onih koji pricaju crnogorskim jezikom, na prosli popis ih je bilo oko 20%, a na ovaj ce ih bit oko 40%:

Jul 2010

Po ovome ispitivanju vidi se da je broj onih koji nazivaju svoj jezik srpskim samo par procenata veci, sto nije puno i sto bi moglo da se promijeni u korist crnogorskog jezika kad bude popis u april ove godine.

Pa pitanje je da li uopšte vrijedi voditi ikakvu raspravu s tobom, kad ti porediš jezik u Americi, Meksiku, Brazilu... sa jeziko u Crnoj Gori...:roll:
Ајде молим те објасни ми шта је ту различито! За разлику од насмакар је такав случај са мном они се мрзе,али назив језика не мењају. У Швајцарској причају три'четири језика,један од њих је Немачки,а он је толико различит од немачког у Немачкој,да се преводе межусобно. Црногорски језик је политичка институција,јер је данас "ИН" бити анти Срби,али то неће још дуго да траје. На вашу жалост у Црној Гори ће остати и опстати и српски језик као већински и Српска Православна Црква,а црвених Хрвата и Дрљевића биће увек,то је наше српско проклество. Изрода и потура ће вазда бити...:rtfm:

Trudim se bit pristojan, ali ne može se svakoji put. Dakle, samo glupak može povezat jezik Amerikanaca, Meksikanaca i Brazilaca s jezikom Crnogoraca.
Ako je ko oglibavio Crnu Goru to su oni što ne žele bit ono te su im predci bili i za što su krv svoju prolijevali - Crnogorci. Oni koji ne da su se odrekli, no i pljuju po jeziku koji su im predci ostavili. Draže im je sakit se pod skute mnogobrojnije srbske nacije, đe je jezik kolateralna šteta, a sve radi straha e će ih inovjerci iżest za doručak. Bijede ljudske.
Ви сте сви изгубили образ,а и пристојност забадајући нож у леђа онима који су вас сматрали браћом. Али хвала богу,те ни овај пут неће вас бити већина,вас изрода и потура,већ ће се број поштених Срба повећати,на твоју жалост!

nijedan ne-Crnogorac (kad kazem Crnogorac mislim na gradjane Crne Gore, bez obzira na etniku) nema pravo da kritikuje Crnogorske grupe, jer ga se to NE dotice.
Mogu da se raspravljam sa Crnogorcima bilo koje provinijencije o stanju u Crnoj Gori, ali stvarno je degutantno i bezobrazno da se raspravljam sa gradjaninom Srbije ili bilo koje druge drzave o tome ko je "dukljanin" ili "potur" u mojoj drzavi.
Ko je sto je, to je nasa stvar.

Ви сте сви изгубили образ,а и пристојност забадајући нож у леђа онима који су вас сматрали браћом. Али хвала богу,те ни овај пут неће вас бити већина,вас изрода и потура,већ ће се број поштених Срба повећати,на твоју жалост!
Ako bog da i da se broj "poštenih Srba" poveća, ne bi mi ni malo ža bilo. No, bojat se da je taj broj vazda isti, a broj pogani se mijenja, od popisa do popisa.
Ko mi je brat, vazda mi je brat, ali "brat" iz interesa to nigda ne može bit. Ako kome i zabijemo nož neće to bit u leđa, no u stomak, da nas bolje upamti.

nijedan ne-Crnogorac (kad kazem Crnogorac mislim na gradjane Crne Gore, bez obzira na etniku) nema pravo da kritikuje Crnogorske grupe, jer ga se to NE dotice.
Mogu da se raspravljam sa Crnogorcima bilo koje provinijencije o stanju u Crnoj Gori, ali stvarno je degutantno i bezobrazno da se raspravljam sa gradjaninom Srbije ili bilo koje druge drzave o tome ko je "dukljanin" ili "potur" u mojoj drzavi.
Ko je sto je, to je nasa stvar.
Problem je što je taj "građanin Srbije" uglavnome bivši Crnogorac, piše se Srbinom, ali Srbima se rado predstavlja upravo ka Crnogorac jer misli da tijem sebe diže vrijednost, a u stvari samo pogani ime crnogorsko.

