Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veoma blag komentar, koji ni blizu ne docarava realnost. On de facto i ne igra vise, i to sto igra u zadnje dve godine je katastrofa. Ali kroz roze naocale navijaca sve to ne izgleda tako lose i on samo nije konstantan jelte...inace je skroz dobar i imao je super godinu iza sebe u kojoj je izgubio tri mesta i 10.000 poena otprilike. Ali sve je super. :eek:
Cuj misevi...to si igracci koji su ostvarili vise od njega. Koji je to ocaj pa neko ima potrebu da te likove naziva misevima, strasno....ako su oni misevi onda i on nije nista drugo. Kakav autogo.

.

Задње две године би било од јуна 2015 до јуна 2017. ваљда се слажемо око овог. У периоду јуни 2015 - јуни 2016 Новак је освојио сва четири ГС.

Нико не спори да се ради о великим играчима, али од 10 последњих мечева против Новака, Федерер је добио 3 (три), а Надал 2 (два).

.

.

Задње две године би било од јуна 2015 до јуна 2017. ваљда се слажемо око овог. У периоду јуни 2015 - јуни 2016 Новак је освојио сва четири ГС.

Нико не спори да се ради о великим играчима, али од 10 последњих мечева против Новака, Федерер је добио 3 (три), а Надал 2 (два).

.

I ipak da danas izadje na teren protiv njih nema sanse ni na kojoj podlozi.

Danas vise nema "miseva" u svetu tenisa.

Nije ih nikad ni bilo, ali sprski mentalitet klasicni je to da nazivas misevima igrace koji su po broju titula iznad tebe. Nigde mozga, nigde postovanja.

Obavezno.

Teoretski je moguće, ali praktično samo u domenu fantazije. Nek on što prije nađe dobrog trenera i dobro odigra turnir.

Imao je on dobre trenere, ali je njemu ipak guru prioritet.

Kada kazem da nema "miseva", mislila sam na tenisere koji su se unapred predavali pre samog meca, vec u svlacionici, kada bi culi da igraju sa nekim od onih najboljih u tom trenutku.
Sadasnji teniseri, nizerangirani, nemaju respekta prema bilo kome, igraju najbolje sto mogu, motivisani su da pobede one najbolje, sto su i dokazivali poslednjih godina.
Sada ne govorim o tome da bi posle velike pobede odmah ispadali u sledecem kolu od mozda slabijih igraca, ali to je neka druga prica.

Poslednja izmena:
Apropo predavanja meceva...setimo se samo koliko ih je Novak predao. Zasto? Pa eto zato. Boze moj, ne moramo ulaziti u detalje jelte.
Zverev je jos zelen. Buduca zvezda - moguce. Ali sad jos nije zreo za veci uspeh.

I ipak da danas izadje na teren protiv njih nema sanse ni na kojoj podlozi.

.

Мислиш да је Новак лошији од Донскоја или Томија Хаса?

Nije ih nikad ni bilo, ali sprski mentalitet klasicni je to da nazivas misevima igrace koji su po broju titula iznad tebe. Nigde mozga, nigde postovanja.

Ово је навијачка тема и то је навијачки жаргон, а не некаква академска распава о перспективама Новака Ђоковића. Ја сам објаснио и зашто сам употребио овај термин, па коме се допада у реду, а коме се не допада, опет - у реду.

.

.

Него, чуди ме да је локалним фискалним стручњацима промакао овај членак:

BLATER O POREZU: Napao Federera, a brani Đokovića, Nadala i fudbalere
22.06.2017.

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater, koji je optužen za korupciju, reagovao je na sve češće istrage o utaji poreza fudbalskih zvezda i konstatovao da su iz tih priča izuzete košarkaške NBA zvezde i bejzbol igrači.

Blater je istakao da su pod lupom samo fudbaleri, za razliku od ostalih sportista, a posebno je apostrofirao Rodžera Federera, koji je tokom karijere inkasirao više od 700 miliona evra.

"Zbog čega napadaju fudbalski svet? Niko ništa da kaže o Rodžeru Federeru, jednom od najvećih skupljača novca. On je nedodirljiv. Siguran sam da je tako jer sve radi ispravno", rekao je Blater.

On je uporedio Rodžera sa ostalim teniserima za koje, kako kaže, posluju transparentno.

