Đoković: Jedna od onih noći koje se zauvek pamte
Posle pobede nad Rafaelom Nadal (3:6, 6:3, 7:6, 6:2), Novak Đoković kaže da je sproveo taktiku u delo i da se nada da će se oporaviti za nedeljno finale Rolan Garosa.
„Definitivno, najbolji meč čiji sam bio deo na Rolan Garosu, a u najbolja tri koja sam odigrao u celoj karijeri – kvalitet tenisa, moj najveći rival na stadionu na kojem on dominira petnaestak godina, i naelektrisana atmosfera na tribinama. Mnogo podrške za obojicu, zaista neverovatno. Jedna od onih noći koje se zauvek pamte“, počeo je Đoković.
Nije Novak dobro počeo meč, vodio je Rafa sa 5:0 u prvom setu.
„Iako nisam baš najbolje počeo, nisam bio prenervozan, jer sam osećao da udaram loptu vrlo dobro. Stvar je bila u tome da uđem u meč i da se naviknem na njegovu loptu, koja je drugačija od svakog drugog igrača – neverovatna je količina spina na njegovom forhendu. Ali bio sam spreman, osećao sam se dobro i mentalno i fizički, bio sam motivisan. Imao sam jasan taktički plan, šta moram bolje u poređenju s prošlogodišnjim finalom“, kaže Novak i dodaje:
„Početak meča ličio je na to finale, ali uspeo sam da se vratim u prvi set. Iako sam ga izgubio, pronašao sam igru, i odmah napravio brejk u drugom, kockice su počele da se slažu. Pronašao sam servis kada sam imao brejk zaostatka u četvrtom setu, ali generalno mi servis danas nije bio veliko oružje. Nadao sam se da bih mogao da dobijem više lakih poena servisom, ili neke lakše prfe udarce posle servisa, a to se nije dešavalo do četvrtog seta. Tada je nešto kliknulo, osvojio sam šest gemova u nizu“.
U finalu, u nedelju od 15 sati, Đoković će se sastati sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke.
„Trenutno nisam baš najsvežiji, ali dobra vest je da imam dan i po da se oporavim. Uživaću malo u ovoj pobedi. Nemam previše vremena za to, ali mislim da sam zaslužio da se bar malo opustim, do drugog dela subote da ne razmišljam o sledećem rivalu. Sada je stvar u odmoru, nije prvi put da igram epsko polufinale i da moram da se vratim na teren za manje od 48 sati. Moje sposobnosti oporavka su prilično dobre tokom karijere, moj fizioterapeut će uraditi sve što je moguće da budem svež“.
Cicipas je u polufinalu u pet setova savladao Aleksandera Zvereva i igraće u svom prvom grend slem finalu.
„Vrhunsko dostignuće za njega, ali siguran sam da ne želi tu da stane. U izvrsnoj je formi, mislim da je prvi na Rejs listi. Sazreo je kao igrač i šljaka je možda i njegova najbolja podloga. Odigrali smo epski meč prošle godine u polufinalu, u pet setova. Očekujem težak meč, nadam se da mogu da napunim baterije jer će mi biti potrebna energija“, zaključio je Đoković.
Sport Klub