Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kao da trenirate Real Madrid! Novak je institucija, mašina...​

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će prvi turnir posle osvajanja Australijan opena odigrati u Monte Karlu
Ako kažem da je danas Novak Đoković dobar, to već nije dovoljno sutra, jer on želi da bude bolji. Svakog dana treba biti bolji, napredovati, treba znati kako sebe da pritiskate da biste bili bolji kao trener, tek kasnije vidite rezultate svega - kazao je Ivanišević i tako objasnio onima koji se pitaju kako Novak i nakon 18 grend slem titula i sa 33 godine igra strašan tenis.

Nije lako biti trener takvom igraču.

346447_novak-trening-31_f.jpg

Goran Ivanišević i Novak Đoković

- Nije lako, uvek imate uspone i padove, mnogo pritiska, a finale za Novaka nije dovoljno dobro. To je kao da trenirate Real Madrid, izgubite dve utakmicve i uvek vas ohrabruju da nastavite. Uvek žele da vas ispraše. Zato je Novak institucija, on je sav u rekordima, pobedama i stalno je pod pritiskom, ali život bez pritiska je dosadan - zaključio je Ivanišević.

Informer

Čekaćemo još dugo da neko ugrozi Novaka na prvom mestu, Medvedev pozitivan!​

Ukoliko Novak osvoji turnir, moguće je da će razlika biti i skoro 3000 poena.​

Danil Medvedev neće igrati u Monte Karlu.

Ruski teniser je pozitivan na koronavirus u najgorem mogućem trenutku, morao je hitno da otkaže učešće na turniru u kom je mogao da osvoji ogroman broj bodova.

Umesto da osvajanjem turnira dobije skoro 600 i kusur bodova (zbog promenjenog sistema bodovanja), Medvedev će izgubiti 180, pa je sada ponovo pao na četvorocifren broj bodova.

Od ponedeljka će imati 9850 bodova, pa čak i da Novak ispadne u prvom kolu, imaće preko 2 hiljade bodova manje u odnosu na srpskog tenisera.

Ukoliko Novak osvoji turnir u Monte Karlu, imaće skoro 3 hiljade bodova više u odnosu na Danila Medvedeva.

Svakako, još dosta nedelja će proći dok neko ne svrgne Novaka sa trona.

Sportske net

NOVAK DONEO ODLUKU - ODUSTAJANJE: Zvanično ostaje BEZ 500 poena​

nn.jpg
Nadalu će ovo dobro doći.

Novak Đoković je rešio da ove godine ne učestvuje na Mastersu u Madridu. Marka je objavila da je svetski "broj 1" odustao od nastupa u "Magičnoj kocki" i da će prvi nosilac biti Rafael Nadal.
Novak je pre dve godine trijumfovao u Madridu i zbog novog načina bodovanja, izgubiće polovinu od 1.000 stečenih bodova, što će umnogome uticati na trku za prvo mesto.

Sada je sigurno da će Đoković odighrati novi turnir u Beogradu i odmah i Srbije otiću u Pariz na Rolan Garos.

SD

prso dečko, skroz

U jednom trenutku pauze Novak je imao šta da kaže dr Osmanagiću.

„Dok si pričao, iza mene se obrušilo nekoliko kamena, shvatio sam to kao skidanje slojeva, osetio sam da su ljudi kroz meditaciju u tunelima mogli da se mnogo brže konektuju sa tim kosmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnogo štošta, ali u tom kontekstu kada si unutra, em si imao kapiju portal, em si imao čišćenje, em si mogao da transenduješ u neke delove koje su nama i dalje nepoznati.“

NOVAKOVA 320. NEDELJA NA VRHU SVETA!​

434464_djokovic-karatsev-02_f.jpg

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas 320. nedelju na čelu ATP liste i trenutno ima 11.463 boda.

Novak Đoković nastavlja dominaciju svetskim tenisom! Nijedan teniser pre njega nije bio ovoliko nedelja (320) na liderskoj poziciji ATP liste!

Rus Danil Medvedev od ovog ponedeljka je drugi teniser sveta sa 9.780 bodova, pošto je tu poziciju preuzeo od Španca Rafaela Nadala, koji je na trećem mestu sa 9.630 bodova.