"Iskreno da vam kažem i nije jasno gde je Federerovo tačno prebivalište. Na primer, svi vrhunski igrači imaju prebivalište osim Federera. Nadal je na Manakoru, Mari u Londonu, a Đoković u Monte Karlu. Federeru stoji samo Švajcarska. Isto tako bejzbol i NBA zvezde nisu pod istragom", dodao je Blater.

,

.

22.06.2017.

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater, koji je optužen za korupciju, reagovao je na sve češće istrage o utaji poreza fudbalskih zvezda i konstatovao da su iz tih priča izuzete košarkaške NBA zvezde i bejzbol igrači.

Blater je istakao da su pod lupom samo fudbaleri, za razliku od ostalih sportista, a posebno je apostrofirao Rodžera Federera, koji je tokom karijere inkasirao više od 700 miliona evra.

"Zbog čega napadaju fudbalski svet? Niko ništa da kaže o Rodžeru Federeru, jednom od najvećih skupljača novca. On je nedodirljiv. Siguran sam da je tako jer sve radi ispravno", rekao je Blater.

On je uporedio Rodžera sa ostalim teniserima za koje, kako kaže, posluju transparentno.

"Iskreno da vam kažem i nije jasno gde je Federerovo tačno prebivalište. Na primer, svi vrhunski igrači imaju prebivalište osim Federera. Nadal je na Manakoru, Mari u Londonu, a Đoković u Monte Karlu. Federeru stoji samo Švajcarska. Isto tako bejzbol i NBA zvezde nisu pod istragom", dodao je Blater.

,

Ponavljaš se, bilo je već na nekoj od opštih tema. Ne znam zašto to kačiš ovde gde se priča o Đokoviću?

Ponavljaš se, bilo je već na nekoj od opštih tema. Ne znam zašto to kačiš ovde gde se priča o Đokoviću?

.

Када се на овој теми провлачи језуитска, ноторна глупост како Новак не плаћа порез, онда је то ОК?

.

- - - - - - - - - -

Tu je negde, klali bi se, a to ti valjda dovoljno govori i to daleko od svetskog vrha...slozices se. ;)

.

Да, слажем се.

Далеко је од светског врха колико и остали његови конкурети ...

.

Poslednja izmena:
.

Када се на овој теми провлачи језуитска, ноторна глупост како Новак не плаћа порез, онда је то ОК?

.

- - - - - - - - - -

.

Да, слажем се.

Далеко је од светског врха колико и остали његови конкурети ...

.

Ja temu poreza već godinama ne spominjem na ovim temama, jedino kad se neko napravi pametan pa prvo počne o tome da drvi i da brani Novaka kojeg još niko nije ni napao na tu temu. E onda mu objasnim neke stvari.

Naravoučenije - ne izazivajte da ne biste čuli neprijatnu istinu.

Ja temu poreza već godinama ne spominjem na ovim temama, jedino kad se neko napravi pametan pa prvo počne o tome da drvi i da brani Novaka kojeg još niko nije ni napao na tu temu. E onda mu objasnim neke stvari.

Naravoučenije - ne izazivajte da ne biste čuli neprijatnu istinu.

.

Хоћеш ли, молим те и мени да саопштиш ту непријатну истину???

Једва чекам твој одговор у стилу "немам сада времена да се тиме бавим" или "иди на гугл, па гуглај" и сл.

.

Poslednja izmena:
.

Хоћеш ли, молим те и мени да саопштиш ту непријатну истину???

Једва чекам твој одговор у стилу "немам сада времена да се тиме бавим" или "иди на гугл, па гуглај" и сл.

.

Tu istinu ti verovatno znaš. Pobegao je u Monako da ne bi plaćao porez svojoj otadžbini. I nikakvo opravdanje tu ne postoji.

Tu istinu ti verovatno znaš. Pobegao je u Monako da ne bi plaćao porez svojoj otadžbini. I nikakvo opravdanje tu ne postoji.

:rotf:

Ниси требао ово овако брутално да ми саопштиш ...:rotf: :rotf: :rotf:

Стварно је штета што није учествовао у финансирању крканлука поводом инаугурације нашег Хајла Селасија и дневница увећаних за 150% (100+150) полицији која је данас чувала пресвету Параду, а могли су тим парама колико толико да освеже болнице, поправе путеве, помогну народне кухиње или избеглице са Косова.

