Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije nešto neobično da teniser nauči nekoliko uobičajenih rečenica od svetskih jezika, pogotovo kada putuje ceo život po svetu. Daleko je to od nekog ozbiljnog znanja (Sem engleskog, naravno, ali njega svi uglavnom govore). Federer na primer savršeno govori engleski, francuski i nemački.

Misliš li da je, što se tiče popularnosti kod ljudi Novak ispred tog Mesija ili Ronalda, na svetskom nivou? Pa tenis nije ni u prva 3 sporta po popularnosti u svetu.
Usain Bolt, Phelps?

Cuo sam juce Noleta kako GOVORI italijanski. Nije to da je naucio "tri fraze" sto je mozda naucio od kineskog kada je pobedio u Pekingu, nego je tecno govorio italijanski. O engleskom da ne govorimo, prica 3 klase bolje od Nadala recimo.

Ne bi me previse zacudilo da progovori i kineski ove ili naredne godine!

Mesija i Ronalda nikada nisam cuo da pricaju engleski. Mesija sam cuo da prica spanski i to prilicno lose - ne ume tri da sastavi.

Federeru je nemacki maternji jezik, kao i francusku (u Svajcarskoj su tri jezka zvanicna)...

Dalje, tenis je danas DRUGI PO GLEDANOSTI sport na svetu, odmah iza fudbala. I to je sport elite, a ne chuzme, kao sto je fudbal. Sport u kome sudijine odluke ne uticu bitno na rezultat, kao recimo u drugim sportovima loptom (kosarka, fudbal, rukomet...)

Normalno je da bi engleski pemijer ili kuvajtski seik uvek radje pricali sa Djokovicem nego sa Ronaldom ili Mesijem... O cemu uopste znaju da pricaju Ronaldo i Mesi osim o fudbalu?

A Nole zna da prica o svemu, da zabavlja bilo koju publiku, da imitira i odrzava paznju...

Zato sto Nole osim sportskih rezultata ima i HARIZMU.....

A to je isto prirodni dar koji malo ko ima....I koji ne moze da se nauci, makar bio i najbolji dribler na svetu!

Poslednja izmena:
Cuo sam juce Noleta kako GOVORI italijanski. Nije to da je naucio "tri fraze" sto je mozda naucio od kineskog kada je pobedio u Pekingu, nego je tecno govorio italijanski. O engleskom da ne govorimo, prica 3 klase bolje od Nadala recimo.

Ne bi me previse zacudilo da progovori i kineski ove ili naredne godine!

Mesija i Ronalda nikada nisam cuo da pricaju engleski. Mesija sam cuo da prica spanski i to prilicno lose - ne ume tri da sastavi.

Federeru je nemacki maternji jezik, kao i francusku (u Svajcarskoj su tri jezka zvanicna)...

Dalje, tenis je danas DRUGI PO GLEDANOSTI sport na svetu, odmah iza fudbala. I to je sport elite, a ne chuzme, kao sto je fudbal. Sport u kome sudijine odluke ne uticu bitno na rezultat, kao recimo u drugim sportovima loptom (kosarka, fudbal, rukomet...)

Normalno je da bi engleski pemijer ili kuvajtski seik uvek radje pricali sa Djokovicem nego sa Ronaldom ili Mesijem... O cemu uopste znaju da pricaju Ronaldo i Mesi osim o fudbalu?

A Nole zna da prica o svemu, da zabavlja bilo koju publiku, da imitira i odrzava paznju...

Zato sto Nole osim sportskih rezultata ima i HARIZMU.....

A to je isto prirodni dar koji malo ko ima....I koji ne moze da se nauci, makar bio i najbolji dribler na svetu!

Ja sam u srednjoj školi bolje govorio engleski nego što Nadal sada govori, tako da to baš i nije teško.

Druga stvar, nevezana za jezike, je ta da ti kažeš da Novak zna da priča i o drugim temama a da nije tenis u pitanju? Sa time se ne bih složio...gledao sam ga u nekim talk show emisijama, i moj subjektivni utisak je da je jednostavno postao dosadan nakon 10 minuta razgovora, bar meni. Vrteo je stalno istu superkoretknu priču, i delio pozitivne savete narodu koji ga je slušao i gledao .
Ne ume da peva i da svira, ali je čak i to potencirao neko vreme, ali se na vreme okanuo toga, što je za pohvalu :D

Što se tiče imitacija, to mu jeste plus i jeste smešno.

Većina sportista su panjevi što se tiče intelektualnosti i obrazovanja, to stoji. Ali ako je on malo iznad tog proseka ne treba od njega praviti genijalca, samo to tvrdim.

Ne poznajem licno Novaka, ali mislim da je inteligentan decko i da sa njim moze svasta nesto da se prica.
Kao sto bih rekla i za neke clanove ovde, ali ne sme se pisati o korisnicima, pa postujem to.
Danas je svima engleski drugi jezik - pored maternjeg. Bar sto se mladje populacije tice.

Ali, morate priznati da neko ima tu ``zicu`` za strani jezik, a neko, bez obzira koliko se trudio - nema.