Austrijanac Dominik Tim je zadržao četvrto mesto, a slede ga Grk Stefanos Cicipas, Nemac Aleksandar Zverev, Rus Andrej Rubljiov i Švacarac Rodžer Federer.
Još jedna promena desila se u Top 10, pošto je Italijan Mateo Beretini skocio na devetu poziciju, a Argentinac Dijego Švarcaman pao je na 10. mesto na ATP listi.

Od srpskih tenisera, Dušan Lajović napredovao je za jedno mesto i sada je 37. u poretku, Fliip Krajinović je nazadovao za tri mesta u odnosu na prethodnu nedelju i sada je 39. teniser sveta.

Miomir Kecmanović za jedno mesto je bolje rangiran i trenutno je 46. igrač sveta, dok je Laslo Đere 52. na listi, što je za dve pozicijie lošije u odnosu n prethodnu nedelju

ĐOKOVIĆ UPISUJE FAKULTET: Evo šta će Nole da studira​

Najbolji svetski temiser Novak Đoković odao je opširan intervju za italijanski "Spekio", nedeljno izdanje "La Stampe" i govorio o temama koje se ne tiču samo teniskog terena.

nole jelena.jpg

Poznato je godinama unazad da je Đoković veoma vezan za porodicu, pa je sada bliže objasnio svima kako on gleda na familijarni život.
- Priznajem, biti roditelj je najteži posao na svetu. Ali istovoremeno i ogromna radost. To je velika odgovornost koja čini da rastete kao osoba. Porodica je uvek bila sve za mene, kada sam bio mali roditelji su me podržavali, žrtvovali su svoje živote da mi obezbede sve što mi je bilo potrebno i da ostvarim ono što sam želeo i što sam ostvario 2011. godine: Osovjio sam Vimbldon i postao broj 1 na svetu, to su bila moja dva najveća sna. Kada sam postao otac, sve se promenilo. Danas nisam više ja prioritet, već moja deca, kada nisam na terenu ja sve vreme posvećujem njima. Imam druge projekte, ali poslovi su sekundarni - rekao je Đoković.
Pojasnio je i kako gleda na roditeljsku ulogu.

- Ne gledaju na tebe samo na tatu, već i kao uzora i to mi mnogo znači. To je izazov jer želim da im budem najbolji primer, ne samo kao teniser. Želim da podele sa mnom sve dobro i loše što postoji svakog dana, ono što ih čini srećnim. Moja supruga Jelena i ja smo uvek tu sa decu, ali želimo da oni sami organizuju sebe, ne samo kada je u pitanju domaći zadatak. Moraju da nauče da budu odgovorni za svoje živote, od trenutka kada ustanu do trenutka kada treba da legnu da spavaju.

Govorio je Đoković kakav je i sam bio kao dete, ali iskreno priznaje da i dalje želi da studira.

- I dalje želim da idem na fakultet. Ne znam da li će to biti sledeće godine ili za pet godina, ali sigurno želim da dobijem barem diplomu osnovnih studija. To što nisam uspeo da uradim to kao mladić me rastužuje, iako sam veoma zahvalan za sve što sam imao. Na kraju dana, fakultet ne postoji samo za decu, može da se ide na predavanja i posle 40. godine. To je kuća znanja, a ja sam veoma radoznao. Tema koja me najviše zanima je svakako zdravlje, veoma široko polje. Ali, želim da studiram antičke civilizacije i arheologiju. U ovom periodu želim da razumem ono šta može da me najviše zanima. Danas, možete mnogo toga da uradite onlajn, što je možda i najbolja opcija za mene jer sam teniser i tata - zaključio je Đoković.

SD

Đoković: Klizavije nego inače, Sandgren je borac​

Najbolji teniser sveta Novak Đoković došao je u Pariz i nada se da će u prvom kolu Rolan Garosa uspeti da ponovi igre kakve je prikazivao u Rimu i Beogradu.

Nole.jpg

„Gledao sam malo Cicipasa, malo Tima, malo Zvereva. Vidim da su svi imali pomalo problema – Tim je izgubio, Zverev preokrenuo posle 0-2, a Cicipas je dobro igrao drugi i treći pošto se mučio u prvom setu. Tako uvek biva na početku slemova kada su očekivanja velika, onda se stvara veći pritisak, i nije lako započeti turnira u najboljem mogućem stilu“, rekao je Đoković i dodao:
„Ja se nadam da ću odigrati kako želim, onako kako sam igrao u Rimu i u Beogradu. Trudiću se da nastavim u tom ritmu. Ovde su uslovi drugačiji. Loptice su tvrde i u toku dana baš visoko odskaču. Teren na kojem sam trenirao je bio malo klizav i drugačiji nego prethodnih godina, Viktor Troicki mi je skrenuo pažnju da se nešto promenilo, da je klizavije“.