Новак је ову земљу напустио док је релативно био анонимус. Нико није обраћао пажњу на њега, а камо ли да је пружио руку све док није почео да постиже успехе.

А тада су га се сви сетили ...

.

:rotf:

Ниси требао ово овако брутално да ми саопштиш ...:rotf: :rotf: :rotf:

Стварно је штета што није учествовао у финансирању крканлука поводом инаугурације нашег Хајла Селасија и дневница увећаних за 150% (100+150) полицији која је данас чувала пресвету Параду, а могли су тим парама колико толико да освеже болнице, поправе путеве, помогну народне кухиње или избеглице са Косова.

Новак је ову земљу напустио док је релативно био анонимус. Нико није обраћао пажњу на њега, а камо ли да је пружио руку све док није почео да постиже успехе.

А тада су га се сви сетили ...

.

Pa onda bi bilo logično da ne glumi nekog hiper patriotu. Inače njegov ćale je dobar ortak sa svim vladarima u Srbiji do dana današnjeg, tako da nije gadljiv na njih. Pre će biti da je samo novac u pitanju.

- - - - - - - - - -

Dokaz - Noletovi hvalospevi o Vučiću:

NAJBOLJI svetski teniser Novak Đoković, pozdravio je dolazak vaterpolo asa Vanje Udovičića na mesto ministra omladine i sporta, ali je istovremeno istakao i da je Aleksandar Vučić, prema dosadašnjem učinku, „pokazao da je veoma sposoban“.

- Pratim naravno sve što se dešava u Srbiji. Vanja je izuzetan momak i sportista. Čestitam mu, dobio je odgovoran zadatak. Divio sam mu se kada je kao kapiten predvodio vaterpoliste do mnogih uspeha. Ubeđen sam da će odgovoriti izazovu. Znam da ga je predložio Vučić i to mi uliva još više poverenja. Jer, Vučić je po onome što je dosad uradio pokazao da je veoma sposoban - istakao je Đoković, koji je time, praktično, prvi put javno pokazao simpatije prema nekom domaćem političaru.

Pohvale koje mu je uputio prvi reket sveta počastvovale su Vučića. On, za „Novosti“, kaže da je ponosan što „jedan izuzetni sportista i čovek iznosi takve ocene“:

- To je, istovremeno i veliki teret za mene. U svom daljem radu trudiću se da ne razočaram ni Novaka Đokovića ni svakog građanina Srbije. Uz to, zahvalan sam mu na svemu što je učinio, što čini i što će ubuduće činiti za našu državu.

SUSRETI BEZ ANALIZE
NOLE nacionale se u raznim prilikama susretao sa vodećim ljudima Srbije iz raznih stranaka, ali se nije upuštao u analizu domaće političke scene. Sastajao se sa Ivicom Dačićem, ali i sa Draganom Đilasom tokom turnira „Srbija open“.
Ovakav stav našeg šampiona predstavlja priličan zaokret u odnosu na njegove ranije izjave. Naime, Nole se nikada nije oglašavo o bilo kom političaru, a povodom nastupa njegovog oca Srđana na mitingu DS i podrške Borisu Tadiću čak se i javno ogradio.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...cic-sposoban-Vucic-Trudicu-se-da-ne-razocaram

Pa onda bi bilo logično da ne glumi nekog hiper patriotu. Inače njegov ćale je dobar ortak sa svim vladarima u Srbiji do dana današnjeg, tako da nije gadljiv na njih. Pre će biti da je samo novac u pitanju.

- - - - - - - - - -

Dokaz - Noletovi hvalospevi o Vučiću:

NAJBOLJI svetski teniser Novak Đoković, pozdravio je dolazak vaterpolo asa Vanje Udovičića na mesto ministra omladine i sporta, ali je istovremeno istakao i da je Aleksandar Vučić, prema dosadašnjem učinku, „pokazao da je veoma sposoban“.

- Pratim naravno sve što se dešava u Srbiji. Vanja je izuzetan momak i sportista. Čestitam mu, dobio je odgovoran zadatak. Divio sam mu se kada je kao kapiten predvodio vaterpoliste do mnogih uspeha. Ubeđen sam da će odgovoriti izazovu. Znam da ga je predložio Vučić i to mi uliva još više poverenja. Jer, Vučić je po onome što je dosad uradio pokazao da je veoma sposoban - istakao je Đoković, koji je time, praktično, prvi put javno pokazao simpatije prema nekom domaćem političaru.

