Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Очигледно не знаш шта је паралела. Ај да кажем другачије. Јел ти мислкиш да тенисеров навијач треба да аплаљудира противнику и да скандира његово име? Шта мељеш ту о неком племенитом спорту? Ти очигледно не знаш шта је навијач. Иначе, тенисери нису шахисти. Они своју физичку спрему дају за борбу са противником, шахиста интелектуалну. Зато се на тениском терену може навијати гласно. У шаху не. А веома је дискутабилно шта је то ометање тенисера. Никад не би смела нека бука да га ремети. А тениски навијач не силази на курт и држи тенисера за руку и омета га. И види ти шмизли и пичкица. Кад је Дејвис куп онда им не смета галама. Кад игра сам за своју гузицу и свој џеп онда тражи тишину. :evil:

Moj ti ILKE, nije tebi mjesto ovdje. Ti si za fudbal. Kao sto se pita od goMana napraviti ne moze tako se ni od tebe ne moze napraviti neko ko razumije tenis.

Moj ti ILKE, nije tebi mjesto ovdje. Ti si za fudbal. Kao sto se pita od goMana napraviti ne moze tako se ni od tebe ne moze napraviti neko ko razumije tenis.

То је твој одговор на моје аргументе. :sad2:

А ти отиђи мало на Фудбал код оног мајмуна који ти је сместио шут карту. Ни њега малоумног ниси успео да савладаш па те је сјебо ко Панта питу. :rtfm:
Да си умео аргументовано да заступаш своје ставове остао би тамо а он би био и даље Нула, која је и сада. Иди на ЉИС :rtfm:

Na koje argumente :malav:?

- - - - - - - - - -

А ти отиђи мало на Фудбал код оног мајмуна који ти је сместио шут карту. Ни њега малоумног ниси успео да савладаш па те је сјебо ко Панта питу. :rtfm:
Да си умео аргументовано да заступаш своје ставове остао би тамо а он би био и даље Нула, која је и сада. Иди на ЉИС :rtfm:

ILKE, ja sam dao ostavku na ponudu za mjesto SUPERMODERATORA zato sto sam tebi kopirao prijavu sa internog... ti si bio taj koji me je molio da ti kazem sta se pise na internom :)... samo opusteno :malav:...

Cisto radi korektnosti rasprave :lol:

Na koje argumente :malav:?

- - - - - - - - - -

ILKE, ja sam dao ostavku na ponudu za mjesto SUPERMODERATORA zato sto sam tebi kopirao prijavu sa internog... ti si bio taj koji me je molio da ti kazem sta se pise na internom :)... samo opusteno :malav:...

Cisto radi korektnosti rasprave :lol:
Ради коректности преписке могу да изјавим да си ти био та пичкица која нам није никад ништа са интерног копирала, него си само препричавао својим речима и замајавао друштво из СЈК. Такве информације које си нам давао ја сам добијао и од тада актуелних супермодератора. Дакле много речи ничим неподложених. А моји пријатељи су ми копирали и чак давали улаз на Интерни. Толико о твојој привржености СЈК.

IMG-95f79c8052aed106afcb7afd6b270fe2-V.jpg

Koji otac može da se pohvali ovako?!

Đoković u polufinalu nakon lavovske borbe sa Milmanom

Novak Đoković se plasirao u polufinale US opena pobedom protiv Džona Milmana u tri odigrana seta. U borbi za finale Đoković će odmeriti snage sa Keijem Nišikorijem.

GettyImages-1026046810.jpg

Novak Đoković slavio je u meču četvrtfinala US opena protiv Džona Milmana - 6:3, 6:4, 6:4, za dva sata i 50 minuta igre.

Veliku, bespoštednu borbu vodila su dva igrača. Đoković je bio bolji rival u prvom setu, ali kako je odmicao taj deo igre budio se i Milman. Drugi set je obeležio problem Đokovića sa želucem i gorušicom što je dovelo do pada njegove snage i ritma, ali Milman to nije uspeo da iskoristi. Upravo suprotno, Đoković je i u ovom setu napravio jedini brejk i poveo sa 2:0.

U drugom setu smo videli i neobičnu situaciju - dok je Đoković čako zatražene lekove, Milman mu je rekao da ide u svlačionicu kako bi se presvukao. Đoković je bio malo iznenađen, ali on je ostao na svom mestu.

U trećem setu srpski igrač rano dolazi do brejka, a nakon toga ne koristi još nekoliko prilika da dođe do ubedljivije i brže pobede. Ispalo je da je nekoliko propuštenih brejk prilika u ovom delu meča moralo da mu se "obije" o glavu. Nakon dve vezane sudijske opmone za Đokovića Milman praktično na poklon dobija brejk i vraća se u meč. Ipak, Novak je uzvratio još jednim brejkom i nakon toga više nije bilo dileme - na svoj servis došao je do pobede.

