Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

popis stanovnistva u Srbiji ce pokazati ono cega se odavno pribojavamo,katastrofalni pad nataliteta,smanjenje populacije i cinjenica da trecina stanovnika Srbije zivi u Novom Sadu,Bg I Nisu - to ce biti porazna cinjenica.smatram da na kosovu i metohiji rezulatati nece biti validni u svakom slucaju,a u hrvatskoj ce se pokazati cinjenica da srba skoro da i nema.nadam se da ce popis stanovnistva biti alarm da se konacno nesto uradi po tom pitanju po pitanju porodice i planiranju porodice ali bojim se da je kako kazu minut do dvanaest.

A šta ti ja mogu? Videćeš da će se ova moja predviđanja veoma malo razlikovati od stvarnog stanja.

Htio sam reci - kako da se gotovo utrostruci broj jednog naroda (Crnogoraca) - sa 270.000 na 620.000, a ostalih bude vise od 15 (!) puta manje - sa 350.000 na samo 20.000.

Takodje, za Srbiju bez Kosova i Metohije predvidjas pad u iznosu od 2 miliona ljudi - nestanak 1,7 miliona Srba (sa 6,2 na 5,5) i gotovo udvostrucenje nac. manjina (sa 700.000 na 1,5 mil.)!

Poslednja izmena:
popis stanovnistva u Srbiji ce pokazati ono cega se odavno pribojavamo,katastrofalni pad nataliteta,smanjenje populacije i cinjenica da trecina stanovnika Srbije zivi u Novom Sadu,Bg I Nisu - to ce biti porazna cinjenica.smatram da na kosovu i metohiji rezulatati nece biti validni u svakom slucaju,a u hrvatskoj ce se pokazati cinjenica da srba skoro da i nema.nadam se da ce popis stanovnistva biti alarm da se konacno nesto uradi po tom pitanju po pitanju porodice i planiranju porodice ali bojim se da je kako kazu minut do dvanaest.

Prvo u Beogradu već sad živi i više od 1/3 Srbije, ostale male gradove ni ne treba uzimati za ozbiljno.

1. Srbija bez Kosova - 5.500.000 stanovnika, oko 4 mil. Srba i 1.500.000 Manjina
2. Kosovo - 3.500.000 Stanovnika, 3.400.000 Šiptara, 100.000 pripadnika nacionalnih manjina
3. Hrvatska - 4.500.000 Stanovnika, 4.300.000 Hrvata, 200.000 pripadnika nacionalnih manjina
4. BIH - 4.100.000 Stanovnika, 2.000.000 Bošnjaci, 1.500.000 Srbi, 600.000 Hrvati
5. Crna Gora - 650.000 Stanovnika, 630.000 Crnogorci, 20.000 pripadnici nacionalnih manjina.

Овај коментар треба архивирати, сачувати од заборава. Не налеће се сваки дан на овакву небулозу.

nije bas trecina ali kad ta tri grada spojis to ti je trecina,a bojim se uskoro i polovina stanovnistva.svi beze u grad,a kako misle da drzava opstane bez sela?
sledi nam katastrofa ako se ne opametimo uskoro.

Ma nije ni kada se spoje sva ta tri najveca Grada, 1,69 miliona nije jedna trecina od 7,5 mil.

Mene najvise zanima koliko ce se pokazati na Kosovu, s obzirom da neki tvrde da ima tek nesto vise od 1,5 miliona, a drugi (ekstrem) jeste i do blizu 3 miliona...

Takodje, broj siromasnih se procjenjuje na 52%, kao i broj nezaposlenih. I broj nepismenih je vrlo visok. Sve ove nedoumice popis ce razotkriti, a pogotovo brojcanost Srba, onih koji sebe smatraju Crnogorcima, te koliko uspjela 'bosnjakizacija', a koliko jos uvijek sebe smatra Muslimana, i naravno, koliko ima Roma i Hrvata. Valjda bi i nacionalna odrednica za Gorance bila uvedena.

Prema Zavodu za statistiku Republike Kosova, na Kosmetu ima 2.180.686 stanovnika, od kojih su 92% Albanci, a 5,3% Srbi.

http://www.ks-gov.net/ESK/eng/

Poslednja izmena:
Mene najvise zanima koliko ce se pokazati na Kosovu, s obzirom da neki tvrde da ima tek nesto vise od 1,5 miliona, a drugi (ekstrem) jeste i do blizu 3 miliona...

Takodje, broj siromasnih se procjenjuje na 52%, kao i broj nezaposlenih. I broj nepismenih je vrlo visok. Sve ove nedoumice popis ce razotkriti.