Pohvale koje mu je uputio prvi reket sveta počastvovale su Vučića. On, za „Novosti“, kaže da je ponosan što „jedan izuzetni sportista i čovek iznosi takve ocene“:

- To je, istovremeno i veliki teret za mene. U svom daljem radu trudiću se da ne razočaram ni Novaka Đokovića ni svakog građanina Srbije. Uz to, zahvalan sam mu na svemu što je učinio, što čini i što će ubuduće činiti za našu državu.

SUSRETI BEZ ANALIZE
NOLE nacionale se u raznim prilikama susretao sa vodećim ljudima Srbije iz raznih stranaka, ali se nije upuštao u analizu domaće političke scene. Sastajao se sa Ivicom Dačićem, ali i sa Draganom Đilasom tokom turnira „Srbija open“.
Ovakav stav našeg šampiona predstavlja priličan zaokret u odnosu na njegove ranije izjave. Naime, Nole se nikada nije oglašavo o bilo kom političaru, a povodom nastupa njegovog oca Srđana na mitingu DS i podrške Borisu Tadiću čak se i javno ogradio.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...cic-sposoban-Vucic-Trudicu-se-da-ne-razocaram

.

И, какве везе ова непријатна истина има са порезом?

.

.

И, какве везе ова непријатна истина има са порезом?

.

Očigledno sporo kapiraš, pa da ti nacrtam.

1. Đoković je pobegao u Monako da ne bi plaćao porez svojoj domovini.

2. Ti kažeš kako je to normalno jer neće da finansira Vučića i njegove gay manifestacije i slično.

3. Ja ti zakačim Novakove hvalospeve na račun tog Vučića i ulizivanje njegovog oca bivšem režimu.

4. Tvoj argument pada u vodu i ti ostaješ popišan.

Pa - pa :lol:

.

22.06.2017.

,

Ovo sam ja X puta pisao na ovom PDF-u.
Naime, Federer je u rodjen u Baselu i tokom karijere je promjenio x kantona unutar CH,, sve radi poreza. On je takodje meta u CH na u temu.
NOLE placa mnogo vise porez u RS nego federer u CH...direktno ili intirektno :)...ali o tome se ovde ne moze zato sto decaci kao sto je Cakamoni o tome ne znaju nista i onda kada se upuste u diskusiju, izbamiraju se (ima prepiska izmedju njea i mene :malav:. Nakon nje je na jedno vrijeme nestao sa foruma :lol:).

A sasvim je normalno da ne treba finansirati vladu, to je sasvim uredno, ne bih ni ja. Bitno je da finansira kupovinu nasih svetinja na Kosovu i pravi skole na teritoriji istoga :).
Sve ukupno izfinansira mnogo vise nego Federer u CH...toliko :)

- - - - - - - - - -

2. Ti kažeš kako je to normalno jer neće da finansira Vučića i njegove gay manifestacije i slično.

3. Ja ti zakačim Novakove hvalospeve na račun tog Vučića i ulizivanje njegovog oca bivšem režimu.

e, nemoj molim te ti o tome :rotf:...ne pricaj o licnom iskustvu :lol:

.

1. Порез не плаћаш "својој домовини" већ сасвим конкретним људима који те паре троше. Нико овде нема појма како се та средства користе.

2. То је била само илустрација, а Новак се преселио у време када је Вучић био потрчко у странци Томе Николића, а на власти био Тадић.

3. Изјаве не коштају ништа, а могу да ти уштеде масу непотребних невоља, тако да ми је то разумљиво.

4. Само си потврдио моју костатацију из "Кафане" о менталном склопу који није у стању да види очигледно.

.

Ovo sam ja X puta pisao na ovom PDF-u.
Naime, Federer je u rodjen u Baselu i tokom karijere je promjenio x kantona unutar CH,, sve radi poreza. On je takodje meta u CH na u temu.
NOLE placa mnogo vise porez u RS nego federer u CH...direktno ili intirektno :)...ali o tome se ovde ne moze zato sto decaci kao sto je Cakamoni o tome ne znaju nista i onda kada se upuste u diskusiju, izbamiraju se (ima prepiska izmedju njea i mene :malav:. Nakon nje je na jedno vrijeme nestao sa foruma :lol:).

