Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
OVAKO MAŠTAJU FRANCUZI: Šta bi bilo da Nole ne postoji… :D

nole-monte-karlo-2013.jpg

Srpski teniser pobedio je Žo-Vilfreda Congu sa ubedljivih 3-0 i plasirao se u 20. uzastopno četvrtfinale Gren slema.

Upravo je Conga poslednji Francuz koji je pobedio Đokovića na Gren slemu, bilo je to davne 2010. na Australijan openu.

Veoma zanimljiv tekst izašao je pred duel Đokovića i Conge na L’Ekipu pod nazivom “Šta bi bilo da Novak Đoković ne postoji?”

Novak je u svakom slučaju bio koban po francuske tenisere, ali i francuski tenis…

Da Novak Đoković ne postoji Žil Simon bi igrao finale završnog Mastersa 2008. godine.

Da Novak Đoković ne postoji Francuska bi osvojila Dejvis kup 2010. godine.

Da Novak Đoković ne postoji Gael Monfis bi Osvojio Masters u Parizu 2009. godine i igrao polufinale Olimpijskih igara 2008. godine.

Da Novak Đoković ne postoji Rišar Gaske bi osvojio Masters u Torontu 2012. godine.

Da Novak Đoković ne postoji Žo-Vilfred Conga bi osvojio Australijan open 2008. godine, igrao finale Vimbaldona 2011. godine, finale Montreala 2011. godine i Šangaja 2013. godine. Igrao bi još jedno polufinale Rolan Garosa (2012. godine). Igrao bi u polufinalu Olimpijskih igara 2012. godine.

B92.net

RASPAMETIO PARIZ! Ova Novakova majstorija protiv Raonića je poen dana na Rolan Garosu!

novak-RG-6.jpg

Novak Đoković se pobedom protiv Miloša Raonića plasirao u polufinale Rolan garosa i sve je bliže trofeju.

Tokom meča bilo je fantastičnih poena sa obe strane, a ovaj Novakov su organizatori proglasili poenom dana. Drugo mesto pripalo je sledećem Đokovićevom rivalu Gulbisu, a treće Kanađanki Bušar.

Pogledajte…

`AJDE KRALJU, MOŽEŠ TI TO! (15, TV) Novak protiv Rafe za Rolan Garos, jedini Gren slem koji mu nedostaje!

novak-rafa-RG-2014.jpg

novak-rafa-RG-2014-1.jpg

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u nedelju još jedan epski meč. Ovoga puta bore se za titulu na Rolan Garosu (15, RTS, Eurosport) i prvo mesto na ATP listi.

Biće to 42. međusobni duel najvećih rivala u istoriji ovog sporta, a Đoković će pokušati da osvoji jedini Gren slem koji mu nedostaje.

Španski teniser vodi sa 22-19 u pobedama, ali je poslednja četiri duela dobio Đoković. Kada je u pitanju šljaka, Nadal vodi sa 13-4, ali odnos u poslednjih osam mečeva je 4-4.

Ipak, najbolji teniser sveta izgubio je samo tri seta od Đokovića u njihovih pet do sada odigranih mečeva na Rolan Garosu, a u karijeri je na pariskom Gren slemu poražen samo jednom.

Pobediti Nadala na Rolan Garosu ostaje najveći poduhvat u tenisu, a Đoković je pokušati da uradi ono što je samo Robin Soderling uspeo 2009. godine.

„Igram u dobroj formi. Pobeda pre nekoliko nedelja u finalu Rima protiv Nadala mi definitivno daje veru i samopouzdanje pred finale. Znam šta me čeka, znam da igram protiv igrača koji igra svaki poen kao da je meč lopta, igram protiv velikog takmičara. On je veliki borac i znam da će biti fizički veoma zahtevan meč. Ali spreman sam na to“, rekao je Đoković pred finale.

Novak igra u Parizu u odličnoj formi, a probleme je imao samo protiv Gulbisa u trećem i početkom četvrtog seta kada je izgubio snagu zbog velike vrućine.

Nadal je, kao što to obično čini na Gren slemovima, postepeno podizao formu tokom turnira, a u polufinalu je prosto razbio Endija Marija, jednog od najboljih tenisera sveta.

Ipak i Španac će sigurno osećati određenu dozu straha i određeni pritisak jer igra protiv čoveka koji ga je pobedio na poslednja četiri duela i koji očigledno jedini može sa njim ravnopravno da igra na šljaci.

„Imam pritisak ali i motivaciju da osvojim devetu titulu u Parizu. Izaći ću na teren sa istom dozom motivacije kao i on. Ne znam da li će i pritisak biti isti. Međutim, ono što će napraviti najveću razliku je igrač koji bude bolji na terenu. Tačno je da me je pobedio na poslednja četiri meča. To će takođe imati uticaj, ali nadam se ne preveliki.“

Istorija će u svakom slučaju u nedelju biti ispisana na Rolan Garosu. Nadal će u slučaju trijumfa osvojiti deveti Rolan Garos i ukupno 14. Gren slem čime će se izjednačiti sa Pitom Samprasom. Nadamo se da tako neće biti jer će Đoković u slučaju trijumfa osvojiti sedmi Gren slem i postati tek osmi čovek u istoriji koji je osvojio sva četiri najveća turnira u tenisu.

Ovo će biti sedmo Gren slem finale o kojem će odlučivati Đoković i Nadal, a u prethodnih šest obojica su ostvarili po tri pobede.

B92.net

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back