Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
00dfd0285d38007a7318a19b112ca950.jpg

Nas teniser Novak Djokovic i Amerikanka Serena Vilijams proglaseni su za svetske sampione u 2015. godini, u izboru Medjunarodne teniske federacije ITF.

Ako se po prvom turniru sezona poznaje,DAN biće ovo još jedna nevjerovatna godina za Novaka - Noleta.
Najbolji teniser svijeta je impresivnom partijom "oduvao" Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2 ...Za finalu Dohe... Za najbolji mogući početak 2016.

8e5463fb3f062d1274fb3195ab64b679.jpg

„Ne, ne osećam se nepobedivim.
Niko nije nepobediv.
Ali, igram tenis života i pokušaću da negujem i uživam u tim trenucima na terenu.
Kao što sam i na ceremoniji rekao, pokušaću da iskoristim ovo samopouzdanje na svakom turniru na kojem igram.
Znam da ne može da traje zauvek, ali ne razmišljam previše unapred.
Ne pokušavam da pravim predviđanja da li mogu da napravim još jednu seriju ili da li ću ponovo imati sezonu života.
Trudim se da ne razmišljam predaleko unapred, jer me to mentalno ometa.
Mislim da je za svakoga, ne samo za sportistu, veliki zadatak da bude u sadašnjem trenutku.
Ja se trudim da radim na tome i ostanem posvećen i radim stvari koje poštujem i koje sam radio sa mojim timom već nekoliko godina, a dale s rezultata.
Nadam se da ću nastaviti ovako.“

12084020505693f4d80204c307702981_w640.jpg

12552765_1062421557144028_7188978366368982155_n.jpg

"Jutros smo imali žreb i Serena i ja.
Dobili smo grad koji će navijati za nas, a kojem ćemo mi u naredne dve nedelje biti počasni gradonačelnici.
Moj grad je Swan Hill, ili u prevodu Labudovo brdo, što me je podsetilo i na naselje u Beogradu",

Najbolji teniser svijeta Novak - Nole je krenuo ubjedljivom pobjedom nad Hjeonom Cungom sa 3:0 i to 6:3, 6:2, 6:4.
Mec je odigran na "Rod Lejver" areni, i trajao je 116 minuta.
Cung,je trenutno 51. igrac na svijetu, samo je na startu prvog seta zadavao muka nasem Noletu.
Kada je Novak po drugi put napravio brejk za 5:3, bilo je jasno da Cung nema sto da trazi.
U oba naredna seta Novak je u prvom gemu oduzeo servis protovniku i rutinskom igrom priveo ih kraju.
Naredni rival Novaku ce biti pobjednik meca izmedju Ivana Dodiga i Kventina Halisa.

novak-dokovic-melburn-australijan-open-foto-printskrin-1453096163-826135.jpg

Ove igrice engleskih novinara i organizatora AO postaju smešne do bola... uopšte im nije jasno da svim tim malim prljavštinama samo hrane srpski inat.
Prvo ona greška u imenu na reklami gde je ime petostrukog pobednika AO bilo napisano "NovaCk", potom sva aluzija o nameštanju mečeva gde su navodno učestvovali i pobednici GS, sa aluzijom na Novakov poraz od Santora pre desetak godina, a sumnja se na talijanske i istočno evropske igrače, te na kraju i isečena Novakova video poruka na Hjuitovom oproštaju.
Kladim se da će Novak na kraju, u svom završnom govoru, titulu posvetiti Hjuitu koji je nikada nije osvojio.
Nije im uopšte jasno da svim tim svojim malim prljavštinama samo pomažu u kreiranju teniskog monstruma. :zblesav:

Mogu da mu pljunu pod prozor...licno ne verujem da bi Novak to sebi dopustio

Nema bre potrebe ni za kakvim nameštanjima. Cilj mu je da bude najbolji na svetu i to je postigao. A sad mogu da mu baš pljunu pod prozor.

Federera hvatali po prodavnicama da krade pa zataškavali. Ali mu to nije pomoglo da ga Nole skine sa trona za 9000 bodova razlike. :manikir:

Cestitam na lijepoj i cistoj pobjedi, a posebno na mirnom, dostojanstvenom ponasanju ovoga mladoga covjeka kojemu sigurno nije lako u ovoj ligi "bijele" polufasisticke gospode!
Gledam danas u prenosu ona blazirana lica osuncana srecom kod izgubjenog seta i nauceno, hladno nasmijesena kod njegove pobjede!
Samo neka nastavi uzivati u sportu kojega voli i zivotu!
Mnogo srece, Novace!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back