Duge razmene, zanimljivi poeni i zasta sjana borba - to je ono što je krasilo ovaj meč. Na kraju u polufinalu je dvostruki osvajač US opena, Novak Đoković. Đokoviću će rival biti Kei Nišikori, a drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Đoković će odigrati 33. polufinale Gren slema u karijeri. Samo Rodžer Federer ima jedno više od njega. Kada je u pitanju US open, ovo je Novaku 11. uzastopno polufinale.

Tok meča:

Đoković na samom startu prvog seta pravi seriju od tro osvojena gema, a do brejk lopte mogao je i u četvrtom. Ipak, Milman je uspeo da prekine dominaciju srpskog igrača na otvaranju meča i osvoji svoj prvi gem. Dobar meč igraju dva igrača, sa mnogo dugih poena i snažnih udaraca. Đoković, uz jedan brejk vodi 3:1.

Za Đokovića se meč u ovoj fazi odvija sasvim dobro. Izgubio je samo jedan poen na svoj servis, služi ga dobro i početni udarac, a i koncentracija je na odličnom nivou (4:1).

Nije lako ni Đokoviću ni Milmanu što zbog vrućine i velike vlažnosti vazduha što zbog stalne buke sa tribina, ali Srbin i Australijanac igraju odličan meč. Đoković svojim kretnjama tera Milmana da stoji dalje od linije i da konstantno bude u pokretu.

U šestom gemu Đoković ponovo dolazi do prilika za brejk, ali nakon osam izjednačenja, četiri spašene brejk lopte u ovom gemu i skoro 16 minuta Milman ipak osvaja gem. Rezultat je 4:2, Đoković je na servisu.

Sjajnu borbu u poslednjih nekoliko gemova prvog dela meča Novak Đoković krunisao je osvajanjem prvog seta. Ovaj deo igre pripao je Novaku uz rezultat 6:3, i jedan brejk, mada je imao prilika da set završi i ranije. Poslednja dva gema na Đoković servis donela su više uzbiđenja jer je Milman dolazio do 0:30. U desetom gemu Milman je prvi put u meču uspeo da se izbori za priliku da se Novakov servis gem igra na razliku, pa i za brejk loptu pre svega sjajnom defanzivom. Kada je na brejk loptu napao i diktirao tempo, Đoković je prvu nesigurno vraćenu loptu iskoristio za sjajan viner i izjednačenje, a zatim je sjajnim servisima Đoković završio posao.

Prvi set trajao je 62 minuta.

Odmah na početku drugog seta, Đoković je imao tri vezane brejk lopte, ali se Milman vratio u gem uz tri vezana poena. Ipak, Đoković je došao i do četvrte prilike. Milman nije ubacio prvi servis, a na drugi je Novak iskoristio priliku da napadne, ali je nakon neverovatno građenog poena Đoković zicer poslao u mrežu. Milman je nakon toga sa dva lako poena došao do gema i poveo sa 1:0 u drugom setu.

Nekoliko neobičnih grešaka napravio je Đoković u prva tri gema drugog seta. Čini se kao da nešto nije u redu, ali Đoković ne traži pomoć lekara što je svakako ohrabrujuće za njegove navijače. Ipak, zatražio je lekove. Izgleda da ima problema sa želucem. Milman vodi sa 2:1 bez brejka.

Đoković se požalio kako nije dobio lekove koje je tražio. Dva igrača dobila su kratku pauzu da promene opremu nakon kratkog razgovora što baš i nije uobičajeno da se vidi na terenu. Milman je u svlačionici, Đoković na svom mestu čeka da konačno dobije tražene lekove.

Nakon dugog čekanja stigli su i lekovi i lekar koji Đokoviću nije potreban, ali cela sitiacija je prilično konfuzna. Novak ne koristi mogućnost da ode u svlačionicu i rashladi se.

Pauza je trajala gotovo sedam minuta. Nastavljamo dalje - 2:2, Milman na servisu.

Milman je u drugom setu podigao nivo igre dok Đoković igra ispod svojih mogućnosti, verovatno zbog problema sa želucem. Nedostaje snage u udarcima Novaka Đokovića, a ni kretanje više nije kao u prvom setu. I pored toga, nema brejka u ovomdelu meča. Đoković pogađa dobre servise za 4:4. Serviraće Milman.