Ne poznajem licno Novaka, ali mislim da je inteligentan decko i da sa njim moze svasta nesto da se prica.
Kao sto bih rekla i za neke clanove ovde, ali ne sme se pisati o korisnicima, pa postujem to.
Danas je svima engleski drugi jezik - pored maternjeg. Bar sto se mladje populacije tice.

Ali, morate priznati da neko ima tu ``zicu`` za strani jezik, a neko, bez obzira koliko se trudio - nema.

Pa sve se ja to slažem :D I svako ima pravo na svoje mišljenje....pa stoga ne treba mene napadati što iznosim svoje :ok:

Ako nešto umem da uradim, to je da procenim čoveka za jako kratko vreme, dovoljno je nekoliko rečenica da čujem. Novak me tu baš i nije oduševio, kao i ogromna većina sportista...U prilog mu ide to što je duhovit :D

Zvanicna informacija

Novak Đoković donirao je za pomoć ugroženima poplavama u Srbiji celu novčanu nagradu koju je osvojio u Rimu, a to je 500.000 dolara.:klap:

On svojoj zemlji, a ne da od rodnog grada trazi pare da se pojavi na turniru !!!

Zvanicna informacija

Novak Đoković donirao je za pomoć ugroženima poplavama u Srbiji celu novčanu nagradu koju je osvojio u Rimu, a to je 500.000 dolara.:klap:

On svojoj zemlji, a ne da od rodnog grada trazi pare da se pojavi na turniru !!!

Pa kad već ne plaća porez, bar sada da pokloni nešto, nije ni to loše... :D Zar nije bilo 700.000 juče? :D

Danas ceo svet prepricava o Djokovicevoj donaciji za Srbiju.

Koji god TV kanal da otvorim, svuda se govori o Noletovom gestu i o kaktastrofalnim poplavama na Balkanu.

Nole je POKRENUO LAVINU i sada ce se mnogi izjasniti.

I oni kojima je savest i dug prema Srbiji odavno na ispitu.

Danas ceo svet prepricava o Djokovicevoj donaciji za Srbiju.

Koji god TV kanal da otvorim, svuda se govori o Noletovom gestu i o kaktastrofalnim poplavama na Balkanu.

Nole je POKRENUO LAVINU i sada ce se mnogi izjasniti.

I oni kojima je savest i dug prema Srbiji odavno na ispitu.

To jeste korisno, pre svega to što je privukao pažnju, pa tek onda i DEO nagrade koji je dao za pomoć...

Haha pa Italija je zemlja koja ima njvise problema sa naplatom poreza ekstra bogatih Italijana, precesto ispliva neka afera na povrsinu, pocevsi od bivseg premijera, ali zato Novaku i ostalim teniserima nema gledanja kroz prste!!! ;)

Cekaj, pa zar on radi u Srbiji pa bi trebalo da Srbiji placa neki porez?

Ni gomila gastarbajtera koji rade po celom svetu ne placaju Srbiji porez....

Zasto bi Nole trebao biti izuzetak?

Iz patriotskih razloga :D Zašto Nadal plaća porez Španiji? Zašto Tipsa plaća porez Srbiji? Jesu li svi oni budale ili šta? :D

- - - - - - - - - -

Haha pa Italija je zemlja koja ima njvise problema sa naplatom poreza ekstra bogatih Italijana, precesto ispliva neka afera na povrsinu, pocevsi od bivseg premijera, ali zato Novaku i ostalim teniserima nema gledanja kroz prste!!! ;)

Naspram njih, kod nas je sigurno daleko gora situacija :D

Rafa, iz jednog intervjua:

My biggest earnings are from outside from Spain, as much in a personal level as with these societies, get their biggest earnings from outside from Spain, so the earnings, first of all, you pay taxes in the place of origin (of the earnings), always, and then you pay taxes in Spain. And that’s the way it’s been… and it’s very hard for me to say it, but these societies, in the years they’ve been there, have paid more than 20 million Euros. And I, on a personal level, have paid a very similar amount. In the end, it’s many million Euros that I’ve paid…

http://tt.tennis-warehouse.com/archive/index.php/t-418732.html

Tipsarević i još neki naši teniseri svi plaćaju porez u Srbiji:

Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Dušan Lajović porez na zarađen novac plaćaju Srbiji, s obzirom da su njihova zvanična mesta prebivališta Beograd i Stara Pazova (Lajović).

http://tenissrbija.blogspot.com/2012/11/ko-jos-zivi-u-beogradu.html

Nadam se da si zadovoljan linkovima? :D

Tipsa je prava Srbenda bio i ostao :ok:

- - - - - - - - - -

Od ovih njegovih donacija mi je muka vise. Ako hoces da doniras, doniraj i cuti, a ne celom svetu da razglasavas.

A ne ide to tako...pozove sve medije, pada je izjave, pa sve ulizice kad krenu da pišu....juhuuuuuu :D

Porez se UVEK placa drzavi u KOJOJ RADIS i stvaras vrednost..

Nikada se ne placa drzavi IZ KOJE POTICES.

Nemoj oko toga da se objasnjavamo.

Zamisli: igram loto u Nemackoj i dobijam milon eura...

Kome platim porez: Nemackoj ili Srbiji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back