Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
можда се неко баш томе радује.. да српски орао поцрни :(

jbga, izgleda... srbenda pusta uvek kontra... svi levo, Srbin desno... svi napred, Srbin nazad... što je najgore svaki Srbin je ekspert za sve... nebitno da li je neko pekar, mesar, doktor prava ili astronaut..UVEK se razume u sve...

Pozivaju se ovde neki na srpski grb iz I sv. rata... a nemaju pojma kako je tada grb izgledao... grb srbije na ostrvu vido...
10945680.jpg

nema veze sa grbom koji smo koristili od 2004-2010. Toliko o srpskoj inforisanosti...

Poslednja izmena:
10945762.jpg

grb kraljevine Jugoslavije it 1939...

Opet nigde veze sa orlom koji smo koristili od 2004-2010.

Toliko o tome da je grb iz 1882. od tada do 2010. bio isti... ČISTA LAŽ... ustvari nije laž, već samo ljudi ne znaju puno stvari, a komentarišu sve i ako ne znaju ništa o tome...

Zastava Kraljevine Srbije

ratnarsk.jpg

Toliko o tome KOLIKO je grb koji smo koristili od 2004-2010. isti kao grb KRALJEVINE SRBIJE..

GRB Srbije je u osnovi isti danas kao i pre 130 godina, ali se kroz vreme menjao... Pa zamislite da nam je zastava danas ista kao ova od pre više od 100 godina... sa sve natpisom - "Sa verom u boga, za kralja i otadžbinu!"

Profesore, please, don't shoot the messenger :worth: Umesto što tako revnosno napadate mene, možda bi ste mogli da svu vašu paljbu usmerite na pravo mesto, na dizaj zonu. Verujem da bi mnogi tamo rado porazgovarali sa vama o heraldici, stilistici i svim tim velikim i zajebanim rečima koji moj tako mlad i ne razvijen mozak ne razume. :rotf:

Istina, Vuka su napadali za mnogo toga, samo što ne vidim da to poređenje pije vodu u ovom slučaju. Lepo je to naravno što se sećate njega, kamo te sreće da se svi sećaju njega i njegove zaostavštine (Srpske ćirilice i Srpske latinice).

Elem, u svakom slučaju, ja sam Vam zahvalan profesore. Konačno smo kompletni. Prava banana država sa dvoglavim papagajem :whistling:

Добро, онда извини, молим Те. И дај да пређемо на ти, на форуму смо сви на ти. Са мном би био и у стварном животу, сви смо ми исти.

Па ништа, кад нађем времена, регистроваћу се тамо, на дизајн зони, па да видим шта кажу људи.

Сад цртам једног сокола, врло је тешко нацртати хералдичког сокола.

Тако сам тужан што се делимо и око овог грба. Шта год да буде, живела Србија. Али ја стојим иза свог рада и нећу под притиском да кажем да је верзија из 2004. боља по закону, јер ми професионална част то забрањује.

Врло ми је жао што мислиш да је то папагај, јер није. Дај, погледај макар слике у овом тексту

http://www.ljubodraggrujic.com/my site/Srpski/etalon/o grbu srbije i radu na njemu.htm

Лима, свака теби част на свем том труду. За ону твоју мешану верзију грба, јел видиш колико згунсута пера сметају. мора да буде свугде иста стилизација, шта је на крилу, таква су пера, таква је круна, све је такво. Репна пера можда могу мало заобљенија и то је то. Тај орао са СКЦ, он ми је био врло битан, писао сам о томе. Штета што су упропастили хералдички ту верзију а само једним крином, па није по закону. Крин се иначе мистериозно изгубио, без икаквог објашњења, на грбу Краљевине Југославије. То није требало, више за крин имамо средњовековних доказа него за оцила.

моје средње верзије пред комисијом су имале два реда пера на врату, па је и то испало пренатрпано при сваком смањивању. у мало опуштенијој хералдичкој пракси би се то могло средити другим аутлајном од црног, али никако на државним или општинским грбовима. ту мора да је црно, у овој техници. И тако...

Сад кад се сетим непроспаваних ноћи, Боже, помагај.

искрено, мука ми је напада а због напада на г. Ацовића сам професионално бесан. Уз све дужно поштовање, много је већи он од Стојановића, који је и сам горостас, и стојим иза тога у сваком тренутку.

нек вам је просто, Бог све види.

да те не смарам цитираћу,

Ко смо ти и ја да данас нешто одређујемо?
Србија је таква каква је.Са историјом која се неком свиђа неком не.
Док се остали народи хвале и поносе своијм пореклом и традицијом ми би требали да се стидимо.
Зашто?

Pa cisto izgledamo kao debili koji ne znaju sta rade, posto ovako bedni hranimo i predsednika i nabedjenog kralja nepostojece drzave, koju uzgredbudireceno svi monarhisti redom pljuju na svakom koraku.

Drugo, jedini preostala dinastija koja pretendira na tron se vise puta pokazala kao izdajnicka i fasistoidna, tako da je jedna velika sramota za Srbiju.