U devetom gemu drugog seta, Đoković je konačno slomio Milmana. Australijanac je napravio dve duple servis greške u ovom setu, ali ponovo se igralo na razliku i Novak je iskoristio treću brejk priliku koja mu se ukazala u gemu da povede sa 5:4. Serviraće za osvajanje drugog seta.

Đoković je bez mnogo muke završio posao u svom servis gemu i poveo sa 2:0 u setovima. Duel traje dva sata.

Sjajnu borbu nastavljaju Đoković i Milman i u trećem setu. Odigrana su tri gema, Đoković ima prednost brejka već na početku i vodi sa 2:1. Broj neiznuđenih grešaka koje pravi Milman se povećava, a Đoković to odlično koristi.

Milman je u novim problemima u petom gemu. Đoković ponovo ima brejk lopte, ali Milman se spašava. U narednom gemu, Milman dolazi do brejk prilike. Đoković je na 30:30 dobio opomenu za prekoračenje vremena za servis i to se odrazilo na njega. Na brejk loptu sudija ponovo upozorava Đokovića što mu je zapravo oduzelo prvi servis, a Milman koristi priliku i vraća brejk.

Još jedan gem u kome smo videli veliku borbu bio je deveti gem trećeg seta. Đoković je propustio dve brejk prilike, ali ne i treću i servira za meč.

Novak: Nikad se ovoliko nisam znojio, Kei voli US Open

Posle pobede nad Džonom Milmanom u četvrtfinalu US Opena Novak Đoković je pred novinarima govorio o vrućini, znojenju, Rodžeru Federeru, ali i o sledećem rivalu Keiu Nišikoriju.

Novak-Djokovic

Pre meča sa Novakom Đokovićem, Džon Milman je izbacio Rodžera Federera u četiri seta, pa su i pitanja novinara za Novaka odmah bila o Švajcarcu.

"Predviđao sam i ja kao i mnogi da ću igrati sa Federerom i bilo je iznenađenje što je Milman dobio taj duel. Gledao sam drugi deo meča i Rodžer nije igrao dobro i dosta je promašivao. Ali Milman je takav igrač koji te tera da promašuješ udarce. Tera te da osvojiš poen i da ga zaradiš. On ne promašuje mnogo, trči levo-desno i stiže loptice. Moraš zato da nađeš pravi balans između strpljenja i konstruktivnog poena i da budeš agresivan sa druge strane i da iskoristiš šansu kada je kraća lopta. Lakše je reći nego uraditi", rekao je Đoković koga su novinari pitali i da li je ovo najznojaviji US Open i da li je svlačionica smrdljivija nego inače.

"Ne znam ono što se desi u svlačionici ostaje u svlačionici i ne mogu da pričam o tome(smeh). Defintivno da. Nikad se nisam znojio ovoliko, neverovatno. Moram da promenim bar deset majici svaki meč. Posle dva gema sam natopljen znojem. Rodžera ste pomenuli, on se nikada ne znoji toliko ali videli ste ga pre neko veče. Pitao sam sudiju da li će biti neke ventilacije ili klimatizovanja na terenu ali mi je rekao da ne zna. Uprava turnira mora o tome da razmišlja jer se osećamo na terenu kao u sauni", kazao je Đoković.

Novak-Djokovic

"Fantastično je što imamo krov, jer to ne prekida mečeve kada je kiša. Međutim mnogi igrači su odusatli u prvoj rundi, prvog ili drugog dana jer nisu mogli da dišu. To se posebno odnosi na centralni teren", kaže Novak koji je govorio i o Keiu Nišikoriju.

"Igrao sam sa njim jednom od kako sam zamenio Lakost za Uniklo, dakle Uniklo je ključ uspeha. Ok to je bila loša šala ali jedan ujutru je izvinajvam se, pokušavam da ovo bude zanimljivo. On ima najbolji dvoručni bekhend, veoma brz takođe. Jedan je od najbržih igrača na turu, ali igrao sam sa njim na Vimbldonu i teška su bila prva dva seta. Posle sam podigao svoju igru. Izgubio sam ovde 2014. godine u polufinalu i on očigledno voli ovde da igra", dodao je srpski teniser.

On je kazao i da ne znači nužno da mu Nišikorijeva igra odgovara.

"Dobijao sam neke mečeve sa nulom protiv njega, ali ima i mečeva u kojima je nekoliko ponea odlučilo pobednika. U Rimu smo četo igrali tako. Ne mogu da kažem da mi odgovara, ali imam dobar skor sa njim. Ali zato što igra tako brzo tera me da budem oprezan od prvog poena i zato moram da budem koncentrisan i da igram najbolje moguće sa osnovne linije".

Đoković i Nišikori meč polufinala igraju u petak.

