Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
efczEqA.jpg

NOVAK PORUČIO AUSTRALIJANCIMA: Došao sam da pišem istoriju!​

Sezonu počinje turnirom u Adelejdu.

Novak Đoković je stigao u Australiju gde mu je prošle godine u ovo vreme bio zabranjen ulazak. Ružna sećanja srpski šampion je potisnu u drugi plan, a motiva za nove uspehe ima i previše. Za početak želi da pruži maksimum na turniru u Adelejdu, generalnoj probi pred Australian Open gde je cilj jasan- jubilarna 10 titula.
Novak je poručio da se oseća dobro i da mu je darago što je opet u Australiji.

- Sjajno je vratiti se u Australiju. Ovo je zemlja u kojoj sam imao mnogo uspeha u karijeri, posebno u Melburnu. To je moj daleko najuspešniji grend slem. Nadam se da će sve ovog puta biti pozitivno. Reakcija navijača je nešto što ne mogu da predvidim, ali uradiću sve što je do mene da igram dobar tenis i da obradujem publiku - rekao je Novak.

Turnir u Melburnu biće važan jer će na njemu Đoković pokušati da osvoji deseti pehar i time se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slemova (22).

- Cilj je da dosegnem vrhunac forme u Melburnu. Tu želim da igram svoj najbolji tenis. U ovoj fazi moje karijere, posle svega što sam postigao, svaki veliki turnir je šansa da ispišem istoriju. Naravno da je to veliki izazov za mene, ali i motov je ogroman. Ne nedostaje mi ni motiva ni isnpiracije da igram najbolje što mogu - zaključio je Novak.

Turnir u Adelejdu na programu je od 1. do 8. januara.

SD

ja ga naprotiv osudjujem...zrtvovo si komplet proslu godinu zbog svog stava, drndali te u glavu proglasavali budalom, glupanom, ravnozemljas i kojekakve razne etikete..strpali te u celiju, ismejevali, brisali pod sa tobom i sad da idem..nikad me neb vidjela australija..
Ako Nolo kaze da je zemlja ravna ploca, ja cu to da podrzim. On sigurno ima bolje izvore informacija od nas obicnih smrtnika :)

ja ga naprotiv osudjujem...zrtvovo si komplet proslu godinu zbog svog stava, drndali te u glavu proglasavali budalom, glupanom, ravnozemljas i kojekakve razne etikete..strpali te u celiju, ismejevali, brisali pod sa tobom i sad da idem..nikad me neb vidjela australija..
U tome i jeste njegova veličina i čovječnost. Dodješ i pokažeš da si im oprostio njihova nedjela i nehumanost, koje su oni i te kako svjesni.
To ne može svako.. gordost, ljutnja, bijes.. nisu odlike velikih ljudi. z:poz:

U tome i jeste njegova veličina i čovječnost. Dodješ i pokažeš da si im oprostio njihova nedjela i nehumanost, koje su oni i te kako svjesni.
To ne može svako.. gordost, ljutnja, bijes.. nisu odlike velikih ljudi. z:poz:
Apsolutno. Nisam video da li su im i ostali nevakcinisani teniseri koji nisu igrali na AO oprostili i dosli da igraju ove godine?

NOVAK JE KRALJ AUSTRALIJE: Ludnica na meču Đokovića, Srbi i domaći navijači dočekali šampiona kako dolikuje​

Kao da je fudbal u pitanju.

Novak Đoković je kralj Australije. Jedan tvit pasioniranog navijača najboljeg srpskog tenisera savršeno opisuje kako je Nole dočekan u Adelejdu posle progona koji je doživeo pre nepuniNovak Đokovićh godinu dana.

Đoković je u Adelejdu istinski dočekan kao kralj tenisa uoči prvog meča sezone u singlu protiv Konstanta Lestjena. Pored brojnih srpskih navijača sa trobojkama podršku mu je pružila i domaća publika.

- Drago mi je što sam se vratio u Australiju. Hvala vam na dobrodošlici. Nisam mislio da će toliko Srba doći. Mnogo sam im zahvalan. Nadam se da će dolaziti na svaki meč – rekao je Đoković.

Ovo je bio 30. uzastopni trijumf srpskog tenisera u Australiji, gde nije poražen od 2018. godine. Poslednji neuspeh na tlu Australije Đoković je doživeo u četvrtom kolu Australijan opena pre pet godina. Podsetimo, Novak je osvojio devet titula na Australijan openu i ostavio je dubok trag na najmanjem svetskom kontinentu.