Prvi rival je Tenis Sandgren, a meč je na programu u utorak od 21.00. Dosad su igrali tri puta, skor je 3-0 za Đokovića.

„Uveče su sporiji uslovi, niže odskače, odgovara mi to, ali nažalost neće biti publike. To me je rastužilo, ali ako prebrodim to, naredne ću verovatno igrati u toku dana. Pristupiću maksimalno ozbiljno. Pripremiću se dobro. Nije specijalista za šljaku, ali borac je i može da odigra dobro ako ima vremena i ritma. Takođe, igrač je koji voli velike terene i mečeve, pobeđivao je odlične igrače u Australiji, došao je dvaput do četvrtfinala, imao meč lopte protiv Federera… Može da bude nezgodan“, zaključio je Đoković.

Sport klub

Novaku zagarantovano još mesec dana prvog mesta, a onda?​

Srpski teniser Novak Đoković je obezbedio prvo mesto posle Rolan Garosa zahvaljujući ispadanju Danila Medvedeva.​

w_56949866_680x420.jpg
Dobro igra Novak Đoković na Rolan Garosu i svi željno isčekujemo polufinale sa Rafom, ali pre toga moraće da se reši još jednog Italijana, Matea Beretinija.

Ono što je definitivno nakon sinoćnjeg četvrtfinala Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa jeste da će Novak ostati na prvom mestu na ATP listi jer Rus više nema nikakve šanse da ga pretekne i takva situacija će biti do kraja Vimbldona, odnosno do 12. jula.

Dakle, Novak ima obezbeđenih 328 nedelja na vrhu ATP liste.

Kakva će situacija biti na Vimbldonu?

Jasno je da Novak brani osvojenu titulu i da će u slučaju neosvajanja izgubiti veliki broj poena, dok Danil Medvedev koji ga juri je stigao samo do treće runde kada je ispao od Gofana i mogao bi da napravi dodatni pritisak na srpskog tenisera.

Sportske net

Ipak, u slučaju osvajanja Rolan Garosa, Novaku će biti ponovo širom otvorena vrata da do kraja sezone bude vodeći...

Nisam NAJSVEŽIJI, a Cicipas je u velikoj formi​

nolee.jpg

Novak Đoković je priznao da je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere u polufinalu Rolan Garosa kad je posle epske borbe savladao Rafaela Nadal i plasirao se u finale. Đoković je posle preokreta i četiri sata i 14 minuta igre savladao Nadala 3:6, 6:3, 7:6, 6:2, a u finalu ga očekuje dul sa Stefanosom Ciicipasom. Juri naš as drugi Rolan Garos, a 19, grend slem trofej.

Igrao je meč od četiri sata, mnogi se pitaju da li će stići da se oporavi do finala, posebno jer je i protiv Beretinija u četvrtfinalu proveo tri i po sata na terenu.

-Nisam najsvežiji, ali dobro je da imam dan i po za odmor, da se pregrupišem, oporavim za sledeći meč. Malo ću da uživam u pobedi. Nema mnogo vremena, ali, mislim da zaslužujem da se malo opustim bez da mislim o narednom rivalu iako je finale grend slema. O njemu ću misliti sutra, u drugom delu dana. Sada je sve u tome da se odmorim ui spremim za meč sa momkom koji je u dobroj formi - iskren je bio Nole posle trijumfa.
- Nije mi prvi put da igram epsko polufinale grend slema i da moram da igram finale za manje od 48 sati. Moje sposobnosti oporavka su vrlo dobre, tako je bilo tokom karijere. Fizioterapeut će dati sve od sebe da budem što svežiji. Igrao sam dosta tenisa, ne moram previše da treniram. Sada treba stvari raditi polako do finala.

- Znam šta je potrebno, Cicipasu je prvo finale, za njega je to veliki uspeh, ali sam siguran da ne želi tu da stane. U velikoj je formi, mislim da vodi na ATP trci. Ima najbolje rezultate, sazreo je, šljaka mu je možda i najbolja podloga. Igrali smo epskih pet setova prošle godine, znam da će biti još jedan težak meč. Nadam se da ću napuniti baterije što je moguće više jer će mi trebati sigurno mnogo energije.Grk kigra prvo grend slem finale.

