Dragisha
Legenda
- Poruka
- 50.759
sada je najvažnija humanost i pomoć ugroženima...
sve ostalo je nebitno...
sve ostalo je nebitno...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije nešto neobično da teniser nauči nekoliko uobičajenih rečenica od svetskih jezika, pogotovo kada putuje ceo život po svetu. Daleko je to od nekog ozbiljnog znanja (Sem engleskog, naravno, ali njega svi uglavnom govore). Federer na primer savršeno govori engleski, francuski i nemački.
Misliš li da je, što se tiče popularnosti kod ljudi Novak ispred tog Mesija ili Ronalda, na svetskom nivou? Pa tenis nije ni u prva 3 sporta po popularnosti u svetu.
Usain Bolt, Phelps?
Cuo sam juce Noleta kako GOVORI italijanski. Nije to da je naucio "tri fraze" sto je mozda naucio od kineskog kada je pobedio u Pekingu, nego je tecno govorio italijanski. O engleskom da ne govorimo, prica 3 klase bolje od Nadala recimo.
Ne bi me previse zacudilo da progovori i kineski ove ili naredne godine!
Mesija i Ronalda nikada nisam cuo da pricaju engleski. Mesija sam cuo da prica spanski i to prilicno lose - ne ume tri da sastavi.
Federeru je nemacki maternji jezik, kao i francusku (u Svajcarskoj su tri jezka zvanicna)...
Dalje, tenis je danas DRUGI PO GLEDANOSTI sport na svetu, odmah iza fudbala. I to je sport elite, a ne chuzme, kao sto je fudbal. Sport u kome sudijine odluke ne uticu bitno na rezultat, kao recimo u drugim sportovima loptom (kosarka, fudbal, rukomet...)
Normalno je da bi engleski pemijer ili kuvajtski seik uvek radje pricali sa Djokovicem nego sa Ronaldom ili Mesijem... O cemu uopste znaju da pricaju Ronaldo i Mesi osim o fudbalu?
A Nole zna da prica o svemu, da zabavlja bilo koju publiku, da imitira i odrzava paznju...
Zato sto Nole osim sportskih rezultata ima i HARIZMU.....
A to je isto prirodni dar koji malo ko ima....I koji ne moze da se nauci, makar bio i najbolji dribler na svetu!
Prvi trofej sa Bekerom na tribinama. Poslije dugo vremena vidim Bekera kako se od srca nasmijao.Svi u kineskim majicama, samo Beker u Puma majici.
Nego ko je ovaj ćelavi desno, bio je u Noletovom boksu na tribinama u finalu, prvi put ga vidim?
Ne poznajem licno Novaka, ali mislim da je inteligentan decko i da sa njim moze svasta nesto da se prica.
Kao sto bih rekla i za neke clanove ovde, ali ne sme se pisati o korisnicima, pa postujem to.
Danas je svima engleski drugi jezik - pored maternjeg. Bar sto se mladje populacije tice.
Ali, morate priznati da neko ima tu ``zicu`` za strani jezik, a neko, bez obzira koliko se trudio - nema.
Zvanicna informacija
Novak Đoković donirao je za pomoć ugroženima poplavama u Srbiji celu novčanu nagradu koju je osvojio u Rimu, a to je 500.000 dolara.
On svojoj zemlji, a ne da od rodnog grada trazi pare da se pojavi na turniru !!!
Danas ceo svet prepricava o Djokovicevoj donaciji za Srbiju.
Koji god TV kanal da otvorim, svuda se govori o Noletovom gestu i o kaktastrofalnim poplavama na Balkanu.
Nole je POKRENUO LAVINU i sada ce se mnogi izjasniti.
I oni kojima je savest i dug prema Srbiji odavno na ispitu.
Ne oprastaju ti sigurno![]()
Pa kad već ne plaća porez, bar sada da pokloni nešto, nije ni to loše...Zar nije bilo 700.000 juče?
![]()
Cekaj, pa zar on radi u Srbiji pa bi trebalo da Srbiji placa neki porez?
Ni gomila gastarbajtera koji rade po celom svetu ne placaju Srbiji porez....
Zasto bi Nole trebao biti izuzetak?
Haha pa Italija je zemlja koja ima njvise problema sa naplatom poreza ekstra bogatih Italijana, precesto ispliva neka afera na povrsinu, pocevsi od bivseg premijera, ali zato Novaku i ostalim teniserima nema gledanja kroz prste!!!![]()
Iz patriotskih razlogaZašto Nadal plaća porez Španiji? Zašto Tipsa plaća porez Srbiji? Jesu li svi oni budale ili šta?
![]()
Od ovih njegovih donacija mi je muka vise. Ako hoces da doniras, doniraj i cuti, a ne celom svetu da razglasavas.