Резултат на Косову ће срушити теорију о 2.500.000 становника, колико се процењује у максималним проценама.

Ево зашто
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/529291/Dramati%C4%8Dan+pad+nataliteta+na+Kosovu.html

Занимљива да су Срби на Косову у позитиви
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-24-02-2009/kolevke-u-getu

Резултат на Косову ће срушити теорију о 2.500.000 становника, колико се процењује у максималним проценама.

Ево зашто
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/529291/Dramati%C4%8Dan+pad+nataliteta+na+Kosovu.html

Занимљива да су Срби на Косову у позитиви
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-24-02-2009/kolevke-u-getu

Kako u pozitivi ako ih je pola (ako ne i vecina) otislo sa Kosova?

Kako u pozitivi ako ih je pola (ako ne i vecina) otislo sa Kosova?

Како?

Ја ти показах информацију, није на мени да објашњавам.

Ми смо доле и пре рата били у плусу, а општине Грачаница и Штрпце имају велики проценат младог становништва. Иначе на Косову су све етничке групе имале јак наталитет.

Албанци, Срби, Горанци, Турци, па чак и јањевачки Хрвати.

1. Srbija bez Kosova - 5.500.000 stanovnika, oko 4 mil. Srba i 1.500.000 Manjina
2. Kosovo - 3.500.000 Stanovnika, 3.400.000 Šiptara, 100.000 pripadnika nacionalnih manjina
3. Hrvatska - 4.500.000 Stanovnika, 4.300.000 Hrvata, 200.000 pripadnika nacionalnih manjina
4. BIH - 4.100.000 Stanovnika, 2.000.000 Bošnjaci, 1.500.000 Srbi, 600.000 Hrvati
5. Crna Gora - 650.000 Stanovnika, 630.000 Crnogorci, 20.000 pripadnici nacionalnih manjina.

Ako upoređujemo sa 2003, onda ja predviđam ovako:

Broj Crnogoraca će porasti a broj Srba će se smanjiti za više od 15%.
Broj Albanaca i Hrvata ostaje isti a broj Bošnjaka će se povećati, jer neće biti Muslimana i Jugoslovena.
Bošnjaci kažu da ako reču Muslimani, da ih Albanci odma broje u svoje i zato neće.
Biće i dosta Muslimana ili Bošnjaka koji će se izjasniti kao Crnogorci.

Broj Albanaca i Hrvata ostaje isti a broj Bošnjaka će se povećati, jer neće biti Muslimana i Jugoslovena.
Bošnjaci kažu da ako reču Muslimani, da ih Albanci odma broje u svoje i zato neće.

Vid junače, mene zabole šta će biti i kod Hrvata i kod ovih preko Drine (samo nek su što dalje), mene jedino brine šta će biti sa Srbijom pošto tu živim i konstantno gledam kako se mladi ljudi iseljavaju i odlaze u inostranstvo, doseljavaju se Romi i Albanci u ogromnim količinama a bijela kuga uništava skoro svako mjesto od juga do severa a počeće uskoro i Beograd.

To samo za Crnu Goru?

Kako znas da nece biti Jugoslovena? Sto se tice Muslimana, oni jacaju i sve ih je vise - prema svim anketama, ima (vec godinama) vise onih koji sebe smatraju Muslimanima od onih koji se deklarisu Bosnjacima! Cak gotovo duplo vise.

Sto se tice Albanaca, imas li strahovitu emigraciju na umu? Tvrdi se da ce ako se ovako nastavi u roku od naredne decenije Malesija postati crnogorsko-srpska. Dobro, jedino ako se Ulcinjani drze jako, pa to neutralisu - medjutim nema u Ulcinju znacajnog porasta stanovnistva.

Kada kazes 'za vise od 15%', mislis li da ce pasti na 85% svoje brojnosti u odnosnu na staro ili ne?

To samo za Crnu Goru?

Kako znas da nece biti Jugoslovena? Sto se tice Muslimana, oni jacaju i sve ih je vise - prema svim anketama, ima (vec godinama) vise onih koji sebe smatraju Muslimanima od onih koji se deklarisu Bosnjacima! Cak gotovo duplo vise.

Sto se tice Albanaca, imas li strahovitu emigraciju na umu? Tvrdi se da ce ako se ovako nastavi u roku od naredne decenije Malesija postati crnogorsko-srpska. Dobro, jedino ako se Ulcinjani drze jako, pa to neutralisu - medjutim nema u Ulcinju znacajnog porasta stanovnistva.