Srbija Danas

Đoković: Jedna od onih noći koje se zauvek pamte​

1623482006-Novak-DJokovic-750x524.jpg

Posle pobede nad Rafaelom Nadal (3:6, 6:3, 7:6, 6:2), Novak Đoković kaže da je sproveo taktiku u delo i da se nada da će se oporaviti za nedeljno finale Rolan Garosa.

„Definitivno, najbolji meč čiji sam bio deo na Rolan Garosu, a u najbolja tri koja sam odigrao u celoj karijeri – kvalitet tenisa, moj najveći rival na stadionu na kojem on dominira petnaestak godina, i naelektrisana atmosfera na tribinama. Mnogo podrške za obojicu, zaista neverovatno. Jedna od onih noći koje se zauvek pamte“, počeo je Đoković.

Nije Novak dobro počeo meč, vodio je Rafa sa 5:0 u prvom setu.

„Iako nisam baš najbolje počeo, nisam bio prenervozan, jer sam osećao da udaram loptu vrlo dobro. Stvar je bila u tome da uđem u meč i da se naviknem na njegovu loptu, koja je drugačija od svakog drugog igrača – neverovatna je količina spina na njegovom forhendu. Ali bio sam spreman, osećao sam se dobro i mentalno i fizički, bio sam motivisan. Imao sam jasan taktički plan, šta moram bolje u poređenju s prošlogodišnjim finalom“, kaže Novak i dodaje:

„Početak meča ličio je na to finale, ali uspeo sam da se vratim u prvi set. Iako sam ga izgubio, pronašao sam igru, i odmah napravio brejk u drugom, kockice su počele da se slažu. Pronašao sam servis kada sam imao brejk zaostatka u četvrtom setu, ali generalno mi servis danas nije bio veliko oružje. Nadao sam se da bih mogao da dobijem više lakih poena servisom, ili neke lakše prfe udarce posle servisa, a to se nije dešavalo do četvrtog seta. Tada je nešto kliknulo, osvojio sam šest gemova u nizu“.

U finalu, u nedelju od 15 sati, Đoković će se sastati sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke.

„Trenutno nisam baš najsvežiji, ali dobra vest je da imam dan i po da se oporavim. Uživaću malo u ovoj pobedi. Nemam previše vremena za to, ali mislim da sam zaslužio da se bar malo opustim, do drugog dela subote da ne razmišljam o sledećem rivalu. Sada je stvar u odmoru, nije prvi put da igram epsko polufinale i da moram da se vratim na teren za manje od 48 sati. Moje sposobnosti oporavka su prilično dobre tokom karijere, moj fizioterapeut će uraditi sve što je moguće da budem svež“.

Cicipas je u polufinalu u pet setova savladao Aleksandera Zvereva i igraće u svom prvom grend slem finalu.

„Vrhunsko dostignuće za njega, ali siguran sam da ne želi tu da stane. U izvrsnoj je formi, mislim da je prvi na Rejs listi. Sazreo je kao igrač i šljaka je možda i njegova najbolja podloga. Odigrali smo epski meč prošle godine u polufinalu, u pet setova. Očekujem težak meč, nadam se da mogu da napunim baterije jer će mi biti potrebna energija“, zaključio je Đoković.

Sport Klub

Pamtiće se ovaj dan! Novak rušio rekorde u Parizu​

Bravo!​

nole3_680x420.jpg

Najbolji teniser sveta Novak Djoković postao je prvi igrač u Open-eri koji je osvajao makar po dvaput svaki od četiri Grend slem turnira i tao ispisao nove stranice u istoriji "belog sporta".

Đoković je posle nešto više od četiri sata igre slomio otpor žilavog Stefanosa Cicipasa nakon zaostatka od 2:0 i stigao na samo jedan Grend slem manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Novak je postao i teniser koji je osvojio sedam Grend slem trofeja nakon 30. godine i tako još jednom postavio granice koje će teško ko u budućnosti stići.

Srbin je ovim trofejem na neki način i skinuo blago prokletstvo u Parizu, pošto se do sada samo jednom radovao.

Sportske net

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back