Bolje nikakva nego bilo kakva monarhija. :kafa:

Koliko je stari grb bio loše odradjen vidi se na ovoj zastavici dimenzija 50x33... grb je umesto beo, skoro crn... a na šta tek liči kada se dodatNo umanji...
zastava_50x33.jpg

na zastavici koja je možda i manja, novi grb se vidi ODLIČNO... svako pero je vidljivo, a orao je i dalje beo...
2222yr.jpg

a na zastavi "normalne" veličine, novi grb izgleda i više nego savršeno...

1111qb.jpg

Ali sve je stvar navike... Kladim se da će za godinu-dve ili koju vise ovaj grb biti simbol jedinstva svih ljudi u Srbiji.

Pa cisto izgledamo kao debili koji ne znaju sta rade, posto ovako bedni hranimo i predsednika i nabedjenog kralja nepostojece drzave, koju uzgredbudireceno svi monarhisti redom pljuju na svakom koraku.

Drugo, jedini preostala dinastija koja pretendira na tron se vise puta pokazala kao izdajnicka i fasistoidna, tako da je jedna velika sramota za Srbiju.

Bolje nikakva nego bilo kakva monarhija. :kafa:

Živ je izgleda ovaj... Nije umr'o....:sad2:

људи, ови се баш опасно заинатили да оборе грб :eek:

1.прво влада једногласно усвоји у новембру
2.и све је ок два месеца..
3.и онда- крене кампања Новости..

..откуд баш сад? из чијег интереса? (ако ви верујете да се Новости боре за интерес грађана Србије, онда ви вероватно не живите у Србији) а која је ту улога Милана Бека и овог лопова што је на челу новина, и да ли овај скандал и криминал звани ''приватизација Новости'' и оно што је о свему томе рекла председница Савета за борбу против корупције (којој је зато вероватно сад глава у торби) има неке везе с тим, то сами закључите..

али ту причи није крај.. на сцену ступа ХОМЕН!! :eek::eek::eek:

то је људи онај што дрма министарством правде, онај што је спроводио ову чувену и неславну реформу правосуђа, која нас је коштала милионе и због које смо од EU даљи за још ко зна колико година!! а какво је правосуђе постало, то сами просуђујте :eek:

тако, они који су спуцали милионе да би у судове и тужилаштва убацили своје људе, сад су нашли да штите народни џеп од државног знамења :dash:

ал што јес јес- оно чега се Хомен ухвати, верујте ми- то ће сигурно и да пропадне :( па вероватно и наш грб..

можда то тако и треба.. Србија није дефинисана ни на једном пољу, па зашто би на овом била.. туга и несрећа.. бар за нас који је искрено волимо.

Poslednja izmena:
GROZNA kampanja Novosti... Heeej već 6 dana oni samo o tome pisu... propao list, pa počeo kao Kurir da udara senzacionalističke naslove, a od istine ni slovo "i"... Ja ipak mislim da će ozbiljnost ostalih ministara presuditi, jer nisu valjda svi POPULISTI kao ona dva buzdovana Šuntanovac i Budačić... Bilo bi i više neko NEOZBILJNO, a i imalo bi totalno katastrofalne posledice ponovno vraćanje starog grba... nastao bi totralni HAOS sa grbovima i zastavama... A iza akcije novosti stoji sigurno neko i nešto, ali otkriće jednom valjda neki novi insajder o čemu se tu radi... Za mene lično NOVI GRB ostaje JEDINI pravi grb Srbije bez obzira na sve... A sigurno nisam jedini...

Poslednja izmena:
Znajući nas Srbe, obično kada se nešto konstantno napada i pljuje, narod to zavoli... ;) nadam se da će tako biti i sada... jer ovo je smešno da nekome toliko smeta grb, da u poslednjih svojih 6 brojeva na naslvim stanama izbacuje samo naslove oko grba... Pa Novosti su onda jadne novine ako nemaju sta drugo da pišu... ali ja ipak mislim da se nesto drugo krije iza te "akcije"....

Inače moj Kragujevac je danas okićen zastavicama Srbije...Moram da naglasim NOVIM zastavicama... :D Ceo centar grada izglada fenomenalno... Prelepa slika... sav sam se naježio kada sam video malo pre... Gledam samo ove klince kako slikaju i smišljaju "zaveru" kako da se popnu na banderu da "ućare" neku zastavicu... :D Što kaže ona reklama... NEPROCENJIVO!!!

како не схваташ, проблем није у твом Крагујевцу.. проблем је у Београду, тј. оним у Београду који не воле ни Крагујевац, ни Шумадију, ни Србију.. а ни сам Београд...е, а такви су у Београду врло моћни :(

само још нешто за Хомена.. чисто да знаш да га треба (за разлику од оног Шутановца :hahaha:) озбиљно схватити..
знаш ономад кад је била фрка око увођења фискалних каса за адвокате, то била готова ствар- влада одлучила, јавно мнење то у огромној маси подржавало- џаба се адвокати бунили, претили штрајком, комора протествовала.. ништа..

и онда ствар преузме Хомен, коме је иначе мама адвокат... и шта буде? влада преко ноћи повуче одлуку :eek: па ти сад види ко је он и колико је утицајан..

а што се твог Крагујевца тиче- ја га много волим, као и целу Шумадију :) иако нисам Шумадинац..
проблем су они који не воле ништа и никог осим себе.. и свог ситног (или крупног :per:) интереса.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back