SD

Novaku Đokoviću ZABRANJEN ulazak u Ameriku​

Loše vesti
Ono što se danima nagoveštavalo, dobilo je i zvaničnu potvrdu. Loše vesti za Novaka Đokovića i njegove navijače su potvrđene.

Američka administracija produžila je do 10. aprila zakon koji kaže da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu na teritoriju SAD.
Ovo praktično znači da Novak Đoković gotovo sigurno neće učestvovati na Mastersima u Indijan Velsu (6.-19. mart) Majamiju (19, mart - 2. april) , odnosno da će ponovo ostati uskraćen za osvajanje velikog broja poena.

Ostaje samo nada će Amerikanci ukinuti ovu uredbu bar do kraja leta, kako bi Đoković moga bar da učestvuje na US Openu koji se ove godine igra od 28. avgusta do 10. septembra.

SD

A u komentarima se cude kako moze da igra u Kanadi kad su Kanadjani bili jos ludji u vreme korone.

Jedno vreme nisu ni amerikance pustali da udju, pa nisu mogle da se snimaju serije u Vankuveru. Pa kad su i pustili u januaru 2021. onda su bili 20 dana u karantinu.

I sad moze u Kanadu da se udje nevakcinisan, a u USA ne.

Novaku Đokoviću ZABRANJEN ulazak u Ameriku​

Loše vesti
Ono što se danima nagoveštavalo, dobilo je i zvaničnu potvrdu. Loše vesti za Novaka Đokovića i njegove navijače su potvrđene.

Američka administracija produžila je do 10. aprila zakon koji kaže da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu na teritoriju SAD.
Ovo praktično znači da Novak Đoković gotovo sigurno neće učestvovati na Mastersima u Indijan Velsu (6.-19. mart) Majamiju (19, mart - 2. april) , odnosno da će ponovo ostati uskraćen za osvajanje velikog broja poena.

Ostaje samo nada će Amerikanci ukinuti ovu uredbu bar do kraja leta, kako bi Đoković moga bar da učestvuje na US Openu koji se ove godine igra od 28. avgusta do 10. septembra.

SD
Ovo su lose vesti...pogotovo je tesko da osvoji sva 4 GS u ovoj sezoni ako mu zabrane US open....Nije dobro.

HRANI SE MRŽNJOM PREMA NOVAKU: "Povuci se na vreme" - poručio Đokoviću​

Strašno.

Vlada SAD je i zvanično produžila uslov za ulazak u zemlju prema kojem putnici moraju da prilože dokaz o barem dve primljene vakcine protiv kovida. To pravilo ostaje na snazi do 10. aprila 2023. godine što znači da Novaka Đokovića nećemo gledati na teniskim mastersima u Indijan Velsu i Majamiju

Na vest od odluci američke vlade reagovao je novinar Ben Rotenberg, koji je i ranije u nekoliko navrata dolazio u sukob sa Đokovićem.

On je i prošle godine zamerao Novaku što je čekao bukvalno poslednji minut da se povuče iz žreba za Indijan Vels, iako je bivši broj jedan na to imao pravo, jer se nadao promeni pravila.

- Nadao sam se da vakcinalni status neće biti bitan slučaj u muškom tenisu 2023. Ali evo nas opet tu... Ovaj produžetak pravila jasno upućuje da Đoković ne bi trebalo da se prijavi i da čeka dok se žreb ne obavi (kao u 2022.) da bi se povukao - poručio je Rotenberg.

Jadno je koliko se ovaj čovek hrani mržnjom prema Novaku Đokoviću, a paradoks je da su i prošle godine mogli da nastupaju igrači iz Aaerike koji nisu vakcinisani. Svakako ovo nije gluplje od slučaja da su u Njujorku igrali u NBA košarkaši van tog grada koji nisu vakcinisani, a nije smeo plej Bruklina Kajri Irving. Znači gostujući igrač sme da igra, a domaći ne sme, iako obojica nisu vakcinisani.

Naravno, Đoković treba da se prijavi, ali svakako ne postoji šansa da mu dopuste da igra, jer bi mu pre oprostili ubistvo nego to što nije vakcinisan.

SD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back