Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
attachment.php

Pogledajte prilog 169179

ružan brate

Kao prvo grb nije promenjen vec samo sredjen... ovaj sto smo koristili od 2004. nije bio ZVANIČAN već samo PREPORUKA Narodne Skupštine RS. Grb koji smo koristili sve do 11.11.2010.je bio samo radna koju je Vladan Batić još 2001. podneo Vladi Srbije, ali tada nije prošao Vladu... Tek 2009. Narodna Skupština RS je usvojila ZAKON o DRŽAVNIM SIMBOLIMA RS, a Vlada je samo PRIHVATILA novu knjigu standarda naših simbola, koja do sada nije postojala pa je naše simbole crtao ko kako hoće.... TZV. stari grb je bio OK, ali je NOVI milion puta bolji... Onaj tzv. stari je bio kao nalepljena sličica na zastavi...

Na tzv. starom grbu su glave bile mnogo manje u odnosu na ostatak orla, pa pri umanjenju grba glave orla izgledaju kao pileće...

http://volimsrbiju.blogspot.com/

Pa koliko je imala?

Treba se znati da se ne radi o novom grbu već o novom standardu i rekao bih da je bezprijekorno urađen.

Nije mi samo jasno kako neko može da mi kaže da je stari bio dobar.. pa pogledajte grb Olimpijskog saveza Srbije... Genocid!!!

Olimpijski%20Komitet%20Srbije.jpg

Orao je bukvalno bez preterivanja CRN... a trebalo bi da bude beo, zar ne???!!

...a evo kako izgleda NOVI u JOŠ MANJIM DIMENZIJAMA nego ovaj gore...
mali%20grb%20kolorni.jpg

SAVRŠENO!!!

Inače za ove koji se stalno pozivaju na grb Kraljevine Srbije iz 1882. godine... Srbija ne postoji od te godine... postoji Srbija mnogo pre toga... a i taj grb je bio na snazi svega 30-tak godina, a istorija Srbije je mnoooogooo duža... pa Srbija je duže imala za grb komunističko klasje i zupčanike nego taj iz 1882... ako smo baš hteli da se hvalimo starim simbolima. zašto onda bolje nismo uzeli grb srpske vlaste u Dušanovom Carstvu iz 14 veka...

37395_103562839695348_103274156390883_20324_292383_n.jpg

Nerviraju me ovi što sada kao brane grb koji kao prvo izgleda kao da je bukvalno nacrtan u 19.veku, a drugo, brane ga oni koji su se do juče kleli u petokraku (čast izuzetcima)... Kao da je taj grb jedini grb koji je Srbija ikad imala i sada mora da bude isključivo takav...

I grb Hrvatske nikada pre nije postojao u ovom obliku kao danas, a koliko ja znam vodi poreklo čak iz 15-16 veka... pa sta su trebali Hrvati... i dalje da ga crtaju ovakvog:
grb1527.jpg

Ljudi su lepo izmislili onu "krunu" gore od 5 nekih manjih grbića i napravili lep grbić i zastavicu...

To samo u Srbiji mora sve da bude u milimetar kao te davne 1882...

Pa grb Španije je do pre 20-tak godina izgledao ovako:
429px-Escudo_de_Espa%C3%B1a_%281977-1981%29.svg.png

Pa eto promeniše ga Španci posle milion godina i ništa... To je samo kod nas smak sveta ako se promeni nešto što ne valja, a pritom do pre 5-6 godina 95% Srba nije ni znalo kako je izgledao grb Kraljevine Srbije... Svi se kao nešto pozivaju na istoriju i tu sada već čuvenu 1882. godinu a glavu dajem da 90% tih ne zna ni kolika je tada Srbija bila, ni ko je vladao njom, a kamoli kakav joj je grb tada bio...

Poslednja izmena:
Pa koliko je imala?

Treba se znati da se ne radi o novom grbu već o novom standardu i rekao bih da je bezprijekorno urađen.

Све је то тачно, али ипак не можеш рећи за нос да је орловски. Истини за вољу није се могло направити већа глава него на штету носа и то је хералдичка грешка јер је орловски нос главна разлика између орлова и сродних птица.

Све је то тачно, али ипак не можеш рећи за нос да је орловски. Истини за вољу није се могло направити већа глава него на штету носа и то је хералдичка грешка јер је орловски нос главна разлика између орлова и сродних птица.

Pa nije HERALDIKA umetnost pa da sve izgleda baš u originalu :

Grb Engleske: Ako ovo čudo liči na lava, onda sam ja ćorav... :D
royal-coat-of-arms-of-england.jpg

ili ovde grb Danske: pravi lavići, sa sve srculencima...
180px-National_Coat_of_arms_of_Denmark.svg.png

a tek grb Norveške... lav ubica :D...
200px-Norway_coa.png

grb Belgije sa debelim prasetom... pardon lavom... :D
180px-Coats_of_arms_of_Belgium_Government.svg.png

grb Austrije, liči malo na orla, nema šta... :D
250px-Austria_Bundesadler.svg.png

grb, mongolije, pravi leteći konj...
http://3.***************/_mrY6K6-VHpg/SLKlI-KLgpI/AAAAAAAACOE/T0hBbc6IKAs/s400/Coat+of+arms+Mongolia.JPG

mali%20grb%20kolorni.jpg

Poslednja izmena:
су Новости престале са баражном паљбом?

Izgleda da jesu... čak su počeli i da objavljuju komentare u kojima se ne slažu ljudi sa njihovom akcijom... Mada da su napravili veliku štetu - jesu... samo su podelili narod... a najjača je anketa na njihovom sajtu... "Da li treba vratiti stari grb Srbije zbog krize?" strašno kakva podvala...

интересантно.. на шта је мислио кад је говорио о круни?
ето колико су све примедбе дежурних критичара грба ирелевантне и вероватно смешне за некога ко се тим озбиљно бави.

Grozno i odvratno

Слажем се. И то не само естетски, већ и морално.

Иначе, Новости са овом причом око враћања грба као да намерно дају замајац народу са причом о некој уштеди. Логика која следи = биће нам боље ако не усвојимо грб, већ задржимо "стари".

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back