A sasvim je normalno da ne treba finansirati vladu, to je sasvim uredno, ne bih ni ja. Bitno je da finansira kupovinu nasih svetinja na Kosovu i pravi skole na teritoriji istoga :).
Sve ukupno izfinansira mnogo vise nego Federer u CH...toliko :)

- - - - - - - - - -

e, nemoj molim te ti o tome :rotf:...ne pricaj o licnom iskustvu :lol:

Daj potkrepi te tvoje nebuloze nekim validnim argumentom, to koliko Nole ulaže u Srbiju u odnosu na ono što Federer ulaže u Švajcarsku i ostatak sveta? :D

- - - - - - - - - -

.

1. Порез не плаћаш "својој домовини" већ сасвим конкретним људима који те паре троше. Нико овде нема појма како се та средства користе.

2. То је била само илустрација, а Новак се преселио у време када је Вучић био потрчко у странци Томе Николића, а на власти био Тадић.

3. Изјаве не коштају ништа, а могу да ти уштеде масу непотребних невоља, тако да ми је то разумљиво.

4. Само си потврдио моју костатацију из "Кафане" о менталном склопу који није у стању да види очигледно.

.

1. Pogrešno si shvatio pojam poreza.

2. Upravo si se tu i ispalio, jer se tokom njegovog igranja izmenjalo 3 režima a on je zapalio još za vreme prvog. Znači to nije razlog.

3. Izjava je sramotna i ulizivačka.

4. Nije te sramota da i dalje pišeš? :mazipsa:

Daj potkrepi te tvoje nebuloze nekim validnim argumentom, to koliko Nole ulaže u Srbiju u odnosu na ono što Federer ulaže u Švajcarsku i ostatak sveta? :D

Јбт. ти поредиш Швајцарску у коју пола света жели да дође да живи и ради и Србију у којој је пола нације у ниском старту да пали из ове папазјаније. И таква Швајцарска није довољно добра Федереру већ је прешао десетак километара даље у "општину где су порези међу најнижим у Европи".

Што каже један коментар уз чланак:

Liliane, Berne, 2 years ago
Локација, локација, локација - могућност да се задржи пар милиона од стотина милиона неће поправити ситуацију, да ће бити затворен у природном облаку језера, у готово северноевропским климатским условима. Зими и лети ми морамо да користимо електрично осветљење у по бела дана, да бисмо прочитали оно што радимо јер је толико мрачно. Његова стакла од пода до плафона ће помоћи, али неће одстранити ову потребу, могуће ће узроковати скупљање мртвих птица са тераса на више нивоа, које ће покушавати да пролете кроз огромне стаклене површине.

Нешто овог типа (мислим да је ово баш Волерау) где је просечна влажност ваздуха изнад 75%

15269791443_2d267788b6_b.jpg

Новак је преговарао да отвори центар у Крагујевцу, започео је Беорад опен турнир и довео овде значајне светске играче, отворио ресторан у Бг, али је вероватно пред слоганом "а-где-сам-ту-ја" запалио главом без обзира, као и други нормални инвеститори који немају неког амбасадора иза својих леђа.

1. Pogrešno si shvatio pojam poreza.

2. Upravo si se tu i ispalio, jer se tokom njegovog igranja izmenjalo 3 režima a on je zapalio još za vreme prvog. Znači to nije razlog.

3. Izjava je sramotna i ulizivačka.

4. Nije te sramota da i dalje pišeš? :mazipsa:

1. Шта је погрешно?
а) порез се уплаћује конкретним људима
б) они тај новац троше
ц) немамо појма како се троши (односно сви видимо да се ненаменски троши)

2. Како није разлог? Па ми смо од 5. октобра продали све што су генерације стварале у овој земљи и имало вредност, да бисмо на крају осванули међу најзадужеијим земљама у Европи. И ти би таквим стручњацима поверио да воде рачуна о твом новцу???

3. Шта је улизивачко? Што је рекао да је Вучић способан??? Па сви видимо да је способан да превесла милионе Срба и ради шта хоће. Час премијер, сада је и Председник и Премијер.... То је само констатација, а Вучић му је обећао да га неће изневерити.

.

Ti ni srpski jezik ne poznaješ. Srbi imaju otadžbinu.:rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back