Kada kazes 'za vise od 15%', mislis li da ce pasti na 85% svoje brojnosti u odnosnu na staro ili ne?

u Srbiji ce se procentualno povecati broj Srba, sve manjine idu u minus osim bosnjaka, u BIH, posto ne popisuju dijasporu, mislim da ce se smanjiti broj bosnjaka, broj Srba isti kao 1991 zbog doseljenih iz hrvatske, u cg ne znam, verovatno se broj srba smanjuje zbog iseljavanja u Srbiju

joj, stručnjaci, stručnjaci....

Kada vidim ovo:

проценти Срба:

Србија 90 %
Косово 5 %
Бих 35 %
Хрватска 5 %
Црна Гора 1-2 %

Dođe mi da baš to kažem. :mrgreen:

Elem, mislim da će se Srbi iznenaditi kada vide koliko ih je malo na Kosmetu - tačnije, na Kosovu i Metohiji će se svi iznenaditi - nit' ima Srba il' drugih toliko mnogo, niti je Albanaca. uopšte toliko mnogo (ali će činiti veliku većinu stanovništva procentualno, naravno).

S obzirom da se u Crnoj Gori redovito vrše procjene stanovništva, očekujem da će otprilike udio Srba ostati približno isti ovome sada.

Nego, ono što je interesantno jeste i to što Republika Albanija konačno vrši popis stanovništva, poslije toliko mnogo godina, i konačno će se po prvi put naći nacionalne odrednice u upitniku, što znači da se i Albanija priključuje nama u principima nac. manjima (pretpostavljam da će poslije popisa uslijediti i formiranja nac. savjeta).

Kažu da pripadnika naše manjine ukupno ima od nekoliko stotina do...nekoliko desetica hiljada.

Takođe, srpska nacionalna manjina u Albaniji mi je ujedno i najinteresantnija, zato što primili nešto od Albanaca - nacija im je iznad vjeroispovijesti, ili tačnije nevezana je s tim.

U Albaniji ima Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana, i niti jedna od tih grupa ne sačinjava apsolutnu većinu. Popis bi valjda i trebao okloniti sumnju kojih je najbrojnije - oko toga se kome muslimani i katolici. Ovaj fenomen, koji je prisutan samo kod albanskih Srba i nigdje drugdje (čak ni u susjednim krajevima, u Albaniji, na Kosovu ili Crnoj Gori, odnosno ako je prisutan, prisutan je u nezanemarljivoj mjeri) mi je zaista fascinantan.

Što se tiče Crne Gore... Ukoliko ne bude pritisaka, broj Srba će se sigurno povećati na 40%. Ukoliko ipak bude, kretaće se oko 30%. Na osnovu jednog internog istraživanja, na narednom popisu odnos: nacionalni Crnogorci - crnogorski Srbi, bi trebao da bude 40%:40%. Rađena je komparativna analiza, koja jasno pokazuje sljedeće činjenice: na referendumu je oko 45% birača glasalo za opstanak državne zajednice, što istodobno znači da je, u brojkama, maksimalno 5% tih birača pripadalo crnogorskoj naciji, ili nacionalnim manjinama. Istovremeno, oni nacionalni Crnogorci koji se mogu definisati kao srbofili ili propagatori opstanka državne zajednice, iz razočarenja, usljed nekih političkih postupaka (nezavisnost, novi Ustav, priznanje Kosova, itd.), će se najvjerovatnije prikloniti srpskoj identifikaciji. Što se tiče broja ''sigurnih'' nacionalnih Crnogoraca, rezultati referenduma u tom smislu ne mogu biti previše indikativni, jer je većinski dio biračkog tijela koje je glasalo za obnovu državnosti (55%) bio sastavljen od nacionalnih manjina. Pošto se pretpostavlja da će svih 40% Srba biti pravoslavne vjeroispovijesti, i pošto je sasvim jasno da toj religiji pripada 75% crnogorskih građana, metodološki postupak ukazuje da će se 35% pravoslavaca idenitifikovati kao Crnogorci, dok će preostalih 5% nacionalnih Crnogoraca najvjerovatnije biti islamske vjeroispovijesti (što će uticati na smanjenje broja Bošnjaka/Muslimana). Prognoze su sasvim jasne:

40% - Crnogoraca
40% - Srba
7,5% - Bošnjaka/Muslimana
5% - Albanaca
7,5% - Ostalih

P.S.Moguća metodološka greška iznosi +/- 2,5%

P.P.S.Prema istoj ovo analizi, 42% građana će se izjasniti da je njihov maternji jezik srpski, dok će se 47% građana izjasniti da je njihov maternji jezik - crnogorski.

PARADOKS!

Back