:rotf:... dobro Blajbi o cemu ti :rotf:

- - - - - - - - - -

Moram da te korigujem... publika treba da ima osnovnu kulturu i ne prica i dobacuje NOLETU tokom poena... takodje da ne aplaudira na njegove greske... NOLE je tip "reakcije"... (:

Dodao bih samo da publika ne sme da navija za protivnika, jer je to takođe zabranjeno. Dozvoljeno je isključivo navijanje za Noleta :D

- - - - - - - - - -

Очигледно не знаш шта је паралела. Ај да кажем другачије. Јел ти мислкиш да тенисеров навијач треба да аплаљудира противнику и да скандира његово име? Шта мељеш ту о неком племенитом спорту? Ти очигледно не знаш шта је навијач. Иначе, тенисери нису шахисти. Они своју физичку спрему дају за борбу са противником, шахиста интелектуалну. Зато се на тениском терену може навијати гласно. У шаху не. А веома је дискутабилно шта је то ометање тенисера. Никад не би смела нека бука да га ремети. А тениски навијач не силази на курт и држи тенисера за руку и омета га. И види ти шмизли и пичкица. Кад је Дејвис куп онда им не смета галама. Кад игра сам за своју гузицу и свој џеп онда тражи тишину. :evil:

Bravo!

- - - - - - - - - -

:hahaha:

porazbijo

Naš najbolji teniser Novak Đoković osmi put se plasirao u finale US Opena, pošto je u polufinalu preslišao Japanca Keija Nišikorija i slavio je sa ubedljivih 6:3, 6:4, 6:2! Za titulu u Njujorku će se boriti sa Huanom Martinom del Potrom.
Nole je nastavio pohod ka tituli na poslednjem grend slem turniru u sezoni, i to na kakav način! Pokazao je da je odlično tempirao formu, da u završnici turnira igra svoj najbolji tenis, pa je lagano došao i do šeste uzastopne pobede na grend slemu u Sjedinjenim Američkim Državama.

- - - - - - - - - -

Odigrao je Novak odličan meč i protiv Nišikorija, protivniku dozvolio svega dve brejk lopte, ali Japanac nijednu nije iskoristio, a kada je takav odnos snaga na terenu, onda naš as jednostavno ne može da izgubi. Tako je došao do treće pobede ove sezone protiv borbenog protivnika i novog finala US Opena!
Nole je već na startu meča pokazao da će on biti taj koji će se pitati za konačan ishod, pa je od prvog gema diktirao tempo. Nišikori se nije najbolje snašao u uvodnim udarcima, te je dozvolio Đokoviću da odmah napravi brejk i za tili čas povede sa 3:0.

Ispostavilo se da je to bio ključni momenat prvog seta, pošto Japanac nije uspeo da uzvrati, Novak je zadržavao prednost, propustio je priliku da još ubedljivije slavi u prvom delu igre, no ni propuštene brejk šanse ga nisu poremetile, pa je za samo 37 minuta igre došao do 6:3 i korak bliže finalu.

U drugom setu je viđena mnogo drugačija situacija na terenu, jer je Nišikori podigao kvalitet igre i nije želeo tek tako da se preda. Koliko su oba tenisera bila rešena da što pre steknu prednost, svedoči to što su prva dva gema trajala čak 25 minuta, a u njima nije bilo brejka, iako je bilo prilika za tako nešto.

Međutim, Đoković je video da ima šansu da oduzme servis rivalu, pa je nastavio da ga pritiska. Igrao je sve agresivnije kako je ovaj deo igre odmicao, iskoristio je i najmanji pad Nišikorija i u šestom gemu je uspeo da ga kazni i povede sa 4:2.
Taj detalj kao da je i prelomio meč, pošto Novakov protivnik u nastavku nije imao onaj fokus s početka seta, dok je naš as bio konstantan, fokusiran od prvog do poslednjeg poena u finišu druge deonice, što mu je donelo mirnoću, ali i sigurnu igru za lako zadržavanje stečene prednosti i vođstvo od 2:0.

- - - - - - - - - -

Nišikorija je gubitak drugog seta potpuno "ubio", pa u završnici nije uspeo da se sastavi. Na terenu je postojao samo jedan teniser, a to je bio Đoković, koji je uspeo da napravi dva brejka i tako dođe do novog plasmana u finale US Opena.

Za novu titulu će se boriti sa Huanom Martinom del Potrom, kome je Rafael Nadal predao meč, a taj duel će biti i te kako značajan za obojicu, jer će se teniseri, osim za titulu i 2.000 bodova, boriti i za treće mesto na ATP listi. Ujedno, biće to prvi duel velikih prijatelja u nekom grend slem final

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back