Ајде молим те објасни ми шта је ту различито! За разлику од насмакар је такав случај са мном они се мрзе,али назив језика не мењају. У Швајцарској причају три'четири језика,један од њих је Немачки,а он је толико различит од немачког у Немачкој,да се преводе межусобно. Црногорски језик је политичка институција,јер је данас "ИН" бити анти Срби,али то неће још дуго да траје. На вашу жалост у Црној Гори ће остати и опстати и српски језик као већински и Српска Православна Црква,а црвених Хрвата и Дрљевића биће увек,то је наше српско проклество. Изрода и потура ће вазда бити...:rtfm:

Različito je, jer sve teritorije koje si ti naveo naseljavaju doseljenici, a Crna Gora ima svoju istoriju i kulturu koja traje oko hiljadu godina. Eto u čemu je razlika.
Niko ođe nikoga ne mrzi, nego ste vi uglavnom jedna paranoična nacija koja svuda vidi teorije zavjere.
Kako jezik može biti "institucija"? Ne, crnogorski jezik je nešto što smo odavno trebali da imamo, jezik kojim se govori u Šavniku Vuka Karadžić, a to što ste tada vi bili mnogo moćniji pa prisvojili djelo našega čoeka je druga stvar. Biće crnogorski jezik u Crnoj Gori, a opstaće i srpski, ja ništa protiv toga nemam, čak mislim da je dobro da opstane. Što se tiče SPC, apsolutno mi ne trebaju ništa, kao ni CPC. Mislim da su te dvije organizacije sasvim suvišne, da samo narušavaju multikulturalni, multinacionalni i multireligijski sklad u Crnoj Gori.
Ja se jedino nadam da će zatucanih budala i onih koji mrze biti manje... I nada posljednja umire, al ipak umire... nažalost

Bogomi bi ja volio da se svi izjasne ka Crnogorci i da zovu svoj jezik crnogorkim imenom, ali zelje su jedne a stvarnost drugo. Po svim istrazivanjima javnog mnjenja izgleda da ce broj Srba ostat isti ka i na prosli popis:

Istrazivanje javnjog mnjenja Decembar 2010

Ono sto ce se promijenit je broj onih koji pricaju crnogorskim jezikom, na prosli popis ih je bilo oko 20%, a na ovaj ce ih bit oko 40%:

Jul 2010

Po ovome ispitivanju vidi se da je broj onih koji nazivaju svoj jezik srpskim samo par procenata veci, sto nije puno i sto bi moglo da se promijeni u korist crnogorskog jezika kad bude popis u april ove godine.

Eto ga na!

Do juče ste svi govorili - Slaven777 lupa i izmišlja neosnovano, a sada prvo DUKLJANIN kaže da će broj Srba i porasti, a Stari Crnogorac se isto slaže sa mnom.

..jope...ćemo zaboraviti... :whistling:

U Albaniji će u popisu biti samo 'Crnogorac', a opcija 'Srbin' neće postojati u upitniku.

Ovo je način da se pokuša sa razdvajanjem srpsko-crnogorske manjine u Albaniji i njihovim vezivanjem za crnogorski nacionalni identitet, a ne srpski (za sada je njihov zaštitnik Ministarstvo za dijasporu Vlade Republike Srbije).
Opet lupetaš. Rečeno ministarstvo niko nije zva, samo se proglasilo za "zaštitnika", a zapravo je nastavljač posrbljavanja.
Gledah jednu srbsku državnu TV emisiju đe u naslovu spominje Srbe u Albaniju. I sam autor se razpriča o "ugroženijem Srbima",
a ti "Srbi" svi do jednoga zbore o sebe ka Crnogorcima, Srbe i srbstvo i ne spomenuše. S toga batalite.

Back